Sovsats För Ett Litet Sovrum (45 Bilder): Hur Man Ordnar Möbler, Arrangemang

Innehållsförteckning:

Video: Sovsats För Ett Litet Sovrum (45 Bilder): Hur Man Ordnar Möbler, Arrangemang

Video: Sovsats För Ett Litet Sovrum (45 Bilder): Hur Man Ordnar Möbler, Arrangemang
Video: Ordkunskap, bostad, ett sovrum 2024, Mars
Sovsats För Ett Litet Sovrum (45 Bilder): Hur Man Ordnar Möbler, Arrangemang
Sovsats För Ett Litet Sovrum (45 Bilder): Hur Man Ordnar Möbler, Arrangemang
Anonim

Om ditt hus eller din lägenhet har ett litet rum för ett sovrum, är det svårt att välja en möbeluppsättning. Sovrummet är ju precis den plats där människor vilar i sinne och kropp efter svåra arbetsdagar, och hur mysig och bekväm en person är under en natts vila beror på hans humör och goda humör under hela arbetsdagen. Ett sovrumsset för ett litet sovrum bör väljas så noggrant som möjligt.

Bild
Bild

Design av små rum

Redan innan du ska köpa ett sovrumsset för ditt mysiga "bo" måste du tänka på utformningen av rummet, vilket gör att du åtminstone visuellt kan utöka utrymmet i ett litet rum. För att göra detta är det bättre att klistra över väggarna i rummet med matt tapet i ljusa färger eller gipsa det, även välja neutrala pastellfärger.

En sådan design kommer visuellt att utöka rummets gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan visuellt öka utrymmet i små rum genom att följa de grundläggande reglerna för att dekorera en fönsteröppning . Det bör komma ihåg att i sådana rum är det oacceptabelt att hänga tjocka nattdukar av mörka och för ljusa nyanser på fönstren. Det bästa alternativet är att använda luftiga romerska gardiner, sydda av ljusa genomskinliga tyger i ljusa färger.

För att skydda din nattsömn från alltför starka gatubelysning kan du också installera persienner som endast kommer att användas på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat "trick" som låter dig visuellt öka utrymmet är lämplig belysning för detta . Det är mycket oönskat att i små rum använda en stor ljuskrona eller lampskärm i mitten av taket, eftersom de visuellt gör det lägre och hopplöst döljer centimeter dyrbart utrymme. Den optimala lösningen för belysning av ett kompakt rum är punktljuskällor byggda runt hela takets och väggarnas omkrets.

Sådan belysning på flera nivåer skapar en känsla av rymlighet i interiören och gör den lättare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet sovrum måste du vara mycket försiktig med dekorelementen . Självklart ska du inte helt överge öga-tilltalande tillbehör och väggdekorationer, men det är fortfarande bättre att begränsa dig till små föremål. Dessa kan vara akvarelllandskap eller familjefotografier i smala trä- eller metallramar.

Du bör inte dekorera väggarna i ett litet rum med stuckatur eller skrymmande målningar.

Bild
Bild

Kompetent utvalda textilier (helst monokromatiska, utan ljusa färger och brokiga mönster) kommer också att öka utrymmet något.

Bild
Bild

Val av möbler

När du väljer ett sovrumsset måste du fokusera på den genomtänkta designen av ditt rum. Det finns också små knep här. Om du kan välja möbler två eller tre nyanser mörkare än taket, och samtidigt två eller tre nyanser ljusare än golvet, kommer ditt sovrum att verka rymligare.

Bild
Bild

Kom ihåg att storleken på sovrumset också är mycket viktig .… Här måste du också fokusera på rummets kvadratmeter. Huvudmöbeln i alla sovrum är naturligtvis sängen. Om ditt sovrum bara är litet, kommer en för stor säng att se helt löjlig ut i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bara behöver en dubbelsäng i sovrummet, är det bättre att lägga den på en liten podium , under vilken du kan ordna praktiska lådor för förvaring av sängkläder. Detta är det bästa alternativet om du har lite plats för en stor linneskåp eller byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet rum är det bättre att välja en klassisk sängmodell , utan en skrymmande sänggavel och genomarbetade detaljer, gjorda av naturligt trä, naturlig färg. Exotiska och för ljusa föremål i en möbeluppsättning kommer att locka uppmärksamhet och visuellt minska utrymmet i ditt lilla rum.

Bild
Bild

Om du väljer ett headset som inkluderar sängbord, var uppmärksam på att de måste ha ben … Om det behövs kan du enkelt flytta dem runt i rummet under rengöring. Om rummets storlek inte gör det möjligt att placera ett skåp eller toalettbord i det, kan du ge dem funktionen som en lång hylla genom att placera den vid sängens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet i rummet tillåter, kan du placera i det en lång garderob med smala speglade fasader, det kommer också att bidra till att visuellt öka utrymmet . Du kan välja ett headset med hörnskåp som inte tar för mycket plats - och samtidigt har bra rymlighet.

Bild
Bild

Huvudprodukter

Den viktigaste regeln är att möbeluppsättningar för små sovrum ska vara extremt enkla, de ska inte vara utrustade med onödiga eller skrymmande föremål. En traditionell möbeluppsättning kommer sannolikt inte att fungera i ett litet rum. För detta finns det små, enkla uppsättningar sovrumsmöbler, som består av följande föremål:

  • sängar;
  • sängbord eller toalettbord;
  • linneskåp eller bröstkorg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen är huvudobjektet i sovrummet, det ska vara så bekvämt som möjligt och uppfylla alla krav . När du väljer en modell för ditt lilla sovrum bör du föredra prover som kan placeras i ett litet utrymme. Det är värt att uppmärksamma de praktiska modellerna med lådor för linne - på så sätt kan du använda utrymmet under sängen och spara plats för andra inredningselement du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

En alternativ lösning skulle vara att ersätta en mycket stor säng med en billigare och mer kompakt ottoman eller en bäddsoffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bra om du lyckas få in små sängbord i sovrummet .utrustad med lådor och hyllor där du kan placera ytterligare tillbehör. Samtidigt är det mycket viktigt att piedestalerna inte sticker ut från den allmänna stilen, de matchar i färg och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linneskåpet är också en mycket viktig del av alla sovrum .… Det är mycket bra om du kan placera en garderob med skjutdörrar i rummet. Moderna exempel på sådana skåp är mycket rymliga - och sparar samtidigt betydligt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för en garderob kan du komplettera din möbeluppsättning med en byrå, den har utmärkt funktionalitet och tar inte för mycket plats.

Bild
Bild

Placering

Det är omöjligt att installera endast en säng i rummet för att sova och vila, även i de minsta rummen behöver du på något sätt passa de nödvändiga produkterna - för att lagra sängkläder och personliga tillhörigheter. Därför är det mycket viktigt för ägarna till små sovrum att ägna särskild uppmärksamhet åt det korrekta arrangemanget av möbler. När allt kommer omkring är det mycket svårare att göra ett litet rum till ett mysigt "bo" än ett rymligt rum som inte begränsar fantasiflygningen.

Bild
Bild

Det bör komma ihåg att det har vissa särdrag att placera ett sovrum i ett litet utrymme. För att optimera de inre elementen måste följande regler beaktas:

  • det är förbjudet att hindra passagen;
  • sovplatsen är bäst placerad längs väggen (mittemot ytterdörren);
  • längs väggen på sidan motsatt dörröppningen bör minst ett antal möbler placeras;
  • det är nödvändigt att välja en möbeluppsättning i ljusare färger;
  • placera inte en linneskåp mittemot ytterdörren;
  • ge bra belysning av rummet;
  • använd inte för många textilier.
Bild
Bild

Om utrymme tillåter kan du komplettera interiören med en liten hylla med böcker, en golvlampa eller toalettbord . Kom dock ihåg att huvudprincipen vid utformningen av ett litet sovrum är avslag på onödiga föremål till förmån för ledigt utrymme.

Bild
Bild

Om ditt rum är så litet att det inte ens tillåter dig att ordna en fullvärdig sovplats, kan en hopfällbar säng vara en bra idé ., som bara installeras under sömnen. En sådan modell är ganska kapabel att göra det själv. Följande video kommer att berätta hur du gör detta.

I mycket små rum kan du försöka placera sovplatsen diagonalt nära väggen .så att du kan närma dig det från vilken sida som helst. Även om med detta arrangemang av sängen kommer en del av det lediga utrymmet att döljas, men en sådan icke-standardlösning kan vara ett mycket bekvämt alternativ för att använda ett litet rum.

Bild
Bild

Det viktigaste är att komma ihåg följande: för att göra ett litet sovrum så bekvämt som möjligt är det nödvändigt att ordna möbler så effektivt som möjligt och att välja medföljande tillbehör korrekt.

Rekommenderad: