3D Tapeter På Väggen I Sovrummet (40 Foton): Tapet Ovanför Sängen, Design Med Blommor

Innehållsförteckning:

Video: 3D Tapeter På Väggen I Sovrummet (40 Foton): Tapet Ovanför Sängen, Design Med Blommor

Video: 3D Tapeter På Väggen I Sovrummet (40 Foton): Tapet Ovanför Sängen, Design Med Blommor
Video: FixarTV | Måla & Tapetsera | Tapetsera med Non Woven-tapet 2024, Mars
3D Tapeter På Väggen I Sovrummet (40 Foton): Tapet Ovanför Sängen, Design Med Blommor
3D Tapeter På Väggen I Sovrummet (40 Foton): Tapet Ovanför Sängen, Design Med Blommor
Anonim

Bland det stora utbudet av efterbehandlingsmaterial för sovrummet upptar en speciell plats 3D -tapeter. Detta relativt nya väggdekorationsalternativ blir allt mer populärt och blir en utmärkt lösning för att dekorera sovrum i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus lösning för kreativa älskare

Stereoskopisk tapet skiljer sig från sina föregångare i materialets struktur, vilket gör att du kan skapa volymetriska realistiska bilder. På grund av den speciella effekten av rymdförvrängning kan inte ens den vanligaste fototapeten av högsta kvalitet och bredformat jämföras med en tredimensionell bild av 3D-material.

Bild
Bild

Hela variationen av stereoskopiska tapeter är indelad i flera grupper:

  • Enslig … Gjord i form av en liten bild som kan komplettera och diversifiera interiören. Oftast använder de bilder av naturen, abstrakta motiv eller makrofotografering.
  • Standard … De är limmade på en av väggarna i sovrummet i hela sitt område. Används oftast på en väggyta ovanför en säng eller bredvid en sovplats. Ett bra alternativ för zonindelning av rum. En mängd olika mönster kan avbildas på sådana tapeter - från geometriska former till naturliga landskap och alla möjliga motiv. Optiska skift på sådana tapeter är synliga för blotta ögat.
  • Panorama … De är gjorda i form av en solid duk på en eller två väggar och skapar den maximala illusionen om avsaknad av gränser i rummet.
  • Fluorescerande … Tack vare ett speciellt pulver som appliceras på bilden börjar det lysa i mörkret. Under dagen ser produkterna ut som vanlig stereoskopisk tapet. Den glödande effekten kan också skapas tack vare belysningen med lysrör.
  • LED … Den mest moderna, moderniserade och dyraste typen av tapeter med 3D -effekt. De är tunna flexibla paneler belagda med en speciell förening som lyser när de utsätts för en elektrisk ström. Detta är ett riktigt elektroniskt system med många miniatyr -lysdioder, som kan drivas både från elnätet och autonomt. I detta fall kan bilden och intensiteten för dess belysning ändras efter behag. För att göra detta, använd bara fjärrkontrollen eller mobilapplikationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket val av voluminös tapet som föredras, är det viktigt att komma ihåg att flera villkor måste uppfyllas för att kunna utvärdera alla deras fördelar.

Den maximala 3D -effekten kan inte uppnås i mycket små trånga sovrum. Dessutom är korrekt belysning nödvändig för en verklig volymetrisk bild, och inte bara på natten, utan också under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Stereoskopiska tapeter skiljer sig från andra typer av tapeter, inte bara i sitt mer originella och intressanta utseende, utan också i andra kvaliteter. Bland de största skillnaderna och fördelarna med detta efterbehandlingsmaterial är följande:

  • Miljövänlighet - en av de viktigaste förutsättningarna för användning i sovrum, särskilt i plantskolor.
  • Enkel vård - det är ganska enkelt att ta bort alla typer av smuts från sådana ytor (med konventionella tvättmedel).
  • Vattentät .
  • Hållbarhet till effekterna av ultraviolett strålning - sådana ytor bleknar inte i solen med tiden och slutar inte vara ljusa och attraktiva.
  • Brandsäkerhet - volymetriska tapeter är gjorda av obrännbara material.
  • Slitstyrka och hållbarhet. Dessa produkter kan tjäna upp till 10 år (utan att förlora sina egenskaper).

Samtidigt förvandlar de bokstavligen rummet, skjuter dess gränser och hjälper till att skapa en mysig atmosfär. Dessutom lockar tapeter uppmärksamhet och avböjer den från bristerna i rummets layout.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med detta material kan dessa tillskrivas dess ganska höga kostnad och risken för att irritera ägarna.

Bild
Bild

Scener som passar för sovrummet

Sovrummet är en plats för vila, avkoppling och återhämtning, så den mest bekväma atmosfären borde härska här. Detta beror till stor del på utformningen av rumsutrymmet, vilket gör uppgiften att välja en tomt för stereoskopisk tapet mycket viktig. Valet av bild beror naturligtvis på smak och preferenser hos invånarna i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock flera regler och rekommendationer som gör att du kan välja rätt tapet på väggen i sovrummet så att de ger extremt positiva känslor och harmoniskt passar in i interiören:

  • För högteknologiska, moderna eller loft sovrum experter rekommenderar att du använder stadsteman. Sådana bilder använder som regel inte flashiga och alltför ljusa färger, vilket gör det lättare att hitta rätt färgschema. Det rekommenderas att placera bilder med arkitektoniska strukturer, broar, parker, vägar på väggen bakom sänggaveln.
  • De passar bra med moderna interiörer och abstrakta ritningar med 3D -effekt . Det är också värt att undvika ljusa färger här. Valet av bildstorlek påverkas av rummets storlek och belysningsgrad - ju mindre sovrummet och ju sämre belysning, desto mindre ska bildelementen vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan universellt alternativ för alla stilar (från klassiker till moderna trender) övervägs 3D tapeter som visar naturen . En mängd olika landskap kan placeras i alla delar av rummet, eftersom detta tema i vilken design som helst ger en känsla av komfort och skapar önskad effekt.

När du inreder ett sovrum bör bilder av människor och djur behandlas med försiktighet - för vissa människor kan de orsaka en känsla av obehag och till och med aggression.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en separat kategori utmärker designers stereoskopisk tapet med blommor vars sortiment kan fånga fantasin. Varje blommig tomt är vacker, men valet av bilder för sovrummet bör tas så seriöst som möjligt. Tapeter med ljusa färger limmas bäst bakom sängen så att de inte irriterar före sänggåendet, men pastellblommor kan placeras på vilken vägg som helst.

Designers avråder från att placera ritningar med stora blommor och växter i små rum. Alternativ med små blommor är mer lämpliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om ett barns sovrum , då kommer det mest relevanta att vara fantastiska eller tecknade berättelser, landskap - eller enskilda bilder med en neutral bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en sovrumsdesign är det viktigt att komma ihåg att en fototapet i 3D kommer att hänga i sovrummet i åtminstone flera år. Under denna tid ska de inte bli uttråkade och sluta glädja invånarna i rummet.

Urvalsregler

När du väljer 3D -tapeter är det viktigt att inte bara välja rätt mönster som passar bra in i sovrummets övergripande design, utan också att ta hänsyn till ett antal nyanser.

De viktigaste punkterna att tänka på när du väljer stereoskopisk tapet för sovrummet:

  • Kvalitet … Det ska inte finnas några rynkor eller punkteringar på produkten. Även den minsta defekten kan minska 3D -effekten och förstöra stämningen avsevärt.
  • Textur … Det erbjudna sortimentet innehåller fotopapper med slät, porös eller till och med präglad textur. De kan vara blanka eller matta. Det är viktigt att ta hänsyn till att det inte finns någon snedvridning av bilder på grund av solbländning på matta tapeter. Samtidigt kan mörk matt fototapet beröva ett rum "liv" och komfort.
  • Färgspektrum . Psykologer råder att inte köpa 3D -tapeter med kontrasterande nyanser för sovrummet - övergångarna mellan färgerna ska vara smidiga. Vid köp av stereoskopiska gobelänger på väggen i sovrummet beaktas dessutom storleken på rummet, dess belysning och den allmänna inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppgiften här kan underlättas av tjänsten som erbjuds av många tillverkare av 3D -fototapeter - anpassad produktion. I det här fallet behöver du inte vända på dussintals kataloger och gå runt i butikerna på jakt efter det bästa alternativet, allt kommer att motsvara individuella smaker och önskemål.

Rekommenderad: