Sovrumsmöbler I Klassisk Stil (47 Foton): Headset, Klassiska

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsmöbler I Klassisk Stil (47 Foton): Headset, Klassiska

Video: Sovrumsmöbler I Klassisk Stil (47 Foton): Headset, Klassiska
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, April
Sovrumsmöbler I Klassisk Stil (47 Foton): Headset, Klassiska
Sovrumsmöbler I Klassisk Stil (47 Foton): Headset, Klassiska
Anonim

I sovrummet tillbringar vi en mycket betydande del av vårt liv och det är extremt olämpligt att ständigt experimentera med utformningen av rummet där vi kopplar av efter en hård dag. Därför är det värt att ta allvar på valet av en viss stil, som tillsammans med dina preferenser kommer att bidra till en fullständig och harmonisk vila i många nätter. Klassikerna, som har testats med tiden, kommer utan tvekan att hjälpa dig i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

För dem som värdesätter en hel natts sömn och föredrar att övernatta i en lugn, diskret miljö, är det rätt val att inreda sitt sovrum i en strikt klassisk stil, som är inneboende i den maximala harmonin mellan alla designelement.

Det är inte så mycket valet av klassiska möbler som är viktigt här som en enda stil i hela det omgivande rummet, vilket inkluderar val av färger och texturer på väggar och golv, fönster och tak, samt textilier och alla närvarande dekorativa element i inredningen.

Bild
Bild

Det viktigaste rådet, innan du går till möbelsalongen, är att besluta om stilen, helst samtidigt noga tänka på varje detalj i utformningen av ditt framtida sovrum.

Kom ihåg att den klassiska inredningsstilen förutsätter raffinerad enkelhet, bekvämlighet och nåd, och är inneboende i den:

diskret färgschema

Bild
Bild

släta och släta linjer

Bild
Bild

trämöbler

Bild
Bild

brist på kontraster och konstgjorda material

Bild
Bild

användningen av målningar, skulpturer och andra konstföremål

Bild
Bild

Val av möbler

I ett sovrum i klassisk stil är det bättre att köpa en komplett uppsättning möbler. När du väljer möbler bör du vara uppmärksam på modeller med ytterligare dekorativa element, som konstnärligt snidning eller förgyllning, de ger möblerna en speciell sofistikering och nåd.

Det mest fördelaktiga alternativet skulle vara en kombination av föremål av ljust trä och en tråkig, nästan transparent, artificiellt åldrad inredning , och utsmyckade mönster på benen och ryggen på stolar och ett bord för ditt sovrum kommer att ge en touch av mystik och lätt flörta till rummet, utan att förstöra den övergripande harmonin i den klassiska stilen.

Bild
Bild

Standarduppsättningen av klassiska möbelsatser inkluderar:

dubbelsäng

Bild
Bild

rymlig linneskåp

Bild
Bild

toalettbord eller toalettbord

Bild
Bild

piedestaler

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att den klassiska stilen med magra utesluter att sängen byts ut mot den nyligen populära ottomanska eller till och med den mest eleganta soffan. En rymlig säng med en stor massiv sänggavel är grunden för en klassisk lägenhet, det är hon som är mitt i ditt sovrum, och i enlighet med dess former och storlekar kommer du att organisera resten av ditt inre utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare bör stor uppmärksamhet ägnas åt garderoben där du ska förvara dina sovkläder och dina personliga tillhörigheter . Det ska vara bekvämt och rymligt, helst med svängdörrar. Beroende på storleken på ditt rum kan garderoben vara enkel, dubbel eller trippel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ge ditt rum en speciell ståtlighet och storhet, som påminner om kungliga kammare, kan du inte klara dig utan en så ljus detalj som en byrå . Ofta är det denna möbel som tar på sig den huvudsakliga visuella belastningen och blir en speciell höjdpunkt i hela interiören. På byrån kan du placera ramar med dina familjefoton, konstföremål eller antikviteter - allt som kommer att betona den övergripande atmosfären i din valda stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av färglösningar

Huvudregeln som bör följas vid inredning av en inredning i klassisk stil är användningen av varma och pastellfärger, kom ihåg att klassikerna inte accepterar ljusa och extraordinära kontraster. En bra lösning skulle vara att använda färger i designen som ligger nära det naturliga färgschemat. Som regel används i ett klassiskt sovrum en kombination av två primära färger och deras derivatnyanser är tillåtna. Moderna designers rekommenderar varma nyanser av beige, honung, olivolja, sand eller choklad.

Bild
Bild

Det kommer att vara mycket bra om du lyckas skapa effekten av att flöda en färg till en annan, detta kommer att ge din inredning en speciell harmoni. En smidig övergång från en färg till en annan ger också interiören ytterligare mjukhet och återhållsamhet. När du väljer texturer, försök att föredra endast mjuka och varma naturmaterial, det hjälper dig att göra ditt sovrum riktigt lugnt och samtidigt ståtligt och majestätiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att din lyxiga säng ska bli centrum för uppmärksamheten i hela rummet bör väggarna i rummet vara monokromatiska; du ska inte limma tapeter med ett svartnat mönster som accentuerar uppmärksamhet. Det är bäst att lägga traditionell parkett på golvet, vilket också bör vara i harmoni med tonen i dina valda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man dekorerar ett tak i klassisk stil, uppmuntras användningen av dekorativa stuckaturer och lampskärmar av tyg eller rotting med naturmaterial är mycket väl lämpade för takbelysning. Det är mycket viktigt att belysningen i sovrummet är svag och något diffus . För ytterligare invigning kan du använda sconces - de är korrekt placerade på väggarna i rummet, de kommer att skapa ytterligare komfort, betona de dekorativa elementen i möbler positivt och fokusera på dem visuell uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda tillbehör

Även om du är en anhängare av den mest korrekta klassiska stilen, glöm inte att sovrummet är en plats för god vila och harmonisk avkoppling, därför är överdriven svårighet och korthet, till exempel i en studie, helt enkelt inte lämplig här. Kom ihåg att klassisk stil framför allt är elegant lyx . Därför blir det bra om du dekorerar interiören med pittoreska målningar i massiva träramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bli inte avskräckt om din ekonomiska situation ännu inte tillåter dig att köpa antikviteter, du kan alltid hänga tavlor av konstnärer köpta från moderna konstgallerier på väggarna. Huvudregeln är att behålla stilen och inte kränka den övergripande harmonin i det utrymme du skapar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra din lägenhet till en riktigt bekväm och bekväm plats där du kan njuta av en natts sömn, är det också mycket viktigt att vara uppmärksam på valet av gardiner och draperier för dina fönster och dörrar . Utan tvekan bör företräde ges till varma och mjuka naturliga textilier. Sådant tyg kommer positivt att betona alla fördelar med ditt sovrumsset och kommer att lägga till extra komfort och diskret lugn i atmosfären i vilarummet. Gardiner på fönster kan dekoreras med fransar eller tofsar, samt knytas med sladdar. För fullständig harmoni måste överkastet också anpassas till tonen i fönstergardinerna och möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att du under inga omständigheter bör överbelasta ditt rekreationsrum med möbler, eftersom alla sovrum förutsätter att det finns ledigt utrymme, bör du andas fritt och lugnt i det.

Rekommenderad: