Tapestry örngott (16 Bilder): Urval Av örngott För Kuddar I Storlekarna 50x70 Och 45x65. Hur Tvättar Man Dem På Rätt Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Tapestry örngott (16 Bilder): Urval Av örngott För Kuddar I Storlekarna 50x70 Och 45x65. Hur Tvättar Man Dem På Rätt Sätt?

Video: Tapestry örngott (16 Bilder): Urval Av örngott För Kuddar I Storlekarna 50x70 Och 45x65. Hur Tvättar Man Dem På Rätt Sätt?
Video: hur man syr en örngott 2024, April
Tapestry örngott (16 Bilder): Urval Av örngott För Kuddar I Storlekarna 50x70 Och 45x65. Hur Tvättar Man Dem På Rätt Sätt?
Tapestry örngott (16 Bilder): Urval Av örngott För Kuddar I Storlekarna 50x70 Och 45x65. Hur Tvättar Man Dem På Rätt Sätt?
Anonim

Tapet är ett unikt och mycket vackert material. Sedan antiken har det uppskattats och betraktats som ett tecken på raffinerad, förfinad smak. Adels- och kungahusen pryddes med olika produkter gjorda av detta tyg. Numera glömmer man inte på väv, utan tvärtom är det mycket efterfrågat i inredningen av moderna lägenheter. Den här artikeln kommer att fokusera på gobelängskuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets specificitet

Jacquardtyg, som kallas "gobeläng", kännetecknas av sin hållbarhet. Det är mycket hållbart, så produkter tillverkade av det kan tjäna länge. Oftast är dekorativa överkast, örngott, paneler och riktiga målningar gjorda av gobelänger.

Moderna tillverkare dekorerar jacquardprodukter med olika mönster och tryck, spetsar, band, skär, pärlmönster.

Dekorativa kuddar med kuddfodral är en utmärkt dekoration för ett modernt sovrum, vardagsrum, barnkammare, matsal eller arbetsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med tyget:

  • vackert aristokratiskt utseende;
  • en mängd olika texturer och mönster;
  • styrka;
  • varaktighet;
  • motståndskraft mot blekning och nötning;
  • hypoallergen;
  • överkomlig kostnad.

Bland nackdelarna är styvhet, liksom några vårdfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till stilen

Gängkuddfodral innehåller tomtritningar och originalbilder. De kan användas för att komplettera och dekorera interiörer.

  • För att dekorera ett sovrum eller vardagsrum i en strikt klassisk stil är bilder av antik arkitektur och blomplott mest lämpliga. Kuddar med reproduktioner av målningar applicerade på örngott ser också original och intressant ut.
  • För att dekorera interiören i matsalen är "läckra" ritningar mest efterfrågade. Dessa kan vara örngott med stilleben bestående av frukt, porslin och bestick. Blommiga och fruktiga kompositioner skapar en ljus och mysig atmosfär i matsalen.
  • I köket kan du lägga ut kuddar med mat stilleben, samt bilder på te- eller kaffetillbehör.
Bild
Bild
  • För ett vardagsrum i modern stil kan du välja örngott med tomtritningar. Ljusa pittoreska landskap ser bra ut.
  • Kuddar med diskreta landskapskisser hjälper till att skapa lugn i sovrumsinredningen: en vinterdag, en snötäckt skog, vattenlandskap, höstens örter.
  • De ljusa och glada gobelängkuddfodralen kan också användas i barnrummet. Lyckligtvis har moderna tillverkare inte heller glömt denna kategori av konsumenter. Från kuddfodralet kan dina favoritkaraktärer från sagor eller ditt eget foto spurtat på materialet titta på barnet.
  • Om rummet är inrett i orientalisk stil bör du avstå från tomtritningar och landskap. För en sådan inredning är det bättre att välja örngott med geometriska mönster och kompositioner.

Som med alla inredningselement bör du inte överdriva det när det gäller antalet kuddar i det inre området.

Man tror att från 2 till 5-6 dekorativa kuddar med bilder i den valda stilen räcker för en adekvat accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kontrollerar kvaliteten

Om du bestämmer dig för att köpa kuddfodral, uppmärksamma kvaliteten på tyget som produkten sys av.

  • Undersök kuddfodralets baksida och utsida. Sömmarna på produkten måste vara snygga; närvaron av utskjutande trådar eller öglor är oacceptabelt.
  • Inför ett kvalitetsväv är ritningar och mönster alltid tydliga.
  • Var uppmärksam på materialets duk. Väven i ett bra jacquardmaterial ska vara ganska tätt och hållbart.
Bild
Bild

Urval efter storlek

Örngott kan matchas med kuddar som redan finns i huset. Då måste du styras av deras storlek. Förutom standardproportionerna av fyrkantiga kuddar (35x35cm, 50x50cm) och rektangulära (50x70 cm, 70x25, 45x65 cm) kan det finnas originalkonfigurationer.

När det gäller standardformer kan du hitta produktens exakta storlek genom att titta på etiketten . Om inte, mäta kudden med en linjal av rätt storlek eller skräddarsydd tejp. När du väljer och köper ett örngott, informera säljaren om parametrarna för din kudde så att han kan hjälpa dig att välja produkten av rätt storlek.

Ofta används rullkuddar för inredning, liksom produkter av rund eller oval form. I moderna trender inom inredning kan dekorativa kuddar till och med ha en icke-geometrisk abstrakt form.

Lyckligtvis erbjuder de flesta tillverkare skräddarsydda tjänster för örngott.

Bild
Bild

Tapetvård

Som nämnts ovan har vården av ett sådant tyg vissa finesser. Låt oss bo mer på dem.

  • Generella regler . Även om materialet är mycket motståndskraftigt mot blekning, bör du inte placera kuddar i örngott på ställen där det är konstant exponering för direkt solljus. Liksom vilket tyg som helst, svarar tapetkuddfodral inte bra på hög luftfuktighet i ett rum. För att hålla kuddfodralen rena kan de dammsugas regelbundet för att ta bort fint damm och skräp. Du kan också utföra förebyggande rengöring med en torr, mjuk borste.
  • Strykning av en produkt gjord av jacquardmaterial . Gängkuddfodral kan strykas vid lägsta temperatur i inställningen Silk eller Delicate. Ångning är acceptabelt. Tapetkuddfodralet ska strykas från fel sida, innan det tidigare har täckt det med en lös bomullstyg.
  • Tvätt och städning . I det fall kontaminationen inte är allvarlig är det lämpligt att begränsa den till torr mekanisk rengöring. Om tvätt är nödvändigt måste det göras i varmt vatten (högst + 30 ° С) för hand. Blötlägg örngott i en halvtimme. I tvättmaskinen kan gobelänger tvättas genom att köra ett delikat eller handtvättsprogram. Alla milda tvättmedel är lämpliga för vävtyg. Det är viktigt att de inte innehåller klor. Lätt envisa fläckar och smuts kan avlägsnas med schampo. Ett gobelängskuddfodral ska inte vridas ut. Produkten får inte torkas i solen. Du bör också undvika att placera vått material nära värme- eller värmeapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om tapetkuddfodral i följande video.

Rekommenderad: