Vit Byrå I Sovrummet: Blanka Och Kombinerade Byråer, Långt Brunt Byråbord

Innehållsförteckning:

Video: Vit Byrå I Sovrummet: Blanka Och Kombinerade Byråer, Långt Brunt Byråbord

Video: Vit Byrå I Sovrummet: Blanka Och Kombinerade Byråer, Långt Brunt Byråbord
Video: ÄNTLIGEN LITE MÖBLER I HUSET!! - Renoveringsvlogg 5 2024, April
Vit Byrå I Sovrummet: Blanka Och Kombinerade Byråer, Långt Brunt Byråbord
Vit Byrå I Sovrummet: Blanka Och Kombinerade Byråer, Långt Brunt Byråbord
Anonim

Byråer togs i bruk på 1700 -talet och blev oumbärliga för förvaring av saker. I modern tid försöker de ersätta garderober och garderober, men de är fortfarande relevanta. Genom att sätta en vit byrå i sovrummet kan du inte bara förenkla ditt liv med bekväma möbler, utan också tillfredsställa mode. Denna färg är en av de mest populära inom inredning.

Vad det är?

En byrå är en möbel för förvaring av kläder, linne och annat. Lådor är ett utmärkande drag i dess design. Vissa människor föredrar att ge upp byråer, eftersom de måste tilldela mycket utrymme i rummet. De har dock många fördelar och är därför fortfarande populära.

Det är bekvämt att förvara sängkläder i slutna lådor, som inte skrynklas, blir täckta med damm och stör i garderoben . Dessutom kan avdelningarna utrustas med ytterligare skiljeväggar eller hyllor för smycken, kosmetika, slipsar och underkläder. Med hjälp av denna möbel är det bekvämt att förvara allt på sin plats.

Bild
Bild

Om byrån är stor kan var och en av dess lådor reserveras för en enskild familjemedlem.

Byrån låter dig spara utrymme, eftersom den kan ersätta några andra möbler … Du kan sätta en TV eller stereo på den. Genom att hänga en spegel över den kan du skapa en bekväm plats att städa upp och sminka. Om ett barn nyligen har dykt upp i familjen är byråns yta lämplig som ett skötbord.

Byrån spelar inte bara en funktionell roll, utan också en dekorativ. Det finns många modeller tillgängliga i olika stilar - precis som med andra möbler. Designen varieras genom bearbetning - till exempel täcker ytan med glans.

Denna artikel kan till och med bli huvuddekorationen i rummet eller komplettera en befintlig uppsättning. Andra dekorativa element placeras också på byrån - till exempel fotografier, blommor och växter, statyetter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns flera huvudtyper av byråer:

  • modell med en klassisk design med lådor;
  • en byrå med dörrar som öppnas åt sidorna, som visar utsikten över hyllorna;
  • kombinerade, kombinerande lådor, skjutdörrar eller öppna hyllor;
  • byrå, i vars utformning det finns en arbetsplats;
  • byrå, varav en del är reserverad för små lådor;
  • för linne, med ett stort fack för kuddar och filtar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste materialen är MDF och spånskiva, eftersom sådana modeller har en överkomlig kostnad. Högre priser är för de artiklar som är gjorda av naturligt trä. Ytterligare detaljer och dekorationer kan vara gjorda av metall, glas, läder.

Byråmodellerna skiljer sig också i storlek:

  • Låga är de vars höjd inte överstiger 100 cm. Standardstorleken är 130 cm.
  • Medelbredden är 100 cm.
  • Det finns smala modeller (upp till 100 cm) och långa (upp till 200 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionellt kan modellerna av byråer delas upp beroende på stilen i vilken de är gjorda . Detta påverkas av den allmänna designen, dekorationsmetoden, inredningen. Till exempel är strikta linjer och frånvaro av dekorationer ett tecken på minimalismens riktning, och den blanka ytan är högteknologisk. Klassiska byråer kan ha vackra snidade ben eller guldfinish. I skandinavisk stil är möbler oftast av trä och täckta med vit färg, och i Provence finns antik bearbetning ofta.

I allmänhet kan olika tekniker användas för dekoration och dekoration: carving, ritning, inläggning med stenar eller kristaller för särskilt dyra modeller . Den vita basen späds ofta ut med andra färger: beige, brun, blå, guld, grå. Ett av sätten att göra denna byrå mer intressant är att använda ovanliga detaljer, inklusive vintage (till exempel handtag).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Med byrån kan du visuellt korrigera proportionerna i sovrummet. Om taket är lågt bör du sätta en hög, men smal modell. Om det finns ett tomt hörn och utrymme bör du placera byrån där. Så interiören kommer att se komplett ut, utan misslyckanden.

Ofta hängs en spegel över byrån, vilket kräver noggrann eftertanke. Speglade ytor i design uppmärksammar sig själva och kan förstöra proportionerna. Det är viktigt att sätta en byrå med en spegel så att dörröppningen inte reflekteras i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det uppskattade utrymmet under byrån bör mätas, inte att glömma avståndet framför det. Man bör komma ihåg att lådorna kommer att dras ut, vilket innebär att det ska vara tomt utrymme.

Inte bara byrån själv kan justera utrymmet, utan också dess färg. Visuellt kan vita möbler göra ett rum mer rymligt, bekvämt och ljust. Detta är särskilt användbart i sovrum där det finns lite naturligt ljus eller en ganska monoton miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vit byrå ser bäst ut i ett rum inrett i ljusa nyanser av vitt och beige. Alla föremål och inredning kompletterar varandra och rör sig smidigt från ett element till ett annat. Men det är också vanligt i design att spela på kontraster, så vita möbler kan placeras i ett sovrum i alla andra färger. Det viktigaste är att det inte ska finnas mer än fyra dominerande nyanser, så att alla objekt matchar varandra med stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monokroma interiörer (svartvita kombinationer) är särskilt populära. I ett sådant rum kan en byrå bli ett ställ för en mörk lampa, fotoramar och andra dekorativa element.

Urvalstips

När du köper en byrå bör du vara uppmärksam på att kontrollera lådorna och deras glidmekanismers funktion. De ska inte sylt, göra buller och öppna plötsligt. Det bästa alternativet för ett sovrum, där en lugn atmosfär är så viktig, skulle vara närvaron av en dörrstängare , då stängs dörrar och lådor smidigt. Dessutom ska det inte finnas några luckor i möbeldesignen, alla delar ska passa tätt ihop.

Det är mycket bra om tjockleken på byråns bakvägg är minst 5-6 mm, annars riskerar det med tiden att böja sig under trycket av saker.

Bild
Bild

I sovrummet, som oftast har en stor säng och en garderob, bör du välja en medelstor byrå. I mycket små rum kan du begränsa dig till en smal modell med ett stort antal lådor.

Rekommenderad: