Spegel I Hallen (85 Bilder): Idéer-2021 För Design Av Väggmodeller Med Skåp Och Skoställ, Spegelbord I Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Spegel I Hallen (85 Bilder): Idéer-2021 För Design Av Väggmodeller Med Skåp Och Skoställ, Spegelbord I Korridoren

Video: Spegel I Hallen (85 Bilder): Idéer-2021 För Design Av Väggmodeller Med Skåp Och Skoställ, Spegelbord I Korridoren
Video: Macro Design - Extra rymligt spegelskåp 2024, April
Spegel I Hallen (85 Bilder): Idéer-2021 För Design Av Väggmodeller Med Skåp Och Skoställ, Spegelbord I Korridoren
Spegel I Hallen (85 Bilder): Idéer-2021 För Design Av Väggmodeller Med Skåp Och Skoställ, Spegelbord I Korridoren
Anonim

En spegel är tillbehöret utan vilket det är omöjligt att föreställa sig en modern människas liv. En väggspegel i hallen är inte bara ett dekorativt föremål, utan också en viktig del av vardagen. Tack vare honom kan vi se oss själva från sidan innan vi går ut, se om den eller den kostymen sitter bra på oss. En graciös spegel kommer att vara pricken över i: et i alla inredningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den moderna marknaden erbjuder kunderna en mängd olika spegelprodukter i olika former, färger och mönster. För varje smak och för varje plånbok finns det många modeller från kända märken och enkla fabriksprodukter från massproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggspegeln i korridoren är för vår bekvämlighet. Det hjälper dig att utvärdera ditt utseende, sminka dig, röra håret, se hur dina kläder ser ut. Men förutom sina direkta funktioner utför spegeln också dekorativa uppgifter - expanderar visuellt trånga och små rum, ger ljus till ett mörkt och dystert utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på några typer av väggspeglar för korridoren.

Antika och gamla speglar är lämpliga för älskare av klassisk stil och älskare av romantisk inredning. För närvarande är sådana möbler inte mycket efterfrågade. Många hävdar att detta beror på förekomsten av blyföroreningar i dem. Andra är rädda för att använda dem på grund av de många vidskepelserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men designers har hittat en enkel lösning på detta problem - du kan använda en spegel i din lägenhet, som har åldrats artificiellt. Ytan på den åldrade produkten skiljer sig inte från den ursprungliga motsvarigheten, och många kommer inte ens att kunna skilja mellan dem. Duken på "dubbel" gnids med syra, vilket är säkert för hälsan. Produktens ram är gjord av ädelträ, metall (till exempel aluminium) eller natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den upplysta spegeln är multifunktionell. Den har funktionen som ytterligare belysning av det omgivande rummet. Storlekar från den minsta till den största speglade duken. Det är särskilt efterfrågat bland köpare på grund av dess egenskaper. De är mycket enkla att använda, hållbara och praktiska.

Spegeldukar med inbyggd belysning förvandlar visuellt det lilla utrymmet i korridoren, förstorar det på grund av reflekterade ljusflöden

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelpaneler på väggarna kommer att se ut som ett konstverk i ditt hem. Panelen är skapad av flera element - segment. Varje element har sin egen snitt, ram och nyans.

Panelen kombinerar två funktioner - å ena sidan har segmentens sammansättning en dekorativ funktion, å andra sidan spelar den rollen som en spegelduk. Den har samma reflekterande egenskaper som en vanlig spegelprodukt.

Vid tillverkning av paneler används fasade plattor. Kaklade kanter skärs i vinkel. Tack vare detta har panelen en intern volym, vilket ger ett ännu större spel av ljus och regnbågens reflektioner.

Sådana paneler är gjorda på två sätt. I den första skapas en spegelyta från enskilda element - fasade kakel. Denna metod är mer ekonomisk, men mindre praktisk - vid montering kan plattorna variera i storlek och inte matcha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra metoden består i att markera och skära hela duken i separata element, upprepa konturerna av den tidigare skisserade skissen. Vidare bearbetas varje del av panelen - en fasett skapas, vid behov appliceras ytterligare gravyr.

Det kanske dyraste alternativet för att skapa en panel är diamantstick. I en sådan produktion appliceras spår på den reflekterande ytan med hjälp av en diamantskärare, som imiterar fogarna på panelelementen.

Om köparen inte gillar avfasade plattor kan du välja en panel utan dem. I det här fallet är produktens kant helt enkelt polerad. Produkten erhålls utan extra volym, men samtidigt förlorar den inte sin nåd och charm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en väggspegel för korridoren, begränsa dig inte till att välja produktens form. Standard geometriska former i form av rektanglar och cirklar har länge blivit tråkiga för alla. Lyckligtvis kommer sortimentet på marknaden att glädja vem som helst. Det finns tänkta produkter i form av bilder av djur, fåglar, fjärilar, blommor, blommiga ornament och träd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En spegel med en ovanlig form kommer att vara ett bra sätt att diversifiera interiören. På grund av det kompetenta skapandet av en lockig komposition kan du uppnå en extraordinär bild som definitivt inte kommer att lämna likgiltiga vare sig du eller dina gäster. Men det är värt att notera att sådana speglar inte är inramade av någonting på grund av tekniska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För modern inredning i loftstil är en högteknologisk panoramaspegel med "fish eye" -effekt lämplig. Den är oftast konvex och rund. En sådan spegel ändras eller modifieras inte. Speglar ett stort område tack vare panoramaeffekten. Sådana speglar finns ofta i stora försäljningsområden i butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och former

Väggspeglar hjälper till att skapa en unik inredning i alla rum i din lägenhet. Hallen är inget undantag. En korrekt vald spegel kommer att glädja sina ägare i många år, eller till och med decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna designlösningar, olika former och mönster av väggspeglar är fantastiska. För varje stil kan du välja ditt eget unika spegelark.

För anhängare av klassikerna kan vi råda dig att titta närmare på standardformerna på väggspeglar. Dessa inkluderar traditionella former - runda, fyrkantiga, ovala. Om du vill diversifiera de vanliga formerna något kan du välja en spegel i form av en diamant eller en våg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är rimligt att placera små väggspeglar bredvid ett toalettbord, en hängare med krokar för ytterkläder, en byrå med utdragbara eller öppningsbara lådor, ett skoställ.

Du bör flytta dig lite bort från de vanliga spegeltyperna och överväga mer vågade inredningslösningar. För att ge spegeln ett ovanligt och originellt utseende kan du använda tekniken för att måla på speglar eller mosaik. För minimalistiska interiörer rekommenderar designers sandblästrande speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om produkten har en icke-standardform är det bättre att välja en enkel ram utan krusiduller för den. För enkla produkter gäller motsatt regel - ju enklare själva spegeln är, desto lyxigare och rikare bör ramen vara.

Tack vare väggspeglar kan du skapa en vacker, okonventionell och elegant korridordesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En spegel är det där vi kommer att se oss själva varje dag, utvärdera denna eller den där outfiten. Denna möbel ska vara tilltalande för ögat. Spegelns storlek beräknas främst utifrån kundens önskemål. Att välja rätt spegelstorlek är inte svårt.

En liten spegelduk på väggen med en bredd på 30 cm och en höjd på cirka 40 cm är lämplig för en liten korridor. I en sådan spegel reflekteras bara en persons huvud och axlar. En 40x60 cm spegel återspeglar en persons figur upp till midjan. För att se dig själv i full tillväxt måste du gå bort från väggen en bit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bekvämt se dig själv i full tillväxt är det bättre att välja en spegel på golvet. Tack vare detta reflekterande tyg kommer din kostym alltid att vara perfekt, vilket utan tvekan kommer att ge dig ett gott humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av djärva interiörer är en enorm duk lämplig för hela väggen eller i hälften av väggen. Användningen av denna teknik i design kommer att öka det omgivande rummet avsevärt, lägga till ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelbågen passar underbart in i den klassiska interiören. En sådan möbel på din vägg kommer att vara beundransvärd. Välvda speglar är en klassisk touch som kan kombineras med många olika stilar, vilket belyser identiteten och innovationen i ditt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Spegelarkets korrekta placering i korridoren spelar en viktig roll. Med rätt placering kommer inte bara den visuella ökningen av ytan att inträffa, utan mängden ljus i rummet kommer att öka betydligt på grund av speglarnas reflekterande egenskaper.

För enkelhets skull är det lämpligt att placera en väggspegel över ett skåp eller ett bord med toalettartiklar. Detta gäller särskilt för tjejer och kvinnor - du kan röra upp din smink och hår när du lämnar huset. I närheten kan du installera en galge där ytterkläder kommer att hänga.

En liten väggspegel är lämplig för Chrusjtjovs lägenheter, som kännetecknas av en smal lång korridor. I en sådan korridor är en garderob (ibland med inbyggt skohållare) oftast placerad nära väggen för förvaring av ytterkläder, paraplyer och hattar. Det finns praktiskt taget inget ledigt utrymme. Därför är det i sådana lägenheter viktigt att hänga spegeln ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om produkten har en ram eller ett träunderlag, är det klokt att använda ett gångjärnsfäste. Ett gångjärn är en liten metallplatta som ser ut som ett omvänt nyckelhål. Sådana slingor är placerade ovanpå spegeln (mycket mindre ofta på sidorna). Med detta gångjärn kan spegeln hängas på väggen.

Bild
Bild

Väggspeglar i full längd är bra eftersom de skapar effekten av ett högt i tak, visuellt sträcker ut utrymmet. För smala korridorer är sådana modeller mer lämpliga än golvspeglar. De är lämpliga för placering även mittemot ytterdörren.

Eftersom spegelarket är stort har personen som tittar in i det möjlighet att se sig själv i full tillväxt. Denna spegel kommer att bli en spektakulär accent i alla hem.

Bild
Bild

Ändamål

Ibland räcker inte kvadratmeterna i vårt hem för att ordna allt som vi vill. Och så måste du ofta spara utrymme. För små rum, som inkluderar entrén, är varje centimeter av det omgivande rummet viktigt.

Korrekt placering av möbler hjälper lägenhetsägare att inte bara öka ytan, utan också lägga till bekvämlighet och mysighet i interiören. Till exempel kan du hänga en ovanlig spegel i en vacker ram ovanför hörnbordet.

Det är rimligt att placera en lång väggspegel nära skohållaren så att du kan uppskatta ditt utseende från topp till tå. Eftersom skohållaren ligger bredvid spegeln kommer dina skor alltid att vara i ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sminkspegel är en spegel inramad av glödlampor. Tidigare användes den endast i konstnärernas omklädningsrum, i omklädningsrum på modellutställningar. Men med tiden började det bli efterfrågat bland makeupartister hemma och till och med bara bland kvinnor som själva gillar att experimentera med smink.

En sådan produkt är perfekt för att utvärdera din bild; i den kan du granska den applicerade sminken i detalj. Dessutom kommer det att bli en dekoration för alla lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motljus

Moderna väggspeglar med inbyggd belysning är mycket efterfrågade. De reflekterar inte bara perfekt utan skapar också ytterligare belysning. Extra ljus är särskilt användbart för mörka och slutna rum.

Tre typer av belysning av spegelprodukter kan särskiljas:

  • Utomhusbelysning - det enklaste och billigaste alternativet. Spegeln är upplyst med strålkastare, lampor, fläckar under taket. Utomhusbelysning ger ett vackert, känsligt sken i rummet. Du bör inte välja stora belysningsenheter för en sådan bakgrundsbelysning - de kommer att orsaka obehag. Belysningsarmaturerna är väggmonterade.
  • Intern belysning . Belysning sker tack vare inbyggda LED-remsor eller block. Glödet är mjukt tack vare det frostade glaset, bakom vilket dioderna är dolda. Utformningen av en sådan modell kommer att glädja dig med dess enkelhet och koncishet. Med sådan belysning monteras diodtejpen längs spegelns kontur, ibland på sidorna eller ovanpå.
  • Dekorativ . Ekonomiskt alternativ för bakgrundsbelysning. Denna typ av belysning är inte avsedd för ett stort område, men det kommer att fungera för att skapa ett vackert romantiskt sken till vågen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inramning

Designers presenterar årligen på utställningar ett stort antal väggspeglar i olika former och storlekar. Dukarna är dekorerade med olika element, ramar, ramar, baguetter.

Bild
Bild

En sofistikerad köpare har råd att göra en färdig produkt på beställning. Det kommer att dekoreras och dekoreras enligt dina önskemål. Att göra en spegelram med egna händer kommer inte heller att vara ett problem. Det viktigaste här är att bestämma produktens form och sedan fortsätta att modernisera själva varan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och aristokratiska speglar är dekorerade med en baguette. En sådan vara blir ett element av lyx, personifieringen av rikedom och välstånd. En sådan ram ger inte bara produkten storhet, utan skyddar också det tunna tyget från plötsliga sprickor, skador, flis och för tidigt slitage.

Dyra baguetter är gjorda av värdefulla träslag (ek, ask, mahogny). Ramens design av naturmaterial kommer att glädja finsmakare av miljövänliga interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är ett billigare tillverkningsmaterial, men kvaliteten är inte på något sätt sämre än trä.

… Plastbaguetter är lätta att sköta och använda, de samlar inte damm på sig själva. Detta kommer utan tvekan att glädja husets värdinna, eftersom städning tar mycket mindre tid.

Aluminiumramen kännetecknas av lång livslängd och ökad hållfasthet. Priset på produkten kommer därför att vara en storleksordning högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan noteras att en väggspegel i en ram är universell för alla stilar och riktningar. Till exempel är en mahogny baguette lämplig för jugendstil. Den klassiska stilen kännetecknas av stuckaturer, mönster och dekoration med snidade detaljer. En spegelduk i en metallram passar bra in i en högteknologisk och loftstilig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännare av ovanliga interiörer kommer att vara intresserade av en spegelpanel av fasade kakel. En fasett är en dekorativ avfasning längs spegelns kant och inramar spegelns kant på framsidan i en vinkel från 0 till 45 grader. Tack vare denna teknik har spegeln inte bara en inre volym, utan en ovanlig brytning av ljusstrålar sker i den. Varje element på panelen liknar en fasetterad juvel.

Det finns flera typer av fasetter - rak kant, krökt fasett (med dess hjälp skapas olika mönster), dubbel fasett.

Bild
Bild

Inredning idéer

Den oerfarna köparen kan ha verkliga svårigheter när han väljer en lämplig väggspegel för korridoren. Det finns många aspekter att tänka på när du köper - den allmänna stilen på interiören, modellen, formen, storleken och färgen på den önskade produkten, tillgängligheten på ledigt utrymme.

Butiker glädjer konsumenterna med både enkla modeller och trendiga designlösningar.

Det finns bekväma svängbara speglar, snygga modeller i olika ramar (smidda och snidade ramar som passar perfekt in i loftstil), tryckta produkter, spegeldukar i full längd.

En väggspegel i full längd kommer att glädja ägarna med sin mångsidighet. Den kan placeras på en vägg mittemot en dörr eller ett fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En spegel kan se ut som en möbel, men det är det verkligen inte. En sidokonsol, som fungerar som en hylla i korridoren för olika små saker, kompletteras ofta med en speglad yta fäst på väggen.

Man får intrycket av att det finns en fullvärdig spaljé i korridoren, men i själva verket är det två olika element i inredningen.

Endast om brygglaset är tillverkat i ministorlek, som den gångjärnsspegel, blir det märkbart att dessa föremål är oberoende detaljer om inredningen.

Rekommenderad: