Sovrum I Ett Trähus (70 Bilder): Inredning I En Timmerstuga Från En Bar

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Ett Trähus (70 Bilder): Inredning I En Timmerstuga Från En Bar

Video: Sovrum I Ett Trähus (70 Bilder): Inredning I En Timmerstuga Från En Bar
Video: Timmerstuga-fritidshus med ett sovrum och sovloft Hansa Holiday Q 55 m2 70mm 2024, April
Sovrum I Ett Trähus (70 Bilder): Inredning I En Timmerstuga Från En Bar
Sovrum I Ett Trähus (70 Bilder): Inredning I En Timmerstuga Från En Bar
Anonim

Det är ingen hemlighet att trähus är otroligt mysiga och intressanta. I en sådan miljö kan du utrusta en mycket attraktiv och harmonisk inredning. Ett sovrum i ett trähus ska vara perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i timmerrum

Trähus har alltid varit förkroppsligandet av hemvärme och komfort. Att vara i en sådan miljö är inte bara mycket trevligt, utan också helt säkert. Det är omöjligt att inte nämna naturmaterialens miljövänlighet.

Bild
Bild

Även under påverkan av höga temperaturer släpps inte skadliga och farliga ämnen ut i timmerhus. Idag kan inte alla bygg- och efterbehandlingsmaterial skryta med sådana egenskaper. Nackdelen med sådana material är deras brandrisk. I trähus måste säkerhetsåtgärder följas.

Bild
Bild

Trä måste behandlas med speciella medel och impregneringar som skyddar materialet från negativa yttre påverkan och gör det mer brandsäkert. Utan sådana åtgärder kommer naturmaterial snabbt att förlora sin attraktivitet. Det kan torka ut efter ett tag, blekna och utveckla sprickor.

Ofta multiplicerar olika trädparasiter på ytan och i det inre av stockar och brädor, vilket är mycket svårt att bli av med. Skyddsmedel kan hjälpa till att undvika detta vanliga problem.

Bild
Bild

Trädet gillar inte fukt och fukt. Sådana negativa effekter kan leda till bildning av mögel och förekomst av andra svampsjukdomar på dess yta. Du kan också glömma denna nyans genom att täcka trädet med speciella impregneringar. Det viktigaste är att göra detta regelbundet, eftersom den enda bearbetningen av materialet inte kommer att räcka.

Oftast är mysiga stugor och hus på landet byggda av naturmaterial. Under sådana förhållanden är det möjligt att bilda en mycket gynnsam miljö för hälsosam avkoppling och sömn. Ett sovrum i ett trähus av valfri storlek kan förvandlas till ett riktigt paradis om du väljer rätt finishmaterial och möbler i lämplig stil.

Bild
Bild

Sovplatser i trähus är inte utformade för att ta emot gäster, så de bör utformas så att det är så bekvämt som möjligt att vara på deras territorium.

Ofta är sovplatsen i sådana bostäder inredda på vinden, där atmosfären är tystare och mer avslappnad än till exempel på bottenvåningen. Om du vill vakna med de första solstrålarna, bör du placera sovrummet så att dess fönster är riktade mot östra sidan.

Bild
Bild

På norra eller västra sidan rekommenderas sådana rum för dem som gillar att sova längre. Denna layout är inte det enda möjliga designalternativet för ett trähus. Sovrumets läge beror till stor del på ägarnas personliga preferenser.

Bild
Bild

Rekommenderade efterbehandlingsmaterial

Träväggar är den perfekta bakgrunden för vackra möbler och dekorativa detaljer . Av den anledningen bör du inte låta dig rycka med olika efterbehandlingsmaterial, särskilt om de är onaturliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan betona den intressanta strukturen i trädet som bostaden byggdes från. För att göra detta bör du vända dig till speciella emalj- eller nyansprodukter. Det kommer att vara användbart att måla materialet med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga stilar

En vacker och harmonisk ensemble kan göras till en vacker gips på alla sätt. Det finns dock flera särskilt attraktiva riktningar som passar perfekt in i ett trähus.

Land

Denna stil hänvisas oftast till vid utformningen av ett trähus . Om du väljer rätt möbler och dekorativa element blir resultatet ett mycket mysigt och attraktivt sovrum.

Rummets väggar kan avslutas med vackert gips med lättnadstekstur. Du kan också välja neutrala färger. Det är tillåtet att använda samma material för att dekorera golv och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett sovrum i lantlig stil bör du fokusera på naturligt ljus. Fönster (om sådana finns i rummet) får aldrig mörkas eller täckas med tunga mörkläggningsgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker och harmonisk lantlig ensemble består av små saker. Detaljer som hemlagade lampskärmar för konstgjord belysning, varma stickade filtar, vackert broderade servetter, rörande familjefoton i lämpliga ramar och ljus i åldrade ljusstakar kommer att spela en viktig roll i en mysig inredning.

Bild
Bild

Rustik

Interiörens rustika stil på många sätt liknar lantlig stil, men det är enklare . Alla kan komponera en "rysk" ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana sovrum, mot bakgrunden av ett timmerhus och stockar, kommer detaljer som stickas med genombrutna spetsar att se spektakulära ut. Interiören bör kompletteras med några element "från förr": stora bondkistor, målade lackerade lådor eller träbänkar.

Bild
Bild

Möbler kan också göras i stil med en bondestuga. Saker dekorerade med en vacker målning är idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

I utformningen av ett trähus är en sådan stil som en chalet vansinnigt populär . Detta enkla namn kommer från ett litet hus i bergen där jägare och herdar en gång bodde. Kännetecken för denna trend är grova och grova ytor. För att dekorera ett sådant sovrum kan du använda inte bara trä, utan också sten.

Möbler för ett sådant intressant sovrum bör väljas massiva, grova och enkla. Invecklade mönster och snidade detaljer i sådana interiörer borde inte vara det.

Attraktiva ensembler i chaletstil utförs oftast i lugna neutrala färger. Sådana interiörer kännetecknas av övervägande av sand, bruna, träiga och vete nyanser i dem.

Det rekommenderas inte att använda en central ljuskälla i stugans inre . Små lampor placerade i olika delar av sovrummet skulle vara mer lämpliga alternativ.

Chaletstilen kännetecknas av aggressiva och iögonfallande inredningselement. Dessa kan vara horn och skinn av djur, förfalskade föremål, vapen eller enkla textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Skandinavisk stil är perfekt för att dekorera ett sovrum i ett trähus .… Det skiljer sig på många sätt från den traditionella lantstilen eller det populära engelska landet.

Massiva möbler i en sådan inredning bör ha de enklaste och mest lakoniska formerna.

När du skapar ett harmoniskt ensemble bör du hålla fast vid naturliga nyanser: mjölk, vete, grädde, karamell eller trist grönt. Dekorativa gosedjur, skinn, horn, trädgrenar och grova täta textilier passar perfekt in i dessa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Denna riktning utmärks av ljusa toner som påminner om romantik . Möbler i en provensalsk interiör kan vara av trä, smidesjärn eller korg. Åldrade saker kommer att se det mest harmoniska ut.

Sovrummet ska vara inrett i pastellfärger eller naturliga färger. Blå, beige, ljuslila, linne, mjölk och grädde är perfekta. Friskt vitt är acceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa servetter med spetsar på kuddar, inomhusblommor (både levande och torra), samt vackra målningar med lugna landskap är idealiska för ett provensalskt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för vinden

Om huset har en vind, är ett sovrum ofta utrustat i det. Sådana lokaler måste vara ordentligt förberedda.

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt isolering och tillräcklig belysning av vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett sluttande tak på vinden, kommer en del av det lediga utrymmet att "ätas", vilket inte är trevligt för många människor som står inför ett sådant problem. Om vinden är ordentligt färdig och dekorerad, kan taket visuellt "upplösas" i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta kan du vända dig till tygdraperi i taket eller ljus väggdekoration. Det är nödvändigt att placera minsta mängd möbler på vinden för att få rummet att verka lättare och rymligare.

Många använder tvärbalkar . Sådana detaljer utjämnar visuellt de skarpa delarna av taket, som om de utjämnar taket. För att skapa en intressant design kan du måla balkarna med beläggningar i kontrastfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av inredningen på vinden bör tas på största allvar. Det mest framgångsrika materialet kommer att vara färg:

  • Om sovrummet på vinden är litet, rekommenderas det att välja ljusare färger.
  • Om valet föll på ljusare och mer mättade nyanser, bör de användas mycket noggrant så att rummet inte verkar för färgstarkt och obekvämt.

Stoppa inte vinden med möbler. Det bör finnas ett minimum av sådana element i rummet så att det inte verkar trångt.

Interiören bör kompletteras med lämpliga tillbehör. Valet av dessa detaljer beror på vilken stil du har valt för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning på vinden

På vinden kan du utrusta ett mycket bekvämt och vackert sovrum. Här är några attraktiva alternativ:

Mot bakgrund av ljusa foderpaneler kommer en mysig dubbelsäng under takets sluttning att se harmonisk ut . Ett sminkbord i trä med gräddpall kan också placeras inomhus. Komplettera denna ensemble med pastellmattor, lätta sängkläder, gräddgardiner och mjuka karamellbord.

Bild
Bild

I en ensemble med mer mättade träväggar kommer en vit dubbelsäng med sängkläder dekorerade med blommotryck att se spektakulär ut, liksom en fåtölj med ett liknande tygöverdrag . Uppsättningen av stoppade möbler bör kompletteras med smidda lampor med mörka nyanser, mjuka karamellbord vid sängen och en liten bänk med blommigt lock.

Bild
Bild

På vinden kan du göra ett kompakt sovrum för två . Två små enkelsängar bör placeras på vänster och höger sida av fönstret (placeras under ett högt triangulärt tak). Den enkla interiören bör kompletteras med små sängbord vid sängens huvud och sängkläder med flerfärgade ränder.

Bild
Bild

Om vinden är rymlig, kan du på dess territorium sätta en hög träsäng med en sänggavel i smidesjärn , till vänster om det är ett ljust datorbord, och till höger är en mörk trä byrå och en träkista. En sådan intressant ensemble bör kompletteras med små ljusmålningar ovanför sängen, en smidesjärnstol med korgstol och rygg, röda sängkläder, spektakulära glasmålningar och ljusa romerska persienner. En sådan intressant inredning ser harmoniskt ut mot bakgrunden av ett trätak i rika färger och vit matta .

Bild
Bild

Mot bakgrund av snyggt bearbetade stockar kommer en säng av blekt trä att se attraktiv ut, liksom korgstolar och en byrå av ljust trä .… Avsluta interiören med små röda golvmattor, rutiga gardiner och en cirkulär taklampa.

Bild
Bild

En mörk träbädd med vita sängkläder, en mörk träbänk med hög rygg och en mjuk sits och ett arbetsbord i trä hittar sin plats på vinden av ljuslaminerat faner . Sådana möbler kan placeras bekvämt även i ett litet rum. Denna ensemble bör kompletteras med en vit fluffig matta, mörka små målningar på väggarna och ljusa kuddar på möblerna.

Bild
Bild

Ovanligt mezzanin sovrum

På vinden kan du utrusta ett mezzaninrum. Denna layout är särskilt relevant för ett litet hus på landet.

Bild
Bild

Sovplatsen, gjord i form av en mezzanine, är en mezzanine på golvet . Enkelt uttryckt - i det befintliga rummet byggs en liten höjning, på vilken en mysig plats för vila och sömn ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med en sådan layout är möjligheten att lokalisera flera funktionella zoner i ett litet område samtidigt .… Detta kan avsevärt spara utrymme. För en sådan sovplats behöver du inte tänka på en ny design och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är en sådan design och funktionell lösning ganska vanlig . Det bör dock komma ihåg att ett mezzaninrum ser harmoniskt ut bara i ett litet utrymme. I ett rymligare rum kommer en sådan sovplats att se löjlig ut.

Bild
Bild

Designtips för möbler och belysning

Trämöbler är idealiska för ett mysigt sovrum i ett trähus. Det kan vara stort, grovt och massivt eller modernt och snyggt, beroende på rummets stil.

Följande användbara rekommendationer kan lyftas fram:

Skåp och sängar med snidade detaljer kommer att se harmoniska ut . Älskare av en romantisk riktning kommer att älska korgartiklar.

Bild
Bild

Möbler med mönstrade element i smidesjärn kommer att se bra ut i ett trä sovrum . Det rekommenderas dock inte att överbelasta rummet med ett stort antal sådana detaljer, eftersom interiören med dem kan verka för dyster.

Bild
Bild

Belysning i ett trä sovrum bör närma sig mycket försiktigt . Detta beror på att trädet är brandfarligt. Säkerhet är mycket viktigt.

Bild
Bild

Om det finns en öppen spis eller spis i sovrummet , då är det nödvändigt att tänka i förväg om deras säkra användning och plats.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte vid sådana förhållanden att vända sig till vanliga ljus eller andra ljuskällor med öppen låga .

Rekommenderad: