Hall I Stilen "loft" (73 Bilder): DIY Möbeldesign, Korridorreparation, Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Hall I Stilen "loft" (73 Bilder): DIY Möbeldesign, Korridorreparation, Inredning

Video: Hall I Stilen
Video: Modern Interior design, 85 m2. Loft style apartment tour | Apartment design & room tour 2024, April
Hall I Stilen "loft" (73 Bilder): DIY Möbeldesign, Korridorreparation, Inredning
Hall I Stilen "loft" (73 Bilder): DIY Möbeldesign, Korridorreparation, Inredning
Anonim

Som regel är loftstilen utformad för rymliga och ljusa rum, men rum i lägenheter kan inte alltid vara stora. Och för att dekorera korridoren i denna stil måste du försöka hårt. Men en sådan egenskap i denna stil, som minimal användning av möbler i inredningen, gör att du kan dekorera korridoren i loftstil. Denna stil är förknippad med avsaknaden av några gränser, så när du installerar möbler kan du inte lägga dem för nära varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Den moderna loftstilen uppträdde under förra seklet och är populär idag. Han kom från Amerika. Ursprungligen, i denna stil, var det vanligt att dekorera lokaler som liknar vindar, övergivna fabriker eller lager. En egenskap hos denna stil är minimalism i utformningen av lokalerna, frihet och utrymme. Vanligtvis används ett stort och ljust rum för dekoration i denna stil. Genom att dela upp utrymmet i zoner blir rummet funktionellt, men samtidigt förblir det ljust och inte laddat med möbler och olika föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan huvudkvalitet hos denna stil är stora fönster och höga hyllor, så att så mycket ljus som möjligt kommer in i rummet. Med denna kombination av funktioner är det bekvämt att ordna rummet som två huvudzoner: privat och gäst. Färgerna i vilka loftstilen är gjord motsvarar alltid naturliga färger eller pastell. Det är oacceptabelt att rummet är färgglatt och ljust.

Material som är gjorda för trä kommer att passa bra här, liksom betong, gips, sten, metall eller tegel, eftersom denna stil tenderar att likna lite industriell stil.

Dekorartiklar tenderar att ha en distinkt industriell anda ., som är så inneboende i loftstil. Dessa element kan vara gamla metallrör, ventilationsgaller. Olika plattor, reklamaffischer, väggar målade med graffiti, olika skulpturer och målningar kommer att bidra till att ge ett modernt utseende till denna stil. Tappningsmöbler eller inredningselement kommer också att hitta sin plats i ett rum i loftstil. Den främsta anledningen till att loftstilen är så populär är den progressiva urbaniseringen. Stadslivet är miljön där vi existerar, och detta återspeglas naturligtvis i hur vi ska inreda, dekorera våra bostäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Möbler och material

Som nämnts tidigare bör möbler i en loftstil-hall hållas på ett minimum, men samtidigt vara tillräckligt funktionellt och praktiskt. Det är önskvärt att en spegel finns i en sådan hall, eftersom speglar är en av huvudelementen i modern inredning. Det hjälper till att visuellt expandera och förstora ett litet utrymme. Detta gäller särskilt för små korridorer, där det redan är lite ljus.

Spegeln ska inte ta mycket plats i rummet. Det är nödvändigt att placera det så att det kompletterar interiören och harmoniserar med möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla och inte pretentiösa möbler är lämpliga för loftstil, utan någon inredning eller textur. Det är bättre att välja möbler av plast eller trä. En liten garderob är lämplig för en rymlig hall, och hyllor och en byrå är lämpliga för en liten. För en hall i loftstil är det vanligt att möbler blandas i färg med väggdekorationen.

Det är viktigt att färgerna inte sticker ut med ljusstyrka, utan har en neutral nyans. Du kan fokusera på alla element i inredningen.

Ibland finns soffor eller fåtöljer i små korridorer. De måste vara tillverkade av naturmaterial som läder eller textilier. Du kan välja absolut alla nyanser av färger, men det rekommenderas att observera färgerna som fastställts i enlighet med interiörens allmänna palett, eller att kombinera nyanser av svart och vitt eller till och med rött, om ett aggressivt loft uppfattades i projektet. Om du vill sätta en ottoman är det bättre att ersätta den med en låda gjord under sätet. Det ser absolut inte sämre ut, tar mindre plats och rymmer många användbara saker som inte kommer att ta mycket plats. Istället för ett skåp kan du installera ställ som rymmer alla nödvändiga saker och frigör utrymme. Det viktigaste är att alla fack i racket inte är synliga, men dolda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasen på möblerna ska vara frostade, ersätt dem med speglar. Alla inredningselement ska vara gjorda av trä eller metall. Om du har tillräckligt med utrymme i korridoren kan du utrusta den med en bänk, ottoman eller en bänk. Var också uppmärksam på att det ska vara tillräckligt med ljus i korridoren, men om det inte finns tillräckligt med ljus, installera hängande lampor eller golvlampor i korridoren. De kommer att passa bra med den övergripande stilen på din hall.

Loft är en av de stilar som riktar sig till aktiva människor . Därför, om du har en cykel, var noga med att installera ett stativ för det i korridoren, eftersom det passar bra in i en sådan interiör.

Det är värt att notera att denna stil kan vara original även i sin svårighetsgrad och enkelhet, så experimentera gärna med designen och förbättra din loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När du dekorerar väggarna i en loftstil måste du följa de grundläggande reglerna. För det första måste det vara tegel eller gips, som appliceras på betongväggen.

Som regel kommer alla efterbehandlingsmaterial att kombineras med vitt tegel, men för detta kan du bara dekorera en vägg i rummet. Om du har några svårigheter med murverk, använd material som imiterar tegel. Du kan också använda ovanliga fotomuraler som visar naturmaterial. Denna teknik kommer att lägga till originalitet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en stor hall, använd gips eller betong i dekorationen av väggarna, som kan målas i valfri färg. Med detta kommer du att ge väggarna det utseende som denna loftstil kräver. Använd små speglar för små utrymmen. Du kan till och med göra en helt spegelvägg. Detta kommer att ge mer ljus till din hall och göra den bredare.

Loftstilen tolererar inga komplexa och stressade komponenter , dekoration av väggar och tak är inget undantag. Stanna vid de mest enkla och okomplicerade materialen, kombinera dem med varandra. När du väljer material ska du tänka på att färgerna på alla ytor i rummet ska kombineras med varandra. Material som används i denna stil är naturliga och miljövänliga. Golvet ska naturligtvis vara av trä, men eftersom det här alternativet är mycket dyrt, byt ut det mot laminat eller linoleum.

När du inreder ett rum kan du använda metall- eller träimiterade element: olika ramar för målningar och fotografier, figurer, futuristiska skulpturer och strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Om du har påbörjat en renovering i din korridor kommer det inte att vara svårt för dig att ordna det i loftstil, även med dina egna händer. För väggdekoration, välj natursten, vit eller röd, eftersom ytan ska se extremt enkel ut. Det finns också ett alternativ att måla väggen eller applicera gips eller "flytande tapeter" på den. Denna vägg kan dekoreras med några intressanta detaljer, till exempel målningar, affischer, kalendrar eller fotografier. Du kan också lämna takbetongen och göra träbjälkar, eller så kan du trimma taket med trä för att ge intryck av att ha en vind. Sådana detaljer i inredningen är karakteristiska bara för loftstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att rymma de möbler du behöver i en sådan korridor rekommenderas att du bara köper inbyggda garderober för ytterkläder och saker, samt skoställ. Garderober, skåp, puffar, skinnsoffor kan köpas med hjul för att enkelt flytta dem till rätt plats eller ändra interiören för att passa ditt humör. Det är mycket relevant för tillfället att dela in rummet i zoner med hjälp av möbler, om rummets storlek gör att du kan göra detta. Ljusa färger på möbler och väggar är exakt det som är inneboende i loftstil. Denna färgpalett gör din hall mysig, rymlig, ljus och modern.

Även i denna industriella stil är användningen av halvantika möbler relevant; du kan dessutom tillämpa denna teknik när du dekorerar golvet eller väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Du bör överväga i detalj hur du kan dekorera inredningen i loftstil. I det första alternativet kan du välja ett specifikt färgschema för att dekorera din hall. Det kan inte bara vara ljusa nyanser, du kan också använda bruna eller beige toner. Möbler i korridoren kan köpas i dessa färger. Huvudfokus i rummet kan också vara värmerör som inte behöver stängas. De kan målas för att matcha metallens färg, och därför kommer de tvärtom att betona loftets industriella stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

I det andra alternativet kan du inte vara rädd för att använda stora möbler i den här stilen. Den skjutbara garderoben passar perfekt in i din hall. Du kan också installera en bänk och hyllor för skor, och en stor metallkrona kommer att göra korridoren ljus och original. För en sådan design är en spegel eller en klocka på väggen lämplig så att designen inte verkar för enkel.

Färgerna i interiören måste vara konsekventa i loftstilen, annars verkar korridoren överbelastad med detaljer.

För en korridor som inte skiljer sig åt i sina stora dimensioner kan du också utveckla din egen design i loftstil. Allt beror på bostadens layout. Om det inte är standard kommer en garderob med speglar och belysning av hela taket att passa dig. För att spara utrymme på väggarna kan du installera galgar eller hyllor för toppar och hattar. Således kan du slå rum i olika storlekar i denna stil. Ljusa ytor och korrekt belysning kommer att ge ett attraktivt utseende till smala korridorer, rum med trappor samt vanliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För lokaler med ett stort område kommer loftstilen att vara mycket användbar. I rymliga och ljusa lägenheter kan du slå denna stil på olika sätt. För att ge korridoren ett ovanligt utseende kan du kombinera gatuinredning med alla vintage möbler. Väggen kan tillverkas i svart, men för att den ska smälta in harmoniskt i interiören är det nödvändigt att installera ytterligare ljuskällor på den i form av vägglampor. Svart färg i en sådan interiör är ganska lämplig, eftersom tyngden var korrekt placerad på detaljer, till exempel i en målning eller en spegel på denna vägg. Tegelväggar och träbjälkar är allt som kännetecknar denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkomponenterna i loftstilen är naturliga naturmaterial och färger, samt metallinredningselement: textilier som matchar de opretentiösa, men dyra möblerna, trappor av trä eller metall, träbeläggningar - allt detta passar perfekt in i alla rum, även den minsta. Minimalism är inneboende i loftet, vilket gör det speciellt för de människor som föredrar enkelhet, korthet, återhållsamhet, snygghet och ordning i inredning. Kom ihåg att loftstilen inte kan användas i rum med lågt i tak, men om du verkligen vill är det bäst att lägga till små inneslutningar av loftet till den traditionella interiören och inte göra rummet helt industriellt. I små rum finns det risk för att skapa en källareffekt snarare än ett vindsutrymme.

Rekommenderad: