Hallar I Stil Med "Provence" (63 Bilder): Inredning Och Möbler I Korridoren I Frankrikes Anda, Gör-det-själv-reparationer I Det Provensalska Temat

Innehållsförteckning:

Video: Hallar I Stil Med "Provence" (63 Bilder): Inredning Och Möbler I Korridoren I Frankrikes Anda, Gör-det-själv-reparationer I Det Provensalska Temat

Video: Hallar I Stil Med
Video: [SUB]【美術散歩】ヴェルサイユ グランアパルトマン 宮殿散歩 2024, Maj
Hallar I Stil Med "Provence" (63 Bilder): Inredning Och Möbler I Korridoren I Frankrikes Anda, Gör-det-själv-reparationer I Det Provensalska Temat
Hallar I Stil Med "Provence" (63 Bilder): Inredning Och Möbler I Korridoren I Frankrikes Anda, Gör-det-själv-reparationer I Det Provensalska Temat
Anonim

Provence är en organisk kombination av naturliga motiv och element med moderna trender. Ett särdrag hos stilen är kombinationen av naturmaterial med tekniska anordningar. Provence är perfekt för alla utrymmen, inklusive korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Provence är en rustik stil som återges i en fransk tolkning. Det är mångsidigt, det har lyx och enkelhet, modernitet och naturlighet. Pastellfärger kompletteras med korgmöbler, textilier, naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers lyfter fram följande stilfunktioner:

  • Dagsljusbelysning . Provence antar ett stort antal fönster. Det finns dock inga sådana möjligheter i korridoren. För detta används lampor - vägg, spot, golv. Ju fler belysningsarmaturer, desto bättre.
  • Färgspektrum . Endast ljusa nyanser visas. Lavendel, turkos, blå, dammig ros, känslig ljusgrön, beige nyanser är populära. Mörka toner används praktiskt taget inte.
  • Material för väggdekoration är naturliga . Det kan vara texturerat gips, enkel färgning, träfoder, sällan - tapeter och bara med blommiga motiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golv - trä, parkett, kakel, laminat, matta.
  • möbel - av trä, vass, rotting. Alternativ från andra material sticker ut från den allmänna stilen. Kombinerade modeller med glas- och metallinsatser fungerar inte.
  • Möbler och tillbehör inredning - enkelt, inte pretentiöst, som om alla delar transporterades från ett enkelt lanthus.
  • Design - lätt, luftigt, till exempel blommigtryck, naturliga textilier. Detta skapar en romantisk och avslappnad atmosfär.
  • Provence kan kombineras med andra stilar - Rustik, shabby chic, country. De är konsonanta och har en ideologisk inriktning. Men elementen i högteknologisk, modern och popkonst kommer inte att passa in i byns motiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter uppmärksammar ett antal positiva aspekter av Provence -stilen:

  • Detta är den enklaste stilen att använda i praktiken. Tillbehör, material, möbler är lätta att hitta i butiker.
  • Den trevliga färgpaletten har en känslomässigt lugnande effekt på psyket. Delikata nyanser irriterar inte de visuella receptorerna, det är trevligt att vara i rummet, du vill återvända dit så ofta som möjligt.
  • Användningen av miljövänliga material har en gynnsam effekt på hälsan och det allmänna välbefinnandet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Riktningen har några nackdelar:

  • På grund av dess popularitet kan det verka hackigt och "pop". Men å andra sidan är antingen sovrum eller kök inredda i Provence. En hall i rustik stil kommer att se original och fräsch ut.
  • Blir du för sugen på att dekorera kan du få en eländig parodi på Provence som påminner om ett skafferi i landet. I detta avseende rekommenderas det att vara försiktig med inredningen av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och material

Teatern börjar från foajén och lägenheten eller huset - från korridoren. Hallen tjänar två syften - en funktionell roll och en återspegling av ägarnas smak. Därför är det viktigt att bekvämt och vackert utrusta denna del av vardagsrummet.

En av huvudpunkterna att hålla utkik efter är möbler. Det finns två alternativ för utveckling av evenemang. Den första är förvärv av nya stiliserade eller artificiellt åldrade föremål. Den andra är användningen av möbler med en historia som kommer att skapa den perfekta designen, genomsyrad av tidens anda. Sådana inredningsartiklar säljs på loppisar, loppisar. Varje alternativ är lämpligt och kan skapa en fantastisk interiör i provensalsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter identifierar följande funktioner i valet av möbler:

  • Du måste fylla korridoren med möbler klokt, utan att överbelasta utrymmet. Antalet objekt är minimalt, men allt du behöver.
  • Materialen som används är trä eller metall. Smidesjärn möbler bör inte vara jämnt färgade för att skapa en illusion av antiken och vintage.
  • Möbler nyanser är ljusa. De är idealiska för korridorer och korridorer. Möbler i sonoma ek ser eleganta, diskreta ut och passar in i stilen. Kontrastbrun färg värmer dig med värme och djup, gör de nödvändiga accenterna.
  • Ytterdörren är i samklang med huvudfärgschemat eller i samma palett med andra element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På tillbehören får det inte finnas någon glans och en gyllene nyans, bara matt med artificiellt åldrande.
  • Ett obligatoriskt attribut för korridoren är en naturlig trähängare med metallkrokar.
  • Istället för en galge kan du sätta en garderob utan spegel, placera en gammal byrå bredvid den. Det är inte nödvändigt att det fyller sin direkta funktion; det kan bli ett tillbehör som betonar den övergripande stilen.
  • Ett viktigt element är en spegel. I provensalsk stil är spegeln inramad i en metallram och hängd på väggen. En soffa eller bänk är installerad bredvid spegeln, på vilken det är bekvämt att ta på sig skor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence ger oändliga möjligheter att dekorera möbler med egna händer. Det kommer inte att vara svårt att ge nytt liv åt en gammal byrå. För detta slipas möbelns yta (med en smörjduk eller en kvarn), grundas med en speciell förening och målas sedan i huvudfärgen med akrylfärg med en bred pensel med slarviga slag.

För åldrande effekt rekommenderar experter att använda craquelure -lacker, som skapar sprickor och sandpapper, som lämnar repor som om de bildas över tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Det finns ett spektrum av färger som är mest föredragna i Provence:

  • Den huvudsakliga är vit. Detta är basfärgen. För korridoren är det fördelaktigt, eftersom det visuellt expanderar området i korridoren, fyller rummet med ljus och lätthet.
  • Beige är mångsidigt. Det är lugnt och passar bra med alla nyanser.
  • Pastellfärger - mynta, persika, gul, dammig ros, olivolja, ljusbrun, lila, ljusblå, lavendel.
  • Grönt, mjukt svart, rött, bränt blått och gult är färgerna för accenter, de kommer att uppdatera rummet, ge ljusstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant nyans när man arbetar med nyanser - de ska inte flöda från en till en annan, vara en sammanlänkad fortsättning. Huvudsyftet med varje färg är att sticka ut mot en vit bakgrund.

Dekor

Gör-det-själv-reparationer-även på landet, i en lägenhet eller i ett privat hus, tar alltid mycket tid, ansträngning, ekonomi.

För att behålla den allmänna idén om Provence och landet i närheten av den, designers skiljer två krav för design av korridorer i provensalsk stil:

  • Använd endast naturmaterial - trä, sten, textilier.
  • Materialen ska vara praktiska och av hög kvalitet, eftersom entrén är ett rum där människor går in i smutsiga skor, lämnar barnvagnar, skotrar, cyklar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du täcker väggarna i korridoren och korridoren med ljusfärgat gips, applicerar det i ojämna lager, detta kommer att ge upphov till vårdslöshet. Mindre ofta är rummet dekorerat med tapeter, men de ska vara pastellfärger med ett lakoniskt, oansenligt mönster. Till exempel kommer blommiga ornament, en bur, ränder att passa in i Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet är träparkett. En mer lämplig ersättning är laminat. En förutsättning är mattans beläggning, vilken glans som helst utesluts. Ett annat alternativ är keramiska plattor. Det är upplagt i form av mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje rumsliga elementet är taket. Det borde vara den logiska slutsatsen för tandem av väggar och golv. Taket kan helt enkelt vitkalkas, dekoreras med trä eller installeras med träbjälkar.

Bild
Bild

Finishen är belysning och tillbehör. Bra belysning med korrekt placerade ljuskällor kommer att betona all charm i den provensalska korridoren. Takkronor, lampor med trä- och metalldekor, vägglampor är lämpliga. En speciell plats i det inre av korridoren i Frankrikes anda är upptagen av tillbehör. Vintage -föremål används, moderna föremål är artificiellt åldrade.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa mysighet är korridoren fylld med massor av söta nackdelar. Det kan vara korgar, eleganta trådunderlägg, fotoramar, blomkrukor, trälådor gjorda med decoupage -teknik, figurer, torkade blommor i höga vaser. I korridoren på dacha rekommenderar designers att placera sängbord, korgar, små skåp.

När det gäller att dekorera korridoren med tillbehör är huvudprincipen återhållsamhet och balans, du bör inte störa rummet med onödiga saker, som därefter bara kommer att fungera som en "dammsamlare".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Interiör alternativ

Provence är en romantisk, lätt och avslappnad stil som påminner om naiv provinsialism i ordets bästa bemärkelse. Han återvänder till naturmaterial, ger ett fält för kreativitet i skapandet av tillbehör. Ett urval av fotografier visar hur du elegant och originellt kan dekorera en förbipasserande i provensalsk stil.

  • Laconic hall - inget överflödigt, bara minimalistisk provence. Antika stiliserade möbler kombineras organiskt med putsade väggar och golv fodrade med porslin. Det finns väldigt få tillbehör - levande växter och ett ljus, men de sätter definitivt in stämningen i rummet och tillför värme och mys.
  • Denna interiör visar tydligt hur man korrekt kombinerar den grundläggande vita färgen med brun och dämpad svart. Det finns inga smidiga övergångar, varje zon är tydligt markerad. Vägg - tegel, väggar och tak - vit puts, golv - kakel med träinsatser. Lampor på väggarna och en liten vit uppsättning med inbyggd ottoman ser snygg ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En vacker ljus entré i vita och blå toner - denna kombination kommer inte att lämna gäster likgiltiga. Inredningen är den enklaste - målade väggar, laminat på golvet, en uppsättning med flera föremål. Accenter skapas av en bild och en symbol för Provence - ett gäng lavendel.
  • En enorm ljus entré med ett stort fönster är en hemmafrus dröm. Det är lite vitt här, men det finns en balans med inslag av andra stilar. Entrén är gjord i lugna, djupa färger som ger lugn och ro. Väggkonstruktioner betonar mjukhet och värme.

Rekommenderad: