Kapell Sovrum (41 Bilder): Tak över Sängen, Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Kapell Sovrum (41 Bilder): Tak över Sängen, Inredning

Video: Kapell Sovrum (41 Bilder): Tak över Sängen, Inredning
Video: Оригинальная и нарядная летняя кофточка спицами. Часть 2. Заключительная. 2024, April
Kapell Sovrum (41 Bilder): Tak över Sängen, Inredning
Kapell Sovrum (41 Bilder): Tak över Sängen, Inredning
Anonim

Det finns många variationer i utformningen av sovrummet. Interiören i sovrum med en baldakin ser original och uttrycksfull ut. Sådana mönster kännetecknas av en verkligt fantastisk prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ursprungligen spelade sovplatsen, kompletterad med en baldakin, en exklusivt funktionell roll i rummet. Med hjälp av en textilkåpa skyddades människor mot kyla, drag och olika ljud som stör sömnen.

Med tiden har baldakinas design ändrats. Först fästes tyget på en naturlig träram, men sedan fästes materialet i taket.

Sådana dekorativa detaljer är relevanta för denna dag. Det är värt att notera den fantastiska effekten som sådana element producerar. Med hjälp av en lyxig baldakin kan du lägga till en speciell chic i rummet.

Kapellet kan skapa en unik atmosfär av integritet, komfort och fullständig lugn. Dessa egenskaper spelar en viktig roll för att skapa en harmonisk sovrumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel väljs tätt och högkvalitativt tyg för baldakinen. Sådant material skyddar ägarna från effekterna av morgonljus och dränker ut främmande ljud från gatan och från andra rum i bostaden.

Under sådana förhållanden kan du inte vara rädd för kyla och drag

Många noterar det faktum att på en himmelssäng kan du vila bra på dagtid, eftersom solens strålar tränger igenom tyget i minimala mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan intressant designlösning har dock sina nackdelar. Ett baldakin sovrum är endast lämpligt för ett rymligt rum, eftersom textiltillägget visuellt minskar det tillgängliga utrymmet.

Damm kommer att samlas på tyget, så denna rumsdesign fungerar inte för allergiker. Tyget måste rengöras och tvättas regelbundet, särskilt om det är ljust. Annars förlorar baldakinen sitt attraktiva utseende. I det ögonblick som materialet tvättas kommer rummet att verka tomt och oavslutat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av baldakiner. De är utrustade med olika mönster och är gjorda i olika stilar:

  • De vanligaste alternativen är i form av textilier monterade på stöd . Med hjälp av sådana sorter kan du betona sängens vackra kontur och markera det fria utrymmet ovanför den.
  • Kapell med upphängda strukturer är inte mindre attraktiva i utseende . De kan vara enkla eller konsolbaserade. Det huvudsakliga dekorativa elementet i sådana modeller är deras baldakin.
  • Du kan köpa textilier i olika godtyckliga kompositioner . Med hjälp av sådana detaljer kan du skapa en lämplig rumsdesign.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapelldesigner är olika:

Inramade produkter är enkla och vanliga . Utrymmet ovanför sängen från själva taket är utformat med en speciell ramstruktur. Racks (trä eller metall) är installerade på sidorna. De viktigaste designdetaljerna kan placeras både i den inre delen av kapellet och i stolparnas område. Oftast är sängar med ramstrukturer dekorerade med spektakulära utsmyckade smideelement eller eleganta sniderier. Om du inte vill lägga till sådana tillägg till sovrumsinredningen kan du vända dig till dyra lyxiga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär baldakin design är "kronan ". Axeln för en sådan modell är placerad i mitten av sängen. "Kronans" ram är rund eller fyrkantig, och textilier passeras genom den. Dessa sorter är bland de mest attraktiva. Med deras hjälp kan du skapa en unik inredning för ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramtak är mycket vanliga . I sådana mönster fästs tyget på ramen i form av en båge.

Bild
Bild

Canopy tyg

Oftast används följande typer av textilier för vackra och högkvalitativa baldakiner:

  • Silke … Med detta kända material kan du skapa ett riktigt lätt och luftigt utseende.
  • Sammet … Detta tyg är tätare och tyngre. En sammetskåp är inte lämplig för alla inredningsstilar. Det kommer att se särskilt harmoniskt ut i en klassisk miljö.
  • Organza … Alternativet organza är lämpligt för att dekorera ett mysigt sovrum i en ljus romantisk stil.
  • Gobeläng . Detta material ser dyrt och originellt ut, men det kommer att mörkna sovplatsen, så det rekommenderas inte att använda det om väggarna i rummet är inredda i mörka och dystra färger.
  • Tyll … Baldakiner från detta material väljs ofta, eftersom med hjälp av tyll kan charmiga flounces eller spektakulära veck bildas.
  • Linné … Linne baldakiner kännetecknas av ett enkelt och diskret utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Himlen kan placeras i både vuxen- och barnrum. Idag har konsumenterna tillgång till ett brett utbud av modeller tillverkade i en mängd olika stilar (från klassiker till rokoko), dekorerade med verkligt lyxiga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn väljs oftast alternativ med ljusa och luftiga textilier .… Det kan vara antingen vanligt eller dekorerat med positiva tryck och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några harmoniska interiörer med attraktiva himmelssängar:

I ett mysigt grönt sovrum med golv fodrad med mörkt laminat, kommer en hög vit säng med en baldakin dekorerad med täta vita textilier att se spektakulär ut. Sängen kan kompletteras med ett ljust toalettbord, en vit byrå och en mjuk beige matta på golvet. Om det finns ett fönster i rummet, bör det dekoreras med vita tjocka gardiner.

Bild
Bild

Sovrum med krämiga väggar och vitt tak en vit säng med en fluffig filt och crème brulee -sängkläder hittar sin plats. Ovanför en sådan koja kommer en baldakin med ett genomskinligt beige tyg att se harmoniskt ut. Interiören bör kompletteras med krämfärgade gardiner, en takkrona med bruna nyanser, väggmålningar med mörka ramar och en TV i nischen mittemot sängen.

Bild
Bild

I den rosa barnkammaren Du kan ordna en stor dubbelsäng med en hög vit sänggavel och ett rosa lapptäcke. Kapellens "krona" med ett transparent mjukt rosa tyg kommer att se harmoniskt ut över den.

Bild
Bild

Över den höga vita sängen i den beige barnkammaren du kan placera en liten baldakin med en "krona" design, dekorerad med ett genomskinligt vitt tyg. Bredvid sängen finns två sängbord i karamell i trä med stora vita lampor och små blomvaser. En rund vit takkrona är lämplig för belysning. Spela upp neutrala färger med rosa kuddar och rosa golv.

Bild
Bild

Mot bakgrund av ljusa väggar och golv , fodrad med brunt laminat, en träsäng med en hög sänggavel och en baldakin, kompletterad med ett vitt ljust tyg, kommer att se harmoniskt ut. Bredvid sängen kan du sätta två sängbord med gula lampor. En gräddmatta med ett brunt mönster kommer att se vackert ut på golvet.

Rekommenderad: