Design Av Smala Korridorer (98 Bilder): Interiör I En Lång Korridor I En Lägenhet, Idéer Och Lösningar För Chrusjtjov 2021

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Smala Korridorer (98 Bilder): Interiör I En Lång Korridor I En Lägenhet, Idéer Och Lösningar För Chrusjtjov 2021

Video: Design Av Smala Korridorer (98 Bilder): Interiör I En Lång Korridor I En Lägenhet, Idéer Och Lösningar För Chrusjtjov 2021
Video: SB Seating | Design Inspiration | Sju trender inom design och interiör 2014 2024, April
Design Av Smala Korridorer (98 Bilder): Interiör I En Lång Korridor I En Lägenhet, Idéer Och Lösningar För Chrusjtjov 2021
Design Av Smala Korridorer (98 Bilder): Interiör I En Lång Korridor I En Lägenhet, Idéer Och Lösningar För Chrusjtjov 2021
Anonim

Ofta tror ägare till små lägenheter att en smal korridor är ett trångt långsträckt utrymme som ingenting kan göras med. Många designers har dock inte bråttom att hålla med om detta påstående och erbjuder många sätt att visuellt förstora korridoren, göra den original och attraktiv. Med modern renoveringsteknik kan du skapa de mest funktionella utrymmena, även från små och smala rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du fortsätter med skapandet av ett interiörprojekt bör du bestämma de viktigaste parametrarna i korridorlayouten och förstå vad du exakt måste arbeta med och vad du ska fixa.

Först och främst behöver du:

  • välj lämplig stil i rummet, som antingen kommer att bära sin egen individualitet, eller vara en fortsättning, eller snarare, tröskeln för stillösningen för hela lägenheten;
  • tänk över ett färgschema som passar din smak och stil. I en lång smal korridor kommer ljusa färger och nyanser att råda, eftersom det är de som låter dig visuellt öka utrymmet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • besluta om de främsta motstående materialen för väggar, golv, takytor. Beräkna antalet material för hela området, se till att de är i harmoni med varandra;
  • tänk på inredning, färg och struktur på dörrar, nyanser av kantelement;
  • plocka upp funktionella möbler.
Bild
Bild

Olika stilar

För att skapa ett trevligt och tilltalande rum ur en smal korridor är det mycket viktigt att välja rätt stil och behålla den fullt ut. Du bör inte välja stilar med pretentiösa element och frodiga mönster - det smala korridoren kommer helt enkelt att drunkna i dem.

Det idealiska alternativet skulle vara moderna stilar som låter dig experimentera, kombinera material, texturer och färger.

För rum gjorda i uttalade gamla eller ultramoderna stilar rekommenderas det att välja klassiker för det första alternativet och minimalism för det andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vill säga för en lägenhet i barockens prakt är det inte nödvändigt att överföra den till en smal korridor. I ett litet utrymme räcker det med klassiska element i motsvarande färgschema.

Och på samma sätt kan ett modernt futuristiskt högteknologiskt eller industriellt loft i en smal lång korridor presenteras i minimalistisk stil, med önskat fokus och färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer och lösningar

Huvuduppgiften vid reparation och design av en smal korridor är att göra utrymmet så fritt som möjligt, men samtidigt har det inte tappat sin funktionalitet. Därför kommer huvudbetoningen i designen av designen att ligga på efterbehandling av ljusa färger och valet av önskad mängd möbler som är lämpliga för det givna rummet.

I ett privat hus kan en korridor leda till en trappa eller löpa parallellt med den, i det här fallet kan en visuell ökning av rymden skapa ett enda färgschema, liksom utformningen av rummet som en stor hall. Korridorer i ett panelhus eller i en två- eller tre-rums "Chrusjtjov" -byggnad skiljer sig inte i volym och utrymme, men de är inte heller hopplösa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Du kan spela upp interiören på ett intressant sätt, lägga till dekorativa element som visuellt förstorar utrymmet - en spegel, en båge som leder till hallen, kanter och dörrkanter i samma palett som skapar rummets kant.

För att dekorera en korridor vackert är det inte alls nödvändigt att ansöka om dyra tjänster till designmästarna. Genom att känna till de grundläggande reglerna och hemligheterna för framgångsrik design kan du förkroppsliga dina mest vågade idéer på egen hand, och din korridor kommer att få ett elegant utseende.

Ofta ägnas inte rätt uppmärksamhet åt reparationen av korridoren eller inre korridoren, eftersom alla ansträngningar och resurser först och främst kastas in i de "ceremoniella" lokalerna - rummen och köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men entrén är den plats från vilken huset börjar, det är tröskeln för hela interiören som helhet.

Tänk på alla komponenter som gör att du kan utrusta ett smalt utrymme på ett optimalt sätt.

Korridorväggar - den mest omfattande delen av rummet, som bär den huvudsakliga designfunktionen. Den visuella dimensionen beror på färgen och materialet på väggbeklädnaden.

För smala korridorer är det bäst att använda nyanser av ljusbeige färger - de kommer att ge ljus och luft till utrymmet. Glöm dock inte att korridoren är mer utsatt för smuts och fukt från gatan än resten av lokalerna. En bra väg ut ur denna situation är att dekorera den nedre delen av väggen i mörkare toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separationen kan göras med en gjutning eller kantsten, detta kommer att dekorera korridoren om du inte planerar att förse den med möbler.

Råd : väggar i en smal korridor bör inte jämnas med gips - det tar bort värdefulla centimeter av ett redan litet utrymme. Det är bäst att använda dekorativ gips eller flytande tapeter. Detta kommer inte bara att dölja mindre brister i väggarnas yta, utan också ge interiören elegans och respektabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

  • Tak . Flernivåstrukturer och tunga ljuskronor och nyanser är inte lämpliga för en smal korridor. Den klassiska versionen av det snövita taket med en taklampa i taket är det bästa alternativet. Ett undertak eller sträcktak med inbyggda ljuskällor kommer att se mer solid och estetiskt tilltalande ut. Detta kommer att belysa alla delar av korridoren och därmed ge den ytterligare volym. Ett mer budgetalternativ är tak av gipsskivor. Det kan också dekoreras med flera belysningszoner.
  • Golv . Golvbeläggningen för korridoren väljs främst av rationalitetsskäl. För att underlätta rengöringen och renheten används keramiska plattor med en grov yta. Endast en del av korridoren vid ytterdörren kan läggas ut med kakel och lämna resten av utrymmet för laminat eller linoleum.

Att lägga ett laminat eller parkett för smala, långsträckta rum innebär att mönstret placeras diagonalt eller tvärs för att maximera det smala utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbel . Huvudregeln vid val av möbler för smala korridorer är maximal funktionalitet och minimal arbetsbelastning. Omfattande garderober för ytterkläder måste omedelbart elimineras, liksom omfattande toalettbord och fåtöljer i frodiga rokoko- och barockstilar. Detta betyder dock inte alls att en smal korridor ska förbli utan snygga möbler alls. Moderna tillverkningsföretag erbjuder många alternativ för intressanta små produkter.

I entrédörrområdet kan du placera en smal möbelvägg, bestående av en spegel med skåp, en panel med klädhängare och ett skofack längst ner. Ofta är dessa väggar utrustade med en sittgrupp: en inbyggd minisoffa eller en separat miniatyr-ottoman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Längs en fri vägg kommer en hylla med öppna hyllor för en samling konstverk eller dina egna skapelser att se bra ut. Racket kan också ersätta ett långt, smalt konsolbord med full vägg.

Hur man skall registrera?

Idag finns det ett stort antal alternativ för efterbehandling av material som gör att du kan dekorera korridorens smala utrymme, dölja dess brister och betona den estetiska smaken hos husets ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Tapet

Tapeter är en av de traditionella typerna av design. Detta är det mest budgetalternativ, men långt ifrån det mest primitiva. Moderna dukar i kvalitet och variation av färger och texturer är inte sämre än dyrare material. Bakgrund kan vara:

  • På papper . Ett enkelskikts- eller tvåskiktsmaterial i cellulosa är ganska billigt och kan dekorera och fräscha upp interiören. Den kan ha en blank eller matt yta, ett konvext mönster. Nackdelen med papper tapeter är deras smuts och bräcklighet.
  • Non-woven . Elastiskt material som inte sväller från vatten och lim, till skillnad från pappersmotstycken. Den varierade konsistensen ger utrymme för val, och det målbara tapetalternativet låter dig välja den lämpligaste färgen. Dessutom kan tapeten för målning ommålas och därigenom förändra interiörets utseende;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vinyl . Består av en blandning av cellulosa och polyester, är materialet täckt med den tunnaste skyddsfilmen. Vinyl tapeter är hållbara, lätta att rengöra;
  • Flytande . Med tillämpningsmetoden är denna typ av tapeter analog med dekorativt gips, med den enda skillnaden att sammansättningen av flytande tapeter innehåller cellulosafiber. I struktur kan de vara både släta och grova vid beröring;
  • Textil . Den dyraste typen av tapeter, vars material kan innehålla olika typer av tyg - linne, bomull, siden. I billigare versioner appliceras fibrerna på en papper eller fiberduk i form av blommiga eller abstrakta mönster. Dessa tapeter ger väggarna en mjuk och sammetslen känsla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt gips

En av de främsta fördelarna med denna typ av finish är materialets förmåga att imitera vilken textur som helst, dölja mindre defekter i väggar och tak och inte belasta utrymmet. Med hjälp av sådan beklädnad kan du skapa en imitation av tyg (siden, sammet), marmorflis, natursten, skrynkligt papper, träslag. Dekorativ gips är lätt att rengöra, hållbar, har ljud- och värmeisoleringsegenskaper. De vanligaste typerna för hemmabruk är:

Texturerat . Granulat, fibrer eller flis av olika material läggs till gipsblandningen: sten, träspån, trådar. Om du täcker ytan med en sådan blandning kan du uppnå en mängd olika texturer och nyanser;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Präglad . Denna typ av gips skiljer sig från texturerat endast i applikationstekniken. En viskös massa gips appliceras på ytan, och innan den stelnar med stenciler och stansningar, skärs ritningar och mönster, volym och utbuktning ges på vissa ställen. Således kan du skapa riktiga målningar på väggens fulla höjd;
  • Venetianska . En av de dyraste typerna av väggbeklädnad. Gipset imiterar hugget av en sten. Som regel är dessa vener och överflöden av känsliga toner av marmor eller malakit. Blandningen kan innehålla kvartspartiklar, vilket ger beläggningen en extra djup glöd. Venetiansk gips är inte bara ämnets sammansättning, utan också en speciell applikationsteknik, därför är det bättre att omedelbart anförtro väggbeklädnaden till specialister. Så du sparar dyrt material och blir inte besviken om du inte kan uppnå önskad effekt med egna händer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boiserie

Väggbeklädnad i trä med delikat snidad prydnad, som har kommit ner till vår tid sedan urminnes tider. Denna typ av inredning fungerade som en prydnad för det inre av den medeltida adeln, och i vår tid används den framgångsrikt för att möta respektabla lokaler och anses vara ett tecken på aristokrati och lyx. Boiserie finns i utsmyckningen av korridorer, hallar, hemmabibliotek och yachter.

Träsnideri i den idealiska och dyraste versionen görs för hand. Blommig prydnad kan patineras (artificiellt åldras), målas eller förgyllas, beroende på rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta står den nedre delen av väggen i en smal korridor med ett laminat som skyddar väggen från förorening. I stället för laminatet kommer en boiserie att se dyr och solid ut. För att komplettera utseendet på korridoren kompletterar du dörrkanterna eller valvkanten i samma design.

Bild
Bild

Dekorativ sten

Det används ofta för att dekorera alla typer av ytor. På grund av materialets gipsstruktur är det lätt att använda och är inte kontraindicerat för utformning av även tunna väggar och skiljeväggar. Området för att lägga dekorativ sten beror på interiörens stil. Att dekorera gångarna med stenelement för att matcha färgen på väggbeklädnaden kommer att väsentligt vitalisera utrymmet i vilken stil som helst och lägga till den nödvändiga accenten i landet eller rustika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det senare fallet kan en av de tomma väggarna eller utrymmet mellan dörröppningar helt dekoreras med en dekorativ gipssten.

Hur expanderar man visuellt?

Huvudfrågan som oroar ägarna för smala långa korridorer är hur man lägger till volym och slätar ut förlängningen av rummet. Det finns flera tekniker inom designkonsten som hjälper dig att lyckas klara denna uppgift.

Bild
Bild

Belysning

Som regel innebär korridorer inte närvaron av fönster, och därför bör du ta hand om högkvalitativ belysning. Det är önskvärt att lampornas ljus är dagsljus och inte diffust, vilket skapar effekten av halvmörkret och mörka hörn. Därför kan du i en lång korridor inte göra med en ljuskälla i mitten eller i ytterdörrens område. Det är önskvärt att ljuset från taket faller på alla väggar; denna effekt kan uppnås med strålkastare eller takkronor med olika nyanser. Det kommer inte heller att vara överflödigt att markera nischer och möbler.

Som nämnts ovan är alternativet med flera inbyggda taklampor lämpligt för korridors belysningsdesign. Väggglas kan belysa en spegel i entrén, bilder eller hyllor med dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar

Inget förstorar visuellt utrymmet i ett rum såväl som korrekt valda speglar. Genom att reflektera den motsatta väggen skapar de en fördubblande och symmetrisk effekt. En stor vacker spegel upplyst av ett modernt inbyggt system eller klassiska vägglampor är inte bara ett dekorativt element, utan också ett nödvändigt föremål i korridoren. En smal garderob med en längd av 3 meter med speglade element på dörrarna kommer att vara det perfekta verktyget för att utöka området. Det är dock värt att komma ihåg att ett överflöd av speglar inte längre är på modet, och i vissa fall kan speglar vara traumatiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelytor, dekorativa element i någon form kommer att reflektera utrymmet och bländning i lampornas ljus, vilket kommer att skingra resterna av mörker i det en gång smala rummet.

Panoramateckningar

Varje form av bild som öppnar ett attraktivt panorama kan visuellt förstora utrymmet. Det kan vara:

  • helväggs fotomural med utsikt över städer, kust- eller bergslandskap;
  • sandblästringsritningar på ytan av den speglade garderoben;
  • naturliga vyer på dekorativt präglat gips.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar i perspektiv, med gator eller vägar som drar sig tillbaka i fjärran, utsikten över sjöar eller skogar i horisonten kommer att skapa effekten av volymetriskt utrymme. Makroteckningar, det vill säga stora enskilda bilder av blommor eller föremål, bör överges, eftersom de kommer att begränsa ett redan smalt rum i volym.

Dekorartiklar

De dekorativa elementen som delar korridorzonerna hjälper till att visuellt öka utrymmet. Till exempel golvmattor. Istället för traditionella långa mattvägar är det bättre att använda flera små, de kommer att skapa intryck av en olinjär långsträckt korridor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trasiga linjer och sicksack i möbler och föremål, släta övergångar och rundade valv kommer också att bryta uppfattningen om ett långt, smalt utrymme. Det vill säga att du måste komma bort från de rätta geometriska formerna så mycket som möjligt. Målningar, figurer och konstföremål installerade på höga smala podier längs den fria väggen kan också visuellt förstora utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

En radiell garderob kommer att bli en underbar design och funktionella möbler för en smal korridor. Dess mekanism är baserad på böjda skenor, och dörrarna har en halvcirkelformad konvex form. Ett sådant skåp kanske inte har sidoväggar, volymen uppnås på grund av dörrarnas utrymme. Om du installerar en sådan struktur istället för en garderobsdörr får du den perfekta dekorationen för din korridor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat modernt sätt att dekorera är 3D -ritningar på golvet eller väggarna. De låter dig slå rummet i vilken proportion som helst och ge skala till även den smalaste korridoren.

För information om hur man dekorerar korridoren med dekorativ sten, se mästarklassen.

Rekommenderad: