Eurostorlekar (24 Bilder): Max- Och Minimått I Cm

Innehållsförteckning:

Video: Eurostorlekar (24 Bilder): Max- Och Minimått I Cm

Video: Eurostorlekar (24 Bilder): Max- Och Minimått I Cm
Video: Learn the Bible in 24 Hours - Hour 3 - Small Groups - Chuck Missler 2024, April
Eurostorlekar (24 Bilder): Max- Och Minimått I Cm
Eurostorlekar (24 Bilder): Max- Och Minimått I Cm
Anonim

På grund av sin högsta kvalitet blir sängkläder tillverkade i EU -länderna mer och mer populära på den ryska marknaden. Huvudproblemet med kit från EU är det faktum att storleksstandarderna som antagits av unionsbestämmelserna skiljer sig väsentligt från de reglerade ryska GOST -standarderna som den inhemska konsumenten känner till. Det är värt att överväga vad som är de accepterade europeiska storlekarna på lakanet och hur man inte kan misstas med valet av en uppsättning för din madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trots förekomsten av regleringsdokument följer inte alla europeiska tillverkare strikt de fastställda standarderna. Oftast motsvarar följande standardstorlekar kit som tillverkats i Italien, Frankrike och Polen. Underkläder från tillverkare från Tyskland kan motsvara både europeiska storlekar och ryska GOST 31307-2005, som trädde i kraft 2007.

När du väljer ett kit bör du vara uppmärksam på att måtten på det kan anges både i vanliga centimeter och i tum . Oftast finns sådana märken på produkter från tillverkare från Storbritannien, liksom på kit som är avsedda för export till USA.

För att omvandla de dimensioner som anges i tum till centimeter är det tillräckligt att multiplicera deras värden med 2, 54.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig nyans för att komplettera europeiskt linne är att det istället för de vanliga lakorna ofta innehåller en variant med ett elastiskt band, som kan fästas tätt på madrassen. Närvaron av en sådan produkt anges på etiketten som monterade ark.

En annan version av den elastiska produkten, som har en dekorativ lugg som hänger ner till golvet, är märkt med beteckningen monterad valans. Alla sängkläder som produceras i EU motsvarar en av de standardiserade storlekarna. Låt oss överväga var och en av dem mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Babysäng

Detta linne är avsett för barnsängar. Ibland är sådana kit märkta med Crib -beteckningen. Standardstorleken på arket i dem är 120 x 170 cm, och i de fall uppsättningen levereras med en elastisk produkt kommer dess mått att vara 60 x 120 cm.

Bild
Bild

Enkel / tvilling

Denna standard motsvarar den klassiska uppsättningen med ett sovrum. Storleken på en vanlig produkt i den är 183 x 274 cm. Om uppsättningen innehåller en variant med ett elastiskt band kommer dess dimensioner att vara 90 x 190 cm.

Bild
Bild

Dubbel

Underkläder i den här storleken är en välbekant dubbeluppsättning. Ibland, i stället för dubbel på uppsättningar med samma dimensioner, finns beteckningen Full. Storleken på Euro -arket som tillhör denna typ kommer att vara exakt 229 x 274 cm. I de fall där det i stället för den vanliga produkten finns en variant med ett elastiskt band kommer dess dimensioner att vara 140 x 190 cm.

Bild
Bild

Kung

Dessa uppsättningar är maxi -versioner av en dubbel uppsättning. De är utformade för stora sängar. Euro -bladet i denna version kommer att ha ett format på 274 x 297 cm. En produkt med ett elastiskt band som uppfyller denna standard kommer att ha mått på 150 x 200 cm.

Bild
Bild

Drottning

Detta alternativ är det största av alla tillgängliga europeiska sängstorlekar och är utformat för särskilt lyxiga och stora sängar. Formatet för ett vanligt ark för honom är 305 x 320 cm. Produkten med ett elastiskt band kommer att vara 180 x 200 cm i storlek.

Bild
Bild

Icke-europeiska "Eurostandards"

Ibland händer det att euromärket appliceras på varor som tillverkas utanför Europeiska unionen - nämligen i Kina, Turkiet och Ryssland. Sådana produkter har ett något annorlunda format. Om du ser påskriften "Europeisk standard" på förpackningen och ursprungslandet inte är relaterat till EU, måtten på arket i satsen kan vara:

  • 220 x 250 cm;
  • 230 x 250 cm;
  • 220 x 240 cm;
  • 240 x2 60 cm;
  • 260 x 270 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland finns det kit som är märkta "Euromaxi". De produceras oftast i Kina och Turkiet, och storlekarna på arken i dem kan vara följande:

  • 240 x 270 cm;
  • 245 x 270 cm;
  • 260 x 280 cm;
  • 270 x 310 cm;
  • 290 x 310 cm.

När du ser inskriften "euro" bör du noggrant studera produktens förpackning och storleken som anges på den - annars finns det en möjlighet att du har mycket fel i ditt val.

Bild
Bild

Storleksval

En enkel formel hjälper dig att inte misstas med storleken på det köpta kit, definiera minimiparametrarna för det lakan som passar din madrass:

  • lakans längd bör inte vara mindre än summan av madrasslängden och dess höjd;
  • bredden på den köpta produkten är minst summan av madrasslängden och dess fördubblade höjd.

Dessa förhållanden beror på att arket måste vikas under madrassens kanter för pålitlig fixering. Annars kommer det att krångla på ytan och skrynkla, vilket kommer att minska din sömnkomfort avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa förhållanden bevaras också för varianter av ark med ett elastiskt band - den enda skillnaden är att det i det här fallet inte är värt att ta en uppsättning med stor storlek "i reserv", eftersom det inte kommer att vara möjligt att vika överflödigt material under madrassen.

För en madrass som mäter 180x210 cm med en tjocklek på 20 cm är de nödvändiga måtten:

  • längd: 210 + 20 = 230 cm.
  • bredd: 180 +40 = 220 cm.
Bild
Bild

När du väljer storlekarna på satserna, glöm inte att ta hänsyn till särdragen hos det material som produkten är tillverkad av. Om den innehåller en betydande mängd bomull kan satsen krympa märkbart efter flera tvättar, särskilt i för varmt vatten. Uppsättningar av tyger som innehåller bomull, till exempel calico eller satin, tas bäst med en liten marginal i storlek.

Och tvärtom, det är bättre att köpa uppsättningar lin, syntetiska tyger samt material som innehåller siden, exakt enligt din kojstorlek, för om du följer alla vårdregler minskar de praktiskt taget inte efter flera års användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna tips

För en bekväm och återställande sömn räcker det inte med att bara välja rätt storlek på sängkläderna. Uppmärksamhet bör också ägnas åt dess andra egenskaper. Så om du väljer en uppsättning för en spjälsäng måste materialet vara helt naturligt - annars är allergier och irritationer möjliga. Kit för vuxna köps bäst av tyger med ett balanserat innehåll av naturmaterial och syntet.

Alla kanter på arket ska sys väl, helst dubbelsömmade . Annars kommer de att slits ut väldigt snabbt. Det är också värt att titta på linnet i ljuset - så att du omedelbart kan bedöma materialets densitet och enhetlighet i dess struktur. Ju mer det finns märkbara oegentligheter i underkläderna, desto mindre bekvämt blir det att sova på det, det finns fler chanser att det snabbt försämras.

Bild
Bild

Var uppmärksam inte bara på framsidan, utan också på den sömlösa sidan av satsen du köper. Om färgen på fel sida inte skiljer sig mycket från färgen på framsidan är uppsättningen av god kvalitet. Du bör inte ta produkter i för ljusa färger och med mycket färgglada utskrifter - de bleknar snabbare och kan samtidigt påverka din sömn negativt. Detta gäller särskilt för kit som köpts för små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När satsens mått och material inte anges på förpackningen är det inte värt att köpa en sådan produkt. Den kan ha en helt icke-standardstorlek och vara gjord av skadliga eller lågkvalitativa tyger.

Rekommenderad: