Sovrum I Barockstil (49 Bilder): Inredning Och Renovering I Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Barockstil (49 Bilder): Inredning Och Renovering I Rummet

Video: Sovrum I Barockstil (49 Bilder): Inredning Och Renovering I Rummet
Video: INREDER SOVRUMMET - FÖRE OCH EFTER 2024, April
Sovrum I Barockstil (49 Bilder): Inredning Och Renovering I Rummet
Sovrum I Barockstil (49 Bilder): Inredning Och Renovering I Rummet
Anonim

Det inre av sovrummet kräver särskild uppmärksamhet, eftersom det är i det som en person tillbringar större delen av sin tid. Särskild uppmärksamhet på detaljer förtjänar ett barock sovrum, som säkert kommer att uppfylla alla krav hos dem som värdesätter komfort och lyx i design. Inte alla kan dekorera ett rum i den här stilen, eftersom det är ett ganska dyrt nöje.

Barockstilen är mycket komplex när det gäller utförande, därför behöver du definitivt en professionell designer eller relevant erfarenhet för att skapa en sådan interiör. De höga kostnaderna är dock definitivt värda resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Barockstilen är ett tydligt tecken på lyx och rikedom för rumets ägare, men samtidigt utesluter det pretentiöshet och påträngande i interiören. Psykologer säger att detta är ett bra alternativ för att dekorera ett sovrum, eftersom stilen kännetecknas av en kompetent kombination av pastell och ljusare färger, som positivt påverkar en persons känslomässiga bakgrund , och tillsammans med alla inredningselementen ger ägaren en känsla av trygghet, värme och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det faktum att en sådan inredning är dyr, slutar den inte att vara populär, men tar bara fart varje år. Barock innehåller följande huvudfunktioner tack vare vilka den länge har varit en favorit hos många designers och älskare av höga kostnader i interiören:

Dyra kvalitetsmaterial är det viktigaste villkoret för denna stilriktning . Barock tillåter inte användning av sådana moderna och billiga material som plast eller syntet i det inre av rummet. Designelement måste vara gjorda av naturmaterial och också för all del koppla samman den allmänna atmosfären i sovrummet med traditionella motiv från antiken.

Ett skrivbord av ek, antika figuriner, användning av äkta kristall och pärlor i inredningen, liksom handgjorda skåpmöbler - allt detta är barock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom interiören i barockstil nödvändigtvis måste tillhandahålla en mängd olika element och detaljer, som tillsammans kommer att ge ägaren till sovrummet en känsla av komfort, då att återskapa det kommer att kräva ett stort utrymme . Ergonomiskt passar denna design bara in i de sovrum som har en stor yta och högt i tak. Inte varje stadsrum i ett hyreshus är lämpligt för ett sådant experiment. Professionals rekommenderar att du inreder ett barockrum endast i privata hus eller stora loft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna stil är det hela inredningen i rummet måste "kretsa" kring ett så centralt och huvudelement i hela rummet som en säng . Det ska inte bara vara en del av designen - det ska vara en utställning som inte bara är trevlig att sova i, utan också trevlig att titta på. Själva ramen måste skäras av ett massivt massivt trä eller dekoreras med smidda metalldelar, sniderier. Ofta är sänggaveln på en sådan säng hög och är färdig med antingen rikt broderi eller dyra textilier.

Du kan också installera en baldakin ovanför sängen för att öka känslan av lyx och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste finnas en spegel i sovrummet . Dessutom bör det vara en separat, oberoende del av interiören och inte ingå i inredningen av skåpet eller andra rammöbler. Det är nödvändigt att tilldela utrymme ovanför sängen, toalettbordet eller hänga det framför ytterdörren. Särskilt populära är speglar med rund eller oval form, inneslutna i en smidd metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler måste vara rymliga och utesluta förekomsten av skarpa eller strikta former . Klassisk design, ljusa nyanser i kombination med antikens anda och användning av förgyllning - allt detta kommer att göra interiören ännu mer stämningsfull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar i ett barock sovrum ska också utstråla en känsla av lyx och elegans . För att göra detta bör du använda exklusiva typer av finish med komplexa mönster eller ytterligare volymetrisk inredning. Tygtapeter och silketryck är särskilt relevanta. Dessutom kan de dekoreras med bilder i spektakulära ramar och gobelänger. Glöm inte också heraldiska målningar och stendetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under renoveringen måste du komma ihåg att du måste lämna nischer på väggarna för ytterligare ljuskällor . Sconces kommer perfekt att betona sovrumets nåd och elegans och också göra atmosfären mer lugn och intim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Beroende på behoven och önskemålen hos rummets ägare, måste designern välja en sådan färgpalett som mest exakt uppfyller alla krav och önskemål, och som också kommer att ge lust till interiören, göra den till den mest eleganta och bekväma.

Ljus

För dem som vill att deras sovrum ska bli personifieringen av avkoppling och lugn, måste du vara uppmärksam på palettens neutrala nyanser. Som regel är dessa pastellfärger, som visuellt gör rummet inte bara mer rymligt, utan också ljusare. En idealisk lösning för dig vars sovrumsfönster vetter mot norr eller söder.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära färgerna är vit, ljusblå och grå . Tillsammans gör de den raffinerade barockinredningen lite enklare och mindre lyxig, vilket är perfekt för dem som letar efter elegans och luftighet i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusgröna nyanser i kombination med vitt kan fräscha upp rummet och göra det ännu trevligare att se . Ett bra alternativ för dem som vill koppla av i sitt sovrum från stadens extra liv och rörelse, att känna att de är i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att dekorera rummet för en ung flicka med rosa . Flygande tyger, tilltalande mönster och massor av kuddar ger rummet en känsla av romantik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörk

Självsäkra individer föredrar en ljusare och rikare palett av färger som kommer att ge ännu mer värme och komfort till atmosfären i rummet. Kända designers rekommenderar att du använder en sådan färgpalett när du ordnar rymliga rum med stora fönster för att ge rummet ljus och eliminera visuellt röran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av vin och skarlakans nyanser i kombination med guldfärg är faktisk . Detta är ett bra alternativ för att dekorera ett gift par sovrum. Denna färgpalett ger rummet intimitet och skapar en romantisk stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka gröna och bruna bör användas för att göra sovrumsinredningen mer klassisk och traditionell ., liksom att placera accenter på antikviteter, som vanligtvis är gjorda av trä eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte för mycket av djupa lila och lila toner .eftersom dessa nyanser kan absorbera färg och föra barockrummet närmare den gotiska atmosfären. De bör kombineras med ljusgula eller beige dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett barock sovrum ger ägaren ett utmärkt tillfälle att koppla av omgiven av lyxiga möbler och dyra inredningsartiklar, njuta av en kvalitetssömn på en stor och mjuk säng och också känna sin övergripande storhet och atmosfären i kunglig skala.

Rekommenderad: