Reparation I Sovrummet (190 Foton): DIY -reparationsalternativ I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021

Innehållsförteckning:

Video: Reparation I Sovrummet (190 Foton): DIY -reparationsalternativ I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021

Video: Reparation I Sovrummet (190 Foton): DIY -reparationsalternativ I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Video: Очаровательный заброшенный замок 17 века во Франции (полностью замороженный во времени на 26 лет) 2024, Mars
Reparation I Sovrummet (190 Foton): DIY -reparationsalternativ I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Reparation I Sovrummet (190 Foton): DIY -reparationsalternativ I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Anonim

I varje människas liv kommer det förr eller senare en period som skrämmer och gör mycket nervositet - reparation. Vid reparationer i hela lägenheten bör särskild uppmärksamhet ägnas åt rummet avsett för avkoppling, där komfort är en förutsättning. Det handlar om sovrummet. Det är mycket viktigt att utrusta det på ett sådant sätt att det är trevligt att vara i rummet, och atmosfären bidrar till avkoppling och en underbar tidsfördriv. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att lära dig hur du gör en vacker renovering i sovrummet, lägger ner minsta möjliga ansträngning, nerver och ekonomiska resurser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

14 foton

Utveckling av ett designprojekt

Innan reparationen av något rum påbörjas är det nödvändigt att utarbeta ett kompetent designprojekt som täcker absolut alla aspekter av de kommande åtgärderna. Inte alla vet vad ett designprojekt är, vilka stadier det innehåller, om de är en nödvändighet.

Bild
Bild

Ett designprojekt är en uppsättning nödvändig dokumentation, designutveckling och en lista över byggmaterial.

För att planera allt korrekt måste du följa följande ordning:

  • Steg 1 - Diskussion och budgetering . I detta skede beräknas alla tillgängliga ekonomiska resurser som kan investeras i renoveringen av sovrummet. Detta steg hjälper till att undvika orimliga utgifter.
  • Steg 2 - att arbeta med designern . Denna etapp innefattar utvecklingen av interiören, upprättar planer och ritningar, tänker igenom de minsta detaljerna om situationen. Om ekonomin inte tillåter det är det inte alls nödvändigt att ta hjälp av en specialist, du kan själv utarbeta en plan.
  • Steg 3 - diskussion av byggmaterial . Efter att ha diskuterat begreppet inredning är det nödvändigt att bestämma vilka byggnads- och efterbehandlingsmaterial som ska användas för renoveringen.
  • Steg 4 - beräkning av kommande utgifter . Nästa steg är att beräkna den erforderliga mängden material, liksom de kommande kostnaderna, baserat på verkliga tal. Efter beräkning kan budgeten antingen öka eller minska.

Designprojektet bör bestå av dessa huvudstadier.

Bild
Bild

Eventuella mindre tillägg, utrustning av rummet med tillbehör och dekorativa element som inte ingår i dekorationen, föreskrivs inte i designprojektet.

DIY reparationssteg

Det finns en uppfattning att reparationer är lätta att starta, men omöjliga att avsluta - de kan bara avbrytas ett tag. Denna åsikt är dock vilseledande med den kompetenta utvecklingen av projektet (liksom täckningen av absolut alla detaljer) kan reparationen anses vara fullbordad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många riskerar inte att starta denna process, eftersom de underskattar sina egna styrkor och använder hjälp av tredje part, vars löner kan vara något överskattade.

Man behöver bara studera alla steg och svårigheter i denna process mer detaljerat, det blir klart att det inte är så svårt att göra reparationer med egna händer.

Bild
Bild

Du kan uppdatera rummet något genom att göra mindre kosmetiska reparationer som endast påverkar den yttre dekorationen av väggar, tak och golv. Lätta kosmetiska reparationer kommer att vara relevanta i ett rum där det inte finns några allvarliga skador och delar som kräver omedelbar byte.

Bild
Bild

Med kosmetiska reparationer finns det inte ens behov av att byta ut möbler, så rummet förblir nästan i samma form som innan utbytet av finishen, det får bara ett något uppdaterat och fräschare utseende. För kardinalförändringar krävs en större översyn - med ett komplett byte av möbler.

För att göra en större renovering måste du täcka många detaljer. Det är värt att förstå vad som ingår i processen för denna typ av reparation, vilka viktiga detaljer måste beaktas.

Byte av fönster

Hus med gamla träramar som har förfallit, samt plastfönster som är ur funktion kan behöva bytas ut. Mycket ofta under reparationsprocessen hoppas detta steg över, eftersom det verkar för dyrt, men frånvaron kan få ganska allvarliga konsekvenser. Gamla fönster kan släppa in drag, fukt och frysa i onödan på vintern.

Bild
Bild

Att byta fönster med egna händer är inte lika kostsamt som det görs av någon person från byggföretagen.

Bild
Bild

Det räcker bara att följa en viss sekvens:

  • Det är nödvändigt att ta mätningar från fönsteröppningarna och beställa motsvarande tvåglasfönster från företaget eller köpa dem i specialaffärer.
  • Därefter demonteras de gamla fönsterkarmarna. Du bör noggrant skilja dem från fönsteröppningarna och se till att inte skada väggarna.
  • Då måste du noggrant förbereda fönsteröppningarna för installation av nya tvåglasfönster. Det är nödvändigt att ta bort det gamla materialet som används för att installera fönstren, samt att reparera eventuella skador som uppstod under demonteringen.
  • Efter det är det nödvändigt att installera ett nytt fönster och fästa det med speciella metallnålar, utan vilka det helt enkelt inte håller.
  • Efter att ha fixerat fönstret i öppningen är det nödvändigt att stänga alla öppningar och slitsar med polyuretanskum.
  • Det sista steget blir fyllning av områden som är täckta med skum, små sprickor samt målning av backarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byte av fönster utförs i första hand, eftersom det kan leda till skador på väggbeklädnaden, vilket är oönskat efter att de har dekorerats. De kan förlora sitt ursprungliga utseende, och arbetet måste göras på nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Demontering

Nästa steg blir demontering av alla andra komponenter i den tidigare reparationen, eftersom nya efterbehandlingsmaterial inte kan appliceras på gamla. Du måste bekanta dig mer med processen med att demontera gamla efterbehandlingsmaterial och interiörelement, samt med några livshackar som underlättar denna process.

Bild
Bild

Med en större översyn måste du också bli av med dörrarna - du måste byta ut dem. Demontering av dörröppningar är en mycket viktig del av hela processen. Först måste du ta bort själva dörrbladet från gångjärnen, demontera försiktigt plattbandet och själva dörrkarmen.

Vid byte av gamla dörrar är det nödvändigt att ta hänsyn till dörröppningens dimensioner, eftersom det i vissa fall kan behöva utökas eller förlängas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att ta bort gamla tapeter kan verka skrämmande och tråkigt om du sliter torra dukar av en oförberedd vägg . Det finns många livshackar som kan förenkla uppgiften.

De mest effektiva är:

  1. Tapeter kan dämpas med varmt vatten eller tvålvatten . För enkelhets skull kan du använda en sprayflaska eller mopp. Dukarna ska vara tillräckligt våta så att de efter ett tag lätt kan tas bort från väggen.
  2. Om tapeten är våt och processen inte underlättas av detta kan du använda en ångkokare . Den heta ångan i kombination med den fukt som redan har applicerats är ett underbart sätt att enkelt få av duken från väggen.
Bild
Bild

Om det finns kakel i rummet kommer det att vara nödvändigt att demontera det också . Denna process är kanske den mest tidskrävande av alla, eftersom plattorna är fästa på en speciell cementbruk som är otroligt stark och pålitlig.

Först måste du bli av med injekteringen - med hjälp av vätning, ett skarpt hårt föremål eller en liten kvarn. Cementbaserad injekteringsbruk kan vara ganska tufft, så det kommer att kräva lite ansträngning.

Eftersom processen med att ta bort gamla brickor kan vara lite tidskrävande måste du ha tålamod. Du kan demontera den med en stark järnspatel och hammare, men den här metoden kan ta ganska lång tid. Arbetet med en stansare kommer att bli mycket snabbare och mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att rengöra både golvet och taket från gamla efterbehandlingsmaterial. Rengöringsmetoden varierar beroende på vilken beläggning som används. Till exempel är laminat, linoleum och parkettgolv lätt nog att ta bort, precis som en sträcktakduk. Men du måste pilla med kalkning och färg, beväpnad med en spatel och sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout av nödvändig kommunikation

Om du vill göra sovrummet mer bekvämt kan det vara nödvändigt att separera kommunikationen. Du kan markera de befintliga alternativen för hur du bäst gör detta, liksom kommunikationsalternativ som kan utföras till sovrummet.

Först och främst är det el . Ibland kanske den centrala belysningen i takets centrala del inte räcker, så du bör tänka på ytterligare punkter.

För att spara utrymme kan sänglampor elimineras genom att använda ytterligare takelement eller vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att lösa upp el från den centrala belysningspunkten, om den är ganska kraftfull, från elpanelen, om reparationen utförs i hela lägenheten, såväl som från närmaste uttag. I sovrummet bör dolda ledningar göras, för vilka du måste mejsla väggarna.

På samma sätt kan du rita linjer för att skapa ytterligare elektriska åtkomstpunkter - uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet ligger bredvid ett badrum, toalett eller kök kan du enkelt leda in rör i rummet genom att utrusta det med en extra vattenförsörjningspunkt.

För att göra detta behöver du följande:

  • först och främst - det sanitära tillstånd som erhållits vid BTI;
  • en väldesignad VVS-rörlayout;
  • rör för varmt och kallt vatten, andra VVS -element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör inte rör i golvet, för om läckor uppstår blir det extremt svårt att fixa dem utan att skada golvbeläggningen. Det är bäst att använda väggar för detta, fästa rör och täcka detta område med speciella skåp.

Distributionen av centralvärme sker på samma sätt

Grov finish

Om du ska börja processen med att avsluta lokalerna är det bättre att ta hand om den grova. Alla vet inte vad en hård finish är, vad den är till för. Det är trots allt inte ens alla erfarna specialister som gör det.

Bild
Bild
Bild
Bild

En grov finish är nödvändig, eftersom utan den är det omöjligt att göra en högkvalitativ finish. Tack vare förberedelsen kan du förlänga livslängden för efterbehandlingsmaterialen avsevärt, eftersom de kommer att säkrare fästas på väggarna i lägenheten.

Dessutom tror man att en grov yta till och med kan förbättra rumets ljudisolering och termoregulatoriska egenskaper något .… Detta är förståeligt, för med en grov finish kommer alla små sprickor och hål som missats under konstruktionen att repareras.

Det är värt att notera att både uppfödning av kommunikation och konstruktion av gipsskivkonstruktioner hänvisas till den grova finishen.

Det är nödvändigt att analysera mer detaljerat de viktigaste stadierna av den grova efterbehandlingen, funktionerna i var och en av dem, samt bekanta dig med listan över nödvändiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Det svåraste är att utföra en grov takfinish, eftersom plattorna kanske inte läggs riktigt jämnt under konstruktionen, det kan vara nödvändigt att jämna ut ytan. Detta behov försvinner om en spänning eller upphängd struktur används som takdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om reparationer ska utföras i en ny lägenhet, vars lokaler inte har utsatts för den grova efterbehandlingsprocessen, kan det inträffa behovet av att eliminera sprickor mellan takplattorna. Dessa luckor kan vara ganska stora, så de behöver bara elimineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att eliminera sprickor med polyuretanskum. En nivålinjal, liksom ett maskeringsnät och cementbruk, hjälper till att göra takets yta jämnare. Alla oegentligheter och skillnader måste utjämnas och skapa en helt slät takyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det översta lagret som täcker taket bör vara gips, vilket kommer att ligga till grund för ytterligare åtgärder.

Bild
Bild

Väggar

Grov efterbehandling av väggarna görs med en primer, gips och kitt.

Primer tjänar till bättre vidhäftning av material till väggytan.

Bild
Bild

Genom plåster korrigering av väggarnas yta utförs, liksom stängning av sömmar och utjämning av oegentligheter.

Bild
Bild

Spackel är den sista detaljen i den grova väggfinishen. Det är nödvändigt för genomförandet av ytterligare väggdekoration.

Bild
Bild

Detta är dock inte allt. Som redan nämnts kan en del av den grova väggdekorationen vara konstruktion av ytterligare skiljeväggar och inre strukturer … När det gäller dekorativa skiljeväggar är det tillräckligt att använda tunna material, men för seriösa interiörgolv behövs mer hållbara alternativ.

När det gäller dekorativa skiljeväggar används i de flesta fall gipsskivor för konstruktion, fixerade på speciella metallprofiler och bildar ett ihåligt utrymme. En sådan skiljevägg ger inte ljudisolering och behåller inte värme i en separat del av rummet.

Bild
Bild

För att bygga fullvärdiga interiörgolv behöver du betongblock eller vanliga tegelstenar … Dessutom är skumblock och blockblock ganska populära, hållbara och praktiska. Blocken fästs ihop med en cementblandning, och den färdiga strukturen är täckt med ett tjockt lager av gips och kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeläggning

Ett annat steg i den grova finishen är att arbeta med golvet, nämligen implementeringen av golvet. En golvbeläggning är ett mellanlager av golvbeläggningen som skiljer grunden som läggs under konstruktionen och de dekorativa elementen.

Bild
Bild

En golvbeläggning är en nödvändighet av flera skäl:

  • basen är som regel inte särskilt jämn, den har många brister, så avjämningen är gjord för att jämna ut den;
  • om rör- och uppvärmningsrörningen utförs under golvet, är även avjämningen nödvändig, eftersom denna ledning måste döljas;
  • en screed är också nödvändig för en kompetent, säker fördelning av värmeisoleringsegenskaper;
  • avjämningen är också gjord om det finns behov av att skapa några backar.
Bild
Bild

Att lägga det slutliga golvet utan golv gör beläggningen ineffektiv och minskar dess värme- och bullerisoleringsegenskaper flera gånger.

Bild
Bild

Avjämningen har också en liten ljudisoleringseffekt. Detta gäller särskilt för reparationer i ett sovrum som ligger i en ny byggnad, eftersom ljudisoleringsegenskaperna hos sådana hus i regel reduceras till nästan ett minimum.

Grov väggfinish och golvbeläggning minskar ljudnivån.

Det finns flera typer av golv, och var och en av dem har några karakteristiska egenskaper.

Blöta golv framställs genom att kombinera en torr blandning med en vattenlösning. Avlagringar av denna typ finns i två versioner: bundna och flytande (tjänar för att säkerställa största möjliga ljudisolering, vilket säkerställs genom att lägga blandningen på speciella mattor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Torra avjämningar placeras på ytan med hjälp av expanderad lera och specialplattor. Ytan behandlas med gips eller cementmurbruk för att dölja de resulterande lederna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak och väggfyllning

Efter utjämning av ytan och applicering av fyllmedlet är det nödvändigt att förbereda väggarna och taket för den slutliga efterbehandlingen. För att göra detta måste du applicera ett lager kvalitetsprimer. Primern är en speciell lösning som fungerar som ett slags vidhäftning mellan väggens eller takets yta och efterbehandlingsmaterialet.

Bild
Bild

Primern har också skyddande egenskaper som förhindrar förlust av fukt från efterbehandlingsmaterial. Saken är att betong har den särart som är alltför stark absorption och sugning av fukt, vilket kan leda till en ganska snabb torkning av materialet, förlust av all elasticitet och för tidigt misslyckande.

Bild
Bild

Primers är indelade i flera typer och väljs enligt ytan som ska grundas . Dessutom påverkas valet av rummets luftfuktighet och materialets syfte.

En typ av primer skapas för att fungera som ett mellanskikt mellan byggnads- och efterbehandlingsmaterial, medan andra bara behövs för att bearbeta väggens eller takets bas. Och ytterligare andra är helt olika i egenskaperna med djup penetration, vilket är mycket viktigt för väggar av bräckligt, löst material.

Primern kan behöva appliceras i flera lager, beroende på själva typen av murbruk och ytan på väggen som den appliceras på.

Du kan fortsätta till den slutliga efterbehandlingen först när alla lager av primern är helt torra.

För att avgöra om väggen behöver ytterligare grundning, efter att det första lagret har torkat, är det nödvändigt att köra det över ytan med handen. Om damm från materialet från vilket väggen är gjord ligger kvar på din handflata, upprepa proceduren.

Efterbehandling

Efter grov finish och förberedelse av väggar och tak bör du fortsätta med efterbehandlingen. Det inkluderar att dekorera väggar, tak och golv med nödvändiga efterbehandlingsmaterial.

Materialen måste nödvändigtvis väljas i förväg, eftersom beredningen av väggarna måste utföras i enlighet med typen av finish.

Bild
Bild

Du ska inte vara för smart när du väljer material. När du överskattar dina styrkor kan du helt enkelt inte klara uppgiften och inte slutföra renoveringen av sovrummet som du vill (eller inte slutföra det alls). Valet av material kommer dock att diskuteras lite senare, nu kommer huvudstegen i den slutliga efterbehandlingen och deras funktioner att övervägas.

Fin finish inkluderar arbete på väggar, tak och golv.

Sekvensen för att bearbeta de delar av rummet som måste dekoreras kan variera beroende på det valda efterbehandlingsmaterialet.

Tak

Takdekoration görs först och främst om gips, färg, takplattor, fixerade med speciellt lim, väljs som efterbehandlingsmaterial. Detta steg bör vara det första, eftersom dessa material är ganska smutsiga och kan skada takets och golvets inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätta och måla det är nödvändigt att applicera på den grundade ytan, men för att fixa den kaklade inredningen måste du först gipsa och spackla taket, eftersom limet inte alltid fäster bra på betongytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

19 foton

Först och främst är det producerat och konstruktion av undertakskonstruktioner och nischer … Eftersom sådana element är gjorda av gipsskivor måste ytan också putsas och spacklas, varefter det är nödvändigt att applicera en grundfärg och färg. Färgningsprocessen kan i alla fall leda till förorening av det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MEN installation av sträcktak utfördes i slutskedet av efterbehandlingen. Det kommer att vara mycket svårt att limma tapeten under den redan sträckta duken, och dekorationen av väggarna med gips blir helt omöjligt. Sträcktaket påverkar inte på något sätt renheten i väggar och golv, eftersom inga flytande lim och färgämnen används för installationen.

För installation av stretchväven på väggen (några centimeter från taket) monteras speciella metallprofiler. Därefter värms duken upp med speciella luftkanoner och sträcks runt omkretsen av hela sovrummet. Kanterna på en sådan duk stoppas i profilerna - och fixeras därmed.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Med stadierna med att avsluta taket är allt klart, nästa steg är väggens inredning.

Det mest lämpliga alternativet väljs - beroende på själva väggens yta, rumstemperatur, fuktighetsnivå och individuella preferenser.

Om valet föll på vanligt tapeter med mönster , allt är ganska enkelt här - högkvalitativt lim med lämpliga egenskaper väljs, tapeten skärs i dukar av önskad längd, beläggs med lim och fästs på väggen. Om det behövs kan du också applicera lim på själva väggen.

Om valet föll på en tapet med ett mönster som måste dockas och justeras, bör dukarna skäras i förväg till hela rummets omkrets - med hänsyn till skapandet av en komplett bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

21 bilder

Efter att ha fastnat tapeter för målning det är nödvändigt att torka noggrant - och först sedan måla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Det är värt att notera att du kan måla både enkelt grundade väggar och en yta dekorerad med efterbehandling, med vilken du kan skapa en intressant texturerad yta.

Bild
Bild

Regler måla väggar skiljer sig inte från processen att måla några andra element i rummet med något speciellt. Först måste du applicera färg med en pensel på kanterna i golv- och takområdet, liksom på hörnöppningarna, varefter (beväpnad med en rulle med lämplig yta) måste du måla över väggens centrala del.

Om taket har målats tidigare, var försiktig när du applicerar färg på väggens ovansida. Det finns ingen anledning att röra takets yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Golv

Efterbehandling av golvet är det allra sista steget som slutför renoveringen, eftersom målningen av golvytan utförs mycket sällan, och i allmänhet - processen med att dekorera det på ett speciellt sätt påverkar inte väggarnas och takens säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det som verkligen är värt att överväga innan processen med att avsluta hela rummet är att utrusta golvet med värmemattor (ett golvvärmesystem, vilket kommer att vara mycket relevant för ett sovrum - särskilt om det finns en balkong i rummet).

Vissa typer av golvvärme kräver noggrann fixering. När du lägger mattor på en redan torkad screed måste de fixeras med speciellt lim eller cementbruk. Vissa särskilt kraftfulla element är till och med fixerade innan ytan är slipad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationen av det varma golvet är den valda beläggningen klar. Det kan vara keramiska plattor eller porslinstengods (det används extremt sällan för ett sovrum), liksom linoleum, matta, laminat eller parkettgolv av hög kvalitet. Glöm inte ett speciellt underlag, som bör placeras nästan under var och en av dessa beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt parkett och parkettbräda, eftersom det sista steget är applicering av en speciell beläggning - parkettlack.

Bild
Bild

Tips för att välja byggmaterial

Naturligtvis är valet av kvalitetsbyggnadsmaterial en viktig aspekt av varje renoveringsprocess. Du måste ta reda på vad som måste beaktas när du väljer, vad som bör ägnas särskild uppmärksamhet och också ta reda på funktionerna i de mest populära materialen.

Det är nödvändigt att analysera utbudsmarknaden - för att identifiera de mest lönsamma prisvariationerna för samma produkt. Renoveringsprocessen (även ett sovrum) kräver mycket investeringar, så lite besparingar kommer definitivt inte att skada.

Bild
Bild

Det är värt att överväga vilka kvaliteter och egenskaper som måste beaktas när du väljer ett visst material:

  • Allt material ska inte ha starka obehagliga lukter . En lätt lukt kvar efter fabriksprodukter försvinner snabbt, men den skarpa lukten som är karakteristisk för billiga material av låg kvalitet kan kvarstå ganska länge och ha en skadlig effekt på en persons välbefinnande.
  • Materialet måste vara antistatiskt som förhindrar uppbyggnad av statisk elektricitet, vilket kan störa förutsättningarna för ett bekvämt liv.
  • Det är mycket bra om materialet innehåller antibakteriella komponenter som förhindrar svampbildning och tillväxt av skadliga bakterier, vilket kanske inte heller har den bästa effekten på hälsan.
  • Naturligtvis måste materialet vara vackert och ge en underbar upplevelse .eftersom sovsalen är utformad för att göra just det.
  • Alla byggnads- och efterbehandlingsmaterial måste vara starka och hållbara , eftersom den årliga renoveringen av lokalerna med hjälp av reparationer är overhead och orimlig.

Du kan välja det mest lämpliga efterbehandlingsmaterialet för olika delar av rummet.

För tak

För enkelhets skull är det värt att överväga fördelar och nackdelar med olika takbeläggningar med hjälp av exemplet med ett jämförande bord.

Särdrag Fördelar Brister
Tvätta av taket Utförd med spray, rulle eller pensel. Enkelhet i utförandet, snyggt utseende. Förutjämning av ytan, hög grad av smuts, bräcklighet.
Takmålning Utförd med vattenbaserad eller vattenbaserad färg. Valet av budgetmaterial är möjligt, enkelheten i utförandet. Skalas snabbt, måste förnyas vartannat år, preliminär fyllning är nödvändig.
Gipsvägg De är konstruerade av gipsplåtar och metallprofiler. Med en speciell teknik kan du bygga en struktur av vilken form som helst. Sådana konstruktioner "äter upp" det lediga utrymmet i rummet.
Nedhängda takkonstruktioner:
Kassett Består av tunna plattor av aluminium eller galvaniserade material. Lätt att installera, lätt att rengöra, dölja ytfel. Låg ljudisolering och brusreducering.
Hemmed Installationen utförs med gipsskivor och dekorativa paneler. Möjligheten att använda olika belysning, behåller värmen väl och dämpar buller. Dekorativ efterbehandling krävs, det är omöjligt att montera takledningarna för el.
Kuggstång De består av smala aluminiumplattor. Olika dekorativa finish är möjliga, lämpliga för rum utan uppvärmning. Ej lämplig för bostäder.
Tapeter för taket Tät tak tapet och lämpligt lim används. Renhet i processen är det lätt att dölja takets defekter, hållbarhet. Billiga tapeter förlorar snabbt sitt ursprungliga utseende och kan inte tas bort från smuts.
Töjbart tak De är byggda med hjälp av metallprofiler och en speciell duk sträckt vid uppvärmning. Lämplig för rum med hög luftfuktighet, behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid, det är möjligt att montera lampor, brandsäkra, kräver ingen särskild omsorg. Intolerant mot mekanisk påfrestning med vassa föremål.
Takplattor Plattorna är tillverkade av expanderad polystyren, storlek 50x50 cm. Stort urval av ytor och nyanser, enkelt underhåll. Arbetskrävande arbete, bräcklighet i kakel, skörhet i bashackar.

För väggar

Det bästa alternativet för att dekorera sovrumsväggar är fiberduk och högkvalitativ vinyltapet … Det är bäst att välja meterlånga, eftersom de är bekvämare att limma, och hela processen kommer att ta mycket mindre tid.

Bakgrund av neutrala ljusa nyanser är lämplig, eftersom ljusa färger inte är särskilt lämpliga i sovrummet.

Bild
Bild

För dem som vill lägga till färger i sovrumsinredningen eller skapa en atmosfär av något ovanligt, är efterbehandling lämplig dekorativa plåster eller ovanliga fotomuraler limmade på en av de centrala väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För golv

Det finns ganska många golvalternativ, du kan välja vilken som helst - i enlighet med individuella smaker och behov. Det enklaste att installera, till exempel, övervägs linoleum som ser ganska attraktivt ut. Dessutom är en nyutvecklad utveckling ett miljövänligt linoleum, med allergivänliga komponenter i sin sammansättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande för enkel installation anses matta - heltäckningsmatta, fördelat över hela golvytan i rummet. Sådant material kan läggas i sovrummet om du är intresserad av mjukhet och varma golv. Nackdelarna inkluderar besväret med att ta hand om sådant material. Mattan har många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminera är det vanligaste golvbeläggningen. Det är prisvärt, praktiskt och håller länge. Det finns en hel del designlösningar: vitt, brunt, mörkt eller färgat laminat kan läggas på golvet.

Det är omöjligt att inte nämna och parkettbräda … Denna beläggning är bättre i kvalitet än laminat, men den har en funktion - det är nödvändigt att täcka golvet med ett speciellt parkettlack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett speciellt designdrag kan du använda strukturens struktur golv i två plan , dekorerad med olika efterbehandlingsmaterial. Golvet i två plan kommer att bli höjdpunkten i sovrumsinredningen.

När det gäller kakel, självutjämning, korkgolv, liksom kaklad yta, kan det viktigaste noteras - alla bestämmer själv vilken beläggning som är bäst lämpad för sitt eget sovrum.

Rekommenderad: