Inbyggda Korridorer (55 Foton): Designidéer För Inbyggda Möbler I En Nisch, En Liten Gör-det-själv-design

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Korridorer (55 Foton): Designidéer För Inbyggda Möbler I En Nisch, En Liten Gör-det-själv-design

Video: Inbyggda Korridorer (55 Foton): Designidéer För Inbyggda Möbler I En Nisch, En Liten Gör-det-själv-design
Video: How to apply Conveen® Optima and Conveen® Active urine bag 2024, April
Inbyggda Korridorer (55 Foton): Designidéer För Inbyggda Möbler I En Nisch, En Liten Gör-det-själv-design
Inbyggda Korridorer (55 Foton): Designidéer För Inbyggda Möbler I En Nisch, En Liten Gör-det-själv-design
Anonim

Hallen är precis rummet som möter och eskorterar alla som kommer för att besöka dig. Och korridoren har också en funktionell belastning - du kan lägga en massa nödvändiga saker i den, trots det lilla området.

Tyvärr, i många moderna lägenheter, är korridoren vanligtvis liten och har lite ljus. Därför krävs ibland hjälp av erfarna designers för att korrigera eller bokstavligen ändra utformningen av korridoren: expandera väggarna, höj taket, tänk över belysningen och ändra väggens struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ett av de bästa alternativen är att utrusta din lilla hall med en garderob inbyggd i en nisch eller i en vägg. För närvarande kan nästan allt”byggas in” - från skjutbara garderober till korridorer eller omklädningsrum.

Fördelarna med en sådan inbyggd hall är uppenbara: platsbesparande på grund av användningen av befintliga nischer, möjligheten att öka själva skåpet - från golv till tak. Antalet hyllor kan också ställas in, beroende på vad du föredrar, och skjutdörrar kommer att spara extra utrymme.

Garderoben i hallen kan installeras utan rygg eller sidovägg, beroende på vilken del av korridoren den ska installeras i. Inbyggda möbler med många hyllor är idealiska för alla korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ett av de billiga och mycket populära alternativen för att ordna korridoren kan vara väggpaneler av MDF eller plast, imitera marmor eller trä. Dessa skåp är bekväma och kräver inget särskilt underhåll, de är lätta att rengöra.

Om du har stora förhoppningar om din hall, använd dekorativ sten för väggdekoration och låt skåpdörrarna speglas.

Speglar tenderar att "fördjupa" utrymmet och visuellt öka bildmaterialet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En korridor av naturligt trä är mycket dyrare än de tidigare och ser bra ut i mer eller mindre rymliga rum. Ett alternativ kan vara möbler av fanerade tallrikar, som utåt inte på något sätt skiljer sig från naturligt trä. Det är sant att det är mycket dyrare än en laminerad produkt.

I skåp kan du använda dekorativa element av metall, plast eller glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En inbyggd hall i ett litet utrymme kräver särskilda regler för "plats". Huvudkravet i detta fall är minimalism. Till exempel är en garderob inte mer än 45 centimeter djup. Och bäst av allt är en garderob utan bakvägg, där du enkelt kan ordna olika hyllor och alla typer av galgar.

Korgar och lådor längst ner på de inbyggda möblerna hjälper dig att placera olika nödvändiga småsaker och tillbehör där. Det rekommenderas att placera en spegel i en liten hall, detta kommer att göra ditt rum mysigt och originellt.

Det är lämpligt att en hylla för skor, en mezzanin för förvaring av säsongsartiklar i din inbyggda struktur, också kan placeras där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är en bra idé att kombinera skåpet med sidoväggen i korridoren, vilket resulterar i att en av skåpspanelerna kan bli dörren till nästa rum.

Den inbyggda garderoben kommer också att se bra ut i den rymliga korridoren. Volymetriskt, med skjutdörrar, kan det bli en "mitt" -figur i inredning. En fristående spegel passar perfekt in i en stor hall där alla som lämnar huset kan se i full höjd.

Om spegelns storlek är liten kan den placeras ovanför byrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Många av oss tvivlar ofta på färgen på den inbyggda korridoren - vilken är bättre att välja så att rummet inte verkar litet och passar inuti.

Designers rekommenderar inte att välja inbyggda garderober i mörka nyanser: de kan göra rummet dystert, skapa effekten av skrymmande fyllning av korridoren.

Välj ljusa färger eller naturliga träfärger. Inbyggda garderobsdörrar kan dekoreras med fototryck, av färgad plast. Spegeldörrar med ett sandblästrat mönster eller färgad matt är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sandfärgad bambufasad är en bra lösning för alla små korridorer. Målade glasdörrar kan vara en snygg lösning - olika färger som utgör huvudmönstret ger stämning och passar alla tapetfärger.

Tack vare användningen av olika färger i korridoren kan även ett litet utrymme zoneras, vilket möjliggör en mer rationell användning av kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer och stil

Det finns ingen specifik designstil för korridoren - alla har rätt att välja den som de gillar. Men experter rekommenderar fortfarande att dekorera korridoren i samma stilar som resten av rummen: du kan ändra färgschemat, men alla rum bör utformas i en enda interiör eller komplettera varandra harmoniskt:

  • Om din hall är väldigt liten finns det ingen tid för lyx: minimalism eller högteknologi skulle vara det bästa alternativet. Och naturligtvis mycket inbyggda möbler och speglade ytor.
  • I vissa fall, eller, närmare bestämt, korridorer i "Chrusjtjov", välkomnas en asketisk miljö: många krokar för kläder, ett litet skostativ och helst inbyggda hyllor eller en bänk där du kan lägga olika småsaker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den minimalistiska uppsättningen möbler kan också användas i lantlig stil: ljus väggdekoration, inbyggd liten garderob i träfärg och mörkt golv.
  • Väggar målade i vitt skapar också en mysig inredning, som kommer att betona de inbyggda alternativen för ljusfärgade hyllor.
  • I korridoren i Provence -stil antas "åldrade" möbler med metallbeslag, vita eller beige skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Art Nouveau -stilen, som kommer att ge din hall ett oförglömligt utseende, är en originaldesign, naturliga färger och många blommiga ornament.
  • I klassisk stil ser inbyggda garderober med spegeldörrar perfekt ut, vilket kommer att dekorera en lång hall med en korridor på lämpligt sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning och belysning

En speciell inredning för alla inbyggda korridorer är dörrar, skjutbara eller gungande, från golv till tak, dekorerade med olika dekorativa element. Mönstret på skåpdörrarna kan vara av guld- eller silverfolie. Ljusa beslag, vinylklistermärke, fototryck används som inredning.

Hörnmönster ger dina inbyggda möbler smak, liksom målat glas för en unik dekorativ effekt. Och själva platsen för garderoben, till exempel ett hörn eller ett pennfodral, kan dekorera din hall. Radialskåp med frostade dörrar kan utjämna alla oegentligheter och brister i ditt bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jo, och naturligtvis belysning, som i vissa fall "dikterar reglerna". Vanligtvis finns det inget naturligt ljus i korridoren, med undantag för hus eller stugor. Därför räcker det bara med takbelysning, du måste "belysa" något annat område, till exempel nära spegeln.

Överflödet av ljus kommer aldrig att vara överflödigt. Vid en smal korridor bör ljuset riktas mot väggarna och inte mot taket.

Om väggarna i din lägenhet inte är tillräckligt höga måste ljuset riktas mot taket, visuellt "dra" väggarna. Om mängden ljus inte räcker för dig, installera ytterligare belysning i nischer eller under målningar.

I slutet av en lång korridor måste det finnas en "ledstjärna" i din korridor, i detta fall kommer korridoren att verka mindre långsträckt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns nischer i din hall, är belysning i dem den perfekta lösningen. De lampor eller originallampor som finns i dem kommer att ge rummet charm.

Bild
Bild

möbel

Möbler i din inbyggda hall väljs beroende på stil, och naturligtvis kvadratmeter. Beroende på rummets storlek kan du lägga in inte bara många olika praktiska enheter, utan också den mest nödvändiga mängden möbler:

  • Till exempel är en soffa en mycket bekväm möbel som passar perfekt in i en rymlig hall. Osmanerna framför spegeln, en bekväm skoställning skapar en mysig atmosfär i rummet.
  • Det är nödvändigt att installera kompakta och funktionella möbler i en smal struktur. Dessutom ljusa nyanser för att "expandera" externt filmen. Du kan också använda glada nyanser - ljusgul, olivolja, randig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Huvudelementet i den smala korridoren är den inbyggda garderoben. Du kan försöka installera en hylla för skor i den, förutom vanliga galgar. Dörrarna till ett sådant skåp bör vara genomskinliga eller med spegelinsatser. Om garderoben inte passar in i hallen kan inbyggda hyllor för hattar och skor vara ett alternativ.
  • Som galgar kan du spika ursprungligt dekorerade, stiliserade klädhängare på väggen.
  • Inbyggda hyllor kan installeras under taket om antalet fria kvadratmeter är nära noll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Extra rum

Även en liten hall kan delas upp i flera zoner, som kan fungera som ytterligare rum och utföra olika funktioner. Till exempel en plats där bara skor kan förvaras så att de inte är iögonfallande.

Du kan justera platsen för zonerna med hjälp av möbler: runt hörnet av garderoben kan du placera ett område för klädbyte, bakom byrån kan du placera en hylla för skor. Således kan du välja ett litet område för ett omklädningsrum - en inbyggd liten hörngarderob är ganska lämplig för detta ändamål. I detta fall är glidmodeller idealiska: samma hyllor för skor kan fällas.

Om det inte finns plats för det, installera sedan en kantsten - det kommer att vara praktiskt för att sitta på det, och lådorna inbyggda i det kommer att vara en idealisk plats att förvara några av dina saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I gamla lägenheter har ett extra rum redan tagits ut i korridoren - ett förråd. Om den inte finns där är installationen en rimlig lösning. Om det redan finns en nisch i korridoren kan du installera inbyggda hyllor där och installera en dörr.

Vid en lång korridor kan du stänga av skafferiet med en mellanvägg av gipsskivor med en dörr. Som en sista utväg är en inbyggd väggförvaring lämplig, där det är bekvämt att förvara ämnen för vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara små saker

Förutom de nödvändiga möblerna i hallen, glöm inte bort de små sakerna:

  • Till exempel, hushållerska monterad på väggen är en användbar och mycket bekväm sak. Tillverkad i en originalstil, det kommer att bli en ljuspunkt i designen och hålla dina nycklar i ordning. Vissa nyckelhållare kan utrustas med separata hyllor för korrespondens. Nyckelhållare med speglar är en underbar inhysningsgåva.
  • Osmanska , vilket är nödvändigt när man byter skor - ett bra komplement till det inre av korridoren. Många produkter är utrustade med en lutande topp, och inuti puffen kan du förvara avtagbara tofflor eller skopack.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kompakt korg för kläder eller olika tillbehör kommer att komplettera utseendet på korridoren. Dessa korgar kan användas för att lagra säsongens hattar, trädgårdsartiklar och mycket mer.
  • Väldigt bekväm Paraplyställ Är ett underbart tillbehör för din hall. Tillverkad av olika material kan ett sådant stativ bli en "snygg" pryl och mycket användbar i regnväder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Och några fler användbara rekommendationer:

  • För att korridoren ska få ett komplett utseende, se till att lägga en dörrmatta i den. Det är ett oumbärligt inslag av inredning på vintern och hösten. Mattan kan ersättas med en matta eller klinkergolv, vilket är mycket lätt att rengöra.
  • Om skohållaren inte passar dig av någon anledning, installera träbrickor med fälgar för skor. Så ditt rum kommer inte att se orent ut och golvbeläggningen undviker smutsiga fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om din lägenhet har ett mycket litet kök, kan du använda mätarna i korridoren, till exempel sätta ett kylskåp där. Kom dock ihåg att den behöver ett kylfläns, så den här apparaten ska inte placeras särskilt nära en vägg. Och så att den inte "sticker ut" för mycket i en ovanlig miljö kan du dölja den med en vinylfilm som liknar tapeter eller möbler i ett enda färgschema.
  • Om det finns en liten byrå i korridoren, kan dess yta användas för att lagra många nödvändiga saker: nycklar, brev, hattar eller kosmetika.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Om korridorsrummet verkar för dig tråkigt och dystert, "återuppliva" det med den ursprungliga färgen på dörren, till exempel gul. En sådan ljuspunkt kommer att bli "centrum" i din inredning.

Bild
Bild

Böcker kan placeras på hyllorna i det inbyggda pennfodralet, vilket avsevärt kommer att spara utrymme i hallen eller vardagsrummet. Inte tillräckligt med hyllor och plats för dem? Dra nytta av möblerna inbyggda i "Chrusjtjov" med en handgjord mezzanin. Ett litet skåp under taket med separata hyllor och dörrar passar harmoniskt in i vilken inredning som helst.

Det är inte nödvändigt att beställa det i butiken, du kan göra det själv - billigt och med fantasi.

Vad behövs för detta:

  • Spånskiva eller plywood;
  • olika fästelement;
  • små träklossar;
  • borra.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har installerat strukturen under taket kan du dekorera den med olika dekorativa element som matchar rummets färgbakgrund.

Hallnischer, som inte bär någon funktionell belastning, kan spela rollen som inredning: korrekt valda halogenlampor och små skulpturer installerade i nischer kommer att göra din entrédesign unik.

Rekommenderad: