Sovrum Utan Fönster (46 Bilder): Inredning Av Ett Dövt Sovrum, Ventilation Av Ett Mörkt Rum, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum Utan Fönster (46 Bilder): Inredning Av Ett Dövt Sovrum, Ventilation Av Ett Mörkt Rum, Recensioner

Video: Sovrum Utan Fönster (46 Bilder): Inredning Av Ett Dövt Sovrum, Ventilation Av Ett Mörkt Rum, Recensioner
Video: I Painted My Entire Room With Musou Black—The World's Blackest Paint 2024, April
Sovrum Utan Fönster (46 Bilder): Inredning Av Ett Dövt Sovrum, Ventilation Av Ett Mörkt Rum, Recensioner
Sovrum Utan Fönster (46 Bilder): Inredning Av Ett Dövt Sovrum, Ventilation Av Ett Mörkt Rum, Recensioner
Anonim

Det är inte så svårt att skapa en vacker sovrumsdesign. Men allt är mycket mer komplicerat om det inte finns någon fönsteröppning i rummet. Men även i ett sovrum utan fönster kan du skapa en trevlig och ljus atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ett mörkt, fönsterlöst rum saknar naturligt dagsljus. I ett sådant rum kommer det alltid att vara lite ljus - oavsett tid på dygnet, vilket skapar vissa svårigheter i utformningen av rummet.

Ett sådant rum måste vara utrustat med ett tillräckligt antal extra belysningsanordningar: ljuskronor, lampor (vägg, tak och bord), samt inbyggda punktlampor. Naturligtvis kommer närvaron av ett stort antal sådana element att leda till betydande energikostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I regel finns det inga fönster i små rum. Ofta är storleken på sådana rum för blygsam, vilket gör dem mörkare och trånga. Små rum utan fönster saknar tillräcklig frisk luft.

En annan egenskap hos sådana sovrum är att det inte kommer att vara möjligt att ordna levande inomhusväxter i dem. För deras tillväxt behöver du definitivt solljus, liksom en stor mängd syre.

Det är nödvändigt att närma sig utformningen av sådana områden med allt ansvar, annars kommer sovrummet att bli dyster och obekväm. Ofta liknar rum utan fönster döva garderober, eftersom det bara är deprimerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör dock inte vara rädd för sådana lokaler. De kan utrustas med vackra och bekväma sovplatser. I ett avlägset rum kan du skapa en inredning i vilken stil som helst - från klassiker till minimalism . Det viktigaste är att välja rätt belysningsarmaturer, en lämplig finish och lösa frågan om att tränga in tillräckligt med syre i rummet.

Små sovrum anses vara ett av de mysigaste, så små rum utan naturligt ljus är ganska lämpliga för att placera en bekväm säng och några nödvändiga interiörartiklar i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Viktiga nyanser i utvecklingen av ett designprojekt

När du skapar en harmonisk inredning i ett avlägset rum är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt dess färger, högkvalitativ belysning och inredning.

När du väljer ett färgschema för ett sådant rum bör du komma ihåg att det ska fyllas med artificiellt ljus, eftersom det inte finns något naturligt ljus i det. Det rekommenderas att hålla sig till ljusa och lugna nyanser. Oftast väljs lugnande gröna eller känsliga beige toner för efterbehandling av små sovrum. Dessa färger hjälper dig att slappna av snabbare och somna bättre.

Den mest framgångsrika blir designen i vitt . Men för en sådan ljus palett måste du noggrant välja kontrastmöbler och ljus inredning. Utan ett sådant färgspel blir stämningen tråkig och monoton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att tända ett litet sovrum utan fönster. Den bör innehålla belysningsanordningar på olika nivåer. När du dekorerar ett sådant rum kan du inte klara dig utan huvudet, såväl som spotbelysning.

För huvudljuset är det inte alls nödvändigt att köpa en vanlig takkrona. Det finns många alternativ nuförtiden. Dessa kan vara små infällda armaturer. Om du placerar dem korrekt i rummet fylls det med högkvalitativt dagsljus. Experter rekommenderar att du använder varma glödlampor. Kall belysning under sådana förhållanden kommer att se för obekvämt ut, vilket skapar atmosfären i en källare eller ett coolt garage.

Häng inte för stor takkrona i ett litet sovrum. En sådan detalj kommer att se disharmonisk ut under sådana förhållanden, vilket visuellt gör taket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spotbelysning är perfekt för ett rum utan fönster. Idag kan du i butiker träffa ett stort antal olika alternativ, med hjälp av vilka det kommer att vara möjligt att markera ett eller annat område av sovrummet.

De vanligaste är lampor inbyggda i speglar och toalettbord. De kommer inte bara att ge ytterligare belysning i ett dövrum, utan kommer också att vara praktiskt för bekvämligheten av att använda funktionella områden. Vissa ägare vänder sig till vackra LED -remsor. De kan placeras i en mängd olika delar av rummet. Oftast väljs sängens huvud eller utrymmet runt omkretsen av sovrummet för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komforten i ett sovrum utan fönster beror till stor del på rätt möbler. Under sådana förhållanden bör ytterligare skuggor undvikas, eftersom de ofta orsakar irritation och distraktion. Av denna anledning rekommenderar experter att ordna sådana utrymmen på ett minimalistiskt sätt.

I ett litet sovrum ska du inte placera en stor mängd olika möbler. En säng och ett par förvaringsutrymmen räcker. Små hyllor eller stora dekorativa element kommer att se bra ut i ett sådant utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att hänvisa till stora interiörartiklar . En skrymmande garderob i avsaknad av naturligt ljus kommer bara att irritera, inte glädja ögat. Sådana möbler kan ersättas med en snygg byrå eller ett inbyggt garderobskåp. Möbler i mörka färger blir överflödiga. En svart garderob eller en stor svart säng kommer visuellt att minska ett redan litet utrymme, vilket gör det inte särskilt bekvämt.

I ett tråkigt sovrum, gjort i ljusa eller pastellfärger, rekommenderas att använda olika ljusa accenter och tillbehör. Med hjälp av sådana detaljer kan du "återuppliva" interiören och göra den komplett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj rätt sängkläder, mattor och kuddar. I ett litet rum med vita väggar kommer en filt att se harmonisk ut, liksom kaffefärgade kuddar, kompletterade med vitmönstrade tryck. Ett rum med varma karamellväggar kan dekoreras med vita sängkläder med rödbruna kontrasterande kanter och svartvita kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte accentväggar. Sådana designtekniker kan användas i små utrymmen. Oftast placeras en säng mot bakgrunden av dessa väggar. Olika dekorativa element kan spela rollen som ljusa accenter: vaser, väggmålningar, ovanliga flerfärgade fotoramar, blomkrukor, statyetter och mycket mer. Men i ett litet sovrum bör du inte ha en stor mängd inredning, så att interiören inte visar sig vara överbelastad och "rörig".

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en öppning i innerväggen

Ett sovrum utan fönster kan göras lättare om du utrustar en extra öppning i innerväggen. Naturligtvis kommer ett sådant improviserat fönster inte att vända mot gatan, men det kommer att tillåta naturligt dagsljus från nästa rum att tränga in i det mörka sovrummet.

Den inre öppningen ser spektakulär ut inte bara i bostäder som saknar tillräckligt med ljus. Du kan också hänvisa till denna layout i utformningen av andra zoner. Detta kan vara ett litet omklädningsrum, hall eller hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningen i väggen är inte alltid liten. En stor glaspartition mellan rum kommer att se bra ut i ett kompakt sovrum. Det kommer inte bara att ge ytterligare belysning för utrymmet utan fönster, utan också uppdatera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation

Det är ingen hemlighet att ett fönster i ett vardagsrum inte bara är nödvändigt för att ge naturligt ljus, utan också för högkvalitativ ventilation. Tillräckligt syre i sovrummet hjälper till att främja hälsosam sömn och vaknar lätt på morgonen.

Du kan släppa in frisk luft i rummet med dina egna händer . För att göra detta måste du göra ett hål i den nedre delen av väggen och stänga det med ett dekorativt galler.

Det finns ett annat sätt att ventilera utrymmet. Det är nödvändigt att bygga upp skiljeväggar med ett mellanrum på högst 10 cm. De bör inte nå taket. Från sidan kan avståndet mellan skiljeväggarna och taket inte ses.

Ventilation kan göras på en vägg som vetter mot gatan. För att göra detta bör du installera ett litet fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

I ett rum utan fönster kan du utrusta ett vackert falskt fönster. Ett vackert stort foto bör installeras på en av väggarna. Istället för ett stort foto kan du använda en lämplig tapet. Idag finns det många olika dukar i byggvaruhus.

En spektakulär bild kommer perfekt att ersätta fönsteröppningen. Det kan kompletteras med belysning. Om du vill skapa en attraktiv och naturlig visuell effekt, bör målningen installeras i en nisch. Det kommer att bli nödvändigt att komplettera denna design med riktiga ramar och skärmar. Utåt sett är sådana kompositioner svåra att skilja från ett verkligt fönster vid första anblicken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte ventilation. Om du inte vill installera ytterligare genomgående skiljeväggar eller göra stora hål i väggarna kan du gå till installationen av en konventionell luftkonditionering.

Experter rekommenderar att komplettera sådana utrymmen med automatiska luftfräschare eller speciella jonisatorer. De kan göra luften fräschare.

Rekommenderad: