Sängkläder (8 Bilder): Skrynklig Uppsättning Crepe Och Bomull, Materialrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder (8 Bilder): Skrynklig Uppsättning Crepe Och Bomull, Materialrecensioner

Video: Sängkläder (8 Bilder): Skrynklig Uppsättning Crepe Och Bomull, Materialrecensioner
Video: Plain Crepe Fabric 2024, April
Sängkläder (8 Bilder): Skrynklig Uppsättning Crepe Och Bomull, Materialrecensioner
Sängkläder (8 Bilder): Skrynklig Uppsättning Crepe Och Bomull, Materialrecensioner
Anonim

I jakten på originalitet och kundernas efterfrågan måste tillverkarna släppa fler och fler extraordinära produkter. En av dessa var skördarnas sängkläder, utformade för att göra livet enklare för hemmafruar och dekorera deras hem. Det är också känt att underkläder har egenskaper som är fördelaktiga för hälsan.

Karakteristisk

Den rynkfria sängkläderna, som kännetecknas av hög hållfasthet, är gjorda av olika material: viskosfibrer, bomulls- och polyestergarn. På olika typer av tyg, oavsett om det är crepe, satin eller linne, visas ett tydligt volymetriskt mönster med hjälp av speciella tekniska manipulationer. I denna process kan följande flera steg urskiljas:

  • värmebehandling av tyg;
  • vridande trådar;
  • blandning av garn av olika material i ett vävt tyg efter förvärmning.

En skördare kallas både tillverkning av tyg och själva färdiga satsen. Det finns två sätt att prägla underkläder. Det ensidiga mönstret utvecklas oftast på bomullstyg, och det dubbelsidiga mönstret är oftast utvecklat på blandade dukar. Fler och fler populära alternativ med en siden topp och en bomullssöm sida. Nu på varumarknaden erbjuder de skrynkliga sängkläder inte bara i naturliga nyanser: vitt och grädde, men också med ett mönster applicerat med en speciell teknik.

Tillverkaren försäkrar att tyget med rätt skötsel inte tappar och inte tappar färgens ljusstyrka.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En klar fördel med sådana sängkläder är att det inte behöver strykas, vilket har vunnit moderna hemmafruar. En enkel och opretentiös ritning skapar en speciell atmosfär i sovrummet och dekorerar interiören. Detta kit har många positiva egenskaper:

  • utseendets originalitet på grund av det präglade mönstret, förmågan att skapa en inredning i en gammal autentisk stil;
  • nätets styrka, skapad i processen för teknisk bearbetning;
  • förmågan att behålla utseendet efter långvarig användning, med förbehåll för reglerna;
  • skrynklas inte;
  • bibehåller hållbarheten och ljusstyrkan hos tygets färg;
  • kräver ingen särskild vård och kemtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom noteras materialets fördelaktiga effekter på hälsan. Linens grova struktur har en liten massageeffekt och förbättrar blodcirkulationen, vilket är en av faktorerna för att bevara hudens ungdomlighet och hälsa. Men negativa recensioner kommer till materialet. Ett dåligt tillverkat kit förlorar sin form och kan orsaka obehag under sömnen. Det är därför det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt linnets sammansättning, tillverkarens samvetsgrannhet.

Ofta kan felaktig vård leda till obehagliga konsekvenser i form av förlust av mönster eller krympning av tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Både maskintvätt och centrifugering kommer inte att vara skrämmande för en uppsättning skrynkligt linne. Det är dock värt att komma ihåg att naturliga fibrer kräver en känslig behandling. Den optimala temperaturen för tvätt är högst 30-40 grader för att bibehålla textilens struktur. Gel tvättmedel kommer att göra bättre på linne. Om materialet är för krävande, till exempel som silke, är det bättre att tvätta det för hand i kallt vatten. Handvridning bör göras i bildens riktning.

Torkning av sådant linne är nödvändigt vid naturlig temperatur och undviker solljus . Det kräver inte strykning. Efter långvarig användning kan tyget tappa en del av lättnaden och slätas ut, men det går att fixa efter tvätt. Fukt återger textur och viks till duken.

Bild
Bild

Om plagget krymper efter tvätten kan du applicera ångning och töjning av tyget. Denna procedur utförs från den sömlösa sidan. Överdriv inte det när du sträcker duken för att förhindra skador eller förlust av form. Efter det bör du fukta tyget och låta det vika ut för att torka helt för att återställa mönstret.

Om texturen verkar för hård och obekväm kan tvätten tvättas i en tvättmaskin vid en temperatur på 60 grader. Tyget mjuknar och mjuknar lite, och det blir mycket bekvämare att sova på.

Det är bättre att förvara den skrynkliga uppsättningen inte vikt, utan genom att först vrida den i ett knippe eller knyta den i flera knop för att bevara mönstret på tyget under lång tid.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Preferens bör ges till täta, naturliga material som silke, bomull och linne, med ett uttalat mönster. Det är bättre att välja kit i naturliga färger: vitt, grått och grädde för att exakt undvika färgförlust under tvätt. Dessutom passar dessa nyanser bäst in i alla interiörer. När du väljer en produkt bör du noggrant studera fibrernas sammansättning, egenskaper och vårdrekommendationer. Tillverkarens rykte spelar också en viktig roll, det är bättre att lita på stora fabriker med positiva recensioner och lång produktionserfarenhet.

Rekommenderad: