Sovrumsdesign Med Panoramautsikt, Två Eller Tre Fönster (55 Foton): Rumsinredning Med Ett Stort Och Ojämnt Fönster

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign Med Panoramautsikt, Två Eller Tre Fönster (55 Foton): Rumsinredning Med Ett Stort Och Ojämnt Fönster

Video: Sovrumsdesign Med Panoramautsikt, Två Eller Tre Fönster (55 Foton): Rumsinredning Med Ett Stort Och Ojämnt Fönster
Video: Fönster och öppning vridfönster, dreh kipp trippelöppning, sidohängt 2024, April
Sovrumsdesign Med Panoramautsikt, Två Eller Tre Fönster (55 Foton): Rumsinredning Med Ett Stort Och Ojämnt Fönster
Sovrumsdesign Med Panoramautsikt, Två Eller Tre Fönster (55 Foton): Rumsinredning Med Ett Stort Och Ojämnt Fönster
Anonim

Om det finns flera fönster i sovrummet eller ett panoramafönster är detta både en stor fördel och en seriös designutmaning. Å ena sidan ska sovrummet förbli en privat sittgrupp, å andra sidan ska det förvärva nya funktioner. Nyckeln till framgång ligger i kompetent ljushantering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout av sovrummet, med hänsyn till typer av fönster

Fönstertyperna påverkar avsevärt ljusfördelningen i interiören. I ett långt rektangulärt sovrum är det lättare och bekvämare att dela in utrymmet i zoner beroende på ljusförhållandena. I rum med ett fönster på sidan är det mer bekvämt att organisera utrymmet för vila och sömn. Om fönstret är placerat mittemot dörren ger detta ytterligare möjligheter till bildandet av en känsla av perspektiv, inklusive utanför rummet (när dörren är öppen). Och i synnerhet i sovrum med halvcirkelformat fönster kan du använda rätt design för att förbättra funktionerna och effekterna av klassiska stilar som barock.

Bild
Bild

Panorama

Sovrum med panoramafönster ger en möjlighet att spela upp designerns fantasi. Designalternativ är lämpliga både med ljusa färger och med naturliga, till exempel bruna nyanser. I det här fallet beror mycket på utsikten från fönstret, eftersom sovrummet med panoramafönster i stor utsträckning fortsätter och kompletterar landskapskompositionen.

För ett lanthus är dekoration i skandinavisk, medelhavs- eller Provence -stil väl lämpad. I en stadsmiljö kommer avantgarde, högteknologi, loft att vara relevant. Detta är desto viktigare, eftersom panoramaglas ofta finns i nya byggnader.

I äldre hus är användningen av moderniserade klassiska stilar inte utesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Med två fönster

Med en så relativt gles layout bör ett antal viktiga funktioner beaktas. Så med rätt tillvägagångssätt är det fönstren som kan bli viktiga designelement och skapa en lämplig stämning för inredningen i rummet. Som regel har rum med två fönster mycket ljus, och de kan läras att styra. I väl upplysta områden är det lämpligt att placera till exempel en fåtölj, ett soffbord, en soffa. Denna del av rummet, särskilt i ett rektangulärt sovrum, kan bli en gäst. Eller, om du gillar att läsa, ett bibliotek. En bokhylla med böcker passar bra här, särskilt i ett långt sovrum med ett ojämnt fönster. Således verkar fönstren dela rummet i delar. Med hänsyn till typerna av fönster kommer ett minivardagsrum att dyka upp nära det första och ett kontor nära det andra.

Bild
Bild

Tvärtom, i en väl upplyst del av rummet rekommenderas det inte att lägga sängen till höger - ljuset kommer att störa god sömn. Det är bättre att organisera utrymmet för avkoppling i den mörka delen av rummet. Detta gör att du kompetent, effektivt och smakfullt kan använda nästan hela filmen. Och en sak till - använd inte partitioner när du planerar, eftersom de kommer att hindra spridningen av ljus. Installera skärmar om det behövs.

Bild
Bild

Med tre fönster

I sådana sovrum kan du skapa ett riktigt "sömnrik" för dig själv, öppna en underbar panoramautsikt. Nackdelarna bör dock också retuscheras, till exempel eventuell förekomst av utkast. Dessutom kan fönster absorbera en betydande del av boytan.

Det är bättre att dela upp ett rum med en sådan layout i flera huvudzoner . I hörnet väl upplysta delar av rummet kan du organisera ett vardagsrum eller ett bibliotek, sätta fåtöljer eller en soffa, stolar, ett soffbord. Det kommer att vara möjligt att läsa där, utan att använda konstgjord belysning, till sent på kvällen. Nära ett av fönstren (det är bättre att täcka det med tjocka gardiner) kommer sängen att passa bra in i interiören.

Bild
Bild

Dessutom kan fönsterbrädorna själva, om de är isolerade och täckta med lämpligt material, förvandlas till en extra viloplats . Denna minisoffa är perfekt för tupplurar eller meditation. I detta fall skulle en snygg lösning vara att måla ramen i en ovanlig färg och hänga ljusa gardiner. Men till exempel i skandinaviska interiörer installeras ramar utan fönsterbrädor alls, vilket ser ganska imponerande ut, även om det inte alltid är en praktisk lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Det är viktigt att inte bara använda utrymmet effektivt, utan också effektivt. Snygg fönsterdekoration, val av lämpliga färger hjälper till att lösa detta problem. Så om fönstren är små och nära varandra är det rimligt att använda gardiner. När du placerar fönster på intilliggande väggar är persienner idealiska. Om fönstren "tittar" på varandra kan du använda draperi.

När du dekorerar ett sådant sovrum är det bättre att använda enkla material . Vanlig tapet, färg kommer att göra. Det viktigaste - inga komplicerade mönster - de kan rubba ljusbalansen. Golvet och taket bör inte heller belastas med invecklade prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

När det gäller färgschemat är det på många sätt en smaksak, men man får inte glömma att för ljusa färger på grund av överskott av ljus i rummet kan orsaka obehagskänsla. Pastellfärger, mjuka färger kommer att se bra ut. Coola nyanser eller naturliga färger utesluts inte. Några av dem kan till och med vara ljusa, men något skuggade.

Den övergripande stilen i rummet kan också innehålla kreativa element i en avantgardistisk anda med sin inneboende kontrast. Möbler av konstruktivistiska former kan betona den ovanliga smaken. Ett annat alternativ är en mer naturlig och naturlig medelhavsstil med grova tygbeklädnader. Provence -stilen, viktad med antikviteter, är också relevant här. Du kan också försöka använda klassikerna: återgå i synnerhet till barock- eller rokokostilerna med massiva skiljeväggar mellan fönstren. Den skandinaviska stilen med sin praktiska naturlighet utesluts inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styling

Det är bäst att ordna alla fönster i samma stil. Eklekticism i ett sådant rum är "fiende" nummer ett. Både tapeter och gesimser bör vara lika. Beroende på belysningsnivån (i fallande ordning), persienner, europeiska (franska eller romerska) gardiner, bör ljusa textilier användas. Om taket i rummet är högt är det rimligt att täcka fönstren med gardiner med ett stort mönster.

Färgschemat kan vara väldigt varierande . Sovrum med tre fönster ser bra ut i rosa och vit inredning. Om rummet ligger på ett högt golv, kommer högteknologisk stil med sina gråvita, dämpade, sköldpaddsskal att göra. Loftstilen kommer också att se vacker ut. I allmänhet är minimalism mycket användbar här.

Naturmaterial kommer också att se bra ut i design. Soverummet blir därmed en liten mysig "grotta", och resten av utrymmet blir tvärtom mättat med ljus så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att organisera utrymme

Huvuddragen i ett rum med flera fönster, och särskilt med ett panoramafönster, är att det är nästan helt synligt från utsidan. Följaktligen är ett av de viktigaste designmålen att bevara komfort och integritet. Naturligtvis kan du alltid gömma dig för världen med hjälp av gardiner eller persienner, men detta förnekar inte den grundläggande frågan om hur du bäst orienterar sängen i rummet.

I detta avseende bör du utgå enbart från dina preferenser. Det är viktigt att själv bestämma vad som är trevligare att se på morgonen - landskap eller inredning . I det första fallet är sängar med hög sänggavel lämpliga - det kommer att vara trevligt att vila på dem även på eftermiddagen.

Men om fönstren är tejpade och ligger under taket är det mer bekvämt att rikta sängen med sänggaveln mot dem - detta skyddar från nyfikna ögon och ger den nödvändiga nivån av dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tillägger att om sängen och fönstren är åtskilda med ett tillräckligt stort avstånd kommer en byrå eller en eldstad att passa bra mellan dem. Detta kommer inte bara att göra rummet mer bekvämt, utan också lösa problemet med integritet. I små rum kan man inte klara sig utan tjocka gardiner och persienner. Samtidigt är det i ett trångt sovrum som det är viktigt att fönstren släpper in maximalt ljusinsläpp. Därför bör ett sådant rum inte "överbelastas" med möbler och inredning. En arbetsyta vid fönstret kommer att se bra ut. Det är rimligt att installera ett datorbord där. Bänkskivan passar också in i en sådan inredning. Formatet "fönsterbrädan" är också lämpligt.

Sovrum med flera fönster eller panoramafönster är dock ett utmärkt fält för designexperiment. Även den mest till synes icke uppenbara lösningen här, tack vare den kreativa användningen av ljusets möjligheter, kan visa sig vara mycket framgångsrik.

Rekommenderad: