Rack För Sovrummet (35 Foton): Garderobshylla I Trä, Hur Man Ordnar Ett Hörnalternativ, Massiva Träprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Rack För Sovrummet (35 Foton): Garderobshylla I Trä, Hur Man Ordnar Ett Hörnalternativ, Massiva Träprodukter

Video: Rack För Sovrummet (35 Foton): Garderobshylla I Trä, Hur Man Ordnar Ett Hörnalternativ, Massiva Träprodukter
Video: Сборка кухни за 30 минут своими руками. Переделка хрущевки от А до Я # 35 2024, April
Rack För Sovrummet (35 Foton): Garderobshylla I Trä, Hur Man Ordnar Ett Hörnalternativ, Massiva Träprodukter
Rack För Sovrummet (35 Foton): Garderobshylla I Trä, Hur Man Ordnar Ett Hörnalternativ, Massiva Träprodukter
Anonim

Sovrummet är ett mysigt och vackert rum som främjar avkoppling och vila. Mycket ofta uppstår frågan om var man ska lägga saker, vilken typ av möbler är bättre att välja, hur man ska dekorera sovrummet. Ett utmärkt val för att organisera artiklar kompetent är en hylla.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Sovrumsställ är mer lämpade för stora och rymliga rum, eftersom de tar upp det mesta av väggen. Racket presenteras i form av ett öppet skåp med ett grunt djup av hyllor. Den kommer i olika höjder och kan till och med nå taket. Sådana möbler kan vara solida eller modulära. Det installeras vanligtvis nära väggen eller monteras på väggytan. Närvaron av ett stort antal hyllor gör att du enkelt kan ordna föremål.

En vacker modell låter dig dekorera interiören, lägga till nya anteckningar och färger till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med sovrumshyllor:

  • enkel användning;
  • lättviktig;
  • enkel installation av produkten;
  • rörlighet - om så önskas kan den ordnas om till en annan plats;
  • det är alltid lätt att hitta rätt sak eller föremål på öppna hyllor;
  • bra alternativ för zonindelning i rymliga sovrum;
  • lönsamhet - stället är mycket billigare än att köpa ett skåp eller en väggmodul;
  • en mängd olika modeller och färger låter dig välja det perfekta alternativet för inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Designers erbjuder ett brett urval av sovrumshyllor. De presenteras i olika former, storlekar, material, färger.

Vanligtvis används hyllor för att hålla vaser och blommor, fotografier, böcker eller souvenirer.

Bild
Bild

När du väljer ett ställ är det värt att bestämma inte bara i vilket rum det ska placeras, utan också vilka saker och föremål som ska placeras i det:

Hörnmodeller är idealiska för att spara utrymme . Detta alternativ tar bara upp ett hörn av sovrummet, samtidigt som det ger ett stort antal hyllor för att organisera saker. Hörnhyllor kan bestå av två smala alternativ som fästs i rät vinkel.

Bild
Bild

Den väggmonterade versionen kan användas för att dekorera ett rum . För utförandet av moderna stilar är modeller i form av ett "gitter" perfekta, som inkluderar horisontella hyllor och vertikala stöd. Alternativet i form av en julgran eller ett korthus, som består av diagonala hyllor och romber, ser utsökt ut.

Bild
Bild

En hylla i glidstil används vanligtvis för zonindelning av ett rymligt fyrkantigt sovrum eller studiolägenhet . En sofistikerad modell hjälper till att skilja vardagsrummet från sovrummet. Hon delar rummet över och är vanligtvis fäst vid sidan av väggen. Det finns en fri passage på motsatt sida. Detta alternativ är lätt, överför ljus och stör inte luftcirkulationen i rummet.

Bild
Bild

Om du gillar ovanliga möbler, bör du vara uppmärksam på roterande modeller . De är vanligtvis placerade i hörnet av ett rum, men kom ihåg att de tar mer plats än hörnalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna skåpmöbelproducenter erbjuder ett brett utbud av attraktiva och ovanliga hyllplan. De är vanligtvis 180 cm höga och 90 cm breda. Hyllorna är utrustade med praktiska hyllor, som vanligtvis är 45 cm djupa. Oftast når hyllorna längst ner på produkten ett djup på 30 cm. För enkel användning är höjden mellan hyllorna är från 35 till 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sovrumshyllor är gjorda av olika material. Trämodeller är inte mycket efterfrågade, eftersom de är skrymmande och tunga, även om de tillhör miljövänliga möbler. Modeller i massivt trä kommer att ge designen mysighet och hemvärme, eftersom de presenteras i naturliga nyanser och harmoniskt framhäver den valda inredningsstilen.

Bild
Bild

Hyllor kan också vara gjorda av plast, metall eller MDF -ark. Varje alternativ har sina egna fördelar. En universell lösning är en modell av spånskiva eller MDF. Dessa material kännetecknas av lätthet, enkelt underhåll och ett överkomligt pris. För att skapa effekten av naturligt trä bör du vara uppmärksam på hyllorna som är täckta med faner.

Om vi jämför möbler av MDF och spånskiva, är det bästa valet MDF -racket, eftersom det tillhör miljövänliga material utan att avge skadliga ämnen i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På kundens begäran kan stället tillverkas i valfri färgdesign. Ofta beställer köpare alternativ täckta med tyg eller ekoläder. Ett glasställ på metallstöd ser spektakulärt ut. Stål- eller aluminiumrör ger modellerna skönhet och elegans. Detta alternativ är idealiskt för utförandet av interiören i moderna stilriktningar, till exempel modern eller högteknologisk. Ett sådant ställ utför bara en dekorativ funktion; det är strängt förbjudet att lägga tunga föremål på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna modeller kan presenteras i en mängd olika konfigurationer. För klassiska interiörer är det värt att välja enkla, horisontella alternativ. Modeller med ett stort antal celler är perfekta för en modern stil. Alternativ som imiterar trädgrenar ser intressanta ut. De kan användas för att dekorera ett fönster eller en dörr. Belysning hjälper till att ge charm och sofistikering till hyllorna. Det dämpade kvällsljuset passar perfekt in i sovrummet, vilket ger interiören mys och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Här är vad designers rekommenderar:

Hyllorna i sovrummet kan användas för zonindelning av rymliga rum . End-to-end-modeller är mycket populära. De gör att du kan skilja arbetsplatsen från rastplatsen. Antalet hyllor spelar en viktig roll när man väljer ett ställ för att dela upp ett sovrum i zoner. För att skapa lätthet och viktlöshet är det värt att använda modeller med ett minsta antal hyllor.

Bild
Bild

Många designers använder hyllor som dekoration för sovrumsinredning . De kan placeras runt dörren i små rum, så att du kan spara utrymme och ordna många saker bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små sovrum placeras hyllor ofta i en nisch eller används i fönsterdekoration . Med en icke-standardiserad rumslayout kan de stänga öppningar i väggarna eller placeras under trappan.

Bild
Bild

Den asymmetriska modellen ser imponerande och snygg ut , som vanligtvis har olika djup på hyllorna och lockar uppmärksamhet med sin ovanliga form.

Bild
Bild

Hyllorna passar perfekt in i den klassiska stilen . De brukar ta upp hela väggen, och den översta hyllan används som bordsskiva.

Bild
Bild

Golvstående modeller är perfekta för förvaring av böcker, CD -skivor och andra föremål . De kan användas som garderober, eftersom sängkläder vanligtvis finns i byråerna.

Rekommenderad: