Hyllor I Sovrummet (30 Bilder): Hängande Bokhyllor På Väggen, Vägghyllor Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Sovrummet (30 Bilder): Hängande Bokhyllor På Väggen, Vägghyllor Inuti

Video: Hyllor I Sovrummet (30 Bilder): Hängande Bokhyllor På Väggen, Vägghyllor Inuti
Video: Top 100 wall shelves design ideas DIY home decoration 2021 2024, April
Hyllor I Sovrummet (30 Bilder): Hängande Bokhyllor På Väggen, Vägghyllor Inuti
Hyllor I Sovrummet (30 Bilder): Hängande Bokhyllor På Väggen, Vägghyllor Inuti
Anonim

Hyllorna i det inre av rummet (till skillnad från skåp) tar minst ett utrymme, de är rymliga och ger interiören individualitet. De öppna hyllorna kompletterar interiören perfekt och tar på sig funktionen som förvarare av "tusen små saker". Dessa produkter kan placeras i sängbordet, ovanför skrivbordet, ovanför toalettbordet, runt fönstret. Hyllor är ett estetiskt designelement, de kan också fungera som ett sätt att avgränsa utrymme . Mycket ofta är sovrummet inte bara en plats att koppla av, utan också ett kontor. Hängande hyllor för sovrummet kan vara där vid rätt tidpunkt, innehålla många nödvändiga saker, men inte överbelasta utrymmet med sidobord eller garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande hyllor

Ett enkelt traditionellt sätt att ordna hyllor är väggmonterat. Detta sätt att lagra saker har använts av våra förfäder sedan urminnes tider. När allt kommer omkring, vad kan vara enklare än att spika brädan på väggen, omedelbart frigöra de funktionella ytorna i rummet! De nödvändiga sakerna finns alltid till hands.

Även med tillkomsten av en mängd olika rumsmöbler har hyllor inte upphört att vara populära. De används framgångsrikt i moderna hus och lägenheter än idag.

Hyllorna kan vara väldigt olika beroende på interiören. Valet av material, konfiguration och färger beror på smak, och den ekonomiska sidan av detta köp är utformad för alla plånböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med några enkla regler kan du göra rätt val:

  • Hyllans mått och dess placering i rummet . Ju mindre rummet, desto mer uppmärksamhet bör ägnas åt det faktum att hyllorna inte stör rörelser, inte stökar upp utrymmet.
  • Materialets styrka beror på den förväntade belastningen på hyllan . Det kan vara praktiska hyllor av trä för tunga böcker och läroböcker, ett annat möjligt alternativ är lätt plast för figurer och inramade fotografier.
  • Fästenas styrka . Var uppmärksam på denna viktiga detalj när du köper. Fästelement måste vara av hög kvalitet och ordentligt fastsatta på väggen - för att undvika både skador från hyllans fall och skada på egendom på den. Det är bäst att hänga hyllor på en bärande vägg eller på en skiljevägg gjord av hållbara material.
  • Om hyllan ligger ovanför sängen eller soffan, då du måste ta hänsyn till höjden på dess plats , så att det inte stör den sittande personen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor

Denna typ av möbler är en lätt och mobil version av ett rack med flera hyllor som är anslutna med ställ. Detta alternativ skiljer sig från stället i minskad storlek, kompakthet och möjligheten att när som helst byta plats där möblerna finns. Hyllor är en mångsidig typ av möbler som passar in i vilken inredning som helst. De tar inte mycket plats, är rymliga, lätta att flytta och rengöra - det är därför de är så efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kontorsutrymmet är det bekvämt att vika papper och småsaker på dem, som ska finnas till hands, men inte försvinna i lådor och inte störa bordet. I en hemmiljö är det ett utmärkt val för att lagra olika små saker som kommer att glädja ögat i ett öppet utrymme. Hyllor används framgångsrikt i kök, badrum och sovrum.

De kan tillverkas av olika material. Trä eller plast, metall eller korg - en vacker hylla är inte en mycket dyr produkt. Med dess utförande kommer det framgångsrikt att betona stilen i interiören och kommer att glädja dig med dess funktionalitet.

Enligt konfigurationen har staplarna oftast en rektangulär eller vinkelform. De passar perfekt längs en vägg eller i hörnet av ett rum. För ett rymligt rum är också mer extravaganta runda produkter, en kaskad bokhylla, lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks

Racket är en förstorad och mer massiv bokhylla. Hyllor tar oftast plats nästan till taket, de kan användas för att lagra större föremål - i motsats till vad som inte finns. En helväggs hylla med bokhyllor kommer att skapa utseendet på ett mysigt och stort hembibliotek.

Racket är tillräckligt stort, men mycket kompakt. Racket längs väggen rymmer många nödvändiga föremål utan att ta mycket plats. Hängande hyllor i sängen är perfekta för små sovrum. De nedre hyllorna kan användas för tidskrifter, väckarklockor och de övre för inredning. Du kan lägga fotografier och figurer där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det otvivelaktiga pluset med ett högt dubbelsidigt ställ är möjligheten att avgränsa utrymme. I ett rymligt sovrum kommer ett rack visuellt att dela rummet och separera sovplatsen från omklädningsrummet (till exempel). Hyllor på båda sidor rymmer dubbelt så många föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nischer

Nischer blir mer och mer populär, de används ofta i modern inredning. Platsen för nischen bestäms i förväg vid renovering av lokalerna. En plats bestäms för nischer, strukturer skapas, ett efterbehandlingsmaterial köps (som kombineras i ton med väggarnas skugga).

Denna metod är mödosam, men det finns många alternativ, så en nisch kan bli en underbar dekoration för ett sovrum - och samtidigt en plats för rymliga hyllor "infällda" i väggen. Det mest fördelaktiga området för nischer ur estetisk synvinkel är sängen eller fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterzon

Utrymmet runt eller mellan fönstren är ett ljust och funktionellt område för hyllor som ofta förbises. Men förgäves. Om sovrummet inte bara fungerar som en plats att koppla av, utan också som ett kontor, kommer skrivbordet och hyllorna runt fönstret att innehålla alla nödvändiga föremål, böcker och tidskrifter. Samtidigt kommer de nödvändiga sakerna att finnas till hands, nära bordet, du behöver inte gå upp och gå någonstans för dem varje gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringen av hyllorna i sovrummet beror på din fantasi, eftersom hyllorna är en universell del av inredningen som passar alla stilar. Med deras hjälp kan du använda varje kvadratmeter i rummet så ekonomiskt som möjligt.

Rekommenderad: