Fönsterdekoration I Sovrummet (53 Bilder): Fönsterdesign, Hur Man Dekorerar Med Gardiner, Inredning Och Fönsterbräda

Innehållsförteckning:

Video: Fönsterdekoration I Sovrummet (53 Bilder): Fönsterdesign, Hur Man Dekorerar Med Gardiner, Inredning Och Fönsterbräda

Video: Fönsterdekoration I Sovrummet (53 Bilder): Fönsterdesign, Hur Man Dekorerar Med Gardiner, Inredning Och Fönsterbräda
Video: 30 Latest Curtains Designs ideas 2024, April
Fönsterdekoration I Sovrummet (53 Bilder): Fönsterdesign, Hur Man Dekorerar Med Gardiner, Inredning Och Fönsterbräda
Fönsterdekoration I Sovrummet (53 Bilder): Fönsterdesign, Hur Man Dekorerar Med Gardiner, Inredning Och Fönsterbräda
Anonim

Sovrummet i ditt hem är den mest bekväma och lugnaste platsen. Och för att ge denna plats en sådan nyans måste du anstränga dig lite. En av dessa ansträngningar kommer att vara dekorationen av fönstret i sovrummet.

Bild
Bild

Designprinciper

Det bör sägas att valet av fönsterdekoration, inklusive i sovrummet, är det sista steget i att skapa någon inredning. Samtidigt är fönstret i ditt sovrum den centrala platsen, så särskild vikt bör läggas vid dess design . Beroende på matningen kan ditt fönster antingen visuellt expandera rummet eller göra det tråkigt och tråkigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet måste du ta hänsyn till belysningsnivån i rummet, vilket beror på fönstrets placering i förhållande till kardinalpunkterna och interiörets allmänna stil när du väljer ett sovrumsfönster. Det säger sig självt att stilen och designen när du dekorerar ett fönster, och faktiskt hela rummet, beror på vems sovrum det här är (herrar, familj eller barn), liksom storleken på rummet, antalet fönster och dörrar i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket beror också på fönsterets utformning, ramens färg och material, fönsterbrädans närvaro och dess storlek . Även om det ska sägas att de flesta ramarna som för närvarande används är gjorda av vit plast. Denna plast passar bra med alla nyanser av gardiner. En av de viktiga principerna när du dekorerar ett fönster är att skapa ljusförhållanden och ljudisolering för sömn. När allt kommer omkring spenderar vi ungefär en tredjedel av våra liv i en dröm.

Gardiner hjälper oss att kontrollera belysningen i rummet dag och natt . Och naturligtvis är det bättre att ha dem i sovrummet av tjockt tyg, som också kan absorbera ljud och ljud från gatan. De kommer att skydda ditt rum mycket väl från nyfikna ögon. Det bör noteras att regleringen av mängden ljus är nödvändig inte bara för vilsam sömn, utan också för att dina möbler ska brinna ut. Till exempel kan färgning av ett fönster göra ett bra jobb med att göra detta. Du kan också ibland använda fönsterluckor, även om det här alternativet är mer lämpligt för ett privat hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av typerna av fönsterdekoration är användning av transparent tyll och mörkläggningsgardiner. En annan viktig faktor är fönstrets funktionalitet. Till exempel bekvämligheten med att använda persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många designtrick och tricks där ute . Till exempel, i ett rum med lågt i tak, använd rena gardiner för fönstren. Och om fönstret är litet, bör ljusa sluttningar användas. För ett litet rum bör fönstrets stil och design organiskt passa in i det övergripande interiören. Det bör noteras att när du dekorerar ett fönster i sovrummet kan du använda många stilalternativ, varav de vanligaste är klassiker, hi-tech och country. Det ska också sägas att en designer professionellt kan ordna ett sovfönster åt dig om du själv har svårt att svara på den här frågan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster av gardiner

Det bör noteras att färgschemat och designen bör kombineras kompetent med ditt sovrums övergripande stil. Till exempel, för en klassisk stil, kan du välja gardiner av tungt tyg i pastellfärger av grått och blått. Men för dekoration av ett barns sovrum används ljusa färger. Samma färger används för mörka sovrum. Provence -stil innebär användning av mycket känsliga nyanser av färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en design kan du välja en gardin . Det hjälper trots allt att reglera belysningen väl vid olika tider på dygnet. Om ditt rum är rymligt och har flera fönster, är det i det här fallet bättre att välja gardiner som är mörkare än väggarna. I motsatt fall måste du därför välja dem ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra tips:

  • Om utformningen av ditt sovrum är konsekvent i japansk eller kinesisk stil , då väljs gardinerna i det här fallet bland papper eller bambu. Deras fördel är miljövänlighet. Men för stil barock Sidenridåer fungerar bra, men är svåra att rengöra.
  • För högteknologi syntet tyg fungerar bra. Det är ganska lätt att rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Och för design i ekostil tyger som linne är bra.
  • För minimalism Engelska eller klassiska gardiner med ett färgmönster är perfekta.
  • För stil loft i allmänhet är det bättre att klara sig utan dem eller använda horisontella persienner
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste tygvalet är den blandade typen, där konstgjorda trådar är vävda i bomull eller linne . När de väljer ett färgschema går de ut från paletten med möbler och linne, samt rummets allmänna design. Det ska sägas att gardiner i neutrala toner passar alla stilar. Intressanta alternativ när du väljer en gardindesign kan erhållas genom att använda gardiner med olika färger och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plisserade gardiner och fusionsstil samt dubbla gardiner är för närvarande populära. Till exempel ser veckade gardiner bra ut på specialdesignade fönster.

Gardiner bör också kombineras harmoniskt med tapeter i olika kombinationer, beroende på vilken visuell effekt som ska uppnås. Till exempel kan kalla toner visuellt öka volymen i ett rum.

Bild
Bild

Design och inredning

Det är viktigt att betona att designen av fönstret i sovrummet medför vissa begränsningar för designern. Valet av design för fönstret är en viktig faktor, en av villkoren är valet av gardinmaterial . Du kan slå sådana idéer med hjälp av vackra gesimser, draperier och andra olika dekorativa element. När du väljer en inredning är det viktigt att inse den praktiska möjligheten att styra gardinerna. Till exempel kan ett takfönster välja olika typer och former av gardiner. I allmänhet kan sovrumsfönstret varieras och utifrån detta väljs designstil och övergripande inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smalt fönster

För ett litet smalt fönster är komplexa och massiva gardiner, till exempel i romersk stil, dåligt lämpade. I det här fallet är det bättre att välja ljusa färger för dem.

Bild
Bild

Panoramafönster

Transparenta gardiner kommer att se bra ut på ett stort panoramafönster. Och den allmänna stilen ska vara klassisk. Du kan också använda trippelgardiner. För panoramafönster är gardiner i japansk stil med tygskärmar väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Burspråk

Vanligtvis har burspråk flera ramar. I allmänhet är ett burspråk en avsats som ökar utrymmet i din lägenhet eller hus. Dessa sovrum är tillräckligt rymliga. För burspråk är romerska persienner eller kombinerade draperier lämpliga. Facket fungerar som en extra ljuskälla. I sovrummet med honom kan du ordna en lyxig relaxavdelning, där det kommer att finnas en bordsskiva eller till och med en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum med två fönster

Utformningen av ett sådant sovrum är något mer komplicerat och skiljer sig från utformningen av ett rum med ett fönster. Om ditt sovrum har två eller flera plastfönster sida vid sida kan det bästa designalternativet vara att dekorera hela väggen med gardiner. Valet av ton och design beror i sin tur på stilen i hela rummet. Om två fönster är placerade i en vinkel från varandra måste du använda inredning för att visuellt öka utrymmet. Fördelen med detta sovrum är mer dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska sägas att det finns många alternativ för fönsterdekoration. För närvarande används typer av inredning från olika länder för detta:

  • En av dem är användningen av romerska persienner. Deras fördel är bra ljusöverföring, så ett rum i denna stil ser rymligt ut. De är gjorda av linne.
  • Engelska gardiner. Dessa är raka dukar som kan höjas och sänkas med en speciell mekanism.
  • Franska eller österrikiska gardiner är gjorda av ljusa och luftiga tyger. En egenskap hos franska gardiner är horisontella veck.
  • Gardiner på öglan är också mycket vanliga - ett element av tillbehör som är utformade för att förstärka kanterna på gardinöppningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan inte sägas att den framgångsrika designen av ditt fönster i sovrummet inte bara kommer att "stärka" interiören, men till och med visuellt kan expandera det.

Bild
Bild

Ytterligare inredningselement

Ett av dessa dekorativa element är en lambrequin. Detta är ett horisontellt draperi, placerat högst upp på gardiner eller fönsteröppningar i form av ett litet element över hela taklistens bredd. Den är väl lämpad för klassisk inredning och rymliga rum . De kan också användas som dekoration för gardiner och draperier. En gardin är en tjock, tung gardin på en vägg med ett fönster, som kan styra ljuset i ett rum väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa mys och komfort, till exempel när du läser på kvällen, kan du använda bordslampor eller sänglampor i olika former, storlekar och färger . Och om i sovrummet, utöver fönstret, det också finns en balkongdörr, måste denna funktion beaktas vid inredning. För ett sådant fall är det klassiska valet av gardiner lämpligt. Du kan också göra två identiska gardiner utan raster så att gardinerna kan flytta isär från balkongdörren i olika riktningar.

Bild
Bild

För att drapera din gardin, använd en binda i form av band och sladdar. Och penslar används för att dekorera gardinerna. Sådana söta dekorativa små saker ger extra värme och mysighet till det inre av rummet. Dessutom kan ritningar appliceras på gardinerna, till exempel med hjälp av en stencil.

En viktig faktor är valet av ett lämpligt mönster för gardiner.

Bild
Bild

En rund säng hjälper dig att visuellt förstora sovrummet . Ett fönsterbräda i ditt sovrum kommer att spara plats på möbler och använda funktionen hos detta inre element så ändamålsenligt som möjligt. Batteriet under en sådan fönsterbricka håller dig varm under kalla vinterkvällar. För ett fönster med en så bred tröskel är korta gardiner eller romerska persienner perfekta.

Rekommenderad: