Persienner I Sovrummet (43 Bilder): Vertikala Persienner På Plastfönster, Vackra Nyheter 2021

Innehållsförteckning:

Video: Persienner I Sovrummet (43 Bilder): Vertikala Persienner På Plastfönster, Vackra Nyheter 2021

Video: Persienner I Sovrummet (43 Bilder): Vertikala Persienner På Plastfönster, Vackra Nyheter 2021
Video: Monteringsinstruktioner för Persienner | Nordiska Persienner 2024, April
Persienner I Sovrummet (43 Bilder): Vertikala Persienner På Plastfönster, Vackra Nyheter 2021
Persienner I Sovrummet (43 Bilder): Vertikala Persienner På Plastfönster, Vackra Nyheter 2021
Anonim

Sovrummet är ett personligt utrymme för varje person, där vi fylls med ny energi och gott humör. Och därför bör det fyllas med mys och komfort, och också skyddas från nyfikna ögon. För att skapa dessa förhållanden passar persienner på fönstren i ditt sovrum bäst.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det bör noteras att någon av deras typer innehåller både fördelar och vissa nackdelar, så det är omöjligt att säga entydigt vilka av dem som är bäst lämpade för ditt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lista några av fördelarna:

  • För det första skyddar det ditt rum på ett tillförlitligt sätt mot starkt solljus och andra ljuskällor.
  • För det andra är de lätta att underhålla och underhålla.
  • För det tredje sänker de ljudnivån mycket bättre än konventionella gardiner och släpper perfekt in frisk luft.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av särdragen i deras design reglerar de också mängden ljus som kommer in i rummet från gatan, vilket till exempel gör att du kan skapa mjuk och svag belysning under dagen. Det bör noteras att de också samlar lite damm och smuts på sig själva och håller den inställda temperaturen i rummet. Och nu har persienner också blivit ett inslag i inredningen. De är extremt hållbara och enkla att använda.

Bild
Bild

Bland bristerna kan bara följande noteras: om plötsligt funktionen hos dina persienner blir oanvändbar måste du byta ut hela fönstersatsen. Det bör sägas att ovanstående fördelar uppväger denna nackdel. Det bör också tilläggas att persienner är bäst lämpade för ett vindsrum i stället för stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns olika typer av persienner. Dessa är vertikala och horisontella persienner för plastfönster och persienner-gardiner.

Horisontell

Deras överklagande ligger i deras lilla storlek, i förmågan att ändra belysningen och i det betydande materialvalet (plast, aluminium, trä eller tyg). Bomull, polyester och jacquardtyger kan användas som tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla lameller är impregnerade med speciella dammavvisande ämnen och dess bredd är 16-25 mm. Sådana persienner installeras inuti eller utanför ditt fönster. De fästs tack vare en speciell konsol, medan borrning inte används. Lätt att använda.

Bild
Bild

Vertikal

Materialet som används är detsamma som i de horisontella. Den största fördelen är möjligheten att flytta persiennerna från kanterna till mitten eller från en kant till den andra, liksom i en annan rotationsvinkel för lamellerna. De är fästa med en speciell mekanism i form av en tak gesims. Och väl lämpad för välvda fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullgardiner eller kassettgardiner

De kännetecknas av sin praktiska och långa livslängd, och driftsprincipen är extremt enkel och bekväm. En sådan gardin lindas på skaftet nedifrån och upp. Deras design är väldigt varierande. Polyester används främst som material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen för dina persienner kan vara plast, trä, inklusive bambu, papper, aluminium och en mängd olika tyger som polyester. Fördelen med plast ligger i dess hygien och praktiska egenskaper, trä - i ekologi och hållbarhet, men polyester bleknar inte av solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastgardiner passar bra till din inredning och kombineras med andra material . De motstår också kemisk och fysisk påverkan, men de tolererar inte särskilt höga temperaturer och går lätt sönder. Träpersienner ger rummet en bekväm och välkomnande atmosfär. Och de ser lyxiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om två material används samtidigt, till exempel plast och tyg, kallas sådana persienner för multi-textur . De är bra för stora och rymliga sovrum och kan fjärrstyras tack vare den inbyggda elektriska enheten. De är mycket hållbara, vackra och passar bra till alla typer av interiörer.

Bild
Bild

När det gäller tygvarianterna kan de vara jacquard eller glasfiber. Fördelen med sådana modeller är att de kan ges vilken färg som helst. Och de tål fukt och damm mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Papperstypen av persienner är den enklaste och billigaste . Men du kan applicera vilken textur och mönster som helst på dem. De kombineras vanligtvis med tygmodeller.

Bild
Bild

Aluminium persienner är hållbara, lätta att rengöra, men kan generera buller . Perfekt för stilar som loft eller högteknologi.

Bild
Bild

Färger och design

Valet av persienner bör hanteras mycket ansvarsfullt. De måste ju matcha bra i färg och design till den befintliga sovrumsinredningen. Till exempel kan färglösningar för horisontella persienner vara mycket olika . Allt beror på preferenser och valet av en lämplig modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är ett exempel på att välja horisontella persienner för hela väggen. Deras ljusa färg passar perfekt in i den omgivande interiören.

Bild
Bild

Ett exempel på en ovanlig och original design kan vara persienner, på vilka absolut alla bilder kommer att appliceras på din smak . Detta kommer att diversifiera din interiör kraftigt.

Bild
Bild

I allmänhet bör du utgå från den allmänna tonen i rummet och dess väggar när du väljer en färg för persienner. Och eftersom färgen har en stark psykologisk effekt på en person, bör färger av lugna toner väljas för sovrummet, till exempel choklad, pastell eller grönt. Det rekommenderas inte att använda vita toner.

Bild
Bild

Urvalstips

  • När du väljer persienner för ditt sovrum bör du vara uppmärksam på faktorer som fönsterstorlek, pris och design av framtida modeller, dvs deras färg, konstruktion och prestanda. Därför är det bättre att välja betrodda märken . Till exempel, om du slutade när du valde ett material på aluminium eller plast, kan de kompletteras med gardiner av tyg för att mjuka upp den allmänna bakgrunden. Det bör sägas att pappersgardiner har låg hållfasthet. Men med hög luftfuktighet i rummet rekommenderas att du använder tyggardiner.
  • Om din inredning innehåller trämöbler måste du i detta fall använda samma persienner.
  • Om du väljer rätt modell av persienner kommer detta visuellt att förbättra din interiör i rummet . Och när du väljer bör du först och främst uppmärksamma naturmaterial.
  • Du bör också ta reda på om dina persienner har behandlats med speciella föreningar, nämligen: antibakteriella, antistatiska och dammavvisande ämnen.

Rekommenderad: