Vardagsrum-sovrum Design 14, 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredning I Rum 3 X 5 M Och 14 Kvm. Meter

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum-sovrum Design 14, 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredning I Rum 3 X 5 M Och 14 Kvm. Meter

Video: Vardagsrum-sovrum Design 14, 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredning I Rum 3 X 5 M Och 14 Kvm. Meter
Video: YOUR HOUSE SHOULD BE THE SAME! A modern house with a swimming pool | Beautiful houses, house tour 2024, Mars
Vardagsrum-sovrum Design 14, 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredning I Rum 3 X 5 M Och 14 Kvm. Meter
Vardagsrum-sovrum Design 14, 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredning I Rum 3 X 5 M Och 14 Kvm. Meter
Anonim

Att kombinera flera funktionella zoner i ett litet rum i en typisk lägenhet är redan en vanlig uppgift, inte bara för en designer, utan också för ägaren av detta bostadsutrymme. Ett tomt rum med en yta på 14 kvm. meter verkar inte små, men när du väl har lagt sängen försvinner det lediga utrymmet omedelbart. Alla kan inte ordna möbler och dekorera interiören så att den är bekväm och rymlig. Vi kommer att försöka skapa en modern och bekväm interiör på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i att organisera rymden

Att kombinera vardagsrummet och sovrummet är kanske det vanligaste rumsplaneringsalternativet. Huvuduppgiften är att skapa ett bekvämt utrymme för att ta emot gäster och sammankomster med familjemedlemmar, utan att offra ett fullvärdigt sovutrymme . Och skapa en inredning där det blir mycket ljus och luft. Samtidigt är det viktigt att placera sovrummet på ett sådant sätt att det inte får ögat mot bakgrunden av ett snyggt vardagsrum och upprätthåller intimitet. Vi överväger inte möjligheten att använda den vanliga fällbara soffan som koj. Även om det samtidigt är irrationellt att dela upp sig i två ekvivalenta zoner i ett rum på 15 rutor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designprojekt

Zonerar ett rum på 14 kvm. m. mobila skiljeväggar eller gardiner av tyg, pärlor eller band kommer att hjälpa. Genomskinliga skiljeväggar mellan vardagsrummet och sovrummet kommer inte att överbelasta rummet. Det fungerar inte att använda gipsskonstruktioner eller hyllor med hyllor för att dela rummet. Rummet blir för tungt och området minskar visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett 3 x 5 meter stort rum kan du överväga att skapa ett podium för sängen. Sovplatsen kan placeras på strukturen eller byggas in i den. I det första fallet bör podiet ha ett rymligt förvaringssystem för hemtextilier eller lågsäsongskläder. I versionen med en utdragbar säng kan det lediga utrymmet på strukturen användas som ett arbetsområde eller ett vilrum genom att placera en fåtölj och en golvlampa för bekväm läsning av böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för rektangulära rum är att placera sängen i en inbyggd struktur längs väggen. Dubbelsängen kan döljas för nyfikna ögon med gardiner. För ett fyrkantigt rum kan du använda transformerande möbler. En soffa som förvandlas till en säng och en garderob till en arbetsplats är bara en gåva för ägare till små lägenheter. Men det finns ett men. Utrymmet framför soffan ska inte vara upptaget av andra föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumszonering kan uppnås med färgdesign. För vardagsrummet kan du välja djupare färger och för sovrummet - mjukt och dämpat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Rummets helhet ges av ett enkelt och trevligt färgschema. Färgschemat ska inte väljas slumpmässigt. Mörka och mättade färger kan bara finnas som accenter. Tänk på harmoniska kombinationer för ett litet rum:

  • vit, himmelsblå och gyllene - en mysig kombination av dessa färger skapar en känsla av lätthet, friskhet, värme och sol;
  • vita och naturliga träfärger - ekostil gör rummet ljusare och bekvämare;
  • beige-bruna nyanser - ett enkelt och win-win-alternativ skapar en mjuk och mysig inredning;
  • kombination av nyanser av vitt, grått och beige - trots färgernas enkelhet kommer interiören inte att bli sjukhusliknande om du lägger till några fina dekorativa element;
  • beige nyanser med ljusa accenter - kombinationen skapar en uttrycksfull och tråkig inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Dekorelement för varje zon bör vara i en enda stilkombination och helst komplettera varandra.

Möbler utför den huvudsakliga funktionella belastningen och väljs för varje zon separat. I detta fall måste elementen kombineras . För ett litet rum bör lakoniska, högkvalitativa och funktionella möbler väljas. En liten bekväm ljusfärgad soffa är lämplig för vardagsrummet. Soffbord, byrå, puff - om du kan vägra någon möbel är det bättre att utesluta det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frånvaron av stora föremål ger en känsla av frihet. För detta är inbyggda strukturer lämpliga, som kommer att fungera som rymliga förvaringssystem. Det finns knappast plats för sängbord i sovdelen. Detta är långt ifrån huvudmöbeln, men det är inte särskilt bekvämt att klara sig utan det. Användningen av en kantsten kan elimineras i det första skedet av reparationen och överväga alternativet med lådor i sängens huvud, där du kan lagra en bok, glasögon och andra små saker du behöver innan sängen.

Det är värt att allvarligt tänka på ett rymligt förvaringssystem i rummet. Det är bättre att organisera ett lagringssystem för väsentligheter och andra bagateller i slutna inbyggda moduler. Och det är bäst att inte använda enskilda möbler, utan inbyggda strukturer som inte kommer att märkas så mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av dekorativt gips och klinkerstenar i ljusa färger ser spektakulärt ut. Men det bästa alternativet för efterbehandling är att måla väggarna med praktisk färg och ett laminat eller ljusfärgad parkettbräda på golvet. Om du vill kan du alltid radikalt ändra allt - måla om väggarna, ändra färg på kuddar och gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett litet rum är det viktigt att observera måttet och inte vara rädd för tomma väggar. Ett litet rum bör inte överbelastas med ett stort antal dekorativa element. Överdriven dekoration kommer att belasta rummet och skapa effekten av ett komprimerat utrymme. För att skapa en tråkig inredning, tillräckligt med texturerat material och ljusa textilier för kuddar, överkast och gardiner. Rums höjdpunkt kan vara en vägg med en ljus kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanliga versionen av en stor ljuskrona är oacceptabel för olika funktionsområden. För varje separat zon rekommenderas att man använder individuell belysning (lampor, golvlampa) i kombination med strålkastare eller en liten ljuskrona i vardagsrummet. Denna kombination fyller rummet med ljus och luft. Sovrummet ska fyllas med mjukt ljus. Två vägglampor kan placeras vid sängens huvud. Försumma inte belysningen i sovplatsen. Tänk på hur detta kommer att påverka hennes komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Original designidéer låter dig titta på ditt rum på 14 torg med nya ögon:

Podiumstruktur kan användas inte bara i sovområdet, utan också i rekreationsområdet. Lådor rymmer vardagskläder, böcker eller prylar.

Bild
Bild

Skapande av en multifunktionell struktur med ett vardagsrum, en sovplats, en sittgrupp och till och med ett omklädningsrum - ett ganska djärvt beslut, som formgivarna vågade sig in i.

Bild
Bild

Cabriolet säng i monterat läge ser ut som en soffa med kuddar och förvandlas på ett par sekunder till en bekväm dubbelsäng. Designen inkluderar ett inbyggt förvaringssystem med hyllor och skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

De färdiga projekten visar att utrymmet på 14 rutor endast begränsas av designerns fantasi. Tänk på rymdens logik, glöm inte att rummet ska förbli snyggt, modernt och bekvämt för livet. Förutom kunskap och idéer, design av ett vardagsrum-sovrum på 14 kvm. m. kräver betydande ekonomiska investeringar.

Det finns en miljon sätt att utveckla en inredning för ett litet vardagsrum-sovrum, det viktigaste är att inte överdriva det och komma ihåg att rätt zonering, valet av funktionella möbler och kompetent belysning är nyckeln till framgången för varje designer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: