Byrå Med Spegel I Sovrummet (39 Bilder): Vit Hörn-kommod-transformator Från Ikea

Innehållsförteckning:

Video: Byrå Med Spegel I Sovrummet (39 Bilder): Vit Hörn-kommod-transformator Från Ikea

Video: Byrå Med Spegel I Sovrummet (39 Bilder): Vit Hörn-kommod-transformator Från Ikea
Video: IKEA HAUGA OPEN WARDROBE WITH 3 DRAWERS 2024, Mars
Byrå Med Spegel I Sovrummet (39 Bilder): Vit Hörn-kommod-transformator Från Ikea
Byrå Med Spegel I Sovrummet (39 Bilder): Vit Hörn-kommod-transformator Från Ikea
Anonim

En uppsättning möbler för sovrum innehåller ofta en byrå med en spegel - en möbel, vars namn betyder "bekväm" på franska. Byrån motiverar fullt ut sitt namn, vilket framgår av nästa topp i dess popularitet. Idag väljer många människor en byrå med en spegel i sovrummet.

Bild
Bild

Möbler för dig som uppskattar skönhet och komfort

Man tror att kommodens förfader var en vanlig kista där kläder förvarades, liksom andra nödvändiga saker. Gradvis förändrades bröstet, ändrade storlek och berikade sig med ben, dörrar och andra "chips".

Bild
Bild

Den första byrån, liknande den moderna, dök upp någonstans på 1600 -talet . Det gjordes av italienska möbeltillverkare. Sedan dess följer denna typ av möbler med en person, och den mest populära "platsen för hans bostad" är sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa möbler är så populära tack vare sin mångsidighet. Det kan användas:

  • som ett sängbord eller toalettbord, på vilket det är bekvämt att ordna kosmetiska tillbehör;
  • som en låda för kläder eller sängkläder;
  • ytterligare dekoration av rummet.
Bild
Bild

Samtidigt är byrån mycket kompakt och tar inte mycket plats i rummet, inte heller kommer den att "överbelasta" den med möbler. Moderna tillverkare erbjuder köpare byråer med en spegel för varje smak.

En spegel installerad på den hjälper till att lysa upp rummet och förstora det visuellt.

Bild
Bild

Produkter kan skilja sig från varandra i:

  • Färg;
  • storlek;
  • form;
  • installationsmetod;
  • tillverkningsmaterial.

Prisklassen är också bred, vilket gör att alla kan välja exakt vad som behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgsort

Den klassiska färgen på byrån anses vara brun (färgen på naturligt trä), men nuförtiden kan du hitta både vitt, grått och svart - nu finns en mängd olika alternativ. Färgen på wenge är särskilt populär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleksområde

När det gäller deras dimensioner kan byråerna vara smala och breda, låga och höga, långa och förkortade. Följande anses dock vara optimala storlekar för det genomsnittliga sovrummet:

  • höjd - 120-130 cm;
  • djup - högst en halv meter;
  • längd - ca 180 cm.

Lådor kan ha olika storlekar.

Bild
Bild

Olika former och mönster

Följande former av byråer kan särskiljas:

  • Klassisk rektangulär .
  • Hörn , som är indelade i L-formade, trapetsformade och femväggiga. Det bästa alternativet för små sovrum är en hörnkista, eftersom den låter dig använda rummet mest ekonomiskt.
  • Radie - produkter med elliptiska eller halvcirkelformade former. Ofta är de utrustade med sektioner som roterar i förhållande till varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de senaste uppfinningarna av moderna hantverkare och designers är kombinerade produkter eller transformator byråer utrustade med en infällbar bordsskiva . Denna extra panel kan användas både för att placera ännu mer nödvändiga saker på byrån och som en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensionerna på alla lådor kan vara desamma . Produkter kan också variera i storlek och plats (vertikal eller horisontell). I de minsta lådorna lagras smycken som regel i högt och djupt sovande tillbehör, i långa och djupa saker och i smala - alla slags tillbehör (halsdukar, slipsar och mycket mer).

Bild
Bild

E En annan designfunktion gäller spegeln . Det kan vara stationärt eller vikbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetod

Enligt installationsmetoden är byråer med en spegel för sovrummet:

  • Golvstående - är installerade på benen eller har en speciell sockel. Den ligger oftast mot väggen.
  • väggmonterad - fixerad på väggen. Bekvämlighet är att sådana produkter kan fixeras på vilken lämplig höjd som helst. Olägenhet - orörlighet, oförmåga att röra sig.
  • Bifogad - ingår i möbeluppsättningen.

Den senare kan som regel bara installeras på en strikt definierad plats - vid rörelse störs den allmänna designkompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som material för byrå används:

Naturligt trä av körsbär, lönn eller ek . Detta alternativ anses vara en klassiker. Produkter tillverkade av detta material är miljövänliga, vackra och hållbara - de kan tjäna i flera decennier, utan att sluta vara estetiska och funktionella.

Bild
Bild

Träfiberskiva och spånskiva (MDF, spånskiva, fiberplatta) . Huvudmaterialet för tillverkning av moderna möbler. Kvalitetsplattor finns i en mängd olika färger och texturer.

Bild
Bild

Rotting . Wickerwork ser vackert och graciöst ut, men används vanligtvis bara som ett dekorativt tillskott till interiören.

Bild
Bild

Falsk diamant . Ger stabilitet, är stark och hållbar.

Bild
Bild

Tillverkare kombinerar ofta olika material för att förbättra kvalitetsegenskaperna hos möbler.

Boende regler

Du kan installera en byrå med en spegel i alla sovrum, det viktigaste är inte framför sängen . För små rum är en produkt som är installerad i ett hörn och inte tar mycket plats, eller en kompakt transformerande byrå med lådor i olika storlekar, mer lämplig.

Bild
Bild

När du lägger en byrå hjälper följande riktlinjer:

  • Den ska stå bredvid sovplatsen, men inte hindra ingången.
  • Lägg inte för nära andra möbler för att inte störa lådans öppning. Annars tappar byrån det mesta av sin funktionalitet.
  • Platsen för installation bestäms i förväg, och byrån väljs specifikt för den (men inte tvärtom).
Bild
Bild

Placeringsalternativ kan bero på både rummets layout och byråns designfunktioner. Smala och långa bitar, till exempel, kommer att se bäst ut längs en vägg, medan hörnstycken kommer att se bäst ut i ett hörn.

Urvalsregler

För att byrån ska leva upp till sitt namn och tjäna ägarna i mer än ett dussin år måste den väljas korrekt. För att göra detta rekommenderar experter att uppmärksamma:

  • Frånvaron av olika slags defekter på produkten , repor, spån, konkava och ojämna ytor.
  • Smidig skjutning av lådor och fri öppning av dörrar … Samtidigt bör det finnas tillräckligt med utrymme inuti facken för att kunna placera saker där.
  • Tillgänglighet och kvalitet på beslag . Alla installerade handtag och dekorativa element måste fastna på de avsedda platserna, välja material av hög kvalitet.
  • Dimensioner … De måste matcha storlek på sovrummet.
  • Tillverkningsmaterial .
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att den valda produkten matchar rummets övergripande design . En stor byrå med sniderier och förgyllning passar perfekt in i barockstil, och produkten, gjord i pastellfärger och med bronsbeslag, passar in i Provence -stilen. För högteknologisk stil skulle möbler med element av plast eller metall vara en utmärkt lösning, och för modern stil är produkter av alla typer av krökt linjer lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler från Ikea

I den stora "möbelfamiljen" från Ikea är byråer med spegel långt ifrån den sista platsen. Oftast ingår de i sovrumsset, men det finns också separata alternativ.

Bild
Bild

När de gjorde denna sovrumsmöbel försökte designers ta hänsyn till allt - från den moderna konsumentens färgpreferenser till kvaliteten och maximala funktionaliteten i byrån. En av de mest populära modellerna av detta företag är en vit transformerande byrå, som passar bra in i nästan alla interiörer - från klassisk till minimalism.

Samtidigt kombinerar den harmoniskt funktionerna hos ett toalettbord och ett sängbord, och vid behov kan dess arbetsyta ökas på grund av en infällbar panel.

Rekommenderad: