Smal Sovrumsdesign (83 Bilder): 2x4 Sovrums Inredning, Design Och Arrangemang I Chrusjtjov

Innehållsförteckning:

Video: Smal Sovrumsdesign (83 Bilder): 2x4 Sovrums Inredning, Design Och Arrangemang I Chrusjtjov

Video: Smal Sovrumsdesign (83 Bilder): 2x4 Sovrums Inredning, Design Och Arrangemang I Chrusjtjov
Video: Inreder sovrummet | Före & Efter | | | Elin Kero 2024, April
Smal Sovrumsdesign (83 Bilder): 2x4 Sovrums Inredning, Design Och Arrangemang I Chrusjtjov
Smal Sovrumsdesign (83 Bilder): 2x4 Sovrums Inredning, Design Och Arrangemang I Chrusjtjov
Anonim

Arrangemanget av alla rum väcker många frågor. Under utvecklingen av en design för ett smalt sovrum uppstår ännu fler av dem: var och hur man sätter sängen och sängborden, hur man ordnar möbler så att rummet inte verkar smalare eller hur man visuellt kan expandera det. Dessa och andra aspekter av inredningen av ett sådant sovrum kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Designfunktioner för ett smalt sovrum

Skapandet av en sovrumsdesign, som alla andra rum, börjar med utvecklingen av en allmän layout. Om rummet är smalt beror denna process inte bara på hyresgästernas önskemål och behov, utan också på funktionerna i rummets geometriska form . Att ordna ett smalt sovrum kan orsaka vissa svårigheter om du behöver lägga en dubbelsäng. Ett rum med denna form finns främst i "Chrusjtjov".

Rummen var utformade för en och en halv säng eller en bäddsoffa, så nuförtiden finns det svårigheter med att placera en stor säng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis beror allt på rummets bredd . Om rummet är cirka 3 m brett, bör sängens läge inte orsaka några speciella problem. Oavsett position, längs rummet eller tvärs över, kommer det att finnas tillräckligt med utrymme för passagen. Standarden är 70 cm. Så även om sängen har en längd på 2,3 m kommer det nödvändiga minimum att tillhandahållas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att långa sängar som regel har en extra sektion med hyllor i huvudet . Detta ökar också den totala längden. En sådan modell kommer att vara relevant i ett sovrum med en bredd på 2,5 m, för om du lägger den tvärs över rummet kommer det praktiskt taget inte att finnas utrymme för passage. Och om den placeras längs med en madrassbredd på 1,8 m, kommer de nödvändiga 70 cm för passagen bara att ligga kvar på sidan. Men i det här fallet kommer det att skjutas mot väggen. Men det beror på ägarna och kanske kommer någon att vara nöjd med smalare passager på båda sidor.

Bild
Bild

Den största svårigheten presenteras av mycket smala rum med en yta på 2 x 4 m . Standardmadrasslängden är 2 m, så själva sängen blir flera centimeter längre. Följaktligen, om rummet är tydligt 2 m brett, passar en sådan säng inte över rummet. Således måste du antingen göra det på beställning eller lägga det längs rummet. I det här fallet kommer 20-30 cm inte att användas från sidan. För ett så litet rum är detta ett ganska anständigt område som inte bör gå förlorat. Detta avstånd är bra för att bygga hyllor. Detta skapar ett mycket ergonomiskt förvaringsutrymme.

Dessutom är de återstående 2 kvm. m. det är nödvändigt att placera några fler nödvändiga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rektangulärt rum kan antingen ha ett fönster eller två . I ett rum med ett fönster i slutet är det lättare att ordna möbler. I ett rum med två fönster måste du bygga på fönstrenas placering, och om området är litet kan detta orsaka svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med en loggia, på grund av det senare, kan du öka utrymmet . Även om det inte är möjligt att få tillstånd att riva väggen kan du isolera den och organisera ett förråd eller omklädningsrum i den, sätta ett toalettbord eller ett arbetsbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och inredning

Det är bättre att välja de enklaste materialen för reparationer: färg för väggar och tak, trä eller golvplattor för golvet. Präglade eller brokiga material (dekorativt gips, linoleum eller mönstrad tapet) stjäl visuellt mycket utrymme, så det är bättre att inte använda dem för att dekorera ett litet eller smalt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att lägga till variation i interiören kan du måla en av väggarna i en kontrastfärg . Normalt är detta väggen bakom sänggaveln. Du kan också klistra över den med tapeter med ett intressant mönster. Denna teknik kommer att diversifiera interiören, kommer inte att förvärra den visuella uppfattningen av rummet och hjälper till att undvika känslan av isolering. Och det kan visas i ett litet rum med vanliga väggar och en begränsad uppsättning möbler och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredning är det, som i alla andra fall, nödvändigt att observera en känsla av proportioner och följa vissa regler. Så det bör komma ihåg att vertikala linjer höjer taket visuellt . Därmed verkar rummet ännu smalare. Var därför mycket försiktig när du använder lampor med långa kablar eller tapeter med vertikala ränder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett, i ett rum med en sådan layout, är huvuddelen av möbler och inredning bäst placerad ovanför och under. Vi kommer att prata om möblering lite senare. När det gäller inredningen är det för detta ändamål bättre att inte hänga hyllorna i ögonhöjd, såvida det inte är brådskande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också hämta vackra hushållsartiklar eller möbler som redan finns i rummet. Textilier är bäst på denna uppgift . Gardiner, överkast och kuddar, rätt valda i stil och färg, kommer att räcka för ett litet rum.

Om rummets yta är mer än 12 kvm. m. ytterligare några föremål bör läggas till. Dessa kan vara dekorativa lådor, där det alltid finns något att lägga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen är baserad på vita eller naturliga färger (brun, blå, gul) kommer inomhusväxter i krukor att vara en utmärkt lösning . De kompletterar harmoniskt de listade färgerna och sticker ut mot deras bakgrund. Dessutom har de aldrig visuellt skräp i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

När du inreder ett rums interiör är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets geometriska form, vilka möbler som ska stå och hur mycket naturligt ljus som kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således, när man bestämmer hur man ska ordna ett fönster, bör man utgå från vilken sida av världen det vetter mot . För norra sidan är det därför bättre att välja ljusa, maximalt transparenta gardiner. Det kanske inte finns några skuggor alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många moderna interiörer är designade utan gardiner alls, med rullgardiner eller persienner . Det är också värt att notera att vissa stilar (loft eller skandinaviska) initialt antar oformade fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om gardiner används bör deras färg och konsistens beaktas . Det tryckta mönstret och inredningen av fransar, draperier och strängar väcker ganska mycket uppmärksamhet. I ett litet rum kan detta påverka estetiken negativt. Om du bestämmer dig för att använda ett iögonfallande tyg måste du associera det med resten av inredningen med färg.

Du kan också använda dekorativa kuddar av samma material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om tyngdpunkten ligger på inredning i inredning, bör du välja opretentiösa möbler i en enkel form, med raka linjer och monokromatiska klädsel. Färgen ska inte stå i kontrast med väggarna. Tvärtom, de borde skapa en gemensam bakgrund mot vilken inredningsartiklarna sticker ut.

Bild
Bild

Om grunden för designen är kontrasten i färgen på möbler och väggar, bör inredningen spela en sekundär roll och bara komplettera designens huvudidé . Observera att om det finns två huvudfärger, bör inredningselementen ha en tredje. Om väggarna är ljusbeige och möblerna är mörkbruna, ska bilder, kuddar och vaser vara blå, grön, röd, etc.

Det är värt att notera att det inte borde vara för många av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval och placering av möbler

Tidigare har vi redan berört frågan om hur man placerar möbler, om möjligt, så att det inte tar plats i ögonhöjd. Rummet kommer att se mer rymligt ut. För att göra detta kan du placera hyllor eller mezzaniner under taket runt hela omkretsen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att byta ut ett högt rack med en byrå eller flera hyllor. Och istället för ett skåp, sätt en golvhängare. För estetik och dammskydd kan kläder packas i matchande omslag.

Bild
Bild

Om du fortfarande behöver sätta ett skåp är det bättre att välja en modell utan volymetriska snidade element och samma färg med väggarna . I det här fallet kommer det inte att sticka ut mycket mot den allmänna bakgrunden.

Det är bäst att placera denna möbel så att den inte är iögonfallande när du går in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett långt sovrum placeras möbler omväxlande . Det kommer att vara rationellt att placera ett toalettbord och ett arbetsbord nära fönstret, eftersom det krävs tillräckligt med ljus för klasserna bakom dem. Du kan lägga en säng i mitten av rummet. Och på den motsatta väggen finns en garderob.

Observera att med en sådan layout rekommenderas det inte att göra skåpdörrarna speglade. De kommer att sträcka rummet ytterligare.

Bild
Bild

Om dörrens läge tillåter, kan sängen placeras mot väggen mittemot fönstret och garderoben - i mitten. I det här fallet kommer speglar, tvärtom, att skapa en visuell förlängning av rummet.

Bild
Bild

I ett mycket litet sovrum kan det bli ganska svårt att inreda ett rum . Till exempel, i ett sovrum med en yta på 2x4 m, kommer det att vara ganska problematiskt att sätta en garderob. I det här fallet är en säng med ett podium perfekt för ytterligare lagringsutrymme.

Som regel har de ganska rymliga lådor under kajen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterbrädan kommer perfekt att klara funktionen av sängbord . Det är troligtvis nära honom att sängen kommer att stå. Således kan ytterligare lagringsutrymme organiseras rationellt.

Och för förvaring av kläder på galgar kan du fästa en väggmodul med en galge.

Bild
Bild

Arrangemangstips

För att skapa en harmonisk inredning i ett smalt sovrum måste du följa följande tips:

När det gäller inredning av möbler, för att spara utrymme istället för sängbord du kan hänga en hylla mellan sänggavel och väggen .

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ordna förvaringsområdet är det värt att använda hela utrymmet från golv till tak . Du kan välja det mest oansenliga hörnet i rummet och fästa modulära strukturer med hyllor, hängare och korgar på väggarna. Du kan stänga detta system med en vanlig gardin som matchar färgen med väggarna. Det kommer att se ganska naturligt ut utan att störa upp utrymmet som en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att expandera rummet visuellt måste du bli av med många små föremål (bilder, vaser eller personliga föremål) så mycket som möjligt . Det nämndes tidigare att dekorativa lådor kan användas. De är perfekta för att lagra olika småsaker, och flera av samma lådor tar visuellt mindre plats än många små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör rymdens gränser avgränsas . Massiva väggar smälter samman och kan visuellt göra ett rum ännu mindre. Således, när du dekorerar ett sovrum med inredning, måste du tänka på vilka utmärkta föremål som kan placeras i hörnen: kuddar på sängen, vas på bordet eller på golvet, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att du inte ska göra golvet i samma färg som väggarna . Detta kommer också att göra rummet stängt. Om det ändå är bestämt att använda en nyans, kan du markera golvet med hjälp av kontrasterande golvlister. Detta kommer att bidra till att förbättra uppfattningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Låt oss börja med en intressant design med svarta dekorativa element: gardiner, målningar och kuddar. Observera att alla färger som används (vitt, svart och beige) är neutrala och trots kontrasterna ser interiören harmonisk ut och inte överbelastad. Var också uppmärksam på den beige väggen bakom sänggaveln. Denna teknik beskriver rummets gränser och dekorerar interiören utan onödiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nästa interiör är det värt att lyfta fram den effektiva användningen av utrymme ovanför sängborden .… Modulära hyllor sparar utrymme. Observera också att målningens mörka färg, sidobord och kuddar skapar en enda komposition med många böcker. Och ljusa väggar, golv och textilier fungerar som en neutral bakgrund för henne.

Bild
Bild

Ett exempel på kompetent användning av speglar för att bygga ut ett rum är följande design . Speglar i skåpdörrarna reflekterar ljus och skapar en illusion av en förlängning av rymden. En stor bild ovanför sängens huvud är också en bra lösning.

Bild
Bild

Hur du kan dekorera ett litet rum i mörka färger syns i detta exempel . Grafitväggar och ett brunt skåp passar in i interiören tack vare kombinationen med en ljus vägg och golv, ett stort vitt fönster utan gardiner och en vit säng.

Bild
Bild

När det inte finns tillräckligt med plats för stora sängbord kan en bänk vid foten av sängen vara vägen ut, som i följande exempel . Observera att det rika färgschemat av brunt, svart och flera grå nyanser skapar en ganska intressant inredning som inte kräver ytterligare inredning.

Bild
Bild

Slutligen, låt oss ta en titt på mönster baserade på vitt . Horisontella linjer med väggdekoration skisserar försiktigt gränserna för rummet. Överflödet av vita och grå textilier ger rummen luftighet, och den varma skuggan av trä skapar mysighet.

Rekommenderad: