Sovrum I Orientalisk Stil (48 Bilder): Inredning I Arabisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Orientalisk Stil (48 Bilder): Inredning I Arabisk Stil

Video: Sovrum I Orientalisk Stil (48 Bilder): Inredning I Arabisk Stil
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, Mars
Sovrum I Orientalisk Stil (48 Bilder): Inredning I Arabisk Stil
Sovrum I Orientalisk Stil (48 Bilder): Inredning I Arabisk Stil
Anonim

Sovrummet är det mest bekväma stället i alla hem. Det är utformat för tyst intim avkoppling av husets ägare, och främlingar kommer aldrig in i det. Därför är utformningen av detta rum oftast skapad efter deras själs befallning och väljer exakt den stil som kommer att bidra till njutning under en natts vila i ett lugnt utrymme av lycka och komfort.

Ett sovrum inrett i orientalisk stil kommer att vara exakt platsen där du kan dyka in i den mjuka freden i en magisk dröm.

Bild
Bild

Design egenskaper

För närvarande har sovrum i orientalisk, arabisk stil verkligen blivit mycket populära. De kännetecknas av sin yttre prakt, rikedom och dekoration. Orientalisk smak fascinerar och lockar. Raffinerad, graciös, inredning gör ett sådant sovrum mystiskt och verkligen fantastiskt. Representanter för den vackra halvan av mänskligheten är särskilt benägna att välja denna stil, eftersom många kvinnor drömmer om att skapa ett mysigt hörn i samband med tusen och en natt i den mystiska Scheherazade.

Bild
Bild

Att skapa en orientalisk stil i ett sovrum kräver mycket utrymme och högt i tak. När du planerar att välja denna design är det värt att väga för och nackdelar. Det är också värt att överväga de viktigaste skillnaderna i orientalisk stil i interiören:

  • golvbeläggning med naturstenplattor;
  • väggbeklädnad med dekorativt gips av hög kvalitet;
  • välvda fönster och dörrar;
  • ett stort antal handgjorda mattor;
  • många draperier gjorda av sammet och siden;
  • massiva möbler av naturligt trä med inslag av snideri och målning;
  • hushållsartiklar och inredning som betonar den orientaliska stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast för rumsdekoration i orientalisk stil används färgerna rött och blått - med en övervägande av kallare nyanser … För dem som föredrar en exceptionellt varm palett i design, rekommenderar experter att använda sand- eller aprikosnyanser. Genom att lägga till guldfärg till inredningen kan du också öka den orientaliska smaken, men det viktigaste här är att inte överdriva. Guldfärg rekommenderas som en extra färg till den huvudsakliga.

Du kan välja vitt, silver eller pärla i partnerfärger .… En viktig detalj i den klassiska orientaliska stilen är väggarnas dekoration i samma veva som taket, så att de bildar en enda oförstörbar komposition. Som regel är taket i det östra sovrummet målat i blå toner och söker en förening med himmelen. Samtidigt ser tak i flera nivåer, dekorerade med invecklade målningar eller sniderier, bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket viktiga detaljer när du dekorerar väggarna i sovrummet är en mängd olika nischer med släta linjer, som också görs på olika nivåer. Därefter placeras de obligatoriska attributen för den orientaliska stilen i dessa urtag - vapen, lampor, stora blomkrukor, förgyllda fat, inlagda lådor och andra bagateller, utan vilka det är omöjligt att skapa en magisk atmosfär i öst.

Golvet i sovrummet måste täckas med mattor, som inte bara isolerar, utan också utför en dekorativ funktion, vilket förbättrar den övergripande atmosfären av mjukhet och avkopplande lycka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Den orientaliska stilen kräver att alla möbler är av imponerande storlek. Samtidigt är det inte tillåtet att använda plast, liksom surrogater - alla möbler bör endast vara av naturligt trä. Den kan avslutas med pärlemor och rikt dekorerad med invecklade ristningar. I ett rymligt rum kommer mörka trämöbler att se bättre ut. I ett mindre rum är det bättre att välja ljusa eller kombinerade möbler, men tyngden bör fortfarande ligga på ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en säng för ett rum i orientalisk stil, kom ihåg att den ska vara bred, med en stor, vacker sänggavel (och inte för hög på benen) . Oavsett hur stor din säng är bör den inte ta upp hela rummet. Det är mycket viktigt att det finns tillräckligt med ledigt utrymme för nödvändiga tillbehör och enkel förflyttning.

Om du är van att sova på höga sängar, kan du komma ur situationen genom att placera en sovplats på en speciell upphöjd pallplats. Den viktigaste symbolen i utformningen av en trevlig och orientalisk-liknande mystisk viloplats är naturligtvis baldakinen; inte ett enda muslimskt sovrum klarar sig utan det. Detta attribut kommer inte bara att dekorera din sovplats, utan också ge det en speciell komfort, intimitet, vilket ger en söt och vilsam sömn hela natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom rekommenderas att använda ytterligare draperier inomhus ., med hjälp av vilket det är lätt att dölja brister i designen och göra atmosfären mjukare och mer förtrollande. När du väljer textilier, var särskilt uppmärksam på dess färg och struktur. För att skapa en fantastisk österländsk atmosfär i designen är genomskinliga sidentyger och mjukt sammet, ljusa mättade färger lämpliga.

Om du inte har för mycket pengar för att förstärka atmosfären kan du använda en dyrare brokad för draperi. Det är mycket viktigt att välja rätt överkast. Eftersom sängen upptar ett betydande utrymme i rummet och lockar ögonen, bör dess dekoration mycket harmoniskt passa in i stilens övergripande atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förmodligen är en av de viktigaste skillnaderna mellan den orientaliska inredningen och den europeiska stilen frånvaron av garderober för förvaring av olika saker. Istället använder de alla slags byråer, lådor i form av kistor och rymliga kistor för förvaring av kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga detaljer om den orientaliska stilen

För att fullborda bilden av en orientalisk saga i ditt sovrum behöver du bara fylla interiören med klassiska arabiska hushållsartiklar. Oftast används brons och koppar för att göra föremål som dekorerar orientaliska designinställningar (lampor med snidade lampskärmar, stora golvvaser, väggfat). Lera och keramik, dekorerad med traditionell målning, är på andra plats när det gäller användning i orientaliska interiörer.

I muslimernas sovrum finns det alltid en stor väggspegel, helst i en dyr förgylld eller ristad trästomme. Du kan dekorera väggarna med målningar, säkert i samma dyra ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För orientalisk design också det är typiskt att dekorera rummet med många dekorativa kuddar i olika storlekar och färger , som kan ligga inte bara på sängen, utan också på kantstenen, på byrån. Ibland är de lämpliga även på golvet. Det viktigaste är att välja alla tillbehör efter färg (antingen följa ett enda färgschema, eller spela på kontrasten av färger - för att skapa vissa accenter i designen). Det blir trevligt om du placerar mjuka ottomaner eller en liten soffa med låga ben i sovrummet.

Pricken över i: et med den arabiska smaken i ditt sovrum kommer att vara dofter och rökelse , kännetecknande för invånarna i öst, som de använder som aromaterapi. Med hjälp av vissa eteriska oljor kan du skapa en underbar atmosfär som känns som en riktig drottning eller sultan. Men det viktigaste här är att observera måttet så att för spännande dofter inte stör en stark och full natts sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Rekommenderad: