Handduk: Med En Logotyp Och En Personlig, Ett Vitt Lakan För Händer Och En Svart Present, En Badrock Och Elitjacquardprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Handduk: Med En Logotyp Och En Personlig, Ett Vitt Lakan För Händer Och En Svart Present, En Badrock Och Elitjacquardprodukter

Video: Handduk: Med En Logotyp Och En Personlig, Ett Vitt Lakan För Händer Och En Svart Present, En Badrock Och Elitjacquardprodukter
Video: Ett framtidsseminarium om det årets som gått och vad vi tar med oss från det. 2024, April
Handduk: Med En Logotyp Och En Personlig, Ett Vitt Lakan För Händer Och En Svart Present, En Badrock Och Elitjacquardprodukter
Handduk: Med En Logotyp Och En Personlig, Ett Vitt Lakan För Händer Och En Svart Present, En Badrock Och Elitjacquardprodukter
Anonim

I varje hem finns det ett antal föremål och saker som du inte kan klara dig utan i vardagen. Handduken tar den ledande platsen i denna lista. Varje person står inför behovet av att köpa denna hushållsartikel, men inte alla vet att hans val är en mycket svår uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer efter syfte med dimensioner

Under de senaste åren, när någon produkt ansågs vara brist, var det ingen som uppmärksammade produktens kvalitet, handdukar köptes efter tillgänglighet. Men idag kan detta köp ta ganska lång tid. Efter att ha kommit till affären är det mycket viktigt att ha kunskap om typer av handdukar och deras storlekar, för att inte av misstag förvirra modeller för händer och hår.

Bild
Bild

Bannoe

Närvaron av en badhandduk i badrummet är standard i varje hem. Denna produkt är känd för alla människor, liksom dess huvudsakliga syfte. En badtextil är en stor trasa gjord av frotté. Dess storlek gör att du helt kan linda in människokroppen efter att ha tagit vattenprocedurer. Det säregna med badtextilier är förmågan att absorbera fukt utan att förlora mjukheten vid beröring av huden.

Produktens tyg av hög kvalitet kan tjäna sin ägare under lång tid. Och för det rätta könet gjorde tillverkare av badhanddukar en fin present genom att lansera en badrock för kvinnor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dusch

För det mesta liknar det en badhandduk med den enda skillnaden i storlek - duschprodukten är något mindre. Annars överensstämmer det helt med sin bror. Moderna modeller av duschhanddukar är utrustade med en speciell fixering med kardborreband. Kvinnor täcker sin kropp från bröstet och män - från bältet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För händer

Denna typ av handduk finns i små storlekar. Används mest i badrummet. I princip hänger en handduk nära handfatet, mindre ofta nära duschen eller badet. Få människor vet, men tyget av denna typ av handdukar är utrustat med en korrugerad yta, så när du torkar torkar inte hudens hud ut, utan får också en liten massage.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ben

Denna typ av handduk är identisk i storlek med sin motsvarighet för händer. Endast om handduken kan användas av alla familjemedlemmar, är fotprodukten bäst att använda individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ansikte

Idag är det nästan omöjligt att hitta en separat ansiktshandduk i badrummet. Det är mycket bekvämt för en person att utföra morgonvattenprocedurer och använda en textilprodukt för händer, eftersom den ligger närmare på grund av frekvent användning. Gör det bara inte. Ansiktshandduken, trots sin lilla storlek, är gjord av mjuk och känslig frotté. Beröringen av sådant tyg får dig att glädjas och le.

Ett viktigt inslag i denna typ av handdukar är omedelbar absorption av fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För huvudet

Hår är en viktig del av varje utseende och stil. Korrekt vård av dem beror inte bara på schampon, balsam och masker som används. Handduken spelar en viktig roll. Dess huvudsakliga funktion är att maximalt torka håret och hårbotten.

För män tillverkar tillverkarna en särskild serie små handdukar av mjuk borste. Modeller för huvudet med en knapp erbjuds till det fina könet med långt hår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strand

Avresa till havet väcker alltid många positiva känslor. Att samla in saker börjar en vecka innan resan. Och då uppstår frågan om att välja en handduk. Badhuset är därför inte lämpligt för sådana äventyr, men stranden är precis lagom.

En viktig egenskap hos en strandmodell är god sugförmåga och stor storlek. Dessutom kan strandtextilier spridas på sanden och sola.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksutrustning

I ett rum där drömmar om kulinariska mästerverk blir verklighet är det mycket viktigt att ha några handdukar. Enkla fuktabsorberande egenskaper räcker inte för köksredskap. Det är mycket viktigt att produkterna är täta och hållbara.

För torkning av rätter är det bättre att välja en handduk av våffelmaterial.

Nyligen har pappershanddukar kommit på modet, deras användning är engångsbruk, vilket å ena sidan är bra, men å andra sidan tenderar de att sluta snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bröllop

På bröllopsdagen får nygifta ofta sängkläder, hushållsartiklar och handdukar. Å ena sidan anses det vara en tradition, och å andra sidan ett bidrag till familjens bagage.

På tal om tradition är det värt att komma ihåg att under de senaste århundradena, under bröllop, stod unga människor på speciellt broderade handdukar, som sedan förblev i familjen för alltid. Den moderna världen har slutat använda denna sed, men en dekorerad handduk är en mycket viktig bröllopsgåva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klä på sig

Denna typ av textil är endast avsedd för intimhygien. Följaktligen måste du använda den individuellt.

Dess dimensioner är obetydliga - halva storleken på en handduk. Tyget i sig är tillverkat av ett supermjukt, allergivänligt material som vid kontakt med huden ger en behaglig känsla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bebis

Denna typ av handdukar skiljer sig från sina motsvarigheter i sin speciella mjukhet och ömhet. Och allt tack vare den speciella vävningen av terrytrådar. Dessutom torkar babyhanddukar snabbt, vilket eliminerar möjligheten att bli förkyld. Små barn slår gärna in sig i varma handdukar efter ett kvällsbad. Moderna modeller erbjuder unga konsumenter en badrock med huva. Dess design innehåller bilder av dina favorit seriefigurer; dessutom kan barnens morgonrock ha öron och svans.

När du väljer en storlek är det mycket viktigt att ta hänsyn till barnets höjd, även om modellintervallet är utformat för ålderskategorin från 0+.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av material med fördelar och nackdelar

För att göra handdukarna mjuka och känsliga använder tillverkarna inte bara naturliga, utan också syntetiska material. För att förstå fördelarna och nackdelarna med varje material är det nödvändigt att studera deras egenskaper i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull

Detta material är bekant för varje person. Varje dag står alla inför bomull i alla föremål, i kläder, i textilier och mycket mer. Av detta följer att denna typ av vävnad inte kan skada människors hälsa. Bomullsmaterial har en hög densitet, så dess livslängd är mycket lång.

När det gäller pris är bomull ett allmänt tillgängligt tyg, och produkter tillverkade av detta material skiljer sig inte åt i hög kostnad. Nackdelen är att tyget torkar långsamt.

Förresten, om reglerna för vård av materialet inte följs, krymper bomullstyg direkt efter den första tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linné

Skiljer sig i en ökad fuktabsorption, orsakar inte allergiska reaktioner. Här är bara linneprodukter, i synnerhet handdukar, har en grov konsistens. Men för massage är linneprodukter helt enkelt oersättliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velours

Med sina egenskaper är velourhanddukstyg mer lämpligt för dekoration av produkter än för ett specifikt ändamål. Som material velour är mycket vacker, men den absorberar fukt väldigt dåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivmaterial

En mycket vanlig typ av tyg för kökshanddukar. Den har inget ludd, vilket gör att du säkert kan torka av ren disk. Fuktabsorberingen är hundra procent, vilket är en positiv kvalitet på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mahra

För att göra en frottéhandduk av hög kvalitet använder tillverkarna flera typer av material - bomull, linne, bambu, ibland tillsätts syntetfibrer. Denna ovanliga kombination används för att göra ett fluffigt tyg med mjuka öglor.

Genom sin struktur utmärks Makhra av sin styrka, vilket har en positiv effekt på dess livslängd. Nackdelen är den långa torktiden för tyget, särskilt vid intensiv vätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu

Vid tillverkning av textilprodukter anses bambu vara en nykomling. Tack vare modern teknik kan saker på bambubasis skryta med höga bakteriedödande egenskaper. Bambumaterialets densitet är medelhög, vilket beror på att produkternas vikt känns i handbagaget. Det är mycket viktigt att bambuhanddukar är utmärkta för att absorbera fukt. De är starka och hållbara.

Till skillnad från många andra material absorberar inte bambu lukt, och om den förvaras länge på den yttersta hyllan kommer den inte att täckas med svamp eller mögel. Nackdelarna inkluderar kostnaden för bambuhanddukar och svårigheten att ta hand om detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modal

Detta material är inte särskilt populärt i samhället, och det talas inte ofta om i örat. Men trots detta är underbara handdukar gjorda av modal. Tyget är baserat på trä - det kan vara tall, eukalyptus eller bok. Den speciella tekniken för vävning av trådar ger handdukarna en speciell mjukhet.

Färdiga produkter kännetecknas av sin praktiska användning, de är mycket lätta, slitstarka, vilket talar om deras hållbarhet. Men modalen har fortfarande en nackdel - den kan orsaka en allergisk reaktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tencel

Denna typ av material är tillverkad av eukalyptuscellulosafiber, vilket indikerar tygets naturlighet.

Användning av Tencel rekommenderas för alla människor oavsett hudtyp, förutom små barn och allergiker.

Tencelhandduk har ett antal fördelar, till exempel hållbarhet. Det orsakar inte en allergisk reaktion. Dessutom, även efter flera tvättar, tappar tyget inte mjukhet och utseende.

Bild
Bild

Polyamid

Vid tillverkningen av detta tyg används syntetfibrer, bearbetade från petroleumprodukter. Följaktligen är polyamidprodukter också syntetiska. Men trots detta är sådana produkter efterfrågade över hela världen.

Egenskaperna hos polyamidmaterialet inkluderar sådana egenskaper som styrka, hållbarhet, snabbtorkning, motståndskraft mot mindre skador. På andra sidan, polyamid absorberar inte fukt väl.

Bild
Bild

Polyester

Detta material tillhör också gruppen syntetiska tyger. Dess bas är tillverkad av spilloljeprodukter. Dess positiva egenskaper inkluderar lätthet hos tillverkade produkter, användbarhet och pris. Negativt anses låg hygroskopicitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiber

Mikrofiberprodukter blev populära för några år sedan. Själva materialet absorberar och torkar snabbt. Efter tvätt kräver det ingen extra vård. Den enda nackdelen är den överhängande förlusten av det perfekta utseendet.

Bild
Bild

Jacquard

Denna typ av material tillverkas på specialmaskiner. Dess produktionsteknik består av en dubbel tråd, som fungerar som grund för dubbelsidiga slingor. Tygets kvalitet beror främst på vilken bomullstyp som används och slingans närhet. I alla fall är jacquardhanddukar mjuka, känsliga och mycket absorberande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Förr i tiden, när det var brist på textilprodukter på marknaden, köpte folk det som var tillgängligt. Samtidigt tittade ingen på färgen på handdukarna, på deras design. Idag spelar dessa två faktorer en viktig roll.

Modeller av handdukar tillverkade i kontrast har vunnit enorm popularitet - det här är en svartvit produkt … I grund och botten är en sådan designlösning avsedd för högteknologisk stil, men det hindrar inte människor som vill skilja mellan köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I stora familjer kan du hitta personliga handdukar. Denna artikel hänvisar till personlig hygien, och för att inte bli förvirrad, där vars produkt är, i hörnet av textilprodukten gör de en namnlapp.

Det är vanligt att ge en broderad handduk till ett bröllop. I enlighet med de slaviska traditionerna kan en enkel produkt förvandlas till en extraordinär minnesvärd gåva som de unga kommer att behålla i sin familj hela livet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyårshanddukar är det ljusaste och mest färgstarka festbordstillbehöret. Standardservetter har länge upphört att glädja ögat, men en liten duk med ett nyårstema får dig att kasta dig in i semesterens magi och återigen tro på jultomten.

Efter att ha bosatt sig på ett hotell går det första som en person går på toaletten för att tvätta händerna. Och där hälsas han av olika typer av handdukar med hotelllogotypen. Det kan bara vara ett namn i hörnet, eller det kan vara en liten kopia av skylten med alla små detaljer. I alla fall har inte alla företag råd med en sådan designlösning, utan bara elitföretag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitativa egenskaper

Efter att ha studerat egenskaperna hos de material som används för tillverkning av handdukar måste du vara uppmärksam på några ytterligare faktorer. Mer exakt, om färgens enhetlighet, dess hållbarhet, bearbetning av kanter. Och bara i sista stund bör du vara uppmärksam på mjukheten och de taktila egenskaperna hos textilmodellerna av intresse.

Bild
Bild

Hygroskopicitet

Detta är kanske den viktigaste kvaliteten för alla typer av handdukar. Dessa produkter är främst utformade för att maximera fuktabsorberingen.

Följaktligen, ju högre hygroskopicitet handduken du gillar desto bättre kommer det att ta bort vatten.

Bild
Bild

Densitet

På etiketterna för varje handduksmodell finns det några beteckningar, bland vilka materialets densitet anges. Detta värde anges i förhållandet gram per kvadratmeter av produkten. För varje typ av handduk beräknas den individuella densiteten därefter. Så, till exempel, på etiketten på kökshanddukar anges 150-200 g / m². Det betyder att tyget på tyget varierar från 150 till 200 gram per kvadratmeter.

Bild
Bild

Höglängd

Höjden på högen, som främst finns i frottéhanddukar, bör också vara av någon standard. Den mest optimala storleken anses vara fem millimeter .… Sådant material absorberar fukt väl, det är mjukt och känsligt vid beröring, och det kommer att tjäna sin ägare under lång tid. Om pålens längd är mer än fem millimeter kan problem uppstå. Efter några tvättar börjar de suddiga ändarna väva och skapar trassel.

En liten tupplur av en frottéhandduk är inte en mening. Sådana produkter anses vara av hög kvalitet och kan tjäna i många år, men en sådan produkts absorptionsförmåga är ganska låg.

Bild
Bild

Hårdhetsgrad

Om modellen på handduken du gillar är för mjuk vid beröring betyder det att syntetfibrer användes i produktionsprocessen, vilket minskar hygroskopiciteten.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är ingen hemlighet att handdukar tillhör listan över nödvändiga saker som kan köpas för personligt bruk eller som present. För ett bröllop eller en födelsedag är det bättre att välja de vackraste presentmodellerna med broderi. Och för att bara göra något trevligt för en älskad är det tillräckligt att köpa en uppsättning kökshanddukar.

När du gör ett val till förmån för en viss modell av handdukar, bör du vara uppmärksam på några parametrar

  • Först måste du inspektera kanterna. Varje söm ska göras exakt och exakt, det ska inte finnas några trådrester.
  • Kontrollera färgen på handdukarna. Det räcker med att torka ytan på den valda modellen med en fuktig vit trasa eller näsduk. Om tyget är färgat av dålig kvalitet kvarstår färgade spår på servetten.
  • När du väljer en badhandduk måste du fästa produkten i din hand. Mjuka och varma känslor talar för produktens kvalitet.
Bild
Bild

Tillverkare

Idag finns det många företag och företag som bedriver produktion av hemtextilier, inklusive handdukar. Men inte alla kan skryta med ett världsnamn och ett stort sortiment.

  • Arya Är en turkisk textiltillverkare som har brutit sig in på världsmarknaden och är mycket efterfrågad på grund av det naturliga materialet som används. Särskild uppmärksamhet riktas till konsumenterna på frottéhanddukar i bomull.
  • Rent rent är en rysk tillverkare av textilprodukter. Företagets sortiment syftar till att tillhandahålla nödvändiga varor, inte bara för hem utan också för kontor. Cleanelly -märkta produkter kan köpas inte bara för personlig hygien utan också för utomhusaktiviteter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Havet till toppmötet Är ett australiensiskt märke som tillverkar lyxiga produkter för personlig vård och researtiklar. Företaget fäster särskild vikt vid produktionen av ultratunna handdukar som kan absorbera 10 gånger sin egen vätskemängd.
  • " Vecka " Är ett välkänt varumärke som har sitt ursprung på Ryska federationens territorium. Sortimentet av denna tillverkare är fylld med en mängd olika textilprodukter. Handdukar från Nedelka-företaget är mycket efterfrågade, och allt tack vare material av hög kvalitet och modern skräddarsydd teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning och skötsel

För varje handduk gör tillverkaren särskilda märken på produktetiketten. De anger allmänna regler för vård, huvudsakliga egenskaper och möjliga särdrag.

Ändå är det värt att i förväg känna till några rekommendationer som kan förhindra skador på textilprodukter

  • Handduken måste tvättas före första användning. Tvätt ska utföras med hänsyn till materialets egenskaper, vattentemperaturen bör ligga inom 28-60 grader.
  • Vanliga handdukar ska tvättas separat från färgade tyger, och naturliga handdukar ska tvättas separat från syntet.
  • Använd inte olika balsam under tvätten. De påverkar handdukens sugförmåga negativt.
  • Det är mycket viktigt att den tvättade handduken torkar naturligt, utan torkmedel.
  • Puffar som visas på frottéytan kan tas bort med nagelsax.

Rekommenderad: