Sovrum I Lantlig Stil (73 Bilder): Idéer Om Inredning, Hur Man Väljer Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Lantlig Stil (73 Bilder): Idéer Om Inredning, Hur Man Väljer Möbler

Video: Sovrum I Lantlig Stil (73 Bilder): Idéer Om Inredning, Hur Man Väljer Möbler
Video: Så skapar du en ny stil hemma, Regeln om tre, Inredning, Andrea Brodin 2024, April
Sovrum I Lantlig Stil (73 Bilder): Idéer Om Inredning, Hur Man Väljer Möbler
Sovrum I Lantlig Stil (73 Bilder): Idéer Om Inredning, Hur Man Väljer Möbler
Anonim

Lantstilen som har sitt ursprung i England står i kontrast med moderna trender med sin enkelhet och komfort. Trots att översättningen betyder "by", passar det mycket bra in i stadslägenheterna. Stilen är utbredd överallt och ändrar gradvis dess egenskaper beroende på kulturen i ett visst land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kännetecknar stilen?

Begreppet countrymusik innebär människans enhet med naturen genom att återgå till det traditionella sättet att leva . Detta kan uppnås med hjälp av en anspråkslös inredning, som i ett hus på landet. Stilen ser harmonisk ut i lanthus och stugor, men stadsbor väljer alltmer den. Detta beror på övermättnaden av megastädernas moderna anda. Lantlig stil, ljus i sin atmosfär, gör att du kan koppla av inte bara fysiskt, utan också mentalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom temat natur är grundläggande används naturliga material i stor utsträckning i inredningen - trä, ibland inte ens bearbetat, mot sten . Färgschemat är nära naturligt - det är ljust, mestadels utan ljusa accenter. Möbler och inredning är enkla och bekväma, utan onödiga designelement.

Bild
Bild

Det är viktigt att inte bara använda vissa material, utan också att överge till exempel plast, glas, syntet . Detta gäller även ultramoderna möbler och teknik, eftersom de inte passar in i det "rustika" livsstilen. Således är landet motsatsen till högteknologi och ligger nära Medelhavsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet i denna stil är vackert, lakoniskt och funktionellt. Det är fyllt med komfort tack vare blommotiv, många textilier och handgjorda saker. Alla moderna föremål, såsom värmesystem och luftkonditionering, är maskerade i den allmänna miljön med färger och inredning. Rummet ska "andas", det vill säga att det inte ska vara rörigt med en massa saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Lantlig stil är distinkt och har vissa etniska motiv. Det förkroppsligar olika nationella traditioner, även om många är vana vid att associera det uteslutande med amerikanska rancher. Lantlig stil innehåller följande underarter:

engelsk

Sovrum i en liknande riktning är gjorda i stil med brittiska villor - de har många träelement, inklusive dekoration . Huvudmöbeln är en massiv säng med enkla dekorativa detaljer. Designen är designad i ljusa färger, med blommönster i elementen. Ull och bomull används som textilier. Mattor, buketter med färska blommor och torkade blommor är lämpliga.

I allmänhet skapar den engelska lantstilen ett trevligt lakoniskt intryck. Designen ser djup ut på grund av kontrasterande kombinationer av tränyanser med vitt, beige, gult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Franska

Denna sort är genomsyrad av en ljus och luftig atmosfär, som skapas av en kombination av vita och pastellfärger, samt några lavendel accenter. Sängen är mindre massiv än i den engelska underarten. Smidda dekorativa element är tillåtna på den. Andra anmärkningsvärda attribut inkluderar rottingmöbler, sniderier, blommiga gardiner och överkast och ett stort antal kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska

Utåt oförskämd och distinkt riktning. Designen använder hårda texturer - obehandlat trä och stockar, säckväv, gips. Dessutom är grå linnetextilier, fårskinn lämpliga. Röda, vinröda, gröna, orange nyanser kan fungera som accenter. De förs in i interiören med hjälp av blommiga och geometriska enkla mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Designen i denna stil är ljus, både i färg och i den generella rymliga miljön. Dekorationen och möblerna är övervägande vita, grädde, ljusbeige. Som accenter kan du välja blå, körsbär, blå. Inte bara trä, utan också sten fungerar som en dekoration. Den skandinaviska trenden förutsätter att det inte finns för mycket dekor.

Bild
Bild

Avslutande funktioner

Country välkomnar textur i alla dess manifestationer. På väggarna kan den finnas i form av textil, papper, vinyltapeter, dekorativt gips, träpaneler, naturstenskär, texturerade färger. För att ta med färg accenter som används rikligt i stil, är det bäst att välja en diskret solid färg finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av väggarna kan göras aktiv, vilket ger den en dekorativ funktion. Detta kan göras med blommig eller randig tapet, dekorativa ytor, till exempel i form av tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett golv i lantlig stil är trä eller någon yta som imiterar det, som laminat, lämplig . Keramiska plattor eller stenar kommer också att se harmoniska ut, men de används praktiskt taget inte i sovrum, eftersom de ger kyla till atmosfären. Hela mattor är sällsynta i denna riktning, men små mattor är möjliga. Med hjälp av en ljus prydnad kommer ett sådant element i interiören att ge mer komfort, samtidigt som designen inte blir tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket i ett lantrum är oftast enkelt - målat eller putsat som väggar . Stretchalternativ avråds. Du kan dekorera taket med träbjälkar eller paneler, skapa stödstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

I sovrummet upptar den centrala platsen av sängen . I denna stil är massiva trämodeller lämpliga, liksom järnmodeller med smidda mönstrade ryggar. Countrymusik är inte komplett utan en stor mängd textilier, så en plats att koppla av kan dekoreras med färgglada lapptäcke, ull överkast och många dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En modern garderob kommer inte att se harmonisk ut . Det är bättre att välja modeller med öppningsbara dörrar, lådor med lådor, byråer. Det kan antingen vara vintageartiklar eller artificiellt åldrade. Denna möbeleffekt speglar perfekt den rustika andan i lantlig stil. Ett annat sätt att göra ett rum mer stämningsfullt är att välja saker med framträdande smidesjärn och dekorerade ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet har en extra funktion på en arbetsplats kan du inte klara dig utan bord, stolar och fåtöljer . För traditionellt land bör du välja massiva och till och med lite grova möbler, för engelska - korg. Nästan alla stilstilar välkomnar materialets naturliga färg, men på franska ser tvärtom färgade modeller bäst ut. Stolar och fåtöljer ska klädas, och bord och skåp kan dekoreras med spetsdukar eller servetter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant designlösning kommer att vara en stor antik kista där du kan förvara sängkläder, kläder och andra saker . En artificiell öppen spis kan installeras i en lägenhet och en riktig i ett hus på landet. Du bör inte placera många speglar i rummet, du kan begränsa dig till en spektakulär - golvet i en smidesjärn eller träram. Alla dessa föremål återskapar andan på landsbygden och gör inredningen ännu mer autentisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ordna möbler i lantlig stil är ett noggrant arbete . Vid första anblicken verkar det som att allt är installerat slumpmässigt, till och med kaotiskt. Men allt detta görs eftertänksamt, eftersom möblerna fortfarande måste förbli funktionella. Om sovrummet är litet, rekommenderas att använda sängar och fåtöljer med inbyggda lådor.

Bild
Bild

Lantlig stil är inte komplett utan ett stort antal tillbehör: väggplattor, mattor på golvet och väggarna, antika klockor och målningar, fotografier, vaser, torkade blommor, levande växter och blommor, makrame, porslinsfigurer. Alla dessa saker bör väljas i enlighet med färgen och stilen på hela interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Countrymusiken har som sådan inte en dominerande färg . Det kan vara grönt, blått, rött och många andra. Endast ett villkor är viktigt - deras dämpade och varmare nyanser: persika, lavendel, rosa, pistasch. Pastellfärger, till exempel beige, sand, passar bäst in i det inre av denna riktning. Rent vitt är tillåtet, men det är bättre att välja sina gula nyanser - grädde, bakad mjölk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färger kan påverkas av huvudstilen för lantlig stil . Så på franska kommer det att finnas lavendel och blått, och på italienska - olivolja och terrakotta. Trots det stora utbudet av acceptabla färger måste du veta när du ska sluta. Designen bör baseras på högst fyra nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om trä finns i dekorationen av golvet eller väggarna, beror det i många avseenden på valet av färgschemat för hela interiören. Färger bör komplettera varandra så att nyanserna smidigt övergår från en till en annan. Kontrast är endast tillåten om designen innehåller mörkt trä. För att fokusera på det bör alla andra färger vara ljusa.

Bild
Bild

I lantlig stil är användningen av utskrifter populär . De vanligaste är blommönster och blommönster, eftersom de är närmast förknippade med naturen. Samtidigt är det bättre att välja upprepande mönster och ornament, snarare än färgglada tapeter med en tydligt detaljerad blomställning. Andra mönster som är acceptabla för ett lantligt sovrum är ränder och rutor.

Bild
Bild

Belysning

Lantlig stil ägnar stor uppmärksamhet åt naturligt ljus, som borde vara rikligt i sovrummet. Fördelen blir stora fönster som inte gömmer sig bakom gardiner under dagen. För dem är det i sin tur bäst att vara lätt och luftig. Som nattdraperier kan du välja bomull, linnegardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj varma nyanser av artificiellt ljus. Lampor med monokromatiska lampskärmar och smidesjärn kommer att passa in i interiören. Som bordslampor kan du välja små klassiska golvlampor, lampor. En speciell atmosfär kommer att ges av de modeller som liknar fotogenlampor i design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar ger ytterligare belysning, och i lantlig stil kan de skapa den nödvändiga rustika stilen till en design. Ovala och runda modeller fungerar bäst. Country classic - en roterande golvspegel med träram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

Uppmärksamhet i denna inredning dras av en accentvägg dekorerad med ljus tapet med ett blommönster . Det rymmer också vägglampor. Dörrarna till andra rum är så enkla som möjligt och går nästan ihop i färg med väggen. Designen hålls i ett ljusintervall, så en ljus fönsterram ser lämplig ut i den.

Bild
Bild

Alla sovrumsmöbler är gjorda i samma stil med träbjälkar. Denna design av objekt för dem så nära sitt naturliga utseende som möjligt. Förekomsten av en accent på väggen, skapad med hjälp av murverk, är också original.

Rekommenderad: