Mikrofiberhandduk (28 Bilder): Hur Man Tvättar En Kökshandduk I Mikrofiber? Applikationsfunktioner För Kök, Hår Och Kropp, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofiberhandduk (28 Bilder): Hur Man Tvättar En Kökshandduk I Mikrofiber? Applikationsfunktioner För Kök, Hår Och Kropp, Recensioner

Video: Mikrofiberhandduk (28 Bilder): Hur Man Tvättar En Kökshandduk I Mikrofiber? Applikationsfunktioner För Kök, Hår Och Kropp, Recensioner
Video: Super Quick How-To: Putting On A Hair Turban 2024, Mars
Mikrofiberhandduk (28 Bilder): Hur Man Tvättar En Kökshandduk I Mikrofiber? Applikationsfunktioner För Kök, Hår Och Kropp, Recensioner
Mikrofiberhandduk (28 Bilder): Hur Man Tvättar En Kökshandduk I Mikrofiber? Applikationsfunktioner För Kök, Hår Och Kropp, Recensioner
Anonim

Handdukar av syntetfiber finns ofta i många butiker idag. Mikrofiberprodukter är mycket populära eftersom de har många positiva egenskaper. Idag kommer vi att titta närmare på liknande produkter, samt lära oss om alla dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tygets egenskaper

Mikrofiber är ett modernt material som består av syntetfibrer med en minsta tjocklek. Det finns små luckor mellan de enskilda trådarna i detta tyg. Eftersom fibrerna i mikrofiber är så tunna som möjligt är detta material extremt lätt. Dessutom är mikrofiber ett starkt och hållbart tyg som inte lätt skadas eller slits.

Idag används mikrofiber i stor utsträckning i olika branscher . Det tillverkas inte bara slitstarka och slitstarka handdukar, utan också olika specialkläder-militära uniformer, utrustning för turism och sport.

Mikrofiber är den perfekta produkten för rengöring av lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av tyg är mycket relevant i vår tid. Det producerar högkvalitativa kläder som kan bäras säkert under förhållanden med imponerande fysisk ansträngning och under extrema förhållanden. Mikrofiber stör inte värmeväxlingen, men tar effektivt bort överflödig fukt, så att användarens kropp kan "andas", inte frysa eller överhettas. Man bör komma ihåg att mikrofiberprodukter väger nästan ingenting, så de är enkla och enkla att använda.

Olika typer av handdukar är gjorda av mikrofiber . De kan skilja sig åt i sin struktur. Så det finns inte bara frotté, utan även våffel- eller fiberduksprodukter, liksom mycket känsliga och behagliga beröringsprover. Ofta är ett material tillverkat av syntetfibrer som liknar mycket papper eller filt. Utbudet av moderna mikrofiberhanddukar är mycket brett och varierat. Du kan välja det perfekta alternativet för alla ändamål.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mikrofiberhanddukar är mycket populära idag och efterfrågas avundsjuka. Relevansen av sådana produkter beror på ett antal fördelar som är karakteristiska för dem.

  • Först och främst bör det noteras att mikrofiberhanddukar är mycket lätta, så att de lätt kan bäras med dig i en väska eller specialfodral om det behövs.
  • En sådan handduk är superabsorberande. Det absorberar ganska mycket överflödig fukt i sin struktur.
  • I de flesta fall är mikrofiberprodukter kompakta och tar inte mycket plats i huset eller i en väska / väska.
  • Dessa handdukar är behagliga vid beröring och känsliga.
  • Du kan torka av dig med sådana dukar utan att uppleva obehag, även om de är något fuktiga.
  • Snabbtorkande mikrofiberhandduk. Dessutom kan den enkelt pressas ut till ett helt torrt tillstånd. Alla produkter kan inte skryta med sådana egenskaper.
  • En sådan produkt kan tvättas utan problem. Smuts och fläckar kan enkelt tas bort från mikrofiberytan.
  • Handdukar tillverkade av detta tyg framkallar inte allergiska reaktioner, och mikrober och andra skadliga mikroorganismer lever inte i sin struktur.
  • Mikrofiberhandduken är hållbar. Med tiden kommer det inte att förvärva frotté och kommer inte att förlora sin visuella attraktionskraft.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tro inte att mikrofiberhanddukar är perfekta. Sådana produkter är inte utan nackdelar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • I sig själv är mikrofiber inte särskilt förtjust i exponering för höga temperaturer. En handduk av detta material rekommenderas inte att torkas på en radiator eller strykas med ett mycket varmt strykjärn.
  • Stora mikrofiberhanddukar av hög kvalitet är dyra.
  • Vissa tillverkares produkter luktar inte så mycket. Enligt många köpare håller dessa handdukar inte särskilt länge.

Som du kan se har mikrofiberhanddukar både fördelar och nackdelar. Naturligtvis beror mycket på den specifika tillverkare som har släppt produkten. Så produkter av låg kvalitet kan dåligt absorbera fukt och utstråla en specifik lukt.

Faktum är att högkvalitativ mikrofiber, tvärtom, absorberar vatten på kortast möjliga tid och har ingen hård arom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner och tillämpning av produkter

Som nämnts tidigare finns handdukar av syntetfiber i många butiker och finns i en mängd olika alternativ. De kan skilja sig inte bara i färg och struktur, utan också i storlek. På hyllorna är det möjligt att hitta både kompakta exemplar 40x40 cm, som vanligtvis köps för händer, liksom större (60 x 120 cm) och till och med enorma dukar som tillhör kategorin strand / bad.

Bild
Bild

Det bör också noteras att mikrofiberhanddukar är multitasking och mångsidiga. De används inom en mängd olika områden. Här är några av dem.

  • I de flesta fall används mikrofiberhanddukar för att torka hår eller disk (köksalternativ är särskilt populära). Dessutom kan en sådan produkt säkert användas som en babyhandduk - det kommer inte att skada barnet och vara trevligt för kroppen.
  • Ofta används en mikrofiberhandduk som en improviserad huvudbonad när vädret är varmt utanför fönstret. Det placeras helt enkelt på huvudet, och sedan knyts de breda ändarna bak. Med ett sådant tillägg kommer användaren inte att känna sig täppt, eftersom mikrofibern är anmärkningsvärt blåst igenom.
  • Denna handduk är perfekt för vandring och resor. Det kan till exempel vara en bergsvandring vid låga temperaturer och kraftiga regn. Med hjälp av en sådan mikrofiberduk är det möjligt att ta bort kondens från materialet som tältet är tillverkat av.
  • Om vädret är väldigt varmt utanför fönstret kan en mikrofiberhandduk lätt fuktas och sedan knytas runt handleden. Ett sådant improviserat "armband" kommer att vara mycket bekvämt att torka svett från ansiktet och halsen. Dessutom kommer en våt handduk att ge en behaglig svalka och mycket snabbt absorbera svett från kroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mycket ofta används stora och färgglada mikrofiberhanddukar som riktiga flaggor under kajakpaddlingsturer. Sådana tillägg är inte rädda för atmosfärisk nederbörd och kan användas som skugga.
  • Mikrofiberhandduken är perfekt för att gå till stranden eller poolen. Det tar inte mycket plats i din handväska eller portfölj.
  • Vissa tjejer väljer mikrofiberhanddukar för att göra improviserade kjolar. Som regel uppstår behovet av dessa element om en dam vill besöka ett tempel eller kloster.
  • Om det under vandringen kom en kall och stormig vind för att ersätta värmen, kan du göra en liten halsduk av en mikrofiberhandduk och knyta den runt halsen. Ett sådant tillbehör skyddar inte bara användaren från kyla och drag, utan andas också.
  • Om du under en resa eller vandring föll och skadade dig, till exempel fick blåmärken eller stukningar, kan handduken också användas i detta fall. Det kommer att bli ett underbart pannband. Lejonparten av sådana produkter genomgår antibakteriell behandling, så att de kan göras till ett absorberande och fixerande bandage.
  • Om det plötsligt börjar regna ute kan en stor mikrofiberhandduk användas som en mysig cape. Den angivna produkten absorberar all överflödig fukt och tillåter inte användaren att frysa och bli våt.
Bild
Bild

Som du kan se är mikrofiberhanddukar mycket funktionella och praktiska. De kan användas i de mest oväntade situationer. Det är också värt att överväga att väl valda produkter kan fungera som ett dekorativt tillägg till interiören, till exempel i köket.

Det finns många applikationer för dessa saker, vilket gör dem efterfrågade och populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

En handduk tillverkad av en fiber som mikrofiber kräver lite underhåll, precis som alla andra vävda föremål. Om du tar hand om sådana produkter på rätt sätt kommer de att hålla längre och kommer inte att förlora sitt ursprungliga utseende.

Dukar som används som strand, kök och utomhusdukar får tvättas både i tvättmaskinen och för hand . Det viktigaste är att komma ihåg att temperaturen inte ska vara mer än 40 grader. Det är tillåtet att tvätta mikrofiberprodukter både med hjälp av enkel tvål och med högkvalitativt tvättpulver.

Använd aldrig granulära rengöringsmedel, blekmedel eller balsam som innehåller klor.

Om du försummar detta förbud kommer en mikrofiberhandduk i framtiden att absorbera fukt mycket värre, och dess antibakteriella egenskaper kommer oundvikligen att minska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte tillåtet att torka sådana produkter över öppen låga, på heta stenar eller med hjälp av elektriska uppvärmningsanordningar. Bättre att hänga dessa handdukar på ett rep i frisk luft. Under sådana förhållanden torkar duken mycket snabbt, men samtidigt påverkas inte dess positiva egenskaper på något sätt.

Om du följer alla de listade egenskaperna hos vård, kommer handduken att tjäna dig länge och kommer inte att förlora sina positiva egenskaper. Utsätt inte den för alltför höga temperaturer och undvik klorbaserade rengöringsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Mikrofiberhanddukar föredras av många konsumenter idag. De används för en mängd olika ändamål - de är användbara både i köket och på en vandring eller på stranden. Tänk på de främsta fördelarna som många köpare har identifierat själva:

  • att döma av recensionerna, sådana produkter är lätta och blygsamma i storlek, så det är bekvämt att bära dem med dig även i en vanlig handväska;
  • dessa handdukar absorberar vatten lätt och på kort tid;
  • torkar mycket snart, utan att förlora sin form och ursprungliga dimensioner;
  • vissa modeller kompletteras med gummihängare - det är mycket bekvämt att använda sådana alternativ;
  • saker av hög kvalitet under tvätten förlorar inte sin färgstyrka;
  • lätt att tvätta från en mängd olika fläckar, så de köps ofta för köket;
  • enligt kunderna är mikrofiber ett mycket mjukt och känsligt tyg som inte skadar huden;
  • sådana produkter behåller sin presentation länge, vilket glädde många konsumenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor har inte märkt en enda nackdel med att använda dessa handdukar. Det finns dock de som har märkt några nackdelar för sig själva. Att döma av konsumentrecensioner har mikrofiberhanddukar följande nackdelar:

  • vissa ställs inför det faktum att de köpta handdukarna absorberar fukt mycket dåligt (i detta fall spelar kvaliteten på den specifika utvalda modellen och tillverkaren som släppte den en viktig roll);
  • många köpare gillade inte det faktum att stora handdukar ofta har ett orimligt högt pris (här beror allt på utloppet och dess prispolicy);
  • vissa har stött på handdukar som avger specifika lukter som väcker tvivel om deras kvalitet och säkerhet.

För att inte stöta på de uppmärksammade nackdelarna är det nödvändigt att köpa handdukar av mikrofiber hos pålitliga butiker.

Det är lämpligt att välja produkter från välkända och populära tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om mikrofiberhanddukar i deras nästa video.

Rekommenderad: