Färgen På Väggarna I Sovrummet (83 Bilder): Vilken Färg Ska Man Måla Sovrummet, Gröna, Blå, Grå Och Lila Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Färgen På Väggarna I Sovrummet (83 Bilder): Vilken Färg Ska Man Måla Sovrummet, Gröna, Blå, Grå Och Lila Väggar

Video: Färgen På Väggarna I Sovrummet (83 Bilder): Vilken Färg Ska Man Måla Sovrummet, Gröna, Blå, Grå Och Lila Väggar
Video: FIN FÄRG TILL VÄGGARNA: Så hittar du den perfekta blågröna färgen att måla väggar med 2024, April
Färgen På Väggarna I Sovrummet (83 Bilder): Vilken Färg Ska Man Måla Sovrummet, Gröna, Blå, Grå Och Lila Väggar
Färgen På Väggarna I Sovrummet (83 Bilder): Vilken Färg Ska Man Måla Sovrummet, Gröna, Blå, Grå Och Lila Väggar
Anonim

Sovrummet kan inredas i valfri färg. Dessa kan vara uppfriskande ljusa färger, neutrala pasteller eller djupa mörka toner. Varje färgschema kan effektivt slås, vilket skapar en harmonisk och komplett inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer färgschema

Valet av färger för att inreda ett sovrum bör först och främst motsvara smakpreferenser för hemets ägare. Därefter bör du lita på några av rummets egenskaper. Till exempel för ett litet rum rekommenderas det inte att välja mörka färger. Med en sådan finish kommer sovrummet att verka väldigt litet och dystert, även om det är inrett med ljusa möbler. Under sådana förhållanden kommer mer känsliga och ljusare nyanser att se harmoniska ut. Med deras hjälp kan du visuellt utöka utrymmet och göra det mer bekvämt. Och det gäller inte bara klassiska utan även pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet är tillräckligt rymligt, behöver du inte hänvisa till den visuella expansionen av rummet . Så, en mörk accentvägg omgiven av väggar målade i samma färg, men ett par nyanser ljusare, kommer att se moderiktigt och attraktivt ut i rummet. Du kan göra ett rum mer originellt genom att gå till väggdekoration i olika nyanser och texturer. För detta är speciella målbara tapeter eller vackra dekorativa gips idealiska. Med dessa material kan du ge ditt sovrum färg ett tilltalande djup och lägga till ett unikt lack till den övergripande ensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färger beror också på sovrummet . För att göra detta är det nödvändigt att ta hänsyn till riktningen på fönstren i rummet och hur mycket naturligt ljus som kommer in i det. Om sovrumsfönstren vetter mot väster, är det som regel inte tillräckligt med ljus i det på morgonen. För dekoration av sådana rum är det bäst att välja ljusare färger. Det mest framgångsrika alternativet skulle vara den klassiska vita färgen.

Glöm dock inte att sådana miljöer måste spädas med ljusa accenter och tillbehör, annars kommer interiören att bli tråkig och monoton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrumsfönstren vetter mot öster kan rummet inredas i mörka färger . Interiörer under sådana förhållanden kan dekoreras med tjocka gardiner av djupa nyanser, vilket inte låter starkt solljus på morgonen. Men även här ska mörka färger spädas ut med ljusa och färgglada detaljer så att sovrummet inte visar sig vara för dystert. Rum med norr orientering rekommenderas att inredas med mjuka och varma färger, och för södra sovrum är svala toner det bästa valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att man väljer prickiga färger för att dekorera ett sovrum . De kommer att störa snabbt somna och fullständig avkoppling. Man bör komma ihåg att med tiden kommer sådana paletter i sovrummet att orsaka irritation och störa hälsosam sömn. Lämplig för att dekorera ett sovrum, inte bara klassiskt och pastell, utan också naturliga färger. Särskilt ofta väljer människor en lugnande grön färg, vilket har en fördelaktig effekt på en persons känslomässiga tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära färger och nyanser

Många färger är lämpliga för att dekorera ett vackert och harmoniskt sovrum. Låt oss titta närmare på de mest populära och attraktiva:

Nyligen har neutralt grått blivit väldigt moderiktigt . Den passar perfekt in i interiörer i olika stilar-från tidlösa klassiker till ultramodern högteknologisk eller loftstil. Du bör dock vara försiktig med den här färgen, så att atmosfären inte blir för tråkig och elak. För att göra sovrumsinredningen attraktiv och komplett bör den kompletteras med kontrasterande och rika tillbehör eller dekorartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan mångsidig färg är lila . Dess nyanser kan användas i olika stilar av interiörer. Mot bakgrund av vackra lila väggar ser möbler av mörkt trä och inredning av ljus plast särskilt harmoniska ut. Sådana miljöer kompletteras ofta med glaselement. Detta kan vara ett snyggt soffbord, en stor spegel eller glasdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet är inrett i djupare lila toner, kommer föremål dekorerade med förgyllning och konstgjord åldrande att hitta sin plats i det. Ofta i sådana interiörer kombineras flera nyanser av lila samtidigt. Det kan till exempel vara en "välsmakande" kombination av mörka syrener och mer känsliga rosa toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en lugn och fridfull inredning, bör du vända dig till den luftiga blå färgen . Det finns många vackra toner av blått. För väggdekoration i ett sovrum är neutrala blågrå, känsliga himmelska, spektakulära azurblå eller blåblå nyanser lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att hänvisa till en sådan palett om sovrummet ligger på solsidan och en tillräcklig mängd naturligt ljus tränger in i den. Det är värt att notera blå förmåga att visuellt utöka utrymmet, särskilt när det gäller dess ljusare nyanser.

Med denna palett kan du visuellt göra taket högre . Möbler från olika material kommer att se harmoniska ut mot bakgrunden av blå väggar. Sängar, sängbord och garderober av trä i ljusa och mörka toner ser särskilt imponerande ut i sådana miljöer. Det rekommenderas att trimma taket i ett blått sovrum med lättare material, så att resultatet blir en riktigt luftig och ljus inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blått är djupare och tätare. Ett sovrum i liknande färger passar både unga och äldre . Blått är rikt på nyanser. För väggdekoration i rummet är en mängd olika färger lämpliga - från mystisk indigo till havsblågrön.

Trots sin ljusa personlighet är blå perfekt för älskare av klassisk stil. I sovrummet, vars väggar är färdiga på detta sätt, kommer tillbehör av velour och sammet att se spektakulära ut. Interiörartiklar i kontrasterande och mörka färger kommer att se attraktiva ut mot bakgrunden av blå väggdekoration. Det rekommenderas att välja modeller av fint trä. Sådana saker är dyra, men deras utseende och prestanda mer än motiverar det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller textilier kommer både mörka och ljusa tyger att se ut i det blå rummet. Du kan välja lyxig sammet för gardiner, fördärv för överkast och luftig transparent organza för en baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos sovrum ser mycket attraktiva och ljusa ut . Denna färg är idealisk för interiörer i stil med fransk Provence eller eleganta klassiker. Ofta används en liknande väggdesign också för att skapa en vacker miljö i rustik eller skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av turkos är det möjligt att skapa en glad atmosfär i rummet

Den turkosa färgen är idealisk för att dekorera ett mysigt smekmånadsbo eller ett barns sovrum. Det rekommenderas att applicera på en sådan finish om sovrummet ligger på södra sidan. Turkos kombineras effektivt med den klassiska vita färgen. I sådana sovrum kommer vita möbler och kontrasterande inredningselement att se harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig grön färg har en lugnande effekt . Den kan spelas upp med uppfriskande och varma toner. Det kan till exempel vara soligt gult, skarpt vitt, beige eller grädde. Experter säger att grönt har en extremt positiv effekt på psyket och känslomässiga tillståndet hos en person. Under sådana förhållanden kan du slappna av och varva ner perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rum i lila toner kommer att se ljust och attraktivt ut . Under sådana förhållanden kan du sätta möbler i både snövit och mörka toner. Mot bakgrund av lila väggar ser olika kontraster särskilt attraktiva ut. Det kan till exempel vara en mörkbrun eller svart dubbelsäng med vita sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum med en sådan "söt" färg måste du köpa ett tillräckligt antal lampor. Dessa kan vara inbyggda glödlampor, takkronor och trendiga strålkastare i toalettbordet, speglar och nischer. Lila ser spektakulärt ut tillsammans med vitt och rosa. Om du blandar dessa färger korrekt i ett rum blir interiören mycket känslig och attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant och lugn interiör kan skapas i ett sovrum med olivolja eller pistasch . Sådana färger avslöjas under förhållanden med tillräckligt naturligt ljus. Ett sovrum i liknande design kan slås med tätare toner av grönt, brunt, beige eller grädde. I ett sådant sovrum kan möbler i både neutrala och kontrasterande färger finnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sovrum med vita och beige väggar kommer att se vackert och fräscht ut . En sådan finish är särskilt relevant för små lokaler. Med hjälp av snövit paletter kan du visuellt göra rummet mer rymligt och ljust. Vitt ska spädas med ljusa accenter och kontrasterande inredningsdetaljer. Lyckligtvis fungerar den här klassiska färgen bra med många färger, så det är lätt att skapa en vacker och organisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar ljusa och mättade färger, bör du vända dig till sovrummet i orange, röda och gula färger . Dessa färger är särskilt relevanta för rum som inte har tillräckligt med dagsljus. Med hjälp av dessa rika färger kan du skapa en positiv och attraktiv inredning. Det rekommenderas inte att placera för ljusa möbler i ett rum med sådan väggdekoration, annars kommer interiören att bli för flashig och irriterande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor är rädda för att dekorera sina vardagsrum i svart .… Men i själva verket, om du kasserar den här färgen korrekt, kommer interiören att visa sig vara mycket moderiktig och attraktiv. Det viktigaste är att följa några enkla regler. Till exempel rekommenderas det inte att köpa mörka möbler för sådana lokaler, eftersom det helt enkelt kommer att lösa sig mot den allmänna bakgrunden. Inredningsartiklar med blanka ytor kommer att se spektakulära ut i ett svart rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker och snygg inredning kan skapas i sovrummet i bruna och chokladnyanser . Det är värt att notera att dessa färger är klassiker och passar bra med många paletter. Det rekommenderas inte att placera mörka möbler i mörkbruna rum, eftersom en sådan miljö kommer att se för dyster ut. Mot bakgrund av bruna väggar kommer saker med grädde, mjuk persika, beige och creme brulee att se särskilt harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga kombinationer i interiören

Oftast används följande färgkombinationer i det inre av sovrummet:

  • en ensemble av vitt, lila och blekrosa;
  • gul och grön;
  • vit med lila;
  • blå / ljusblå / turkos med vitt;
  • svartvitt;
  • brun med beige och grädde;
  • grå med lila och rosa, samt svart, brunt och vitt;
  • pistasch med en rik och mörk nyans av grönt;
  • orange och vitt;
  • röd med svart och vitt;
  • gult med beige och vitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Designer och psykologråd

Designers och psykologer är överens om att sovrummet ska inredas i lugna, icke-prickiga färger.

Bild
Bild

De bästa färgerna för ett sådant rum är: beige, grönt, persika och vitt, samt deras nyanser. Naturligtvis kan de spädas med andra färger så att interiören inte verkar tråkig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Psykologer rekommenderar inte att dekorera väggarna i sovrummet med catchy och energisk färg . Om du gillar sådana paletter bör de användas för ytor som ligger bakom sovplatsen, annars hindrar de dig från att somna snabbt. Men att placera sådana färger framför sängen bör vara de människor som vill vakna enkelt och energiskt.

Bild
Bild

Gråa och svarta färger är lugna, men experter säger att dessa skalor kan trycka ner och orsaka depressiva stämningar. De måste spädas med rika och ljusa accenter av positiva nyanser. Komplettera inte en mörk finish med samma mörka gardiner. Till exempel kommer gråa eller svarta mörkläggningsgardiner att se deprimerande ut i ett mörkbrunt sovrum. Det är bättre att vända sig till ljusare, ljusare och genomskinliga gardiner.

Rekommenderad: