Hur Sys En Dragkedja I Ett örngott? 24 Foton Hur Vackert Att Sy Ett Hemligt Lås Med Egna Händer? Steg-för-steg Mästarklass

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sys En Dragkedja I Ett örngott? 24 Foton Hur Vackert Att Sy Ett Hemligt Lås Med Egna Händer? Steg-för-steg Mästarklass

Video: Hur Sys En Dragkedja I Ett örngott? 24 Foton Hur Vackert Att Sy Ett Hemligt Lås Med Egna Händer? Steg-för-steg Mästarklass
Video: Sy ett örngott på fem minuter | Kuddöverdrag med kuvertöppning 2024, April
Hur Sys En Dragkedja I Ett örngott? 24 Foton Hur Vackert Att Sy Ett Hemligt Lås Med Egna Händer? Steg-för-steg Mästarklass
Hur Sys En Dragkedja I Ett örngott? 24 Foton Hur Vackert Att Sy Ett Hemligt Lås Med Egna Händer? Steg-för-steg Mästarklass
Anonim

Kuddfodralet är ett oumbärligt element i kuddskyddet, som finns i alla sängkläder. Denna del av sängkläderna kan berätta mycket intressant information om dess ägare. Till exempel om den föredragna stilen. Enligt kuddfodralets tillstånd kan man anta vilken typ av liv dess ägare lever, hur ofta han är hemma, om han är en bra ägare.

Ett mycket intressant faktum är tyget. Kuddfodral som har tappat sin presentation används oftare för att sova, eftersom materialet blir mjukt och smidigt av ofta tvätt.

Förutom sovkuddar har dekorerade tyger för dekorativa kuddar blivit ganska populära. Deras särart ligger i närvaron av en dragkedja för fastsättning.

Moderna hemmafruar försöker gå bort från vanan att köpa liknande varor i butiken, och fler och fler föredrar att göra ett örngott med egna händer och väljer ett harmoniskt materialmönster för inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låsfästningsmetoder

Innan du börjar med huvudarbetet måste du bekanta dig i detalj med processen att sy ett örngott. Förstå vilka material som ska användas. Förstå nyanser och invecklingar i valet av tyger, välj rätt blixtlås. Sedan är det nödvändigt att bestämma på vilken sida låset ska sys in, botten eller sidodelen.

För dekorativa kuddar antas generellt ett sidofäste, och för ett sovelement är det att föredra att göra ett lås med ett hemligt fästelement.

När syprocessen påbörjats måste dragkedjan fästas på tyget . För dem som föredrar att sy för hand kan du använda låsfästet med vanliga trådar. Men för mer självförtroende och styrka är det bättre att använda stift.

Bild
Bild

Varje hemmafru kan korrekt sy en hemlig dragkedja i ett örngott och spendera minst sin tid. Men det slutliga resultatet kommer att pågå länge. Det är inte för ingenting som de säger att något som gjorts med egna händer varar i århundraden.

Nödvändiga verktyg och material

I det moderna livet har sängkläder med dragkedja mycket underlättat hemmafruarnas arbete. Täcket i påslakan glider inte ut, men håller tätt på det presenterade området. Kuddfodral med dragkedja framkallar separata känslor av bekvämlighet och komfort. Kuddarna håller sig i form hela tiden och behöver inte luddas före sänggåendet. Dessutom är det inte svårt att sy kuddfodral, det viktigaste är att ordentligt förbereda det nödvändiga materialet.

  • Textil . Inledningsvis måste du välja en färg. Till exempel för dekorativa kuddar måste du välja ett färgstarkt tyg. I spjälsängen, lugnande nyanser. Innan du börjar skapa måste tygmaterialet tvättas. Efter tvätt kommer det att krympa och det blir lättare att sy från det.
  • Blixt . Låsets längd ska vara tio centimeter mindre än den nödvändiga sidan av kudden.
  • Trådar . För det valda tyget måste du välja lämpliga nyanser av tråd. Om materialet har ljusa färger är den mest iögonfallande nyansen eller neutralen bäst. För lugnande toner av tyget väljs matchningstrådar.
  • Sy tillbehör . Det viktigaste är symaskinen. Glöm inte sax för att klippa trådar och stift för att fästa dragkedjan på tygmaterialet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsprocess

För att förstå och fördjupa sig i krångligheterna med att sy ett örngott med ett hemligt lås är det tillräckligt att noggrant läsa rekommendationerna från erfarna hantverkare.

I instruktionerna för nybörjare anges varje steg i arbetet steg för steg.

Först måste du klippa ut två tygstycken för att representera framsidan och baksidan av örngott. För att inte riskera det bör du lägga till en och en halv centimeter till kuddens storlek på varje sida för att skapa en söm.

Bild
Bild

Det är bäst att använda en syskärare för att få ett rakt snitt. Dess särart ligger i det runda, vässade bladet. Om det inte finns något sådant verktyg tas saxen och tyget skärs längs den konturerade linjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter fortsätter vi med att fixa låset. Dragkedjan appliceras längs hela kanten av materialet. Start- och slutmärken görs med en säkerhetsnål. Det är viktigt att förtydliga att märkena är placerade på själva tyget; det finns ingen anledning att klämma fast låset.

Bild
Bild

Nu kan du börja syprocessen. Den tilldelade en och en halv centimeter för sömmen sänks, och en snygg söm görs från tygets kant till stiftet på båda sidor. Det är viktigt att sömmen är rak och jämn. Och mellan stiften måste du göra en stygnlinje, men dra inte i något fall åt tråden. Efter arbetet måste du bli av med det, och den åtdragna tråden samlar materialet i en hög, vilket kan ta lång tid att varva ner. Dessutom kommer själva materialet att lida.

Bild
Bild

Den gjorda sömmen måste strykas upp och lägg sedan en dragkedja på den. Det är viktigt att komma ihåg att låset i detta fall måste ligga nedåt. Fixering görs med stift, då spelar symaskinen in.

När du placerar blixten på rätt plats bör du använda ett speciellt ben , som finns i designen av moderna symaskiner. Dragkedjans ändar måste sys. Det är viktigt att notera att tråden ska vara så nära tänderna på låset som möjligt. Denna faktor påverkar möjligheten att använda ett färdigt örngott för kuddar med någon fyllning, inga luckor och veck kommer att förstöra utseendet.

Bild
Bild

Efter att ha nått låset i sig fungerar det inte att sy en rak linje. För att gå igenom detta arbetsskede måste du vara mycket försiktig. Symaskinens ben måste höjas något, låset lossas, hunden tas i riktning mot de färdiga sömmarna, benet måste sänkas försiktigt och sömnaden fortsätter. Identiska åtgärder måste göras på andra sidan.

Sömmen som gjordes i början mellan tapparna måste tas bort. Tråden ska dras försiktigt ur tyget för att inte dra åt sömmen. För enkelhets skull bör dragkedjan vara minst två tredjedelar öppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så den dolda dragkedjan är redan sydd i det framtida örngott. Det återstår bara att ansluta kanterna på tyget. En inryckning på en och en halv centimeter görs på varje sida och fixeras med stift. Efter att ha passerat huvudsträckan med en symaskin är det nödvändigt att bestämma vad "öronen" ska vara. För en rätt vinkel räcker det med att hålla maskinen till slutet och sedan bara klippa av den onödiga delen av tråden. Om kuddens spetsar ska vara i form av "öron" måste du arbeta lite. När tygets huvudlängd tar slut måste du fälla ut tyget fyrtiofem grader och dra en diagonal linje. Resterna av trådarna tas bort med sax.

Det sista steget är lugnande . Den består i att överkläda kanterna på det färdiga örngott. Det viktigaste är att inte glömma att installera ett speciellt munstycke på maskinen, annars måste du korrigera felet, vilket kommer att spendera en obestämd tid.

Bild
Bild

Denna mästarklass visade att det inte är svårt att göra ett örngott med ett hemligt lås med egna händer. Speciellt om du har en symaskin. De som gillar att sy mer med händerna måste avsätta mycket mer tid för att få det färdiga resultatet.

Användbara tips

Så att syningen av kuddfodralet inte gör att hemmafruen blir förkyld, och det slutliga resultatet överträffar alla förväntningar, det är nödvändigt att följa några tips som delas av erfarna hantverkare.

  • Nybörjare inom sömnad måste använda ett mönster för första gången. Tack vare ett mönster av mönster med de nödvändiga måtten kommer det att vara möjligt att noggrant förbereda materialet.
  • När du väljer en blixtlås, kom ihåg att metalllåssystem är oacceptabla i detta fall. Endast plastmodeller eller plast. Det är också viktigt att vara uppmärksam på låsets tänder. De ska inte vara för mjuka, annars kan kryddnejlet brytas av efter flera rörelser med hunden.
  • Alla sömmar måste vara raka. Kuddfodralets framsida beror på det. Något avviket från den raka riktningen kommer örngott att få ett böjt utseende.
Bild
Bild
  • Innan du går längs sömmen med en symaskin måste du fixa de vikta kanterna med stift eller fästa med fri tråd.
  • Mät det förberedda tyget flera gånger innan du skär materialet. Genom att veta kuddens exakta längd läggs en och en halv centimeter till på varje sida. Detta stycke är för sömmen.
  • När du syr en dekorativ kudde är det viktigt att komma ihåg att basen är gjord först. Det vill säga att själva örngottet förbereds. Därefter sys ytterligare dekorativa element på den.
  • Om det utvalda tyget i dekorationskudden har ett speciellt mönster måste värdinnan arbeta hårt. Speciellt när bilden behöver stå i mitten. Du måste göra en extremt exakt beräkning och först sedan börja bearbeta tyget.
  • Ganska ofta används säkerhetsnålar för att fixera tyget. De är mycket tunna och stör inte symaskinens fot. Men för värdinnans bekvämlighet är det bäst att fästa dem inte i en rak sömlinje, utan vinkelrätt. Då är det lättare att ta bort dem från det syade tyget.

Rekommenderad: