Sovrumsinredning I Varma Färger (64 Foton): Design Av Ett Mysigt Rum I Kaffefärger

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsinredning I Varma Färger (64 Foton): Design Av Ett Mysigt Rum I Kaffefärger

Video: Sovrumsinredning I Varma Färger (64 Foton): Design Av Ett Mysigt Rum I Kaffefärger
Video: Gör Om Mitt Rum!!! Möblerar Om och Inreder 2024, April
Sovrumsinredning I Varma Färger (64 Foton): Design Av Ett Mysigt Rum I Kaffefärger
Sovrumsinredning I Varma Färger (64 Foton): Design Av Ett Mysigt Rum I Kaffefärger
Anonim

En sovrumsinredning i varma färger kan vara lugnande, eller så kan den vara levande och minnesvärd. Vilken palett kan användas och i vilken stil för att dekorera rummet kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och matchande färger

Förutom den vanliga färgpaletten använder designers många olika nyanser. Till exempel kan du ofta hitta ett sovrum i kaffefärger. Skuggan av kaffe med mjölk ser särskilt snygg ut. Nästan hela det bruna sortimentet kan användas som huvudfärg . Undantaget är orange och rött. I stora mängder kan de påverka det emotionella tillståndet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från den röda serien passar rosa pastell som bas . Burgund kan användas i en kontrasterande kombination med dämpade rosa eller pasteller. Resten av röda nyanser är lämpliga för dekoration.

Gula och lila kan vara varma eller kalla och måste matchas separat. Det rekommenderas inte att använda dessa färger som designbasis eftersom de kan vara irriterande och deprimerande. De kan användas som ljusa accenter eller i pastellfärger.

Således är färgutbudet ganska brett och är inte begränsat till rött, beige eller brunt. Observera att för att skapa ett komplett och harmoniskt färgschema måste du lägga till en sval ton till huvudpaletten. Som regel spelas denna roll av vit. Om detta inte görs kan en känsla av cloying och onaturlighet uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan färgintervallet vara:

  • monokrom - med en övervägande av en eller flera liknande färger, till exempel grädde med beige;
  • kontrasterande - baserat på en kombination av flera färger, som skiljer sig kraftigt från varandra i nyans eller intensitet;
  • mättad - två eller flera olika färger används, men ungefär av samma intensitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu titta på några exempel på olika färger

Låt oss börja med interiören i en svartvit palett. Designen är baserad på beige. De flesta ytorna är dekorerade i denna färg: väggar, golv och sängtextilier. Vitt och brunt fungerar som komplementära accenter.

Bild
Bild

Nästa design har en ganska rik palett bestående av rött, gult och rödbrunt. I det här fallet är det viktigt att noggrant välja nyanser så att de harmoniskt kompletterar varandra. Dessutom är det nödvändigt att korrekt placera accenter. I det här fallet är det ett gult mönster och kanter på gardinerna, gyllene möbelbeslag, en röd och gul skärm bakom sängens huvud.

Bild
Bild

Den sista inredningen är ett utmärkt exempel på en kontrasterande palett. Mörkbruna möbler och gardiner sticker ut mot de ljusa väggarna. Inredningen är vald i designens huvudfärger och kompletterar perfekt möbler och inredning i rummet. Observera att det är absolut nödvändigt att lägga till ljusa accenter i en sådan inredning så att designen inte ser tråkig ut. I det här fallet är det en färgbild och grönska av naturliga blommor.

Bild
Bild

Stilar

Bland de historiska, etniska och samtida stilarna finns det många som kan dekoreras i varma färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss börja med de historiska. Den koloniala stilen kännetecknas av naturliga nyanser: gul, sand, terrakotta och grön. För den romantiska stilen är övervägande av mjölk, grädde, ljusbrun och nötfärger inneboende. Användningen av vinröda, bruna och mjölkiga färger är typisk för interiörer inredda i klassicism, liksom i modern art deco.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism är också lämplig från moderna stilar, eftersom denna stil inte har tydliga gränser i färgpaletten. I grund och botten kännetecknas det av att skapa utrymme i rummet genom ett minimum av möbler och inredning. Därför kan den dekoreras i valfritt färgschema.

Art Nouveau kännetecknas av en krämig chokladskal och grön färg . Den senare kan bara spela rollen som de små kalla accenterna som ska balansera den varma paletten. Interiören i japansk och orientalisk stil kommer att se bra ut i varma färger. Interiörens huvudpalett är i röda och bruna toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övervägande av varma färger i möbler och inredning är också typisk för den ryska stilen:

  • trämöbler;
  • olika nationella mönster, till exempel Khokhloma med ett överflöd av rött;
  • textilier med rött broderi;
  • guld samovarer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Finishen beror på den valda stilen. Klassiker, romantik, art deco och orientalisk stil förkroppsligas i tapeter och deras kombinationer med målade väggar. Japansk stil och minimalism involverar vanliga målade väggar. Vissa stilar som klassiker, art deco eller romantik gör det möjligt att använda stuckaturer och lister på väggar och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla stilar har trägolv . I en modern inredning kan golvet inte bara vara trä, utan också täckt med golvplattor eller matta. Det senare kommer att vara ganska lämpligt för ett sovrum.

Nästan alla stilar innebär aktiv användning av trä i möbler och dekorationer. Men för vissa (art deco, minimalism eller modern) kan metall- och glasföremål användas. Till exempel ett bord med en glasskiva på metallben eller en metallram för en spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och ljusa detaljer

Möbler, liksom efterbehandling, väljs utifrån den valda designstilen. Ljusa accenter i interiören skapas av inredningen, vilket också beror på designstilen. För klassiska interiörer är dessa snidade trämöbler med textilklädsel, gardiner och gardiner av tjockt tyg, dekorativa överkast och kuddar.

Textilier kan också användas för att dekorera en sänggavel eller baldakin. Detta gäller särskilt för den romantiska stilen. Ljusa accenter i sådana interiörer skapas av gardiner, kuddar, överkast, målningar, lister eller dekorativa vaser med blombuketter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För design i etnisk stil är det nödvändigt att använda möbler med nationella egenskaper. Japanska kännetecknas av enkla möbler med raka linjer och vinklar. Möbler i orientalisk stil är vanligtvis dekorerade med sniderier med nationella prydnader. Inredning i japansk stil består huvudsakligen av färgglada sängkläder, nationell grafik på väggarna, vaser av torkade blommor eller miniatyrbansai-träd. Oriental - kännetecknas av nationella ornament på textilier och möbler, dekoration av väggar och sänggavlar med tyg, olika nationella föremål (kistor, dekorativa tallrikar på väggarna, stiliserade bordslampor och ljuskronor).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism innebär möbler av en enkel geometrisk form utan några dekorativa tekniker. Denna stil kräver ett minimum av inredning, så rollen som ljusa accenter spelas oftast av sängkläder eller flera dekorativa föremål (tomma vaser, diskreta paneler eller bordslampor utan lampskärm och utsmyckade linjer).

Bild
Bild

Art deco- och jugendmöbler kan vara av de mest ovanliga och udda formerna . För dessa stilar är själva möblerna redan ett inslag av inredning. Art Deco -sängar har ofta en hög, mjuk sänggavel, medan Art Nouveau -sängar kännetecknas av flytande böjda eller sammanflätade linjer. Art Deco kännetecknas också av användning av andra uttrycksfulla föremål (originalpaneler, kristallkronor, speglar, etc.).

Observera att en särskiljande egenskap hos stilen är kombinationen av alla dessa föremål i en interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

I sovrummet spelar belysning en speciell roll. För det första kräver nästan var och en av dess funktionsområden sitt eget lokala ljus:

  • sänggavel eller sängbord;
  • sminkbord;
  • garderob eller omklädningsrum;
  • arbetsplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus kan skapa en mysig, avkopplande atmosfär. För det andra, dekorativ belysning hjälper till att skapa en original design. Så, med hjälp av ytterligare belysning, kan du markera vissa dekorativa element, balansera den mörka färgen på möbler eller finish, och också skapa ett separat dekorelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mysiga inredningsidéer

Låt oss nu titta på några intressanta mönster i varma färger

Låt oss börja med en rik orientalisk inredning. Dess bas är mörkbrun. Den är balanserad med ljus inredning, vit matta och sängkläder och gott om dagsljus. Mättnad av paletten ges av kuddarnas röda färg, en ljuskrona och en golvlampa. Som i de flesta orientaliska interiörer är rummet inrett med en mängd olika inredningsartiklar: en basrelie över sängen, stiliserade bordslampor, prydnader på gardiner, en bild, en figur, ljusa dekorativa kuddar.

Bild
Bild

Ett sovrum i skandinavisk stil kan också inredas i varma färger. Huvudfärgen är en trevlig nyans av kaffe med mjölk. Det kompletteras harmoniskt med trämöbler och textilier med en lugn gul färg. Och den vita färgen på sängkläder, fönster och golvlister späd ut det varma intervallet och introducerar en liten kontrast.

Bild
Bild

En annan etnisk inredning är gjord i japansk stil. Det traditionella mörkbruna sortimentet kompenseras av ett ljust golv, vit klädsel, stark belysning och ljusa inredningselement. Orange textilier och gröna växter ger liv åt inredningen.

Bild
Bild

Slutligen, överväga en ljus inredning med gula accenter. Kombinationen av flera nyanser av gult och beige skapar en mångsidig palett som ser förvånansvärt ljus ut. Och överflödet av textilier och stoppade möbler skapar mys.

Rekommenderad: