Ljus Entré (62 Bilder): Design Av En Korridor I Klassisk Stil, Hur Man Gör En Mysig Inredning I Beige Toner

Innehållsförteckning:

Video: Ljus Entré (62 Bilder): Design Av En Korridor I Klassisk Stil, Hur Man Gör En Mysig Inredning I Beige Toner

Video: Ljus Entré (62 Bilder): Design Av En Korridor I Klassisk Stil, Hur Man Gör En Mysig Inredning I Beige Toner
Video: JAG HAR KÖPT LÄGENHET!!!!! 2024, Mars
Ljus Entré (62 Bilder): Design Av En Korridor I Klassisk Stil, Hur Man Gör En Mysig Inredning I Beige Toner
Ljus Entré (62 Bilder): Design Av En Korridor I Klassisk Stil, Hur Man Gör En Mysig Inredning I Beige Toner
Anonim

Varje hall, som ett rum med brist på naturligt ljus, kräver särskild uppmärksamhet på design. Idag erbjuder många designers alternativ för efterbehandling av korridorer i varma och ljusa färger. Efter att ha gjort rätt val av hållbara efterbehandlingsmaterial som lämpar sig för rengöring kan du enkelt hålla en ljus hall ren och städad, den kommer att förbli snygg och bekväm länge efter renovering.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En av de främsta fördelarna med att avsluta korridoren i ljusa färger är utan tvekan möjligheten att visuellt förstora ett inte för stort rum, vilket hjälper till att fylla utrymmet med ljus och komfort.

Bild
Bild

För dem som bestämmer sig för att göra en hall i sin lägenhet eller hus i mycket ljusa, nästan vita färger, Följande fördelar kan också noteras:

  • Ljusa rum kan enkelt delas in i zoner, vilket gör det enkelt att designa alla utrymmen.
  • Ju ljusare väggar, tak och golv, desto färre ljuskällor behövs för att fylla utrymmet med tillräckligt med ljus.
  • Ljusa färger döljer väl väggarnas ojämnheter och brister i layouten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som regel kombineras ljusa färger, och särskilt rent vitt, perfekt med hela färgpaletten, vilket förenklar designutvecklingen avsevärt.
  • I ljusa väggar ser dekorativa element och ljusa accenter och tillbehör mest fördelaktiga ut.
  • Ljusa färger har en gynnsam effekt på psyket och bidrar till att skapa speciell komfort och mysighet i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med att dekorera korridoren i ljusa färger kan bara hänföras till opraktiken i nyanser nära vita och möjligheten att fläcka dem med gatukläder eller skor.

Men med rätt val av moderna tvättbara och slitstarka material är detta allvarliga problem inte så svårt att lösa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska riktningar

Interiören i ljusa eller beige toner i stilen är allmänt erkänd som en oöverträffad klassiker, som inte kommer att gå ur mode på många år, men kommer att förbli relevant hela tiden. Men detta bör inte alls begränsa dig när du väljer en design i klassisk stil, eftersom ljusa färger är lämpliga för att dekorera många moderna stilar, till exempel:

Chic barockstil - är en av de svåraste att designa och kräver många dekorativa element i designen. Detta kan vara vägglister, förgyllda kandelabrar, en lyxig takkrona, samt dyra tapeter med guldtryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism stil tvärtom, det utesluter alla inslag av inredning och avsiktlig lyx, väggarna i ett sådant rum kan dekoreras med vanlig ljusfärgad tapet eller dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fusion stil - en av moderna designers favoritstilar, eftersom den ger full fantasi, här, som ingen annanstans, är kreativ oordning, abstrakta designelement och fina lädermöbler lämpliga. I ljusa färger ser denna stil särskilt excentrisk och rolig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populär loftstil - en av vår tids mest intressanta och populära stilar. Genom att spela den i ljusa färger får du en ultramodern och extravagant korridor. Här skulle det vara idealiskt att kombinera lätt gips med en yta som imiterar dekorativt vit tegel. För att belysa en sådan hall är vägglampor av kristall eller högkvalitativt glas perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spela ekostil du kan dekorera väggarna med vit konststen, kombinera dem med beige vinyl tapeter. För kontrast på gränsen kan du göra en mörk finish med konststen. I en sådan korridor kommer ljusa trämöbler att se väldigt bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att välja lämplig stil för korridorens design kan du ställa in en allmän riktning för interiören i hela huset eller lägenheten.

Nu har det blivit väldigt moderiktigt att dekorera alla rum i ditt hem, i enlighet med en enda stil, i en färg eller sätt.

Ofta väljs samma material för väggar, golv och tak i alla rum, från entrén till vardagsrummet, för att skapa en unik stil för hela huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av material

Valet av material för att dekorera korridoren i ljusa färger bör utföras ur synpunkten av den största praktiska. För att den ljusa korridoren inte snabbt ska bli ett stökigt rum måste du noggrant välja även de dekorelement som du kommer att använda för att framhäva din valda stil.

Bild
Bild

För att hålla din ljusa korridor ren och fräsch länge måste du följa följande enkla regler:

  • Du kan inte välja präglad tapet, även om mönstret på en sådan tapet passar dig perfekt, bör du fortfarande vägra dem och välja ett material med en perfekt slät struktur.
  • Materialet på möbelfasader ska lätt rengöras från smuts.
  • Materialen som används för golv bör inte heller ha en fleecy struktur, det bästa alternativet är keramiska plattor eller en kombination med laminat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att förutom att klistra in korridoren med vackra och praktiska vinyltapeter finns det andra moderna efterbehandlingsmetoder.

På väggarna i det inre av korridoren ser sådana typer av finish bra ut som:

  • Dekorativt gips i känsliga pastellfärger.
  • Keramiska och kaklade kakel.
  • Väggpaneler av naturmaterial (trä, bambu).
  • Konstgjord sten eller dekorativa murverk.
  • Färgad målning med fuktbeständig färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak kan göras upphängda, upphängda eller jämna med gipsskivor, allt beror på rummets höjd och dina preferenser.

Kom ihåg huvudregeln - en ljus entré i ditt hus kommer att kräva att du upprätthåller strikt ordning och renlighet, eftersom det är i korridoren som husets ägare kommer att bedömas, så välj bara sådant material som hjälper dig observera denna gyllene regel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och belysning

För att göra din ljusa hall mysig måste du också välja rätt möbel. Som regel är det inte vanligt att störa upp i korridoren med ett stort antal olika möbler, här du måste mycket noga följa den allmänna harmonin i design och funktionalitet, som tilldelas möbelartiklar:

Om rummet är tillräckligt rymligt och dess yta tillåter dig att rymma en stor garderob med många hyllor och fack för förvaring av kläder och hushållsartiklar, bör du inte ge upp den här möjligheten. Detta hjälper dig att hålla rent och städat, vilket är mycket viktigt för ett rum inrett i ljusa färger

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I en liten hall skulle det vara trevligt att placera en garderob med speglade fasader, detta kommer visuellt att göra rummet mer rymligt och fylla det med ytterligare ljus som reflekteras från den speglade ytan.
  • Eleganta vita smidesjärnbänkar eller en liten soffa passar bra in i en rymlig korridor inredd i klassisk eller barockstil. Det är lämpligt att stödja närvaron av sådana möbler genom att på väggen placera en stor vacker spegel i en vit smidd ram, liksom väggstrån med liknande smidd bas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningen i korridoren behöver också ägnas särskild uppmärksamhet.

Även i ett ljust rum i avsaknad av naturliga ljuskällor kan det uppstå problem med tillräcklig och iögonfallande belysning.

Först måste du bestämma den centrala takkronan, välja den enligt stilen på den valda designen och, beroende på rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om huvudljuset inte är tillräckligt, måste du tänka på platsen för ytterligare lampor som kan placeras ovanför skåpet, nära spegeln och vid ytterdörren. Det kan vara både infällda LED -remsor och alla slags vägglampor och lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också lägga till små dekorativa element med speglade ytor till inredningen, vilket hjälper till att fylla rummet med ytterligare reflekterat ljus.

För att spara energi kan sensorer installeras i korridoren som reagerar på rörelser och automatiskt tänder och släcker lamporna i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi skapar mys

Naturligtvis har vi alla våra egna preferenser och förståelse för skönhet, så du måste navigera i korridorens utformning efter din egen smak. Men det är också nödvändigt att komma ihåg att korridoren ska vara så bekväm och bekväm som möjligt för alla familjemedlemmar. Som regel lagrar vi ytterkläder, utomhusskor, väskor och paraplyer i korridoren, så en bekväm och funktionell plats måste avsättas i hallen för alla dessa tillbehör.

Bild
Bild

I ett litet rum med en icke-standard layout kan du korrigera situationen genom att köpa modulära möbler, som är en slags designer.

Bland de främsta fördelarna med sådana möbler är följande punkter:

  • Ökad kompaktitet av element.
  • Möjligheten att kombinera föremål.
  • Enkel omläggning.
  • Olika mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Element av modulära möbler kan göras i en färg eller skilja sig åt i nyanser, detta hjälper till att skapa exakt din stil i interiören.

Kom ihåg att även i en rymlig korridor bör du inte placera massiva eller skåpmöbler, detta kommer att göra rummet upptaget och obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler får inte i något fall störa den fria rörligheten för hushållsmedlemmar, medan fri öppning av alla dörrar nära skåp, nattduksbord och byråer också bör beaktas.

Små men kära tillbehör - familjefoton, pittoreska målningar, dekorativa samlingar av souvenirer från olika länder och städer - hjälper till att dekorera rummet och lägga till komfort.

Kom ihåg att entrén, inredd i ljusa färger, omedelbart kommer att göra hela din lägenhet eller ditt hus mysigt, fylla det med friskhet och rymlighet, du kommer att vilja återvända till ett sådant hus efter tröttsamma arbetsdagar om och om igen.

Och direkt från dörröppningen möts du av den mjuka komforten i ditt älskade hem.

Rekommenderad: