Sovrum I Art Deco -stil (47 Foton): Inredning Och Stilfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Art Deco -stil (47 Foton): Inredning Och Stilfunktioner

Video: Sovrum I Art Deco -stil (47 Foton): Inredning Och Stilfunktioner
Video: Art Deco grafisk design: Låt oss prata om denna trend 2024, April
Sovrum I Art Deco -stil (47 Foton): Inredning Och Stilfunktioner
Sovrum I Art Deco -stil (47 Foton): Inredning Och Stilfunktioner
Anonim

Art Deco -stil är spektakulär, elegant, fascinerande. Ett sådant sovrum kommer att bli en riktig dekoration av huset och kommer att göra ett oförglömligt intryck. Om du vill veta hur man inreder ett rum i den här stilen, kolla in den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Art Deco-stilen omfattar klassiska, etniska och avantgardistiska motiv. Det kännetecknas av sin mångsidighet och mångsidighet. Det kan vara närmare både en klassisk inredning och en modern, beroende på kombinationen av möbler och inredning. Denna stil har dock vissa karakteristiska egenskaper:

  • rika och kontrasterande färger;
  • sofistikerade och varierade möbler;
  • dyra material: ädla träslag, kristaller, pärlemor, brons, djurskinn, elfenben och andra;
  • belysning som betonar interiörens uttrycksfullhet;
  • geometriska former i prydnaden av textilier, inredning eller golv;
  • ett överflöd av textilelement: gardiner i flera lager, dekorativa kuddar och en mjuk sänggavel;
  • dekoration med målningar, speglar, bordslampor, föremål av ovanlig form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna stil uppträdde i början av förra seklet. Det har absorberat lyxen i aristokratiska interiörer och innovationsanda, vilket återspeglar revolutionen av tekniska framsteg . Så här kombinerar designen saker som vid första anblicken verkar långt ifrån varandra: en snidad kristallkrona med en stor avantgarde-panel på väggen, huden på ett exotiskt djur med förgyllda statyetter.

Bild
Bild

Det är värt att börja med interiören, där varje detalj bokstavligen skapar en känsla av lyx. Grunden för färgschemat är flera nyanser av beige. I kombination med det gula ljuset från bordslampor och glansiga textilier verkar interiören bli gyllene. Det mörka träet som kännetecknar stilen förstärker känslan av rikedom.

Du kan också notera den inneboende stilen hos den ovanliga designen på sängens huvud och sängbord, formen på nyanserna, den ursprungliga prydnaden på panelen och metallkaret för växten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat slående exempel på stilen i fråga kombinerar överraskande harmoniskt olika färger, texturer och former. Designen är baserad på sambandet med ädelmetaller. Väggpanelernas ljusa trä matchas med textilernas gyllene färg; det finns ritningar på panelen.

Det varma ljuset från bordslamporna förstärker den gyllene effekten. Grå tapetvirvlar på väggen matchas av silverskinnet i läder och glänsande sfärer i taket. Det är värt att notera den spektakulära kombinationen av många olika former: runda nyanser, fyrkantiga paneler, rektangulära räfflade ramar, böjda sängbord, en diamantbänk, virvlande tapeter och olika diametrar av sfärer under taket. Det finns praktiskt taget inga repetitiva former i interiören, och samtidigt förblir det harmoniskt och balanserat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Art deco -stilen förkroppsligas med hjälp av dekorativa element, så golvet, väggarna och taket fungerar som en bakgrund för dem, även om de är täckta med mönstrade tapeter eller dekorerade med ornament från väggpaneler.

Bild
Bild

Dekorationen av sovrummet beror på designidén . Väggarna kan målas i en enda neutral färg eller klistras över med tapeter med olika mönster: romber, ränder, geometriska former, damastmönster. De trimmas ofta med lister. Dessa är omfattande dekorativa remsor som dekorerar olika ytor i rummet: väggar, eldstäder, valv. Med hjälp av lister blir de mer uttrycksfulla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Taket kan målas med färg, dekoreras med gipsskivkonstruktion med dekorativ belysning. Du kan göra den blank - för att effektivt reflektera den dekorativa belysningen i rummet.

Denna stil har ett mörkt trägolv, men sovrummet kan vara ljusare. I detta fall kan ett mörkt element läggas till genom möbler eller inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom grunden för stilen är inredningen, ägnas särskild uppmärksamhet åt materialen från vilka möbler, textilier och föremål för inredning är gjorda . Det är tänkt att använda lädermöbler av värdefulla träslag. Detsamma gäller kön. Textilier ska också vara ädla. Det kan vara satin, siden, sammet, brokad och andra tyger. Dekorelement kan vara förgyllda, gjorda av elfenben, pärlemor, glas, kristall, porslin, metall, päls och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Art deco -interiörerna domineras av beige, mörk choklad och vinröda färger. Valet av färger kvarstår dock hos ägarna. När det gäller sovrummet kommer beige- och chokladserien att motsvara både stilfunktionerna och traditionerna att dekorera sovrummet i lugnande färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern design känner dock inga gränser, och du kan dekorera detta rum i blått, lila och i alla andra färger. Man bör komma ihåg att för att bevara stilen är det nödvändigt att skapa ganska ljusa kontraster . Kuddar, överkast, bordslampor eller andra dekorativa element i en djup och rik färg kommer att se ganska lämpliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket kan målas i en mjölkaktig eller krämig nyans om mörkt trä används. Kallvitt kommer inte att matcha dess varma ton.

Om den dominerande färgen är kall (svart, lila) är det bättre att lämna taket vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar kan vara ljusa eller mörka. Ofta används en kombination av flera nyanser eller en vägg är dekorerad med mönstrad tapet. I detta fall skulle en kontrasterande kombination vara lämplig - till exempel beige med choklad eller vitt med vinrött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det värt att överväga en intressant interiör i ett spektrum okonventionellt för Art Deco - vitt och lila . Överkastet, gardinerna och väggen bakom sänggaveln är ganska stora accenter, så det finns inget behov av ytterligare färginredning. Chic uppnås genom reflektioner i speglar och metall, snidade tavelramar och textilmönster. Färgkombinationen är ganska ljus, men övervägandet av vitt gör stämningen i rummet ganska lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Inredning med möbler är ett av de viktigaste stadierna. Det är viktigt att tänka på att uttrycksfulla möbler är inneboende i stilen. Sängen är mycket viktig för sovrummet. Sänggaveln ska vara ovanlig och minnesvärd. Det kan vara av en icke-standardform eller en kontrastfärg.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sängborden . Skåp och byråer i den ursprungliga formen används ofta: starkt långsträckta eller böjda. Tabeller med originalben - till exempel korsade, är också populära.

Bild
Bild

Denna stil kännetecknas av "rika" möbler. Därför kan du säkert plocka upp intressanta stolar, puffar, sängbänkar och byråer. Du bör dock följa åtgärden. Du måste noggrant korrelera storleken på rummet med mängden möbler.

Ursprungligen anses art deco vara en bohemisk och elitstil, så placeringen av ytterligare funktionella områden måste göras mycket noggrant. Annars kan den allmänna stilen brytas.

Rekommenderad: