Design Av En Smal Hall (110 Bilder): Riktiga Idéer-2021 För Inredning Av En Lång Korridor I En Liten Lägenhet, Valet Av Lämpliga Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Smal Hall (110 Bilder): Riktiga Idéer-2021 För Inredning Av En Lång Korridor I En Liten Lägenhet, Valet Av Lämpliga Möbler

Video: Design Av En Smal Hall (110 Bilder): Riktiga Idéer-2021 För Inredning Av En Lång Korridor I En Liten Lägenhet, Valet Av Lämpliga Möbler
Video: HALLOWEEN på GRÖNA LUND för FÖRSTA GÅNGEN *SKRÄMMANDE* | VLOGG 2024, April
Design Av En Smal Hall (110 Bilder): Riktiga Idéer-2021 För Inredning Av En Lång Korridor I En Liten Lägenhet, Valet Av Lämpliga Möbler
Design Av En Smal Hall (110 Bilder): Riktiga Idéer-2021 För Inredning Av En Lång Korridor I En Liten Lägenhet, Valet Av Lämpliga Möbler
Anonim

Varje gäst får det första intrycket av lägenheten och dess invånare när han bara går in i korridoren. Det är därför det är så viktigt när man utvecklar designen av ett utrymme att försöka göra det så bekvämt och funktionellt som möjligt. Genom att känna till några knep och särdrag med att placera möbler i korridoren kan du till och med göra en smal obeskrivlig hall till ett verkligt mästerverk av designkonst.

Huvudsakliga designkoncept

För att kompetent kunna ordna en smal och liten hall bör man styras av principen om kortfattning och använda en minsta mängd möbler och inredningsartiklar. Därför, när man utför reparationer i korridors utrymme, bör man närma sig detta noggrant och tänka över allt till minsta detalj, så att ett redan litet utrymme inte verkar rörigt.

Bild
Bild

Några knep hjälper till att organisera utrymmet kompetent i en smal hall:

  • En inredningsdetalj som en spegel är ett måste för nästan alla korridorer. Hängande på väggen eller monterad i skåpdörren, det kan visuellt utöka korridoren.
  • Entré- och innerdörrarna får inte vidröra varandra vid öppning. För det första kan detta förstöra deras utseende, och för det andra orsakar kollisionen av dörrar olägenhet när du flyttar runt i lägenheten. Den bästa lösningen skulle vara att installera dörrar till rummet, som inte öppnas mot korridoren. Du kan också överväga att installera skjutdörrar eller ett annat sätt att designa en genomgående dörröppning i form av en båge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns inga särskilda krav för utformningen av takutrymmet. Du kan använda ett sträcktak, måla det vitt med vanlig takfärg eller använda spegelpaneler, vilket också visuellt kommer att utöka korridors utrymme. Genom att använda en takkonstruktion i två nivåer i kombination med en spegelfilm kan väggarnas höjd ökas visuellt.
  • För att dekorera väggarna runt omkretsen använder de vanligtvis en mängd olika tapeter, plastpaneler, keramiska plattor med imitation av tegel eller sten eller dekorativt gips. När du dekorerar väggar bör du undvika volymetriska ritningar och för uppenbara kontraster som kan dölja värdefulla centimeter i ett litet rum. En smal och liten korridor kan dekoreras i ljusa färger, men en lång korridor ser bättre ut i ljusa färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som golvbeläggning är det bättre att använda starka och hållbara material som kan behålla sitt ursprungliga utseende i aktiv användning. Så golvet i korridoren kan läggas ut med keramik eller kakel eller täckas med tjockt linoleum på ett underlag. Parkett eller laminat lämnas bäst för andra rum. En utmärkt lösning skulle vara att installera ett golvvärmesystem. Det kommer att bli trevligt att gå upp på en sådan beläggning när du kommer hem från frost, dessutom hjälper det varma golvet att torka skor i slaskigt väder.
  • För att maskera elmätare, larmsystem och intercomrör kan du använda en gipsskivkonstruktion inbyggd i väggen, som kommer att stängas av en dörr. Denna enkla metod hjälper inte bara att dölja alla enheter, utan skyddar dem också mot oavsiktlig skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

I denna del av lägenheten med en liten yta får du inte placera skrymmande möbler i något fall. Början av renovering i korridoren är en utmärkt anledning att byta ut gamla garderober och skåp mot moderna, kompakta och multifunktionella förvaringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen och den nödvändiga uppsättningen möbler som placeras i entrédörrområdet beror direkt på rummets form.

Fyrkantig korridor liten i storlek, är det bekvämt att möblera med möbler för förvaring av saker på ytterdörrens sidor. Om nischens djup på sidorna tillåter, kan du på ena sidan placera en hall, en liten garderob med en spegel på dörren eller andra modulära möbler för korridoren. Den andra sidan kan användas under en vägghängare, under vilken ett skoställ och ett litet sängbord ligger perfekt. Om det finns plats för skor i garderoben, kan en bänk installeras under galgen, på vilken det kommer att vara bekvämt att ta på skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För smal och långsträckt formen på korridoren ska få ut det mesta av utrymmet runt ytterdörren. Om skåpet tar för mycket plats kan du köpa en speciell kolumn för hallen, som har lådor nästan till taket. Utrymmet ovanför dörren måste också utnyttjas och förvaringsutrymmet måste organiseras med en elegant modern mezzanine. En hopfällbar skohållare är utformad för skor, som har plats för att placera flera par i rader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För bekvämligheten med skor kan du placera en liten pall i hörnet.

Förutom de korrekta formerna av korridoren kan du ofta hitta en hall med icke-standardiserade konturer … Sådana former finns ibland i ett privat hus med flera våningar, om det finns en trappa i korridoren till andra våningen. I en sådan situation, med akut platsbrist, kan du klara dig med en minimal uppsättning möbler - en spegel och en bänk nära ytterdörren och placera dina kläder på en galge under trappan. Ibland är ett rum med en ovanlig form en idé när man planerar en lägenhet, vilket inte heller är ett stort problem. I en sådan situation är det lämpligt att beställa möbler i individuella storlekar, så att de kan placeras så kompakt som möjligt i ett litet område av korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsalternativ

Huvuddragen i rummet i ytterdörrområdet är frånvaron av ett fönster, det vill säga en naturlig ljuskälla. Därför är det så viktigt att vara uppmärksam på belysning när man utvecklar en design för en liten hall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudvillkoret för belysningsarmaturer i korridoren är att de inte ska vara massiva eller skrymmande. Valet av miniatyr men kraftfulla belysningsarmaturer hjälper till att visuellt utöka utrymmet, vilket är mycket viktigt för en smal hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja vägg- eller taklampor, eftersom det blir svårt att hitta plats för en golvlampa i en smal hall. Dessutom kan golvlampan av misstag röra vid din kappa eller inte märkas i mörkret och återvända hem sent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta och snygga spotmodeller är idealiska för taklampor. Du kan också välja armaturer med en vridbar design, till exempel spotlights, och placera dem i hörnen. Ibland placeras en eller flera rektangulära eller runda ljuskronor i korridoren. De bäst passande ljuskronorna med overhead eller inbyggda nyanser, som också kan kompletteras med neonbelysning runt omkretsen av takutrymmet, om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som väggbelysningselement bör du välja lampor, som kan vara i form av en lykta eller annan enkel struktur. Antalet sconces beror direkt på rummets yta, men de flesta av dem bör placeras i spegelområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig modern design kännetecknas av tillägget av sådana nyheter som ytterligare golvbelysning i form av lysrör eller skyddade LED -lampor samt LED -remsor. De kommer inte bara att lägga till mysterium i korridorens inre, utan också låta dig röra dig fritt i korridoren utan att tända huvudbelysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla belysningsarmaturer slås på samtidigt bör ljuset från dem vara jämnt fördelat utan att skapa skuggor och mörka områden. Omkopplarna placeras mest bekvämt i omedelbar närhet av ytterdörren, vilket är bekvämt när du återvänder hem på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

En korrekt vald färgpalett inuti en smal korridor kan också göra utrymmet mer bekvämt och visuellt utöka gränserna.

En av de tekniker som designers ofta tillgriper när man arbetar med en liten hall är användningen av en blank yta. Detta kan vara ett ljusfärgat golv med en blank yta eller ett tak med en reflekterande yta. För att uppnå illusionen om ökande utrymme bör material av samma ton väljas för både golv och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få korridoren att se större ut bör du använda så mycket vita och andra ljusa nyanser som möjligt.

Ofta använder designers beige nyanser eftersom beige anses vara mer praktiskt än vitt. Så att en vanlig beige korridor inte verkar tråkig kan du lägga till små toner av chokladnyanser till den. Möbler bör också väljas för att matcha väggarna och golvet i korridoren, så att kontrastskåp och skåp inte verkar skrymmande, men verkar att gå samman med väggarna och frigöra utrymmet i en liten korridor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistisk design

För att göra rummet snyggt och mysigt räcker det inte med att bara följa ovanstående tips. Hallen där varje liten sak motsvarar rummets allmänna stilorientering kommer att se harmonisk och attraktiv ut. Bland de olika lösningarna i modern stil för design av en entré med ett litet område, kommer alla att hitta en riktning för sin smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett överflöd av glas- och metallföremål med en kall sken, karakteristisk för stilen högteknologisk , vilket kommer att vara praktiskt för att organisera utrymmet nära ytterdörren. Golvet kan läggas med vanliga keramiska plattor; en självnivellerande struktur kommer också att se bra ut, vilket dessutom kan kompletteras med ett tredimensionellt mönster. Väggar kan dekoreras med dekorativt gips eller plocka upp tapeter med metalliserade skär på bilden. Coola gråtoner och blues, samt lila eller grönt och naturligtvis vitt är idealiska för denna stil. Det viktigaste är att inte överdriva det med färgbelastningen och inte använda mer än tre nyanser i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För varma och gästvänliga värdar är tanken på att utrusta en hall i en lägenhet lämplig. lantlig stil … Enkelheten i designen och användningen av naturmaterial för inredning av interiören kan göra en smal korridor till en mysig hall. Taket i ett sådant rum är bättre att vara ennivå, närvaron av träbjälkar är tillåten, och det är bättre att välja traditionella belysningsarmaturer. Förutom gips är natursten murverk eller tapeter med blommotiv lämpliga för väggbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medvetet åldrade eller skalade trämöbler hjälper till att uppnå den största effekten av rustik färg.

Hall dekoration i enlighet med orientaliska traditioner antar ett upplopp av ljusa färger och ett överflöd av sofistikerade inredningsartiklar. Att använda denna stil kräver mycket ansträngning för att tänka över de minsta detaljerna som kommer att behålla smaken i länderna i öst. Frånvaron av skrymmande och otrevliga möbler gör denna stil idealisk för ett litet korridorutrymme, och sofistikerade och vridna detaljer hjälper till att visuellt öka dess yta. På grund av överflödet av ljusa element kan den här stilen se för flashig ut i en smal hall, då bör dess närvaro vara begränsad. Valet av möbler i vanliga ljusa nyanser kommer att vara lämpligt, och i detta fall bör den orientaliska stilen lämnas för detaljer. En färgstark matta, en elegant golvvas, en spegelram eller en mjuk sits för en ottoman, gjord i de bästa traditionerna i öst, kommer att skapa stämning i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Delikat och diskret provence med sina dämpade toner, enligt många designers, är det perfekt för att ordna hallen. Väggarna kan målas i lila eller ljusa nyanser av grön, vit tapet med ett miniatyrmönster kommer också att vara lämpligt. Smidiga linjer och sofistikerade möbelben hjälper till att betona atmosfären i fransk charm, och små söta inredningar hjälper till att harmoniskt slutföra designidén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarnas goda ekonomiska situation och deras efterlevnad av traditioner - det är vad den kan berätta klassisk stil i hallen i lägenheten. För klassikerna är möbler och efterbehandlingsmaterial av endast naturligt ursprung godtagbara. För att förse korridoren med sådana saker måste du spendera mycket. Det är bättre att välja parkett för golvet, korridorsetet ska vara av massivt trä av hög kvalitet. Det är också bättre att välja rätt kvalitet på metallmöbler och klädhängare, så att de efter år inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende. Denna stil ger inte ett rikt val av färger, så dess palett är begränsad till chokladbrun, beige och vit. Fördelen med den klassiska interiören är att den enkelt kan kombineras med en mängd olika stilar i andra rum, lägenheten kommer inte att blända och se smaklös ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan stil som är bra för små utrymmen som en smal hall är minimalism … Frånvaron av onödiga delar och skrymmande föremål är vad du behöver för en liten korridor. Stilen kännetecknas av en minimal uppsättning endast funktionella möbler; närvaron av speglar i inredningen är också välkommen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha studerat de viktigaste egenskaperna och teknikerna för en viss stil kan du enkelt göra en riktigt snygg hall från ett oansenligt utrymme nära ytterdörren, där alla detaljer väljs med smak.

Inredning idéer

Förutom att använda en viss stilriktning när du dekorerar insidan av en smal hall, erbjuder moderna designers flera tekniker som du kan slå ett litet utrymme i en lägenhet. Med hjälp av dessa riktiga tips kan du uppnå att korridoren gnistrar med nya färger.

Bild
Bild
  • Om korridoren är smal, men har en ganska långsträckt form, kan hela utrymmet delas in i funktionella sektioner. Detta hjälper till att forma det långa utrymmet och få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet i korridoren. Zoneffekten kan uppnås genom att arrangera belysningsarmaturerna, använda tak med flera nivåer eller genom att dekorera väggar och golv i separata områden med olika material. Vanligtvis är små korridorer bekvämt uppdelade i ett dörrutrymme, där det är vanligt att lämna utomhusskor och ett lobbyn, där du kan klä av dig och fixa håret.
  • Om den mest vanliga, märkliga designen väljs för dekorationen av korridoren, kan rummet se lite tråkigt ut. I det här fallet bör du ta till trick och placera små men ljusa accenter. Det kan vara en färgstark målning eller en pittoresk dörrmatta, en ovanlig spegel eller en invecklad hushållerska - allt beror på lägenhetsägarnas fantasi.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En ovanlig och funktionell lösning för en liten lägenhet kan vara organisationen av fönsterutrymmen, som kommer att ligga på korridoren vägg i anslutning till rummet. Ett sådant trick hjälper till att visuellt öka utrymmet i korridoren, och om öppningarna inte är inglasade kan de mycket väl användas som ytterligare hyllor.
  • Intressant nog kan du slå det lilla entréutrymmet i huset där trappan ligger. Förutom att ett omklädningsrum kan placeras under det, monteras ofta hyllor eller ett separat utrymme för kläder för vuxna och barn i själva trappan. Ibland innebär utformningen av rummet att placera förvaringsnischer direkt på själva trappan med en bred trappa.
  • Att ha ett hörn i en redan liten hall kan verka som ett problem vid första anblicken. Men en snygg och kompakt modell av en hörngång, headset eller skåp kan enkelt motbevisa denna tes, som länge har förankrats i många.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

  • I ett litet utrymme är det mycket viktigt att organisera lagringsutrymme för små föremål för att undvika ständigt rör. För detta kan du använda en mängd olika korgar. De kan vara gjorda av olika material - tyg, metall, stavar eller tråd. Även vanliga trälådor är lämpliga för förvaring av saker. Det räcker med att täcka dem med färg eller lack - och designens inredning är klar.
  • När det inte finns tillräckligt med horisontellt utrymme måste du få ut det mesta av vertikalen. I det här fallet kommer de vanligaste krokarna till undsättning. Ju fler det finns, desto bättre. Bottenkrokar kommer till nytta för väskor, nycklar och paraplyer, galgar i ögonhöjd hjälper till att ordna kläder och låter den översta raden vara för hattar och hattar.
  • Om det finns en cykel, pulkor eller andra stora fordon i korridoren, skulle det vara mer ändamålsenligt att organisera en plats för att förvara den på väggen. Detta kommer inte bara att spara värdefullt utrymme, men det kommer också att undvika permanent smuts i hela korridoren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se, till synes allvarligt vid första anblicken, är problemet med små korridorer löst helt enkelt. Det räcker med att ta bort alla onödiga och skrymmande föremål och möblera korridoren till ett minimum, men smakfullt. Då är det bara de gäster som kom in som definitivt inte kommer att kunna begränsa sin glädje från det de såg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Rekommenderad: