Sängbord För Sovrummet (27 Bilder): Designerglasbord På Hjul

Innehållsförteckning:

Video: Sängbord För Sovrummet (27 Bilder): Designerglasbord På Hjul

Video: Sängbord För Sovrummet (27 Bilder): Designerglasbord På Hjul
Video: Sängbord Bergamo- Luxcasa 2024, April
Sängbord För Sovrummet (27 Bilder): Designerglasbord På Hjul
Sängbord För Sovrummet (27 Bilder): Designerglasbord På Hjul
Anonim

Huvuduppgiften för varje designer är att skapa inte bara ett snyggt och vackert rum, utan också multifunktionellt. Enkel användning av sovrummet är omöjlig utan ett sängbord. Tack vare honom blir interiören mer bekväm ., och ägaren av lokalen har alltid till hands alla saker han behöver.

Den moderna variationen av modeller och mönster av skåpmöbler ger ett brett utbud av sängbord för sovrummet. Utan detta element kommer insidan av sovrummet att verka oavslutat.

Bild
Bild

Särdrag

Designers kallar ofta sängbordet med det lakoniska ordet "sängbord". Det är praktiskt taget en användbar möbel som kombinerar funktionerna i ett stativ, en förvaringslåda för små föremål och i vissa fall också en extra sittgrupp.

Denna produkt har följande funktioner:

  • Kompakthet och rörlighet . Sängbordet (till skillnad från ett fullvärdigt skrivbord) har en liten storlek, så det tar liten plats och har också ofta en låg vikt, vilket gör det möjligt att om nödvändigt enkelt ordna om och anpassa det efter dina behov.
  • Funktionalitet möter snygg design . Moderna material och djärva beslut från designers av möbelföretag bidrar till det årliga utseendet på den internationella marknaden av nya modeller av intressanta sängbord som är lätta att använda och mycket vackra i utseende.
  • Utnämning . För kvinnor kan en sådan produkt också bli ett toalettbord och för män - en extra arbetsplats. Dessutom låter ett brett sortiment dig välja ett bord som ställ för växter och till och med en TV. Ofta används dessa produkter också som oberoende tillbehör som kompletterar och dekorerar interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nattbordet har varit populärt länge och är en mycket viktig del av alla sovrum. Detta är ett extremt användbart tillägg som kan göra att vakna (eller göra sig redo för sängen) ännu roligare.

Olika sorter

För närvarande finns det många typer av sängbord, allt från de enklaste till moderna, utrustade med ytterligare mekanismer och enheter.

Valet för denna eller den modellen faller vanligtvis beroende på behoven hos ägaren av sovrummet, hans förmåga, liksom stilen på det inre av rummet. Det finns flera kriterier för att välja ett sängbord.

Beroende på formen

Följande alternativ är möjliga här:

Smidiga linjer . Professionella rekommenderar att utrusta dam- eller barnrum med sängbord som har en slät rundad form. Tack vare detta passar produkten mer organiskt in i rummets övergripande design och eliminerar också risken för skada (till exempel av barn). Sådana modeller ser väldigt imponerande och intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skarpa linjer . Kantstenar gjorda i form av geometriska former med strikta vinklar är lämpliga för att dekorera en mans sovrum eller bara en konservativ person. De ser mest eleganta och sofistikerade ut och är vanligtvis mer praktiska att använda.

Bild
Bild

Beroende på sättet att fästa

Följande alternativ är tillgängliga för konsumenter idag:

Utomhus . Denna typ av sängbord är det mest populära. Den är lämplig för rörliga individer eller för dem för vilka rörligheten är viktig. Sådana modeller kräver inte mycket uppmärksamhet efter sig själv efter köpet, du behöver bara installera produkten i önskad del av sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . Dessa sängbord är fästa på väggen på ett avstånd från golvet - med hjälp av ett speciellt fäste eller lim. Dessa nattduksbord är mycket iögonfallande och extremt imponerande i utseende. Den största fördelen med modellen är det extra utrymmet som visas mellan golvet och det, vilket gör att du kan lagra olika saker där. Dessutom kan höjden på ett sådant bord justeras efter dina behov.

Bild
Bild

Beroende på material

Hittills är de mest populära materialen vid tillverkning av sängbord:

  • stål;
  • glas;
  • trä;
  • plast;
  • Spånskiva;
  • MDF och andra.

Beroende på tillverkaren

Du kanske inte köper ett nattduksbord i en möbelaffär, utan gör det själv, vilket är mycket lämpligt för kreativa människor. De hittar mycket originella sätt för detta, allt från ombyggnad av en gammal resväska till möjligheten att göra ett bord av en gammal säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kanske inte köper ett nattduksbord i en möbelaffär, utan gör det själv, vilket är mycket lämpligt för kreativa människor. De hittar mycket originella sätt för detta, allt från ombyggnad av en gammal resväska till möjligheten att göra ett bord av en gammal säng.

Om ägaren av rummet vill ha något originellt och ovanligt, men han inte har tid att utveckla sin talang, kan han enkelt köpa ett designer sängbord via Internet.

Snygga inredningsriktningar

Vanligtvis sker köp av möbler efter att rummet är färdigt, men det kan vara svårt att hitta sängborden som kommer med huvudramsmöblerna för sovrummet.

Professionella rekommenderar följande när de väljer ett lämpligt sängbord:

Utsökt sovrumsdesign i provence -stil bör dekoreras med snygga träbord, som är gjorda med släta linjer och ihållande symmetri. Förekomst av glasskär är möjlig. Enkla, graciösa modeller, kompletterade med intressanta och vackra detaljer i form av snidade ben, är också lämpliga.

Bild
Bild

Barockstil föredrar mer massiva sängbord gjorda av dyra och naturliga material. I detta fall ska ytan lackeras och själva möblerna innehålla flera lådor. Formen på benen på golvmodellen kan vara mycket ovanlig; sådana produkter kommer att locka uppmärksamhet på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För interiör i gotisk stil smidda stålbord är bäst lämpade. Sådana alternativ ser extremt intressanta ut, men samtidigt fasthållna. Intressanta designmodeller gjorda av en kombination av flera material (särskilt med användning av läder), alternativ på tunna ben kommer också att passa bra här.

Bild
Bild

Samtida stilar (hi-tech, minimalism) kommer inte att vara utan minst ett sängbord i glas. Ett sådant snyggt tillskott passar väldigt bra in i rummets design, men samtidigt ser det "tråkigt" och originellt ut. Moderna metoder för bearbetning av detta material gör att du kan skapa mycket effektiva och vackra möbler, och viktigast av allt - pålitliga. Oftast tillverkas sådana produkter med metallelement. Dessutom kan du för enkelhets skull köpa en produkt på hjul.

Bild
Bild

Lantlig stil är mysighet … I det här fallet kan du ge företräde åt styva ottomaner, som kan vara ytterligare sittplatser, och fungera som sängbord.

Bild
Bild

Ett litet sängbord är ett lika viktigt element i sovrummet som själva sängen. Utan det verkar det inre i rummet "tomt" och mindre intressant. Denna produkt är ett utmärkt tillfälle att diversifiera designen; det kommer att bli dess främsta höjdpunkt . Följande video visar hur du skapar ett sängbord i Provence -stil med egna händer.

Rekommenderad: