Sovrumsdesign 16 Kvm. M (205 Bilder): Designprojekt Av Inredningen I Ett Rektangulärt Och Fyrkantigt Rum, Hur Man Utrustar, Layoutar Och Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign 16 Kvm. M (205 Bilder): Designprojekt Av Inredningen I Ett Rektangulärt Och Fyrkantigt Rum, Hur Man Utrustar, Layoutar Och Designidéer

Video: Sovrumsdesign 16 Kvm. M (205 Bilder): Designprojekt Av Inredningen I Ett Rektangulärt Och Fyrkantigt Rum, Hur Man Utrustar, Layoutar Och Designidéer
Video: Decorating our bedroom | Before & After 2024, April
Sovrumsdesign 16 Kvm. M (205 Bilder): Designprojekt Av Inredningen I Ett Rektangulärt Och Fyrkantigt Rum, Hur Man Utrustar, Layoutar Och Designidéer
Sovrumsdesign 16 Kvm. M (205 Bilder): Designprojekt Av Inredningen I Ett Rektangulärt Och Fyrkantigt Rum, Hur Man Utrustar, Layoutar Och Designidéer
Anonim

Sovrummet är den plats där en person vilar från alla problem, får styrka för den kommande dagen. Det ska vara så avkopplande och bekvämt som möjligt för god sömn. Numera finns det många inre drag för att möta varje persons individuella behov. Tänk på en medellång version med en yta på 16 kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Det finns många nyanser när man reparerar och fyller rum med inredning, beroende på deras område. I ett litet utrymme är det svårt att ordna mycket möbler och du behöver optimera utrymmet så mycket som möjligt. I ett stort rum finns det motsatta problemet, vilket är att det är nödvändigt att planera och placera allt så att det inte finns någon tomhet som skulle vara iögonfallande. I formen, som betraktas här, finns det "fallgropar". Frågan om ett för litet område är inte så självklart här: 16 kvadratmeter räcker för ett sovrum.

Men vilken person som helst vill ha mer, så för den här typen av problem finns det flera inre rörelser som, men inte fysiskt, men visuellt utökar utrymmet. Detta är användningen av ljusare nyanser i utformningen av väggar, gardiner, frånvaron av massiva tillbehör, det optimala arrangemanget av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska lösningar

En av de viktigaste punkterna i renoveringen eller dekorationen av den huvudsakliga viloplatsen är valet av den allmänna stilistiska designen. Konceptet kan utvecklas från grunden, men för närvarande finns det många färdiga och efterfrågade designriktningar. Flera av dessa sorter är de mest populära:

  • klassisk;
  • rustik;
  • högteknologisk;
  • minimalism;
  • etnisk;
  • modern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste är den klassiska designen . Alla förstår det på sitt sätt, men det bygger på ett ikoniskt utseende för alla. Dessa är pastellfärger på väggar, tak och gardiner. Möbler av trä i olika nyanser och ljusa toner är mer föredragna. Inredningen är i de flesta fall en stor dubbelsäng, sängbord, garderob och lampor. En sådan designlösning väljs oftare av människor med konservativa åsikter som värdesätter soliditet, komfort och mys. Pastell, trä och svagt ljus från lamporna bidrar till fred.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rustik stil är lämplig för dem som vill koppla av i en enkel, men samtidigt nära naturen … Denna typ av design innebär inte bara en vädjan till den ryska landsbygden, utan också till franska, engelska och många andra. Det kallas också "land". Särdragen hos denna lösning är trä, lite grova möbler, naturmaterial för alla inredningsdetaljer. Homespun, mönstrat broderi, som delvis kommer att finnas i elementen i gardiner, överkast och dekorativa kuddar, kommer att vara ett bra tillskott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Högteknologisk - ett alternativ för älskare av det moderna och progressiva. Maximal enkelhet, korthet, vanliga geometriska former. Interiören är ganska funktionell, praktisk, det finns inget överflödigt. Färgschemat för ett sådant sovrum skiljer sig inte åt i variation, och grunden är svart, vitt och grått. En egenskap hos denna trend är införandet av glänsande, förkromad metall i möblerna. Detta exempel är lämpligt för människor som hänger med i tiden och ser framåt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Inredningen, som motsvarar den minimalistiska trenden, liknar i allmänhet högteknologisk, men ännu mer asketisk . Oftast används samma färger här, även om de ofta späds ut med någon form av ljusinsats. Den främsta kännetecknen är den mest användbara användningen av rymden. Möbler kombinerar ofta flera funktioner. Till exempel används en säng som byrå, och ett sängbord kan förvandlas till ett bord. Ett sådant val är lämpligt för dem som inte gillar att fylla sin omgivning i rummet med onödiga attribut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den etniska inriktningen är nära i "landets" anda genom avvisande av användningen av konstgjorda element , men skillnaden ligger i en mer färgstark och uttalad design i stil med arvet från någon gammal kultur. Afrikanska, indiska, arabiska motiv används ofta. Det finns också en mängd olika färger med en övervikt av brunt, rött, grönt och gult. Naturligtvis kompletteras allt detta med dekorativa element, som upprätthålls i det allmänna konceptet om den valda nationaliteten. Personer med icke-standardiserad vision och tänkande gör sitt val till förmån för denna ursprungliga, energiska design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

De som väljer Art Nouveau för sitt sovrum föredrar mjuka linjer utan skarpa hörn . Paletten av nyanser är mjuk, som i klassikerna, benägen för ljusa toner. Samtidigt är allt mer intensivt och sofistikerat. Närvaron av olika tillbehör som accentuerar charmen kommer att komplettera det utseende som kom från det förflutna. Ett sådant ädelt koncept passar väl in i den moderna verkligheten och kombinerar sofistikering och smidighet med moderna material och ett harmoniskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Layout och zonering av sovrummet

Innan designen av det framtida rummet påbörjas är det nödvändigt att ta hänsyn till individualiteten i varje hus eller lägenhet. Beroende på antalet rum och deras geometriska form finns det flera utgångar för optimal planering. Först måste du överväga layoutalternativen:

  • ett rum;
  • multi-room;
  • ett privat hus;
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första alternativet är det tänkt att kombinera en sovplats och en hall i ett rum. Det här alternativet är svårt för ett klassiskt sovrum, men nuförtiden finns det många sätt att göra två fullvärdiga platser från ett vardagsrum, i enlighet med de uppsatta uppgifterna. Detta kan uppnås med gipsskivkonstruktioner, som tydligt delar rummet i zoner. Ett av alternativen för att markera varje del av rummet kan också vara en färg accent på platsen för den nödvändiga separationen. Varje halva kommer att ha sin egen gräns och en tydlig förståelse av varje område i detta rum kommer att visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Om det finns ett separat område speciellt för det önskade rummet, har du råd att fylla det lite med ytterligare element. Detta kommer att utöka användbarheten av det använda utrymmet. Alternativt ett litet bord eller någon form av möbler. En mycket intressant lösning skulle vara en bokhylla eller hylla. De flesta älskar att läsa innan sängen, så att ha böcker i närheten kommer att göra denna vana roligare.

Beroende på formen på utrymmet är fyllningen med tillbehör något annorlunda. Om rummet är rektangulärt bör sängen placeras parallellt med fönstret, i halvan närmast det, och resten av de inre elementen ska placeras i det återstående utrymmet. En annan liten regel säger att du inte ska ordna möbler längs långa väggar, för att inte ladda utrymmet i onödan.

Med en fyrkantig geometri bör sängen vara placerad i mitten, nära fönsteröppningen och allt annat ska placeras runt den. Därför är arrangemanget av möbler i ett sådant rum lättare, eftersom det finns mer användbart utrymme kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Privata hus har en egenhet i att sovrummet kan ha en originalform. Till exempel ett sluttande tak eller fönster på två väggar. Allt detta kräver därför individuella designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Designprojekt

Det allmänna renoveringskonceptet måste väljas redan innan efterbehandlingen påbörjas. Naturligtvis måste du förstå vilka färger, material och allmän stil som ska finnas på huvudplatsen för att koppla av i lägenheten. Senare kommer denna modell att innehålla tillbehör, inredningsdetaljer och möbler. Att utveckla en komplett steg-för-steg reparationsplan kommer att underlätta och påskynda slutförandet. När allt kommer omkring, med en medvetenhet om dina preferenser, kan du välja allt annat under renoveringen utan rädsla för att det kommer att se ut på sin plats i den framtida interiören. I ett sådant fall är det att föredra att lita på en professionell som med hänsyn till alla önskemål överför visionen till papper och sedan till en dator.

Det kostar dock pengar, vilket hjälper till att rädda internet, men det är inte lika tillförlitligt. Det finns en enorm mängd designarbete på detta ämne och det är möjligt att helt enkelt välja en färdig version av interiören. Om det inte råder någon tvekan om din egen smak, finns det ett sätt att delvis låna från olika verk, för att sedan komponera något eget. Ett sådant val kommer att tillföra individualitet och originalitet, även om det samtidigt leder till en förlust av en integritetskänsla vid en felaktig kombination.

I ett fall som detta är varje detalj viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en färg

Det allmänna färgschemat där sovrummet ska inredas avgör den stilistiska riktningen och idén för hela designen. I de flesta fall väljs en varm, lugn palett för detta rum för att skapa en avkopplande atmosfär för en fullständig vila .… Detta är övervägande av pastelltoner och mjuka nyanser av andra färger som inte kommer att "skära" ögonen. Det finns färger som går bra. Till exempel kommer vitt och beige, rosa och lila också att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av punkterna i valet av huvudidén kan vara platsen för fönstren i förhållande till solen . Betrakta skuggsidan som ett av alternativen. Här kan du inte använda mörka nyanser, som är mer tillåtna i ljusa rum. I denna situation måste du lysa upp rummet så mycket som möjligt för att kompensera för effekten av fönster i skuggan, som stjäl området. Designers använder ofta en ljus accent. Det kan vara en färgstark målning ovanför sängens huvud eller några färginsatser i inredningsdetaljerna. En sådan lösning hjälper till att späda ut monotonin i en lugn inredning lite och lägga till friskhet.

Beroende på vilken sida av världen fönstren vetter bör vissa kombinationer av nyanser också undvikas. Om fönsteröppningarna är riktade mot norr eller väst , då ska interiören inte innehålla gröna, gula, gråa och vinröda färger.

I motsatt fall, det vill säga med fönster åt öster eller söder , det rekommenderas inte att använda blå, rosa, bruna färger. Saken är att under solnedgången eller solnedgången skapar dessa nyanser en känsla av staleness.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg-, golv- och takdekoration

Varje del av sovrummet har sina egna egenskaper. Den viktigaste punkten när du dekorerar ett tak är dess höjd . Ju större den är, desto mer utrymme för designbeslut. I vanliga "Chrusjtjov" -hus, där höjden är cirka 2,5 meter, brukar de bara jämna ut toppen och sedan måla. Det finns tapeter som ofta används i sådana fall, vilket också kräver en mycket plan yta. Men även med den smidigaste och mest exakta limningen går det inte att fly från skarvarna. Den ökande populariteten kan spara " den flytande tapeten ", med vilken du kan täcka taket jämnt, utan skarvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spänningsstrukturer kan vara ett annat sätt att ordna taket . Det är sant att de "äter upp" den redan små höjden, men i gengäld ger de en perfekt plan yta och delvis skydd mot översvämningar uppifrån. Detta beror på att materialet som används här dras in på ramen och när det rinner från grannarna samlas vatten i denna ram och inte häller ut i lägenheten. Den ökande populariteten fördelen med denna teknik blir allt billigare på grund av konkurrens och ganska snabb installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

I fallet när rummets dimensioner tillåter, använder många gjutskivkonstruktioner på flera nivåer … Med dem kan du skapa individuell inredning, belysning och omgivning för hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Att dekorera väggar i moderna renoveringar kan verka som en enkel sak, även om det inte alltid är så. För nu dominerar inte tapeten, som praktiskt taget det enda alternativet för denna typ av design. Målning av väggar eller samma pappersbeklädnad är nu mycket utbredd, men det är också lämpligt för målning. För särskilt originalbanor i inredningen används tyg.

Den moderna tapetmarknaden har ett stort antal variationer i textur, material, färg, stil och mönster. På grund av olika typer är varje typ unik på sitt sätt, men det finns en huvudsaklig uppdelning beroende på vilken typ av material som används:

  • papper;
  • vinyl;
  • fiberduk;
  • textil;
  • tapeter i glas.
Bild
Bild

Det första alternativet inkluderar de billigaste och mest kortlivade tapeterna . De är gjorda av vanligt eller matt papper och finns i ett och två lager. De tjänar 2-3 år och försämras snabbt, så det är bättre att använda dem i hyrda bostäder, vid tillfälliga reparationer eller under den livstiden när barn gillar att måla på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Den andra typen är mer praktisk och hållbar . Den består av ett inre papper eller textilskikt som ger vidhäftning till ytan och ett yttre lager av plast. Mer praktiskt och bekvämt eftersom det kan tvättas och målas med jämna mellanrum. Nackdelarna inkluderar det faktum att plast inte tillåter väggarna att "andas", eftersom det inte tillåter luft eller fukt att passera igenom och kan avge en lukt för första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Nästa typ består av tvålagers sammanflätade cellulosafibrer . På grund av sin mikroporösa struktur är de mer miljövänliga än de tidigare och fäster perfekt på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textilier ser dyra och lyxiga ut , men man måste vara försiktig när man använder dem. Med överflödigt lim kommer fläckar kvar på tyget, vilket förstör hela utseendet. De måste också dammsugas då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Det sista alternativet är mycket hållbart, miljövänligt . och är en struktur bestående av tunna, styva glasfiberfilament. Utöver det kan de färgas upp till 10 gånger, vilket hjälper dig att enkelt ändra design i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeläggningar i den moderna världen har också många variationer. Varje beslut beror på personens individuella preferenser. Huvudindelningen i golvtyper baseras på materialet som används:

  • parkett;
  • laminera;
  • matta;
  • keramikplatta;
  • linoleum.
Bild
Bild

Parkett har alltid varit ett bra alternativ för ett varmt och praktiskt golv . Det finns ett brett utbud av nyanser, och det ädla träet passar bra med den klassiska versionen av sovrumsinredningen. Men eftersom trädet lätt kan repas är denna lösning inte lämplig för husdjursälskare. Laminat blir en mer slitstark beläggning , som är en konstgjord beläggning, som är gjord av HDF -skiva, med ett polymerskikt applicerat på ytan och en skyddande film. Dess främsta fördel är dess goda hårdhet, och det är också lätt att ta bort all hushållssmuts från den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ett mycket populärt alternativ för sovrummet är matta .… Det är så skönt att gå på mjukt, fleecigt material. Dess största skillnad från mattan är att den upptar hela rummet, och inte en del av den. Svår vård blir en nackdel för många. Dammsugning är ofta nödvändigt och allvarlig förorening kommer att kräva mycket ansträngning att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor, som en typ av designeruttag i sovrummet, verkade tidigare helt otroligt . Slutsatsen är att på grund av sin höga värmeledningsförmåga behåller stenen inte värme och golvet var kallt och obekvämt. Men med tillkomsten av bottenvärme teknik började denna art stiga i rankingen. Det blir praktiskt taget inte smutsigt eller repigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det billigaste och mest populära på en gång kan kallas linoleum … Detta golvområde fokuserar på pris, användarvänlighet och det faktum att vem som helst kan lägga det utan speciella färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man inreda ett rum?

För rum med ett litet område är det både enkelt och svårt att välja miljö. Enkelt - för i alla fall kommer sängen att uppta det mesta och du behöver inte tänka på hur du fyller det återstående utrymmet. Och det är svårt - på grund av allas önskan att pressa ut maximalt av de förutsättningar som tillhandahålls. Enligt det klassiska möbelschemat ska sovrummet innehålla:

  • säng;
  • garderob;
  • nattduksbord;
  • toalettbord med en spegel.
Bild
Bild

Var och en av dessa element bär sin egen funktionella belastning. Sängen är centrum runt vilket allt annat är byggt . Det väljs utifrån allas personliga preferenser: höjd, mjukhet, allmän stil, dimensioner. Allt som betyder något för den perfekta sängen. Naturligtvis spelar madrassen rollen här. Ortopediska har stora betyg, på grund av deras anpassning för varje person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja garderoben och dess plats baserat på rummets form . Med en ruta är det värt att köpa en hörnvakt för kläder. Om geometrin är rektangulär är det bättre att köpa en vanlig garderob och lägga den längs väggen. Du kan också utrusta hyllor för böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Sängbord, nära sovrummet, spelar en viktig roll . De lagrar främst olika små saker, som för det mesta inte lämnar dem. Det här är böcker, tidskrifter, mediciner, någon form av hobbyutrustning. De innehåller många saker som du kan använda utan att gå upp ur sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett pirglas är en inredningsdetalj som främst används av kvinnor . Och denna typ av möbler i vår tid är absolut nödvändig i varje sovrum. Det är som en liten skatt för varje kvinna. Toalettbordet lägger mycket tid på att uppnå det perfekta utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Gardiner, textilier och inredning

Efter reparationen och placeringen av möbler börjar det sista steget i alla designprojekt. Detta är introduktionen av detaljer i inredningen som kommer att göra varje sovrum till perfektion. Naturligtvis bör allt detta följa den allmänna stilen och komplettera konceptet som byggdes tidigare. Men om det tidigare gjordes ett val till måttliga färger, fasthållna nyanser, kommer olika element som sticker ut från det allmänna färgschemat att ge den grå designen originalitet och färgstarkhet. Och naturligtvis kommer dessa punkter av mångfald att vara inredningsdetaljer, till exempel inlägg på dekorativa kuddar, målningar eller fotografier, som kan bli ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner tjänar en viktig funktion, som skiljer sovrummet från omgivningens ljud och från det starka ljus som inte låter dig koppla av . Textur, material, färg och stil på gardintyg kan vara i det allmänna stilistiska konceptet och samtidigt ha individualitet. För ett sådant drag bör du välja ett tyg som är halvtonare mörkare eller ljusare än huvudfärgschemat. En annan punkt som låter dig spela upp gardinerna på ett speciellt sätt är strukturen och mönstret på dem. Naturligtvis, för små utrymmen, bör du inte använda dem med ett stort mönster. Detta kommer visuellt att minska utrymmet. Men en liten teckning, inte alltför pretentiös och skärande öga, hjälper till att lägga till personlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Glöm förstås inte överkasten som pryder sängen i monterat tillstånd . Helst bör de kombineras med gardiner och dekorativa element för att behålla den övergripande designidén. Små ottomaner täckta med samma eller liknande tyg i färg och struktur kommer att vara ett bra tillägg. Små kuddar ger mysighet och mjukhet till den avkopplande atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Här kan du se det klassiska sovrummet. Färgschemat är utformat i vita och ljusgröna färger. Denna palett är på modet, eftersom nu är det ekologiska temat högst upp. Detta bekräftar förekomsten av både levande växter och regionen, det finns släta linjer, ett minimum av skarpa hörn. Accenten ovanför sängen är inramad av speglar, för det första att skilja bilden från huvudfärgerna, och för det andra för att något utöka utrymmet för bilderna ovanför sänggaveln, som spelar rollen som en accent. När man tittar på taket kan man se att en gipsskivkonstruktion användes här, vilket avgränsade en del av taket för att framhäva den gröna delen på toppen.

Alla element i inredningen har släta linjer, ett minimum av skarpa hörn. Accenten ovanför sängen är inramad av speglar för att för det första separera bilden från huvudfärgerna och för det andra för att något utöka utrymmet. Alla möbler i det allmänna konceptet är gjorda av ljust trä, vilket ger en känsla av god kvalitet och komfort.

Bild
Bild

Om någon vill skapa något personligt är blandning av stilar ett bra sätt att gå . I detta designexempel kan förekomsten av klassiker noteras, vilket uttrycks i den övergripande paletten. Beige och ljusbruna nyanser skapar en varm atmosfär. Högteknologiskt inkluderar metallelement, takdekor med belysningszon, användning av belysning av takkonstruktioner och lampor längs ramens omkrets. Även i denna riktning finns det en vägg mittemot lådan och gardinerna.

En delvis manifestation av minimalism kan tillskrivas kombinationen av en säng och ett komplex från en garderob och hyllor. Golven är gjorda av laminat med en bild av ljust träparkett. Rummet är tillräckligt funktionellt, ser inte litet ut och har både en allmän stil och uttalade individuella delar.

Bild
Bild

I det här fallet används bruna nyanser: från mycket blekt till kaffe . På grund av färgerna expanderar rummet visuellt. Användningen av temat trä i inredningen ger en känsla av tillförlitlighet och hållbarhet. Hörnskåpet är placerat på det mest optimala sättet. Den har ganska imponerande dimensioner för ett stort antal saker, men samtidigt tar den inte för mycket plats. Färgscheman och lugn, fördelad belysning gör sådana renoveringar och möbler till ett utmärkt ställe att sova.

På grund av det utmärkta arrangemanget av föremål verkar rummet inte vara rörigt och det finns ingen känsla av ett litet utrymme. Varje detalj skapar och kompletterar bilden och allt ser så sammankopplat och holistiskt ut som möjligt. Detta designalternativ kommer att tilltala mer konservativa människor.

Rekommenderad: