Flanelsängar (23 Bilder): Välj Varmt Linne Och Blöjor Från Flanell I En Bur, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Flanelsängar (23 Bilder): Välj Varmt Linne Och Blöjor Från Flanell I En Bur, Recensioner

Video: Flanelsängar (23 Bilder): Välj Varmt Linne Och Blöjor Från Flanell I En Bur, Recensioner
Video: One Year Of Cloth Diapering | Tips for Beginners 2024, Mars
Flanelsängar (23 Bilder): Välj Varmt Linne Och Blöjor Från Flanell I En Bur, Recensioner
Flanelsängar (23 Bilder): Välj Varmt Linne Och Blöjor Från Flanell I En Bur, Recensioner
Anonim

Flaneltyg är det perfekta valet för att sy varma sängkläder och blöjor. Sådana textilier är känsliga och mjuka vid beröring. Perfekt varm på frostiga vinterkvällar och under den kyliga lågsäsongen.

Egenskaper och typer

Flanell (cykel eller bumazey) är ett tätt tyg med en mjuk och känslig hög, jämnt fördelad över materialet på en eller båda sidor. Tjocka trådar av tyg är sammanflätade enligt principen för en trasa.

Flanels hemland är England. Här dök hon upp redan på 1700 -talet. Det fördes till ryskt territorium ett sekel senare. Tyget var väldigt dyrt, så bara rika och ädla människor hade råd. Den allra första flanellen målades endast i ljusa färger, vilket gjorde materialet lyxigt och elegant för den tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kan baseras på trådar av ull, halvull eller bomull. Medeltätheten är 175 g / m², men det finns andra variationer. Ullfibrer används sällan för att tillverka tyger. Det vanligaste är bomullsflaneltyg med en liten mängd syntetiska trådar. Denna kombination gör flanellmaterialet:

  • mycket hållbar;
  • mjuk;
  • motståndskraftig mot slitage;
  • väl ledande och värmebehållande.

Bredden är från 80 till 220 cm. Trots att tyget är mycket tätt, tillåter det perfekt att luft passerar igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typen av färgning av flanellmaterialet utmärks flera typer

  1. Tryckt . Ett mönster är stoppat på tyget. Sådan flanell används för att sy babyblöjor och kläder. Ritning på ena sidan är nödvändig så att barnets hud inte interagerar med färgen. Detta minimerar förekomsten av allergier.
  2. Vanligt färgat . Tyget är färgat en färg på båda sidor.
  3. Blekt . I det första stadiet erhålls tyget i olika färger. För en enhetlig vit färg bleks den. Rent flanellmaterial utan färgning och mönster används för att sy säng- och babylinne.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vitmalad och slipad flanell, som är resultatet av en blandning av flera typer av grundfärger. De skiljer sig åt att i det första fallet appliceras ett mönster på det blekta tyget. I det andra - på vanligt färgat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tygets densitet bestäms av materialets vikt. Lätt, medium och tung densitet flanell utmärks.

De främsta fördelarna med flanelsängar är följande:

  • flanellinne blir mjukare för varje tvätt;
  • mycket enkla vårdprinciper som inte kräver specifika medel och mycket tid;
  • lång livslängd;
  • värms snabbt och länge är det i sig varmt vid beröring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flanelsängar, där mönstren är kontinuerliga och synliga på båda sidor av materialet, kommer att behålla sitt tryck och färg länge. Detta beror på den metod med vilken tyget vävdes. I detta fall appliceras mönstret inte på den färdiga textilen, utan vävs av en redan färgad tråd.

När du väljer flanelsängar finns det några riktlinjer att följa

  • du måste köpa sängkläder från betrodda säljare som erbjuder textilier av hög kvalitet;
  • du bör noggrant studera informationen på etiketten;
  • företräde bör ges åt flanell, som är vävt av färgade trådar, eftersom sådant material kommer att behålla sina färgkvaliteter längre än tryckt tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flanell för nyfödda

Under de kalla säsongsperioderna föredrar föräldrarna att köpa flanellbyxor, undertröjor, kepsar och blöjor till sitt barn. Flanellblöjor tappar inte sin relevans under den varma årstiden.

Oftast kan du hitta blöjor på 100x120 cm. Ibland kan du hitta fyrkantiga eller små blöjor. För ett mer budgetvänligt alternativ kan du sy flanellblöjor själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flanellblöjtyg kan användas i flera kvaliteter

  1. Babylakan . Användningen av flanellblöjor för en nyfödd spjälsäng löser problemet med täta byten av sängkläder, eftersom sådana lakan är mjuka och lätta att rengöra.
  2. Handdukar . De flesta handdukar, även babyhanddukar, är hårda för barnets känsliga hud. Flanellblöjan kan bli våt på den känsliga huden på barnet, eftersom flanellblöjan absorberar vatten väl och inte skadar barnets hud.
  3. Bordsmattor , där barnet får massage, gymnastik, morgonprocedurer eller där en läkare undersöker.
  4. Lätt filt . På varma sommarkvällar kan barnet täckas med en flanellblöja. Under en sådan filt kommer han inte att vara varm eller kall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgglada flanellblöjor i en bur eller med stora ljusa mönster kan användas som utvecklingsmatta för spädbarn. Vid ungefär fyra månaders ålder älskar barn att titta på intressanta mönster och bilder.

När barnet växer upp kan den gamla flanellen skickas för hushållsbehov. Flaneldukar är ett utmärkt rengöringshjälpmedel.

Flanellvård

Flanelltextilier är mycket enkla att rengöra. Det kan tvättas i maskin och handtvättas. Tillverkare rekommenderar inte att tvätta flanell vid höga temperaturer, eftersom materialet sedan krymper. Bättre att tvätta i varmt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Före första användningen måste flanelltextilier blötläggas i kallt vatten och sedan tvättas.

Använd blekmedel och fläckborttagare med stor omsorg. De kan skada tygets struktur och förstöra mönstret. Gnugga inte för mycket på det smutsiga området, annars kan det uppstå små pellets.

Vården av flanellblöjor är något annorlunda . De får tvättas vid höga temperaturer och till och med kokas. Och användning av blekmedel och fläckborttagare är strängt förbjudet.

Efter att flanellen är mycket torr, stryk den på båda sidor med en ångkokare.

Bild
Bild

Recensioner

Användare beskriver flanelsängar som utomordentligt mjuka, varma och mysiga. Det noteras att värmen i flanellunderkläder är ojämförbar med syntetisk värme. Men vissa ägare av flanelllinne klagar på att sådana sängkläder är mycket skrynkliga efter tvätt. Och efter torkning är det mycket svårt att stryka det. Och ett minus är att flannellinne vid hopfällning tar mer plats än en enkel säng gjord av bomull eller calico.

Turkmeniska sängkläder kräver särskild uppmärksamhet. Det rekommenderas som underkläder av hög kvalitet till ett överkomligt pris, med ett stort utbud av färger och modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flanellblöjor samlar bara positiva recensioner. Folk älskar det stora utbudet av moderna blöjor och deras storleksintervall. Du kan köpa en blöja för varje smak: i en bur, en blomma, en enda färg och så vidare. Men människor som är bekanta med flanellblöjor i sovjetisk stil skriver att det nuvarande flanneltyget inte är detsamma.

Rekommenderad: