Design Av Korridoren I "Khrusjtjov" (63 Bilder): Interiören Och Layouten På En Hall På 3 Kvm, Riktiga Idéer För En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Korridoren I "Khrusjtjov" (63 Bilder): Interiören Och Layouten På En Hall På 3 Kvm, Riktiga Idéer För En Liten Lägenhet

Video: Design Av Korridoren I
Video: Secrets Of War, The Cold War 07 Khrushchev's Regime 2024, April
Design Av Korridoren I "Khrusjtjov" (63 Bilder): Interiören Och Layouten På En Hall På 3 Kvm, Riktiga Idéer För En Liten Lägenhet
Design Av Korridoren I "Khrusjtjov" (63 Bilder): Interiören Och Layouten På En Hall På 3 Kvm, Riktiga Idéer För En Liten Lägenhet
Anonim

Vi ärvde Chrusjtjoverna från sovjettiden. Som regel finns det i så små lägenheter uppriktigt sagt små och mörka hörn, kallade korridorer och korridorer. Men det är från detta blygsamma utrymme som första intrycket av lägenheten beror.

Det är svårt, men möjligt, att göra korridors interiör praktisk och original. Det viktigaste är att känna till några knep och hemligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av korridoren i "Chrusjtjov" ska vara praktisk, snygg och samtidigt tilltalande för ögat. Interiören i ett sådant rum i en lägenhet ska vara så ljus, ljus och bekväm som möjligt.

Korridorns dimensioner är små: 3 kvm. m, eller ännu mindre - ett område där du inte kommer att vandra särskilt, och dessutom lämnar layouten på många lägenheter samtidigt mycket att önska. Ofta är korridoren ett genomskinligt, litet och mörkt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare till små lägenheter försöker öka arean i korridoren genom att riva väggarna och bygga om lägenheten. Men detta är en helt radikal metod.

Du kan utrusta en vacker hall tack vare designen:

  • Den huvudsakliga "klassiska" korridordesigntekniken är användningen av ljusa, pastellfärger i inredningen . Det är också vanligt att se vertikala ränder på väggarna som visuellt höjer taket. Dessutom utökar användningen av celler, diamanter, diagonalt, fiskbensmönster också utrymmet visuellt. Denna teknik kan ofta ses på golvet.
  • En av de viktigaste aspekterna av interiören som du bör vara uppmärksam på är belysning … I det här fallet är det aldrig för mycket ljus: ljus runt omkretsen (eller i ett kaotiskt arrangemang) i taket, belysning av möbler, speglar och tillbehör, ytterligare belysning från nyanser och lampor. Ju mer ljus desto bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Användning av speglar och spegelytor . Alla känner till en spegels förmåga, i kombination med riktat ljus, att expandera rymden. Samma förmåga, om än något mindre, har en blank yta.
  • Smart uppdelning av angränsande rum . Korridoren är där många dörrar möts. De öppnar ofta in i det här rummet. Det är inte bara osäkert, utan en öppen dörr kan helt blockera hela passagen. Därför bör dörrarna övervägas på ett sådant sätt att de öppnas åt andra hållet.

Och du kan också ersätta dem med dragspeldörrar eller böcker, eller ta bort dem helt och lämna i stället en lakonisk och snygg dörröppning eller båge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enhet av stil . När interiören är klumpig och det inte finns något enda koncept, finns det en känsla av rörighet och röra. Och överflödigt skräp och skräp äter upp ett redan litet utrymme.
  • Möbler i korridoren ska vara multifunktionella och "passa" in i interiören så mycket som möjligt . Om det finns möjlighet att bygga möbler till nischer, garderober, bör du inte missa det alls. Möbelensembler bör placeras vertikalt.

Om det finns en garderob - då under taket, om det finns flera hyllor, och inte en stor. Det är värt att uppmärksamma möblernas djup. Skåp, pennfodral, byråer ska vara rymliga, men samtidigt smala.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan favoritteknik som finns i korridorer och korridorer är attraktion av yttre element i det inre … Det kan vara tapeter med landskap, fresker, panoramaklistermärken, bilder av träd, blommor, staket, fordon. Detta är alla slags imitation av efterbehandlingsmaterial: användningen av dekorativ sten, tapeter med tegel eller väggar med det, golv "som en sten". Och det kan också vara interiörartiklar, till exempel bänkar eller till och med lyktor.
  • Med alla slags accenter av färg, ljus och inredning … När en persons blick fastnar vid något och stannar blir det helt oviktigt att rummet är litet.

Med hjälp av dessa rekommendationer kan du göra en elegant inredning i korridoren. Dessutom kan varje designelement vara mycket underhållande och praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Tak

Taket i korridoren kan helt enkelt vitmålas eller målas med vattenbaserad färg. Men bara ett vitt tak ser på något sätt tråkigt ut, och dessutom kan ytterligare belysning inte byggas in i ett sådant tak. Lösningen på problemet blir en gipsskivkonstruktion eller sträcktak.

  • Gipsskivor i taket låter dig tydligt zonera utrymmet. Varje sådan zon kan ha sin egen belysning. Där en person förbereder sig finns det ett starkt "dagsljus" -ljus så att du kan uppskatta bilden innan du går ut. Där passageområdet är diffust ljus. Gipsskivkonstruktion kan fungera som ett slags ram för en ljus bild eller mönster i taket.
  • Spänningsduk - ett ganska populärt sätt att ramma in taket. Det kan vara både monokromatiskt och glansigt. Fördelen med det senare är att det inbyggda ljuset reflekteras i det och lägger till det saknade utrymmet. Även om en mycket ovanlig lösning skulle vara att använda en duk med fotoutskrift. En ljus ritning blir själva accenten som lockar uppmärksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Korridorinteriören domineras av ljusa och pastellfärger. Vitt smutsas för lätt för ett genomgångsrum, men beige, grå, rosa, persika, sand är idealisk. Men när du vill komma bort från den klassiska designen är ljusa och saftiga färger, till exempel gul, orange, ganska acceptabla. Dessutom kan sådana färger användas både totalt och "i detalj" - för att markera ett område eller använda i tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeten i korridoren kan vara original, med ett ljust stort mönster, eller med ett landskap, en abstrakt bild. Och du kan kombinera flera typer av täckning (liksom tapeter med varandra och olika efterbehandlingsmaterial).

Ett obrutet men redan vinnande popularitet designtrick är att använda korridoren som ett galleri. På väggarna längs hela dess bredd finns målningar, fotografier, bilder, inklusive olika dekorklistermärken (lyktor och djur, abstraktioner, "fönster" på landskap).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, ett bra trick är att använda silhuetten av ett träd som blir en galge.

Visst går det inte att hänga tunga pälsrockar och dunjackor på ett sådant träd, men hattar och halsdukar går bra. Dessutom kan dekorativa klistermärken helt eller delvis ersätta spegeln. Det finns många alternativ för spegelbilder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Golvbeläggningen i ett genomgångsrum ska framför allt vara hållbart, men ingen glömmer estetiken. Om så önskas kan valfritt material, oavsett om det är linoleum, kakel eller laminat, organiskt integreras i interiören och bli en design accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel finns det ett mönster på golvet för en sten eller kakel, imitation av träparkett. Men ingen förbjuder att kombinera flera golvbeläggningar tillsammans. Dessutom kan en genomtänkt ritning med släta linjer på golvet utöka utrymmet avsevärt. På så sätt kan du lysa upp övergången mellan olika material, till exempel mellan kakel och laminat. Dessutom kommer detta att göra det möjligt att dela korridorområdet i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för självutjämnande golv erbjuder ett verkligt utrymme för kreativitet. Ytan förblir inte bara helt plan utan den kan också ha ett helt annat mönster - från mönster till alla möjliga realistiska bilder (havsurfing, vattenlevande liv, gräs, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och tillbehör

Du kan inte sätta de första möblerna du stöter på i måtten på små korridorer. Möbelensembler bör vara så praktiska, lakoniska och så multifunktionella som möjligt. Standardkit kan vara en lösning för att ordna ett litet utrymme.

De alternativ som kan passa in i det så mycket som möjligt uppfyller vanligtvis flera krav:

  • djupet av strukturer är minimalt;
  • satsen består av flera saker, det finns inget överflödigt;
  • det finns antydningar om designglädje i form av släta linjer, ovanliga mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att hitta sådana möbeluppsättningar är svårt, men möjligt. Ofta blir modulära möbler en räddning i arrangemanget av korridoren. Men kanske är det bara möbler tillverkade enligt individuella mått och skisser som blir själva kit som behövs i rummet. Fototryck på möbler kan göra en uppsättning unik. Landskapsbilder ger perspektiv, medan andra ger utrymme för fantasin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korridoren är den plats där du vill ha så mycket utrymme och ljus som möjligt. Därför överger många möbler stängda skåp till förmån för öppna motsvarigheter. Till exempel gömmer klädhängare sig inte i garderoben, utan blir oberoende inredningsartiklar. Mycket ljusa, ovanliga och riktiga accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skobänkar kombinerade med puffar, små hyllor med extra belysning, upplysta designernischer tar sin rätta plats i korridoren, eftersom de uppfyller kriteriet för multifunktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och inte den sista platsen i utformningen av genomgående rum spelas av belysning. Det extra ljuset är viktigare här än någon annanstans. Ljuskällor kan placeras i möbler, på hyllor eller placeras i taket.

Och du kan dessutom belysa spegeln. Det ser otroligt snyggt ut. Rätt belysning kan göra underverk. Ljus underifrån längs omkretsen av korridoren kan ge lite luftighet i hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare belysning behöver inte vara vit. I LED -remsor, lampor kan det finnas en mängd olika färgvariationer.

Det viktigaste i utformningen av korridoren är att de inte är rädda för självuttryck. Då fylls rummet med individualitet och ljusa accenter, från vilka det är omöjligt att ta bort ögonen. Var inte rädd för djärva, extraordinära idéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten hall, inte en anledning till oordning, vår video är ett bevis på detta.

Rekommenderad: