Sovrumsmöbler I Modern Stil: Uppsättning

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsmöbler I Modern Stil: Uppsättning

Video: Sovrumsmöbler I Modern Stil: Uppsättning
Video: Modern Master Bedroom Furniture Set Design Ideas 2021, Color and Layout Placement 2024, April
Sovrumsmöbler I Modern Stil: Uppsättning
Sovrumsmöbler I Modern Stil: Uppsättning
Anonim

För inte så länge sedan kom frasen "modern stil" in i lexikonet för designers. Det är anmärkningsvärt att det inte är baserat på några individuella attribut, utan är en blandning av olika stilar och trender. Huvuddragen i modern stil är de senaste materialen som skapats med hjälp av modern teknik . Ett stort urval av färger och alternativ gör att du kan skapa i en modern stil och praktiskt taget inte begränsa dig själv, eftersom du för en modern stil kan välja sovrumsmöbler för varje smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Grundregeln för modern stil är maximal funktionalitet med ett minimum av objekt. Interiören ska vara intressant, den kan till och med vara ljus, men inte pretentiös, utan överdriven inredning och pompa. En egenskap hos modern stil och dess fördel är att den kan kombinera element i olika stilar.

För ett modernt sovrum är högteknologiska möbler med art deco-element ganska lämpliga, och minimalism kommer perfekt att "klara sig" med Provence. Oavsett vilken riktning du väljer, kom ihåg - alla saker och föremål måste vara i harmoni med varandra, vara så funktionella som möjligt och uppfylla moderna krav på materialkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du ska inreda ett sovrum i modern stil bör du i förväg tänka på mängden och typen av möbler. Det är bättre att göra en lista för att tydligt förstå behovet av denna eller den detaljen, eftersom modern stil är en blandning av minimalism med lakonism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, för ett sovrum, är de nödvändiga möblerna en säng, en garderob, en byrå och sängbord. Du kan sätta en garderobssoffa, ett bra alternativ är en vägg med en säng. För herrinnan i sovrummet kommer ett toalettbord att vara en verklig möbel; du kan sätta ett toalettbord med ett par stolar eller en fåtölj.

Det händer så att ett sovrum är indelat i zoner, och en av dem blir ett arbetsområde. Då måste du tänka på att köpa ett bord och en stol för jobbet, liksom ett ställ eller skåp för böcker och papper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

För att lossa utrymmet så mycket som möjligt, för att lämna utrymmet i rummet, vilket krävs av den moderna stilen, kan du använda några enkla knep. Du kan till exempel ersätta standardmöbler med mer moderna alternativ:

  • Istället för en skrymmande säng kan du köpa en transformerande säng , som kommer att vikas bekvämt, tar mindre plats och utför ett antal andra nödvändiga funktioner.
  • Sängen kan vara en förlängning av garderoben och (efter behov) dra sig in i det och frigöra ganska mycket utrymme.
  • Istället för sängbord, som är mer lämpliga för andra stilar, kan ljusa moderna hyllor användas . Ett bekvämt alternativ skulle vara en lätt hylla, som är en förlängning av sängens huvud.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna trenden inom design välkomnar och uppmuntrar användningen av alla typer av nya produkter - inte bara teknik, utan också möbler. Modulära möbler med alla typer av lådor och bord som förvandlas till en säng eller en soffa är det som skiljer den moderna stilen från resten.

Bild
Bild

Modeller

En av de viktiga egenskaperna hos modern stil är dess miljövänlighet. Det är lämpligt att följa naturlighetsvektorn när du väljer alla möbler. Skåpmöbler för sovrum i modern design är vanligtvis gjorda av tre typer av material: spånskiva med faner, målad MDF, naturligt trä.

Det vanligaste materialet för att göra möbler är spånskiva. Detta material är prisvärt men kortlivat. MDF -skivor är mycket mer hållbara och praktiska. Det mest miljövänliga, hållbara, men också dyra alternativet är möbler i naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade headset är vanligtvis kommersiellt tillgängliga. Sängen kan bestå av en träram och en spånskiva för madrassstolen. Ett annat alternativ är en garderob gjord med en kombination av flera material.

Detta gör att du kan spara på inköp av möbler utan att förlora något när det gäller produktkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

En modern stil kännetecknas av användningen av högst 2-3 färgaccenter i samma spektrum. Minimalism är huvudregeln i modern stil, utan mönster på väggarna, tunga gardiner med lambrequins eller skrymmande byråer med smidesjärnkrullar. Färgerna är ljusa, men varvat med ljusare fläckar.

Sovrummet i mjuka färger av vitt, beige eller silver spektrum kommer att kompletteras med ett ljust överkast i kombination med gardiner. Alternativt är gardiner och ett överkast i chokladfärg lämpliga för beige nyanser, och en säng och gardiner i en ljus himmelfärg för pastellfärger i Provence-stil. Sådana tekniker "livar upp" utrymmet, fyller det med humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil välkomnar kombinerade nyanser som smälter harmoniskt med varandra. Experiment med färg beror på den riktning som fungerar som grund för den moderna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

En modern människas liv fortskrider i ett accelererat tempo i vardagens oro. Hemmiljön är utformad för att skapa mys och avkoppling, men det är inte alltid trevligt att återvända till ett hus med en atmosfär av lyx i barockstil, där ögat klamrar sig till detaljerens glitter, vilket inte bidrar till avkoppling.

Gradvis viker dyra och pretentiösa inredningsstilar plats för minimalism och praktisk design. Huvudtrenden är att skapa ljushet i rymden, kortfattadhet och maximal funktionalitet hos föremål .… Det karakteristiska färgschemat varierar i spektrumet av ljusa toner - för inredning, ljusa men lugna färger - för möbler och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörens moderna stil kan bestå av flera riktningar - både blandade och hållbara i en stilnyckel. Det verkar tjäna som grund för etablerade, beprövade stilar som aldrig går ur mode och ger dem smaken av de senaste modetrenderna och utvecklingen av tekniska framsteg.

Vissa element kan ge ett nytt "ljud" till hela interiören. Tänk på de viktigaste riktningarna som bäst passar in i sovrummets moderna stil.

Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil uppträdde i slutet av 1900 -talet - som ett resultat av utvecklingen av högteknologi och mode för rymddesign, futurism. Enkla former, tydliga linjer, öppenhet och transparens i rummet. Den högteknologiska stilen kännetecknas av avsaknad av värme och hemkomfort i interiören, därför är användning av träelement i designen utesluten.

Metall och glas dominerar här, ljusa monokromatiska nyanser av vägg, tak och golvbeklädnad … Samtidigt kan möbler sticka ut med en ljus färgpunkt i ett dämpat spektrum. Rummets huvudfärger är vita och silver. Belysningen är zonindelad, med en mängd olika armaturer. Den högteknologiska stilen eliminerar närvaron av skrymmande ljuskronor som belyser hela området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska sovrum kan dekoreras med en stor lakonisk säng gjord av moderna material. Interiören i denna stil kommer att kompletteras med en läderomvandlande soffa, ekoläderfåtöljer med ovanliga futuristiska former, sängbord i glas med kromben, ljusgardiner och persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Minimalismens huvudregel är frånvaron av onödiga detaljer. Endast det väsentliga köps från möbler. Minimalism innebär enkelhet, bekvämlighet, mycket luft och ljus. Färgerna är monokromatiska, svaga. Matta ytor, spridande ljus.

Denna stil skiljer sig från högteknologisk genom närvaron av trämöbler och inredning, men träprodukter bör vara asketiska och strikta i linjer.

Det finns inga ljusa dekorationer, i sovrummet finns det bara de mest nödvändiga elementen som inte skiljer sig åt i rika färger. En träsäng, garderob och strama sängbord gör atmosfären”varm” utan att göra utrymmet tungt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

För dem som föredrar en bekvämare miljö i kombination med minimalism och modernitet är Provence -stilen det bästa valet. Många gillar honom nuförtiden. Det förutsätter enkelhet i den rustika stilen i den franska provinsen, kännetecknas av hemkomfort och dekorativa element som är kära i hjärtat av alla romantiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Föreställ dig ett trevligt hus i utkanten av ett lavendelfält - det inre av rummet blir precis så . Pastellfärger, som om de hade tappat sin färg från den ljusa solen. Färgerna är ljusrosa, ljusblå, mjölkigt kaffe, de kan spädas med fläckar med lite ljusare färger. Väggens matt yta, oftast är det grovt gips eller trä, efterbehandling med en sten är möjlig.

Sovrumsmöbler i Provence -stil kommer att vara av trä, gjorda med iögonfallande enkelhet. Många textilprodukter och blommiga element i prydnaden på mattor, kuddar och överkast kommer att komplettera den rustika inredningen med den nödvändiga zest, kommer inte att låta det bli tråkigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Art Deco -stil i en modern interiör är ett utmärkt alternativ för dem som strävar efter minimalism, men samtidigt beundrar glitter av glamour och lyx. Denna stil representerar elegansen av geometriska linjer, fängslande kombinationer av vitt och svart, silver och guld, trä och metall. I Art Deco kommer det inte att finnas några blommiga ornament eller blommotiv. Preferens ges till släta reflekterande ytor, ett överflöd av speglar, glas, rutmosaik.

Sovrummet i modern art deco -stil lyser med lackade möbler, krom inredningselement, dyra släta tyger. Det finns ingen plats för naturligt linne eller bekväma chintz: art deco är en lyxstil av siden, satin, pälsar kombinerat med glans av speglar och guld- eller silverelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfärgerna i denna stil är en schackbräda -kombination av vitt och svart . På grundval av denna kombination får fläckar av andra rika "dyra" färger särskild nåd: rubinens djup, smaragdens ljusstyrka och skimmer av safir. Kombinationen av möbler av ädelt valnötsträ med förgyllda dekorelement och gardiner i chokladfärg kommer att se särskilt lyxigt ut i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket alternativ du väljer som grund för att skapa en modern sovrumstil, kom ihåg att grundregeln är maximal praktisk och komfort. Interiören kan verka enkel, men i sovrummet, inrett i modern stil, är varje detalj genomtänkt till minsta detalj och uppfyller sina uppgifter.

Rekommenderad: