Lila Sovrum (75 Bilder): Inredningsidéer I Rosa Och Lila Toner, En Kombination Av Olika Nyanser Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: Lila Sovrum (75 Bilder): Inredningsidéer I Rosa Och Lila Toner, En Kombination Av Olika Nyanser Och Färger

Video: Lila Sovrum (75 Bilder): Inredningsidéer I Rosa Och Lila Toner, En Kombination Av Olika Nyanser Och Färger
Video: badrumsskåp designar bilder 2024, April
Lila Sovrum (75 Bilder): Inredningsidéer I Rosa Och Lila Toner, En Kombination Av Olika Nyanser Och Färger
Lila Sovrum (75 Bilder): Inredningsidéer I Rosa Och Lila Toner, En Kombination Av Olika Nyanser Och Färger
Anonim

Sovrummet är den mest intima delen av huset. Jag skulle vilja att hennes atmosfär var mysig och inbjudande. Idag ligger fokus på ovanliga nyanser, mönster i bleka och välbekanta beige toner är föråldrade och ser tråkiga ut. Det lila sovrummet är en original designlösning. Denna nyans är unik och har ett antal funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den lila nyansen är inte en oberoende färg, som många av misstag tror: det är en av de vackraste tonerna, som ingår i den mångfacetterade lila gruppen . Även om det verkar enkelt är den lila nyansen komplex, eftersom den är baserad på en kombination av starka färger, om än utspädd med vitt. Kombinationen av två principer (maskulin och feminin) gör tonen motsägelsefull och attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dubbelheten i början kan den lila nyansen vara kall eller varm . Denna funktion måste beaktas när du skapar en design så att rummets övergripande utseende blir harmoniskt och bekvämt.

Bild
Bild

Med tillägg av en ton av blått blir lila sval och ger en känsla av friskhet i interiören.

Bild
Bild

En rosa underton ger en speciell festlig (eller till och med romantisk) stämning.

Bild
Bild

En neutral nyans, där balansen mellan de två färgerna bibehålls, ger en känsla av lugn och avkoppling.

Bild
Bild

Valet av koncentration av skuggan i utformningen av sovrummet kan inte vara av misstag . Det är nödvändigt att bygga vidare på den allmänna idén för att få rätt stämning och atmosfär in i rummet. Dessutom bör man komma ihåg att lila är en speciell ton, den kombineras inte med alla färger i färgpaletten: om du bryter färgharmonin kommer du inte att vilja gå in i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mjuka nyansen är mångfacetterad, men mer feminin. Det är lämpligt i ett kvinnors sovrum, hall design och flickor barnrum.

Det passar inte alls män, även om blått märks i skuggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Menande

Den lila nyansen har länge haft framgång bland de kungliga familjerna och adeln i olika länder. Han anses vara mystisk och magisk, han symboliserar sofistikering och talar om en stark natur, i vars själ en orkan av känslor är dold. Utformningen av sovrummet i lila toner väljs av kreativa, osjälviska, generösa och sensuella personligheter med en icke-standardiserad och excentrisk karaktär, men inte utan impulsivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonen "andas" med adel, den ger färgterapi, men beroende på koncentrationen påverkar den personen och det inre utseendet. Han kan ändra sin avsedda stil från positiv, hoppfull och glad till ledsen (och till och med deprimerande). Som huvudbetonning i sovrummet kan det inte vara den enda designbakgrunden.

Åtminstone måste du lägga till två mjuka kontraster till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du kan se en blåaktig underton i skuggan, bör du definitivt lägga till en varm nyans till den. För att få designen i lila att se ljusare ut kan du lägga till några svarta eller bruna inslag (inredningsdetaljer - till exempel möblernas färg, bildram, fåtölj, toalettbord).

Bild
Bild

Vilka nyanser kombineras det med?

Den lila nyansen är något kräsen i valet. För att matcha den med en kontrast kan du använda en rad färgkombinationer.

Mittemot är den lila nyansen gul, bredvid den - grön och orange. Eftersom tonen är ljus bör kontrasterna också vara ljusa.

Bild
Bild

Lila passar bra med palettens klassiska färger:

Vitt och beige förmedla en atmosfär av lätthet, de lägger till ljus, fyller sovrummet med mysighet och ökar visuellt utrymmet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun är en stor komponent i interiören . Du måste dock använda den korrekt. Det rekommenderas inte att avbryta huvudtonen (lila), så det ska finnas tillräckligt med mörk färg för att markera lila mot den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild

Svart - en annan framgångsrik färg som har en unik förmåga att lysa upp vilken färg som helst på paletten. Ett av de bästa alternativen är en kombination av lila och grått.

Bild
Bild

Lila färg kombineras framgångsrikt med guld och silver … Dessa färger ger lyx till designen och betonar det unika med idén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Det finns två sätt att applicera färg. Du kan måla eller tapetsera väggar, tak och välja en metod som använder färg som accenter. I det andra fallet kan du förmedla färg genom möbler och interiörartiklar (till exempel ljuskronor, gardiner, puffar, golvlampa, målningar, tapeter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Accenter kan inte bara vara uppenbara, utan också eftertryckligt blygsamma (ett diskret mönster på sängkläder eller filttextilier, dekorativa kuddar, gardiner, bildelement och till och med ljus).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos användningen av färg är möjligheten att använda två lila toner: en är ljusare, den andra är något ljusare. Detta kommer att befria sovrummet från tråkighet och "återuppliva" helhetsbilden. En ljusare ton kan betonas med en ljusare ton (till exempel för att lägga till värme och glädje i designen kan du lägga till en liten accent i fuchsia).

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar och duk

När det gäller väggarna är en av de mest relevanta moderna teknikerna att använda tapeter . Om det tidigare ansågs vackert att dekorera en vägg med en enda färg och ett mönster, är denna teknik idag föråldrad. Det är bättre att använda olika nyanser - oavsett om det finns ett tryck på tapeten eller inte.

Dessutom är det ännu mer intressant om designen innehåller tapeter med kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte särskilt svårt att förmedla skönheten i en lila nyans: du kan framhäva området ovanför sängen, lägga till en ljusare ton runt kanterna och göra övergången smidig med en tredje färg . Med tanke på denna nyans får vi inte glömma att för kompositionen är det nödvändigt att upprepa nyanser i inredningsartiklarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggar eller tak dominerar, överbelasta inte den nedre delen av rummet med ett överflöd av färger. Det räcker till exempel att förmedla harmoni genom gardiner, textilier, matthögar eller färska blommor. Det är lättare att få taket att töjas. På så sätt kan du visa inte bara färgens skönhet, utan också ytans perfektion.

Bild
Bild

Accent med ett foto

Fototapeter är en intressant designteknik med vilken du kan demonstrera en idé och förmedla önskad stämning . Ofta är det fototapeten som hjälper till att skapa rätt atmosfär och ge stilen i sovrummet. Till exempel blommar sakura på väggen och känsliga porslinsvaser indikerar japansk stil, känsliga rosa och lila blommor antyder romantik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ritningen kan ta upp hela ytan av en vägg eller vara dess lilla accent, beroende på rummets storlek, den valda stilen och temat. Att välja tapeter i lila färger är rätt.

Skuggan i sig tillåter inte aggression, så temat bör också vara "skonsamt".

Bild
Bild
Bild
Bild

Om olika motiv är tillåtna i tapettrycket (spetsar, ränder, geometri, blommor - och barn har sina egna mönster), är de mest relevanta teman för fototapeter blommor, växter, sakura. Inga nakna kvinnokroppar, sexualitet behövs här: den allmänna atmosfären talar om det sublima. Sådana bilder kommer att förstöra hela idén, eftersom det här är "fasaden" i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

För att inte kränka harmonin i lila sovrumsdesignen är det värt att överväga några nyanser:

  • färgens inflytande ska inte vara överdrivet (några accenter räcker);
  • du kan inte lägga till mer än tre kontraster till den lila tonen;
  • det är nödvändigt att betona skönhetens ömhet och ömhet med mjuka kontraster - med hänsyn till nyansernas kompatibilitet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • när du väljer en metod för att applicera färg bör du inte använda alla tekniker maximalt (detta saknar smak och kommer att överbelasta det övergripande utseendet på sovrummet);
  • du kan inte lägga till de ursprungliga tonerna av lila (röd eller blå) till designen: de kommer att förstöra den bleka lila bakgrunden och skapa en negativ uppfattning av rummet;
  • när du väljer lila fototapeter eller vanliga material är det värt att korrelera mönstrets storlek med rummets yta (ju mindre rummet är, desto mindre är mönstret);
  • denna nyans kan ändra rummets visuella utrymme, den ska inte vara för ljus (en ljus ton ökar utrymmet i ett litet rum).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Tack vare kreativa proffs liknar utformningen av ett modernt sovrum ofta ett riktigt konstverk. Allt är mycket vackert, harmoniskt och lämnar ett trevligt intryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rosor

Om området i sovrummet tillåter kan du göra en shabby chic design i en mjuk lila nyans med rosor. En delikat nyans av lila tas som grund och kombinerar den med vitt och ljusgrått. Väggen vid huvudet är dekorerad med blommande knoppar. Taket, dörren, sängbordet, spegeln måste vara vit. Resten av väggarna kan målas med lila färg för att matcha sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra interiören harmonisk är det värt att plocka upp vackra sängkläder och kuddar för att matcha sängen (eller väggarna), hänga vita gardiner med ett lila mönster och komplettera designen med två mjuka fåtöljer, samt en cape på fönsterbrädan. Pricken över i: et blir guldkanten på ljuskronan, bordslampan och dörren.

Barn

Du kan utrusta barnkammaren i lila-gröna toner. Eftersom kontrast kan avleda all uppmärksamhet till sig själv, används den till ett minimum och lämnar den lila nyansen rätten att råda.

Bild
Bild

För att utveckla ett barns kreativitet räcker det med att lysa upp en vägg och lämna resten vit. Inredningsartiklar (säng, skrivbord, två skåp och ett block med hyllor) är valda i vitt.

För att kvitta det vita kan du lägga en matta eller bara ett ljusgrått laminat på golvet. Grått mjukar övergången mellan lila och grönt.

Bild
Bild

Du kan lägga till grönt tillsammans med en relaterad lila ton: till exempel mörklila. Det kan vara små gardiner, klädsel av dekorativa kuddar, sänglinne mönster.

Fuchsia

En original sovrumsdesign kan skapas med måttlig färganvändning. För att visa skönheten i den lila färgen kan du ta en utspädd fuchsiaton som grund, plocka upp sängkläder med kuddar, gardiner och tapeter över sänggaveln.

Bild
Bild

Som kontrast kan du använda en trio av olika klassiska nyanser: grå, vit och brun . Du kan dekorera fåtöljen och accentväggen (förutom målningen) med en grå nyans, taket och andra väggar - vita. Golvet, sängbordet, skrivbordet och dörren kommer att se harmoniska ut om deras nyans är ljusbrun.

Den lila nyansen verkar tillräckligt enkel, men den viker inte alls: blommans storlek definierar tydligt huvudtonens huvudroll.

Bild
Bild

Färgspel

Ett av de intressanta designalternativen är den smidiga övergången av lila nyanser. Du kan välja varm beige för huvudfärgen. För att inte kränka ömheten i den tänkta kompositionen, bör den beige färgen väljas på ett sådant sätt att den nästan är identisk med färgen på möblerna eller golvet.

Till exempel kan den beige färgen upprepas i guldfärgen i den ursprungliga garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en säng, sängbord, takzoner och golv i beige, och väggarna i rummet, en vas, sängkläder textilier och dekorativa kuddar - i lila. Den tredje nyansen kommer att vara vit, som kommer att dekorera skåpets framsida med ett spetsmönster, liksom flera mjuka kuddar. Belysning är en mjuk teknik som säkerställer en smidig övergång av toner i denna design: de tända lamporna betonar gränserna så bra som möjligt, men samtidigt förbinder de dem med en vit och beige ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att "återuppliva" stilen i rummet är det bättre att välja kuddar i olika färgmättningar. Utan en ljus beröring kan även den mest attraktiva känsliga designen bli tråkig.

Rekommenderad: