Hur Sys Ett Påslakan? 25 Foton Steg-för-steg-instruktioner För Att Sy Med Egna Händer Ett Påslakan Med Ett Hål I Botten, I Mitten Och På Sidan

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sys Ett Påslakan? 25 Foton Steg-för-steg-instruktioner För Att Sy Med Egna Händer Ett Påslakan Med Ett Hål I Botten, I Mitten Och På Sidan

Video: Hur Sys Ett Påslakan? 25 Foton Steg-för-steg-instruktioner För Att Sy Med Egna Händer Ett Påslakan Med Ett Hål I Botten, I Mitten Och På Sidan
Video: #32 Sy en riktigt snygg kasse till självscanningen! 2024, April
Hur Sys Ett Påslakan? 25 Foton Steg-för-steg-instruktioner För Att Sy Med Egna Händer Ett Påslakan Med Ett Hål I Botten, I Mitten Och På Sidan
Hur Sys Ett Påslakan? 25 Foton Steg-för-steg-instruktioner För Att Sy Med Egna Händer Ett Påslakan Med Ett Hål I Botten, I Mitten Och På Sidan
Anonim

Alla föremål har en hållbarhetstid, särskilt sängkläder. Tiden kommer säkert när uppdateringar behövs. Det finns alltid ett val i butikerna, men det är mycket trevligare att skapa allt med egna händer, för att inte tala om det låga priset och den höga kvaliteten.

Kanske kommer alla att hålla med om att sängkläder är väldigt intima för oss, har en speciell energi, eftersom vi spenderar mycket tid med detta material. Det är därför, efter att ha gjort ett kit med egna händer, vill du njuta av varje ögonblick i sängen och drömmar förtrollar dig igen, som i barndomen.

Att välja ett tyg

Det finns många typer av tyger, men inte alla är lämpliga för sängkläder. När vi kommer till affären tar våra ögon fart: pris, färg, kvalitet, densitet, mjukhet, motståndskraft mot färgning och en hel del egenskaper som är svåra att förstå när man väljer något. För att göra det lättare att shoppa, låt oss markera de viktigaste tygerna som oftast används i arbetet:

  • silke;
  • Linné;
  • bomull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidenartiklar ser dyra ut och kostar samma sak, kräver noggrant underhåll, men är otroligt attraktiva och sofistikerade. Lakan är alltid behagligt svala och kroppen är nedsänkt i mjukhet och glider något från varje beröring. Japanskt silke anses vara det mest elitartade, men konstgjord tyg finns ofta på stormarknadens hyllor. Externa likheter uttrycks i glans, kostnaden är mycket lägre och det är mycket lättare att ta hand om. Men annars är det långt ifrån originalet.

Lin är ganska tät, har bakteriologiska egenskaper, behåller värmen i kallt väder och låter inte temperaturen stiga på sommaren. Det har bevisats att ljusa färger håller länge och med tiden mjuknar den styva strukturen. Efter tvätt är det viktigt att inte låta linnekläder torka under lång tid, det är lämpligt att ta bort dem lätt fuktiga, vika dem ordentligt eller stryka dem för att undvika för stora rynkor.

Vårt val kommer att falla på bomullstyg. Av dessa är sängkläder oftast gjorda, på grund av deras billighet och hållbarhet, är de så vanliga. Flera bomullssorter kan föreslås som rekommendation.

  • Satin är den mest hållbara och klarar upp till 400 tvättar. Kan likna siden på grund av dess blanka och subtila blanka yta.
  • Percale är lämplig för örngott. Den höga densiteten tillåter inte att fjädrar eller ludd kryper ut.
  • Calico gjord av ganska täta billiga trådar, på grund av detta lämnar känslan av beröring mycket att önska.
  • Chintz är mjuk i jämförelse med resten. Nackdelen är att den inte håller formen bra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi beräknar mängden textilier

För tydlighetens skull kommer vi att analysera de storlekar som vanligtvis används för att skapa ett och ett halvt påslakan för en nyfödd och ett kuvert.

För det första är längden 4 m 40 cm med ett dukspann på 150 cm.

För att sy ett kuvert för spädbarn kan du ta 100x100 eller 90x90 cm textilier.

Det standardiserade utrymmet i en spjälsäng är 120x60 cm. I butiker säljs kit i helt olika storlekar, vilket tyder på slutsatsen att det är mycket bekvämare att göra ett kit själv för att bli av med slöseri med pengar och efterföljande besvikelse.

Ovanstående data är ungefärliga. Om du vill ha mer exakta värden tar du överkastet som du syr för och mäter det fram och tillbaka. Du kan använda en linjal eller måttband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att separera området där sömmarna kommer att visas, för detta lämna cirka 4-5 cm på sidorna. Om du bestämmer dig för att lägga till ett fästelement ökar avståndet till 7 cm.

Steg-för-steg-instruktioner för skärning och sömnad

Om du bestämmer dig för att sätta dig ett mål att sy ett påslakan korrekt med egna händer, bör du inte delta i lektioner, mästarkurser, du kan göra allt hemma, observera sömmarnas noggrannhet, med hänsyn till korrekt beräknad data.

Med en utskärning i mitten

Kanske, sedan barndomen, är alla bekanta med diamanten i mitten av filten. Att göra ett sådant underbart minne kommer inte att vara svårt om du följer instruktionerna steg för steg.

Bestäm först utskärningens position: vi skisserar utrymmet i dukens kärna och skisserar romben. Inuti lämnar vi sömsmån på cirka 4,5 cm, enligt denna linje skär vi av den centrala figuren. Försök att skära hörnen utan att röra den nedersta raden. Håll ett avstånd på 0,2 cm och en snittvinkel på 45 grader.

Vi behöver nytt tyg. Vi skär ut två rutor från det, vilket ska vara dubbelt så stort som tilläggsbredden, och ta även hänsyn till 1 cm för sömmens framtida läge. Vi får fyra trianglar med lika höfter genom att skära rutorna på mitten. Vik varje kvadrat från framsidan till halsringningens hörn. Applicera försiktigt med ett snett snitt och det övre området. Vi fäster allt med olika sömmar: i vinkelsektionen 0,3 cm, resten - 0,5 cm.

Räta ut hörnen, skissera vänster tillägg inifrån och ut. Sy fast 0,1 cm längs båda kanterna.

Arbetet är över, lite återstår att göra: tvätta, stryka och du kan njuta av det slutliga resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett hål på botten eller på sidan

Denna typ anses vara en av de enklaste att tillverka. Oftast tas en stor bit material, överskottet skärs bara av från ena kanten. Om du skär bort det onödiga från mitten kommer arbetet att läggas till med flera timmar. Snittet längs kanten förenklar bearbetningen ytterligare.

Vi lägger ut textilierna på en plan yta, med hänvisning till överkastets skala, markerar en rektangel, ritar en andra bredvid den. Lämna ett avstånd på 4 cm vid varje kant. Efter att ha kontrollerat med en linjal måste du klippa ut delarna och bearbeta. Det är nödvändigt att stryka en dubbel fåll i en halv centimeter på alla sidor och sedan sy den på en skrivmaskin. Om strukturen är ganska tät kan du ta en centimeter eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämför de kokta halvorna. De måste vara identiska. Innan du syr delarna vikta med framsidorna är det nödvändigt att skissera en passage från sidan genom vilken filten ska sättas in.

Glöm inte att fästa sömmen. Detta görs i början och i slutet så att trådarna hålls hårt och inte går sönder. Du kan säkert vända den ut och in, du är klar!

Bild
Bild

Button-down

Denna infästning är mycket bekväm, för när filten inte används kommer den hela tiden att falla ut.

Förbered först ett påslakan med ett hål i botten. Följ instruktionerna ovan, bara undersidan, där öglorna kommer att vara, behöver inte bearbetas.

Längst ner skisserar vi en linje som löper längs nedre kanten på ett avstånd av 6 cm. Från den ritar vi vinkelräta segment som anger gränserna för de framtida knapparna, lika med 1/3 av omslagets längd. Vi viker produkten till golvet i bredd, ställer in mitten och från det börjar vi markera var 30: e cm.

Sy till de markerade vinkelräta linjerna, sopa de angivna vertikala segmenten med flerfärgade trådar. Vi lämnar utrymme från dem en centimeter i taget. Nedan finns en rad gjord av en skrivmaskin. Vi drar oss tillbaka 2 cm från den och drar en parallell. Det är viktigt att ta bort onödigt tyg, där det finns en maskinsöm, och inte glömma att avsätta utrymmet reserverat för sömmarna, som regel 2 cm.

Nu är hacket gjort i hörnen, använd ett skarpt blad eller sax. Inskärningarna på linnet trimmas till 0,7 cm. De överflödiga trådarna, med vilka fästelementet tidigare markerades, tas bort och den fria kanten som är avsatt för knapparna viks tillbaka med 2 cm, sedan igen med samma mängd.

Vi gör samma sak med andra halvlek. Osyade områden finns kvar på båda sidor. För dem använder vi en fållsöm. Därefter kombinerar vi fästelementet och de fria platser som tidigare släpptes in med en dubbelsöm. Glöm inte att bearbeta de återstående sektionerna med en sicksack.

Sista raka! Vi har två förberedda sidor, på vilka en skisserar öglorna, och på den andra placerar vi knapparna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips: det är lämpligt att vända produkten ut och ut under tvätten.

Hur sys en dragkedja?

Många föredrar en orm med dragkedja. Du behöver inte trä varje knapp genom hålet, du behöver bara dra i hunden! Dessutom kan knappar orsaka obehag under sömnen, och om de inte är ordentligt säkrade utgör de ett hot mot små barn.

När du köper en dragkedja är det bättre att ge företräde åt ett mjukt, lätt, plastiskt material, till exempel plast. En järnlöpare kommer att hålla mycket längre än ett billigare material.

Produkten måste förberedas: var noga med att bearbeta ändarna, vik tygskikten till varandra med framsidan. Markera den framtida platsen för rörelsen med en penna eller en tvål.

Glöm inte att ta hänsyn till avståndet för tillägget - 4 cm. Denna siffra är lämplig för en vanlig dragkedja, men om det är mer eller mindre måste du ta hänsyn till detta faktum genom att gå tillbaka till ett annat värde.

Träna tygerna enligt den angivna raden. Och stryk de släppta 4 cm, som tidigare har vikts till hälften. Det visar sig att vikens bredd är 2 cm. Observera att den sömmade toppen kommer att sammanfalla med den sopade sömmen.

Ta stiften och använd dem för att fästa fästmekanismen på två centimeter böj, men rör inte vid vad böjningen är på! Sopa sedan dragkedjan och gör samma sak med den andra halvan.

Sy snyggt från höger sida, håll 2,5 cm från vikningen. Fäst linjen med vertikala stygn i början och slutet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Sömnad är ett mycket noggrant jobb. Många problem kan uppstå i processen. Det viktigaste är att inte tappa modet och fortsätta jobba! Improvisera, försök att kombinera olika färger. Alla resultat kommer att få dig att glädjas. Vi önskar dig lycka till i dina strävanden.

Nedan följer några ljusa intressanta verk:

  • med diamantslipning;
  • med en blixtlåsinsats;
  • med ett sidohål;
  • med knappar.

Rekommenderad: