Tegelvägg I Sovrummet (43 Bilder): Design I "loft" -stil I Inredningen, Dekoration Av Rummet Gjord Av Vitt Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Tegelvägg I Sovrummet (43 Bilder): Design I "loft" -stil I Inredningen, Dekoration Av Rummet Gjord Av Vitt Tegel

Video: Tegelvägg I Sovrummet (43 Bilder): Design I
Video: DIY Rustic Style Loft Bed / Gaming Area 2024, April
Tegelvägg I Sovrummet (43 Bilder): Design I "loft" -stil I Inredningen, Dekoration Av Rummet Gjord Av Vitt Tegel
Tegelvägg I Sovrummet (43 Bilder): Design I "loft" -stil I Inredningen, Dekoration Av Rummet Gjord Av Vitt Tegel
Anonim

Den dekorativa tegelväggen i rummet är en modern designlösning. Det är en original och minnesvärd dekoration av rummet. Om du är intresserad av idéer för att dekorera ett sovrum med en tegelvägg, kolla in den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vilka rum är det lämpligt?

Tegelväggdekoration är lämplig för rum i alla storlekar och layouter. Det naturliga ljuset i sovrummet spelar ingen roll heller.

Om vi pratar om ett stort rum kan hela rummet dekoreras med tegel. Om sovrummet är litet och inte är mer än 15 kvm. m, är det bättre att använda en vägg - eller till och med en del av den. Detta kan till exempel vara en remsa ovanför sängens huvud. Om rummet har lågt i tak, kommer en sådan vertikal linje att hjälpa till att höja taket visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet ligger på norra sidan eller är svagt upplyst av andra skäl, är det värt att använda en ljus design av detta inredningselement - till exempel kan du måla ytan vit.

Om rummet har stora fönster är murverk den rätta lösningen. Det kan vara en eller flera väggar. Oftast är rum i loftstil inredda med en tegelvägg. Det kännetecknas av stora fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken stil ska du använda?

Tegelverk som dekorativt element är ett karakteristiskt inslag i interiörer i loftstil. Han kom från Amerika. I början av förra seklet skedde en massiv omvandling av lokaler till bostäder. Oftast var det vindar. Översättning av ordet "loft" - "vind".

Loftet har sina egna karakteristiska egenskaper:

  • tegel väggar;
  • aktiv användning av trä, betong och metall för dekoration;
  • rör, ventilation, takbjälkar och andra liknande föremål;
  • brist på gardiner;
  • trä- eller betonggolv;
  • glödlampor utan lampskärmar på långa kablar;
  • stor del av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom fattiga förvärvade sådana bostäder hade de knappast möjlighet att köpa nya möbler. Olika möbler användes för att dekorera rummen. För närvarande är det också möjligt att använda möbler i olika stilar och epoker.

Som nämnts tidigare är det vanligt att ett loft inte använder gardiner, så det fungerar bra för små sovrum. Detta eftersom du kan spara utrymme och använda fönsterbrädan som ett nattduksbord eller toalettbord . Dessutom, i små rum, stjäl gardiner visuellt mycket utrymme. Att skapa en design som gör att du kan klara dig utan dem är mycket användbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna designen gör att flera stilar kan användas i ett rum.

Några karakteristiska element från olika stilar används ofta. Tegelverk kan integreras i interiörer i nyklassicism, minimalism, skandinavisk stil, art deco - eller till och med amerikansk och kolonial stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av själva murverket beror också på den valda stilen. Den kan vara gjord av ensfärgade tegelstenar och se ut som husets utsida. Denna teknik används oftast inom högteknologi, art deco, minimalism, shabby chic, amerikansk eller kolonial inredning.

Innerväggens gamla murverk med tegelstenar i olika storlekar, färger och skalningsställen kan imiteras. Sådant murverk är typiskt för ett loft, men kan också användas för eko-, skandinaviska och andra stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Om så önskas kan teglet målas i valfri färg, men oftast används naturliga färger - från orange till mörkbrun.

Du kan ofta hitta design i gråtoner - från ask till grafit . Detta gäller särskilt för högteknologiska eller technomönster, eftersom de använder mycket metall och blanka ytor. En naturlig tegelfärg är mer lämplig för ett rum med möbler och trämöbler.

Som sagt beror valet av tegel- eller färgfärg på den övergripande designen. Om det kommer att finnas trämöbler i sovrummet, kan du plocka upp en tegelsten som matchar tonen på en sådan yta. Men i detta fall måste rummets storlek beaktas. Om det är litet och möblerna är mörka, kan en vägg med samma färg försämra den visuella uppfattningen av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att måla både väggar och tegel i en ljus färg.

Reliefstrukturen i detta fall kommer att vara ett märkbart element i inredningen.

En vit tegelvägg ser väldigt intressant ut . Det kan vanligtvis ses i små rum i ljusa färger. Som regel är detta rum i loftstil, minimalism eller skandinavisk stil.

Imitationen av skalande gips eller färg ser original ut. Denna teknik kan användas för shabby chic interiörer och andra lämpliga tillfällen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För murverk kan du använda en riktig tegelsten, närmare bestämt ett sågsnitt. Men i det här fallet är det nödvändigt att rådgöra med specialister, eftersom en sådan beklädnad kommer att göra väggen tyngre och kan påverka strukturen i hela huset negativt.

För att skapa dekorativa tegelstenar på marknaden för efterbehandlingsmaterial finns det nu ett ganska stort urval:

  • flexibla tegelliknande plattor är enkla att installera och har en rik färgpalett;
  • stela gipsplattor är ett av de mest prisvärda materialen;
  • cementplattor - ett brett utbud av texturer och färger;
  • lerklinkerplattor har högpresterande indikatorer och utmärks av ett ganska högt pris;
  • paneler av PVC och MDF har en mängd olika färger och texturer, och gör det också enkelt och snabbt att täcka ett stort område;
  • Glasfiberpaneler är mer hållbara än PVC och MDF, så de används även för yttre dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Inredningen (liksom färgen) beror på sovrummets övergripande design och dess storlek.

För små rum upp till 10-12 kvm. m själva tegelväggen kommer redan att bli ett inslagselement. Om du använder ljustryckta sängkläder textilier och en original lampa eller vas på ditt sängbord, är det möjligt att ytterligare saker inte kommer att behövas. Om du fortfarande vill dekorera väggen med något, är små affischer eller dekorativa speglar väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet har en yta på 12-18 kvm. m, kan du hänga en stor panel eller många olika affischer eller målningar med stora bilder. Hyllor med dekorativa lådor, ljus i ljusstakar eller föremål av olika geometriska former (boll, kub, etc.) är också lämpliga. En intressant lösning skulle vara upplysta nischer eller målningar på själva väggen.

Dekorativt ljus används ofta för att dekorera tegel . Vanligtvis är det lampor med en ovanlig skärm eller lampskärm, upphängda på långa kablar och spelar rollen som sängbelysning. Dessutom kan ljuset vara linjärt och belysa väggen ovanifrån eller vid sängens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi fördjupar oss mer i designstilarna, kan vi säga att loftet kännetecknas av affischer med bilder av staden, människor, transport, industribyggnader och strukturer, broar och andra stadsmotiv. Soffits hängande från taket på en metallskena används mycket ofta som belysningsenheter.

För ett sovrum i art deco -stil kommer dekorativa speglar att vara ett karakteristiskt element . Det kan vara en prydnad av rektangulära, fyrkantiga eller diamantformade fragment. Du kan plocka upp kristalllampor och en spegel i en vacker genombruten ram i rokoko- eller barockstil.

För mer traditionella och klassiska interiörer kommer målningar i träram och vägglampor i engelsk stil att göra susen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Det är värt att börja med en ovanlig interiör i amerikansk stil. Tegelverket har lyckats passa in i den traditionella inredningen tack vare det monokroma färgschemat, som domineras av grått. Dessutom hjälpte vita accenter och sängbord i glas, som är helt diskreta, till detta.

Bild
Bild

Nästa design är ett annat intressant exempel på en kombination av saker som är långt ifrån varandra. Tegelväggen passar harmoniskt in i kolonialstil, eftersom terrakotta är en av dess karakteristiska färger.

Bild
Bild

I slutet är det värt att överväga den minimalistiska interiören, där teglet skapar en ganska mysig atmosfär - på grund av det röda färgschemat. Övervägandet av vita och beige färger avbryter tegelns rika färg och skapar en känsla av rymlighet. Svarta accenter används för att slutföra designen.

Rekommenderad: