Moderiktig Målning Av Väggar I Sovrummet (39 Bilder): Idéer Och Alternativ För Väggdesign 2021 I Inredningen, Hur Man Målar Väggarna Korrekt Och Effektivt

Innehållsförteckning:

Video: Moderiktig Målning Av Väggar I Sovrummet (39 Bilder): Idéer Och Alternativ För Väggdesign 2021 I Inredningen, Hur Man Målar Väggarna Korrekt Och Effektivt

Video: Moderiktig Målning Av Väggar I Sovrummet (39 Bilder): Idéer Och Alternativ För Väggdesign 2021 I Inredningen, Hur Man Målar Väggarna Korrekt Och Effektivt
Video: Målning av fondvägg i tonårsrum 2024, April
Moderiktig Målning Av Väggar I Sovrummet (39 Bilder): Idéer Och Alternativ För Väggdesign 2021 I Inredningen, Hur Man Målar Väggarna Korrekt Och Effektivt
Moderiktig Målning Av Väggar I Sovrummet (39 Bilder): Idéer Och Alternativ För Väggdesign 2021 I Inredningen, Hur Man Målar Väggarna Korrekt Och Effektivt
Anonim

Sovrummet är en speciell plats i huset, där lugn, komfort och lugn bör härska. Därför bör sovrummet inredas med särskild omsorg.

Betydelsen av färg i interiören

Det är faktiskt en hel vetenskap - att välja rätt färg, välja rätt kombinationer och placera accenter. Faktum är att hur korrekt och harmoniskt inredningen i sovrummet är inrett beror på hur dess invånare kommer att känna det.

Bild
Bild

När du väljer ett färgschema för väggarna i sovrummet är det viktigt att komma ihåg att alla nyanser har en annan effekt på humöret och ibland på en persons välbefinnande. Det har bevisats att:

  • Grönt och gult låter dig känna dig lugnare, minska trötthet, slappna av. Dessutom, omgiven av nyanser av grönt och gult, blir en person mycket mer optimistisk.
  • Beige och pastellgul - det här är nyanser av komfort och sinnesro, som bidrar till jakten på kompromisser i kontroversiella frågor.
  • Turkos - ger en känsla av friskhet och lätthet.
  • Blå - förbättrar sömnen, ger lugn och en känsla av fred med dig. Men det måste "spädas" med ljusa accenter för att inte få ett "kallt" rum.
  • Orange - associerar med värme och komfort, förbättrar tonen och stimulerar aktiva områden i hjärnan.
  • Vit - det här är lugn, ljus och renhet. En stor mängd vitt i inredningen gör dock rummet kallt och för "sterilt".
  • Svart . Överdriven användning av denna färg kommer att göra det ljusaste rummet mörkt och dystert. Men i de flesta interiörer används den för grafiska vyer.
  • Grå - kan ge rummet ett affärsmässigt utseende.

Samtidigt kan ljusa pastellfärger lägga till ljus i ett rum och visuellt utvidga dess gränser, medan mörka, tvärtom, kan begränsa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsalternativ

En av trenderna i utformningen av ett rum för att sova och vila är principen om "3 färger", vilket innebär att måla väggarna i tre olika toner. I detta fall kan deras kombinationer vara:

  • Svartvit - med flera nyanser i en huvudfärg. Till exempel tegelröda och vinröda accenter på en pastellrosa bakgrund.
  • Relaterad . Detta alternativ innebär en kombination av tätt åtskilda färgnyanser. Till exempel är interiören i blå-violett-rosa toner eller i grön-gul-blå färg.
  • Kontrasterande baserat på färgmotstånd. Till exempel svart och vitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer vilken färg man ska måla väggarna rekommenderar designers att man använder ett speciellt bord, enligt vilket:

  • Vit passar bra med någon annan färg, men ser särskilt bra ut med alla pastellfärger, grå, guld och i kontrast till svart.
  • Grå . De mest fördelaktiga alternativen för "grannskap" - med gult, rött, orange, grönt, blått, vitt, lila tillägg. Men med brunt och guld är det bättre att inte använda det.
  • Orange . Det kombineras harmoniskt med valfri färg, men mest effektivt med brunt, grönt, lila, rosa och blått.
  • Gul . Det används oftast i kombination med olika nyanser av brunt, orange, ljusgrönt, vitt, grått, lila, men kan också vara i harmoni med andra färger.
  • Rosa . Perfekta kombinationer med vitt, beige, grått, blått och alla pastellfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du självständigt utvecklar idéer för att dekorera väggarna i sovrummet, förutom färgkombinationer, är det viktigt att tänka på:

  • Rummets mått och form. I små rum bör ljusa nyanser föredras, vilket visuellt utökar utrymmet.
  • Dekoration av andra element i rummet (möbler, tak, golv).
  • Sovrumets läge i förhållande till kardinalpunkterna (i söder väljs en kallare färgpalett och för norr - varma färger).
  • Fönstrenas antal och placering (ju mindre naturligt ljus, desto ljusare ska väggarnas färg vara).

Och, naturligtvis, ägarnas egna preferenser och livsstil.

Harmoni mellan färg och stil

När du skapar utformningen av ett rum, där de vanligtvis tillbringar större delen av sin tid, rekommenderar proffs att ta hänsyn till stilinriktningen. Varje stil har sina egna regler och preferenser:

  • Provence "älskar" ljusrosa, mjölkiga och blå toner;
  • ekostil tenderar att vara kärr och brun;
  • Barock föredrar pastellfärger;
  • i klassikerna krävs vitt;
  • hi-tech är otänkbart utan grått, svart och vitt;
  • minimalism välkomnar en kontrasterande kombination av svart och vitt;
  • för land, sand, ljusa nyanser av gult och brunt är lämpliga.

Men för att skapa din egen unika interiör kan reglerna ibland brytas - modetrender välkomnar en kombination av inkongruösa och ovanliga lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Accenter

När man dekorerar väggar i ett hus eller lägenhet försöker många undvika tråkiga ljusbilder. Och designers anser att detta tillvägagångssätt för design är korrekt - för harmoni och välbefinnande måste ljusa accenter finnas i rummet, vilket kommer att betona de centrala delarna av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

I sovrummet är sängen huvudelementet, så tyngdpunkten ligger oftast på väggen bakom sänggaveln. För detta används ljusa färger som står i kontrast med resten av ytorna, målningarna eller ovanlig design.

Designlösningar

Originaldesignlösningar som erbjuds av proffs inom sitt område hjälper dig att välja rätt sovrumsdesignalternativ:

Rymliga rum för sömn och avkoppling kommer att se estetiskt och harmoniskt ut med mörkbruna väggar, delvis täckta med ljusare möbler och dekorativa element . Alternativt är endast en separat sektion eller en vägg målad i mörkbrun. Resten av väggytorna är dekorerade i samma färg, men i dess ljusare nyanser.

Bild
Bild

En annan variant - grå eller beige målade väggar , på vilka ljusa blixtar av andra färger tillämpas. Istället för färgaccenter används också alla slags dekorativa komponenter.

Bild
Bild

Ett litet sovrum med otillräckligt dagsljus förändras om det är inrett i vitt , skapa accenter i form av målningar eller paneler i minimalistisk stil.

Bild
Bild

Bland designen "hemligheter" för den fashionabla utformningen av sovrummen finns också horisontella ränder, vilket bidrar till en visuell ökning av rymden, texturerad målning (på dekorativt gips) och många andra alternativ.

Val av färg

Inredningsprojektet är klart. Det är dags att välja ett material för målning. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av ytbeläggningar. Men det mest prisvärda och samtidigt praktiska alternativet har under många år ansetts vara vattenbaserad färg på en akryl- eller akryl-latexbas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg har många fördelar som gör att den kan användas i sovrummet. Hon:

  • torkar snabbt;
  • ofarligt för människor och miljö;
  • har ingen skarp specifik lukt;
  • tillåter väggarna att "andas";
  • inte rädd för hög luftfuktighet och motståndskraftig mot mekaniska skador.

Dessutom kan den ges vilken ton eller nyans som helst - för detta är det tillräckligt att lägga till ett lämpligt färgpigment till den färglösa kompositionen. Samtidigt rekommenderas att späda ut all färg på en gång, eftersom det inte finns någon garanti för att den andra gången blir det möjligt att uppnå en 100% identisk nyans.

När du väljer en färg är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att efter torkning blir färgen ljusare, något ändrar nyansen

Att måla väggar är inte bara moderiktigt och vackert, utan också det enklaste alternativet för att dekorera väggar i ett sovrum. Därför kan allt arbete utföras för hand utan hjälp av professionella målare. Men här är det viktigaste att komma ihåg att vilken färgkomposition som helst kommer att se mest effektiv och korrekt ut bara på perfekt plana väggar.

Rekommenderad: