Barnsängkläder (59 Bilder): Hur Man Väljer En Enda Uppsättning För Barn? Hur Tvättar Du Påslakan Och Lakan?

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängkläder (59 Bilder): Hur Man Väljer En Enda Uppsättning För Barn? Hur Tvättar Du Påslakan Och Lakan?

Video: Barnsängkläder (59 Bilder): Hur Man Väljer En Enda Uppsättning För Barn? Hur Tvättar Du Påslakan Och Lakan?
Video: ”Lakan ska alltid tvättas i 90 grader!” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Barnsängkläder (59 Bilder): Hur Man Väljer En Enda Uppsättning För Barn? Hur Tvättar Du Påslakan Och Lakan?
Barnsängkläder (59 Bilder): Hur Man Väljer En Enda Uppsättning För Barn? Hur Tvättar Du Påslakan Och Lakan?
Anonim

En barnsäng måste kompletteras med exceptionellt högkvalitativa sängkläder. Lyckligtvis är sortimentet av sådana produkter idag enormt stort, så det kommer inte att vara svårt att hitta den perfekta produkten. Barnsängar tillverkas av många välkända märken, vars produkter är kända för oöverträffad kvalitet. Det är värt att överväga i detalj vilka parametrar barnunderkläder har och hur de ska väljas klokt.

Bild
Bild

Mått och utrustning

Du kan lätt bli förvirrad i det stora sortimentet av olika babysängar. När du väljer rätt produkter är det viktigt att ta hänsyn till hela uppsättningen av uppsättningen du gillar, liksom dimensionella parametrar för de olika komponenterna som ingår i den. Populära och efterfrågade kit tillverkade speciellt för nyfödda barn är sammansatta av följande element:

  • filt - har vanligtvis små dimensioner (som regel 110x140 cm), tunna cykelalternativ är idealiska för sommarsäsongen, och för vintern är det bättre att fylla på en kamel eller täcke;
  • madrass - i de flesta fall har madrasser i uppsättningar en storlek på 120x60 cm;
  • kudde - det här elementet ska vara mjukt och tunt (inte tjockare än 2 cm), men vissa barnläkare rekommenderar att inte använda en kudde alls under de första månaderna;
  • skyddssida - måtten på denna del är oftast 360x36 cm, den måste innehålla ett säkert och mjukt lager som skyddar barnet från skador;
  • madrassöverdrag - detta element är utformat för att skydda madrassen från alla möjliga föroreningar som inte kan undvikas när en baby dyker upp i huset;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • sidofickor - dessa delar är mycket användbara och praktiska, de används för att lagra olika saker som krävs vid vården av ett barn (det kan vara blöjor, flaskor, servetter, leksaker och andra liknande saker);
  • baldakin - utför inte bara en dekorativ funktion, utan skyddar också barnet från aggressivt solljus, damm och olika insekter, vilket är särskilt irriterande under den varma årstiden;
  • arkstabila alternativ utrustade med ett elastiskt band anses vara de mest framgångsrika;
  • örngott - det ska inte ha små knappar, örngott med vävda band eller speciella ventilspännen är gjorda för spjälsängar;
  • påslakan - denna artikel i linneuppsättningen ska vara något större än påslakan (cirka 3-5 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Under den varma sommaren är det fullt möjligt att överge användningen av delar som en skyddsbräda och en baldakin. Sådana delar kan hämma den fria cirkulationen av luft, vilket som ett resultat kommer att leda till oviktigt välbefinnande för den lilla användaren och avbrott i hans hälsosamma sömn.

Som nämnts tidigare är det mycket viktigt att överväga dess dimensioner när du väljer babysängar:

  • för en spjälsäng avsedd för ett nyfött barn kan lakan och påslakan vara 140–150 cm långa, 100–120 cm breda, örngott finns med en längd på 40–60 cm och en bredd på 40 cm;
  • enkelsängar för dagisbarn kan kompletteras med en uppsättning där längden och bredden på lakan och påslakan är 145x150 cm och örngott är 60 cm långa och 40 cm breda;
  • ett och ett halvt sängkläder avsett för ungdomar inkluderar ett lakan och ett påslakan som är 210–220 cm långt, 145–180 cm brett och örngott har följande parametrar: längd-60–70 cm, bredd- 50–70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger

Babysängar är gjorda av en mängd olika material. Den slutliga kostnaden för en viss uppsättning beror på denna parameter. Experter rekommenderar starkt att köpa för unga användare endast produkter av hög kvalitet tillverkade av miljövänliga och säkra tyger. Det är värt att bekanta sig med listan över de vanligaste.

Bild
Bild

Kalikå

Sängkläder av calico finns i många butiker. Sådana produkter är med rätta erkända som en av de mest populära och är mycket efterfrågade. Calico själv kännetecknas av märkbara stora trådar i strukturen, liksom deras speciella korsliknande väv. Denna textil är känd för det faktum att den inte kräver speciell och komplex vård, eftersom den är praktisk och opretentiös. Grova calico -sängkläder är ganska täta, särskilt jämfört med cambric -modeller. Men deras yta är matt - här kommer du inte att märka en vacker glans som till exempel i satin -exempel. Grov calico är idealisk för tillverkning av barnsängar, eftersom det lätt tål ett stort antal tvättar utan att förlora några positiva egenskaper eller presentation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flanell

För tillverkning av babysängar är ett material som flanell också perfekt. Dessa textilier är värmebesparande och mycket mjuka vid beröring. Det finns ett lätt ludd på ytan av flanellprodukter, mycket behagligt för kroppen. På grund av sin fluffiga konsistens är flanell svårt att förväxla med andra material. Flanellunderkläder är en idealisk lösning om du väljer ett set för ett barn under lågsäsongen, när uppvärmningssäsongen ännu inte har kommit hem. Sådana produkter har dock en betydande nackdel - om du använder dem för ofta kommer fula pellets upp på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu

Sängkläder tillverkade av en relativt ny textilråvara - bambu - är mycket populärt idag. Sådana produkter är mycket efterfrågade, eftersom de har mycket trevliga och känsliga ytor, och har också antibakteriella egenskaper. Bambuprodukter orsakar inte allergiska reaktioner och hudirritationer, så de kan köpas säkert för barn i alla åldrar. Bambulinne är mycket lätt och har en konsistens med en liten glans. När det gäller kvalitet, bambu modeller är mycket lik silke eller kashmir, som är många gånger dyrare, men är mer nyckfulla och mindre praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull

Detta är ett annat mycket populärt vävt tyg som används i sängkläder för både barn och vuxna. Bomullsprodukter har en överkomlig kostnad och tjänar under mycket lång tid, vilket lockar många konsumenter. Bomullens främsta egenskap är dess höga hygroskopicitet. Sådana alternativ för sängkläder är också bra eftersom de är ganska varma på vintern och inte varma på sommaren. Men när du väljer en lämplig bomullssats måste du ta hänsyn till det faktum att modeller tillverkade av billiga råvaror sannolikt inte håller länge - deras snabba slitage är helt enkelt oundvikligt, särskilt vid daglig användning. Om vi pratar om ett högkvalitativt och dyrare vävt material, kommer det inte bara att hålla länge utan också behålla ett attraktivt utseende i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satin

Ett tyg som satin är bra för en vacker yta med en diskret glans och en delikat silkeslen struktur som påminner om satin. På grund av den speciella vävningen av fibrer kännetecknas satinprodukter av utmärkta hållfasthetsegenskaper och är resistenta mot nötning, vilket gör dem till en underbar lösning för att ordna en barnsäng. Satinunderkläder är attraktiva inte bara för sin design utan också för sin höga hygroskopicitet. Dessutom krymper den inte efter tvätt och knappast rynkor. Den enda nackdelen med sådana produkter är deras höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cykel

En cykel är ett mycket känsligt och hygieniskt tyg, som är bäst lämpad för att ordna en barns sovplats. Huvuddragen i detta material är den dubbelsidiga ytan med hög, som effektivt behåller värmen. Trots dess täthet absorberar ett sådant tyg fukt väl, tvättas utan problem och torkar snabbt. Ibland innehåller en cykel en liten andel viskos, vilket gör basmaterialet mer slitstarkt och hållbart. Naturligtvis ser modeller med liknande tillägg mer attraktiva ut, men kännetecknas av en minskad hygroskopicitet, vilket är mycket dåligt för barns sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mahra

Denna textil är ett tjockt tyg med en- eller dubbelsidig hög, som är gjord i form av öglor. Tack vare denna funktion har det vävda tyget en effektiv absorberande förmåga. Dessutom är frottéprodukter perfekt andningsbara, vilket ger huden en möjlighet att "andas", vilket är mycket viktigt för små användare. Mahra håller rätt form väl. Detta tyg krymper eller sträcker sig inte med tiden. Vård av frottéprodukter är enkel - du behöver inte stryka sådana saker. Experter rekommenderar att köpa frottépaket för äldre barn, eftersom obehag kan uppstå när spädbarns känsliga hud kommer i kontakt med tupplur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linnetyg

Denna typ av textil har inga rivaler när det gäller miljövänlighet och naturlighet. Linlinne skadar inte bara barnets hälsa utan har också kraftfulla antiseptiska egenskaper. Vissa sår på kroppen läker lite snabbare med dessa produkter. Dessutom absorberar linne textilier effektivt överflödig fukt samtidigt som den bibehåller termisk balans. Men sängkläder för sängkläder köps för barnsängar inte så ofta, trots deras positiva egenskaper. Detta beror på deras ganska höga kostnader, liksom vissa svårigheter i vården. Sådana saker blir alltför lätt skrynkliga under användning och under tvätt. Det kan vara ganska svårt att släta ut dem - det tar ofta mycket tid, vilket inte alla användare har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier för kvalitetsprodukter

Det är alltid mycket höga krav på babysängar. Lejonparten av moderna samvetsgranna tillverkare håller sig till sådana, men det betyder inte alls att det inte är nödvändigt att vara vaksam när man väljer rätt kit. Innan du köper bör du vara uppmärksam på ett antal viktiga kriterier.

  • Säkerhet . Barns sängkläder måste vara helt säkra. Det är därför experter rekommenderar att du bara väljer produkter tillverkade av naturliga tyger, som inte innehåller farliga föreningar. Kom ihåg att namnet på tyget som används och typen av fiber måste anges på förpackningen eller etiketten.
  • Kvalitet . Var noga med att inspektera sömmarna på de utvalda produkterna. Linjerna ska vara så snygga och absolut raka som möjligt. Om du märker några defekter i utförandet av saker, kan detta tyda på deras hantverk. Och det är också värt att titta på textilierna med ljus - materialet ska vara jämnt tätt.
  • Lukt . Saker bör inte avge en obsessiv kemisk lukt eller en obehaglig lukt av fukt. Sådana brister kan tyda på felaktig förvaring av linne, liksom förekomsten av skadliga ämnen i dess sammansättning.
  • Mått . Var noga med att välja en sängsats med lämpliga dimensioner. Lakan, påslakan och andra detaljer får inte vara för stora eller för små. Om du inte följer detta krav kommer barnet inte att trivas i sin säng.
  • Tillverkare . Försök bara välja högkvalitativa uppsättningar från välkända företag (det finns många på den moderna marknaden), särskilt om du köper elitunderkläder. Naturligtvis kommer märkesvaror sannolikt att bli dyrare, eftersom de tillverkas enligt erforderliga standarder, men de kommer att hålla länge och kommer inte att skada barnets hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för val av färg och design på ett sovande set

När du väljer en viss färg för babysängar bör du ta hänsyn till det följande funktioner i olika skalor:

  • grön - den här färgen hjälper barnet att slappna av, lugna ner sig;
  • röd - tvärtom kommer att orsaka aggression och kan till och med förtrycka barnet, särskilt om det röda är ganska ljust;
  • gul - hejar på, gör barnet lyckligt, men kan störa om det blir för mycket av det;
  • blå - normaliserar sömn, slappnar av, lugnar;
  • vit, beige - dessa färger lugnar också, främjar vilsam sömn;
  • grå - gör barnet mer självförtroende, medan accenter ska vara minimala;
  • svart - påverkar negativt barnets psyke, om det är för mycket av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj inte för ljusa produkter, eftersom de kommer att irritera barnet och störa snabbt att somna. Det är också bättre att undvika ett stort antal brokiga tryck och teckningar, särskilt om rummet redan har tillräckligt med "livlig" och färgstark dekoration. Ge företräde åt positiva, men inte giftiga detaljer, annars kommer barnet inte att vara mycket bekvämt i en sådan miljö. Svart kan förekomma i tvätt, men bara som konturelement. I stora mängder bör denna färg inte vara, eftersom den kan verka deprimerande.

Bild
Bild

Topptillverkare

Som tidigare nämnts är det bäst för barn att köpa sängkläder med märken från välrenommerade märken. Idag finns det många av dem. Några av dem är värda att överväga.

Sängkläder av högsta kvalitet för spädbarn och tonåringar erbjuds av många turkiska tillverkare. Konsumenter lämnar de bästa recensionerna om vackra och säkra produkter från märkena Altinbasak, Cotton Box, TAC, Hobby Home. Sortimentet av dessa tillverkare är mycket rikt och varierat. Du kan välja det bästa alternativet för turkiska sängkläder av bra tyg för varje smak, färg och budget

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polska märken erbjuder inte mindre högkvalitativa och attraktiva uppsättningar. Till exempel erbjuder handels- och tillverkningsföretaget Kieczmerski bedårande kit för spädbarn och nyfödda i känsliga färger och diskreta djurformade broderier

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska tillverkare släpar inte efter här och tillverkar högkvalitativa och hållbara sängkläder för barn i olika åldrar. Många konsumenter vänder sig till produkterna från Bambinizon, Olla, Papitto, Zolotko och andra. Inhemska produkter är vanligtvis billiga och finns i många butiker, vilket indikerar deras tillgänglighet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skötselrekommendationer

Den specifika vården av babysängar beror huvudsakligen på textilierna från vilka de är gjorda. Vanligtvis, för den första tvätten, används ett känsligt läge för att se hur saken reagerar på proceduren. I framtiden, se instruktionerna på etiketten. Babykläder ska inte tvättas med enkelt tvättmedel. För detta används följande medel:

  • flytande babytvål eller i form av spån;
  • speciella pulver för barn;
  • flytande gel för känslig tvätt.
Bild
Bild

Det är värt att följa följande regler:

  • det är bättre att inte använda en luftkonditionering;
  • var noga med att hålla ett öga på smutsigheten i babysängar; det är bättre att tilldela en separat korg för det - blanda inte med vuxna saker;
  • tvätta smutsiga föremål samma dag så att tyget inte absorberar fläckar;
  • smuts från juice eller mjölk måste först tvättas, och allmän tvätt bör utföras först senare;
  • barnets underkläder måste strykas åtminstone tills det är 3 år.
Bild
Bild

Recensioner

Köpare lämnar mycket positiv feedback på märkesvaror för babybäddar tillverkade av kvalitetsmaterial. Naturligtvis har många märkt den höga kostnaden för sådana produkter (särskilt för välkända turkiska eller italienska märken), men hållbarheten hos de köpta föremålen är mer än värt priset. I modeller från många företag, till exempel turkiska, vitryska och polska, märkte konsumenterna inte en enda allvarlig brist. Vissa kunder upplever färgsättning och krympning av vattentäta föremål efter tvätt. I det här fallet kan problemet ligga i felaktig vård eller en falsk produkt köpt från en skrupelfri säljare (om vi pratar om märkesalternativ). För att inte möta sådana problem bör du kontakta betrodda butiker och onlinebutiker med ett gott rykte. Dessutom anser många att priset på märkespaket från utländska företag är för dyrt.

Bild
Bild

Vackra exempel

En snövit uppsättning med känsliga teckningar av olika djur i diskreta färger kommer att se söt ut i en spjälsäng. Mot bakgrunden av snövita väggar kan du ordna ljusa sängkläder på en dubbelsäng, dekorerad med färgglada teckningar av en lejonunge och en sköldpadda från den berömda sovjetiska tecknade filmen. Sängen, som ägs av den unga prinsessan, kommer att glittra med nya färger när den kompletteras med rosa sängkläder i Hello Kitty-stil och "backas upp" av en blå och gul golvmatta.

Rekommenderad: