Sängkläder I Satin: Val Av Sängkläder Från Tryckt Satin, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder I Satin: Val Av Sängkläder Från Tryckt Satin, Kundrecensioner

Video: Sängkläder I Satin: Val Av Sängkläder Från Tryckt Satin, Kundrecensioner
Video: ”Lakan ska alltid tvättas i 90 grader!” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Sängkläder I Satin: Val Av Sängkläder Från Tryckt Satin, Kundrecensioner
Sängkläder I Satin: Val Av Sängkläder Från Tryckt Satin, Kundrecensioner
Anonim

Vid alla tillfällen ägnades stor uppmärksamhet åt valet av sängkläder, eftersom sömn beror på dess kvalitet och därmed humör och tillstånd för människors hälsa. Vår artikel ägnas åt nyanser av att välja sömnpaket från atlasen.

Bild
Bild

Särdrag

Atlasen var ursprungligen gjord av naturliga siden trådar; Kina anses vara sitt hemland. Översatt betyder tyget namnet "slät", vilket är direkt relaterat till dess yttre egenskaper. Atlas har ansetts vara material för aristokrater i många århundraden. Numera är detta tyg inte uteslutande skapat av silketrådar, det används för basen, och syntetfibrer, liksom viskos och bomull, används som hjälptrådar. Alla dessa komponenter ger satinlinne ett utmärkt utseende och hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Atlas fördelar:

  • naturligt tillförlitligt material som håller hög kvalitet;
  • utmärkt andningsförmåga och sugförmåga, torkar snabbt;
  • orsakar inte allergiska reaktioner;
  • tyget är behagligt vid beröring, med en glansig glans, ger en känsla av kyla i värmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med materialet inkluderar:

  • för högt pris;
  • tyget är ganska halt och glider ständigt av sängen;
  • behöver noggrann vård;
  • obehagligt kallt på vintern;
  • fläckar från sådant material är mycket svåra att ta bort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är ingen förvånad över det stora utbudet av tryckta satinprodukter. Satin-jacquard tillhör också detta material. Tygets främre del består av tunna trådar, som ger materialet mjukhet och glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en atlas som inte har någon inifrån och ut, den är lika vacker från alla håll. Det är bara att ritningen är mer konvex på ena sidan och deprimerad på den andra. Detta material kan kallas dubbelsidigt.

Denna typ av produkt anses vara elit. Materialet har hög hållfasthet på grund av att det använder en dubbel väv av vriden bomullstråd. Sängkläder från denna typ av satin skrynklas inte och tål många tvättar utan att förlora sina kvaliteter. De naturliga fibrerna som ingår i tyget gör det väldigt bekvämt att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande efterfrågas också jacquard-stretch, som är gjord av speciella trådar som ger den elasticitet. En annan typ av atlas är hertiginna. Det är ett mycket tätt, men samtidigt lätt tyg. Atlas Antique har en texturerad yta på grund av växlingen mellan tjockare och tunnare områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Broderade produkter är ett bra alternativ för sovtillbehör. Användningen av broderi på satin gör att du kan bevara skönheten hos sådana produkter länge, eftersom det inte kommer att tvätta bort och inte försvinna även efter många tvättar. Uppsättningar är dekorerade med broderi på ett sådant sätt att de inte besvärar semesterfirare. Påslakan och örngott är helt dekorerade och lakanet har dekorativa element endast i kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddfodral och påslakan i satin levereras med olika typer av fästelement. Ryska tillverkare använder knappar, medan västerländska tillverkare främst använder dragkedjor.

Hur väljer man?

När du väljer sängkläder måste du först och främst styras av madrassens storlek, kuddar, filtar och även ta hänsyn till familjemedlemmars smakpreferenser. Dessutom är det viktigt att kunna skilja naturmaterial från en falsk. Om satinen inte är falsk har den en blank front och en matt baksida, töjs inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satinsängar finns idag i flera varianter. Dessa är en och en halv, dubbel, euro set. Vanligtvis finns två typer av ark i uppsättningar: enkla och med ett elastiskt band.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tar ett set med ett vanligt lakan, så kan du naturligtvis stoppa det under madrassen, men det rör sig fortfarande och glider ner. Därför anses ark med elastiska band som de mest bekväma. Deras enda nackdel är att sådana produkter är svåra att stryka.

Bild
Bild

Vård

  • Efter tvätt och torkning lagras tvätten så att andra föremål inte trycker på den och inte lämnar veck. För förvaring är omfattande hyllor, garderober eller speciella behållare lämpliga. Skydda satinunderkläder från fukt och solljus. Förvara den inte i vakuumpåsar, eftersom de kommer att lämna veck.
  • Innan du tvättar för första gången bör tyngdens struktur ägnas särskild uppmärksamhet. Den moderna atlasen har andra inneslutningar, och tvättmetoden beror på detta. Skötseltips och tricks finns på produktetiketten.
  • Satinartiklar måste blötläggas före tvätt.
  • Maskintvätt är förbjudet, endast handtvätt används som använder mjuka tvättmedel. Satänglinne är inte vridna för att inte deformeras. Ibland tillsätts ättika i sköljningen för att hålla tyget ljust.
  • Sådant linne torkas genom att linda in det i en trasa och strykas med något varmt strykjärn, utan att använda ånga och genom en lätt fuktig trasa eller gasväv.
  • Om det finns fläckar som är svåra att tvätta, är det bättre att ge sådant till kemtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av sängkläder i satin är tvetydiga: det finns både positiva och negativa. Många människor som använder sovset i satin noterar följande positiva egenskaper:

  • vackert och utsökt utseende, materialet är mycket trevligt vid beröring;
  • på sommaren är sängkläderna behagligt kalla.
Bild
Bild

Och de negativa aspekterna inkluderar det faktum att satinlinne är mycket halt, det är svårt att ta hand om det. Men samtidigt kräver alla vackra saker komplex vård.

Satinprodukter talar alltid om god smak och materialrikedom hos ägarna. Om du bryr dig om sådant linne ordentligt kommer det att glädja ögat med sitt utseende under lång tid. Dessutom är vackra sömnpaket också en bra present till släktingar och vänner.

Rekommenderad: