Vattentätt Lakan: återanvändbara Produkter För Barn Och Sängliggande Patienter, Bomullslakan 160x200 Cm Och 80x160 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Vattentätt Lakan: återanvändbara Produkter För Barn Och Sängliggande Patienter, Bomullslakan 160x200 Cm Och 80x160 Cm

Video: Vattentätt Lakan: återanvändbara Produkter För Barn Och Sängliggande Patienter, Bomullslakan 160x200 Cm Och 80x160 Cm
Video: Såhär manglar du - bli en fena på att mangla lakan och örngott! 2024, Mars
Vattentätt Lakan: återanvändbara Produkter För Barn Och Sängliggande Patienter, Bomullslakan 160x200 Cm Och 80x160 Cm
Vattentätt Lakan: återanvändbara Produkter För Barn Och Sängliggande Patienter, Bomullslakan 160x200 Cm Och 80x160 Cm
Anonim

Om din familj har små barn, äldre, sängliggande patienter, är ett vattentätt lakan vad du behöver. Denna produkt skapades för att förenkla situationen och hjälpa till att lösa vissa problem.

Huvuduppdrag

Huvuduppgiften för vattentäta lakan och huvudorsaken till deras utseende är att skydda sängkläder från olika slags vätskor. De används också i stor utsträckning för att skydda madrassen från damm och smuts, vilket förlänger dess driftstid.

Det finns andra alternativ för deras användning:

  • under utfodring;
  • i färd med att byta blöja;
  • vid behandling av sår;
  • vid diagnostiska undersökningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför är de bra?

Det finns ett antal skäl till varför denna produkt blev så populärt och populärt nuförtiden:

  • de är resistenta mot olika typer av föroreningar;
  • andas;
  • mjuk och allergivänlig;
  • Tillverkad av absorberande tyg
  • de är lätta att ta hand om.

Dessutom finns det en frotté vattentät lakan - behaglig för kroppen, mysig och varm.

Det är dessa egenskaper som gjorde dem till en populär och nödvändig hygienprodukt.

Bild
Bild

Olika sorter

Eftersom lakan oftast används för att skydda madrassen, är dess dimensioner respektive gjord för att passa de vanligaste storlekarna.

  • Det finns anpassade storlekar: 70x180, 80x120, 80x160 cm. De har förseglade kanter som gör att du kan stoppa lakanet under madrassen.
  • På ett elastiskt band: 160x220 cm (lämplig för dubbelsäng), 90x200 och 160x70 cm.

Återanvändbara produkter för barn

Ett återanvändbart vattentätt ark är en oumbärlig vara om du har ett litet barn. Många mödrar väljer dem för att förenkla både deras liv och barnet.

Denna sort kan användas samtidigt med blöjor om du är rädd för läckage och avvänjar dem.

Bild
Bild

Om barnet sover i en separat säng i en blöja och du vill skydda sängen från läckor, passar en blöja på 50x70 cm. val.

Fall när ett barn sover med sin mamma är inte ovanligt. I en sådan situation, välj ett 150x200 cm stretchark eller 160x200 cm dubbelsidigt ark - dessa lakan är lämpliga för dubbelsängar.

Om du redan har ett stort barn och han sover på en tonårssäng, men incidenter händer, passar ett dubbelsidigt lakan 100x150 cm eller ett täcke 190x90 cm dig.

Mycket ofta får små barn allergiska reaktioner mot engångsblöjor. För att skydda barnets hälsa och hud är köp av ett sådant ark mycket användbart. På grund av dess egenskaper kommer det att fungera som skydd för barnet från olika allergiska sjukdomar.

Vi rekommenderar att du har minst två vattentäta ark. Om en behöver tvättas och torkas, har du en annan för säkerhets skull.

Bild
Bild

För sängliggande patienter

Återanvändbara vattentäta lakan används ofta för vård av äldre och sängliggande patienter. Och det här är inte längre bara sängkläder, utan en garanti för skydd och säkerhet. På grund av orörlighet förvärras hudens tillstånd, det kan bildas liggsår. I de flesta fall kan sådana människor inte längre gå upp ur sängen för att avlasta sig själva. Som ett resultat uppstår irritation på huden.

Med tanke på allt ovan (ålder och hälsotillstånd för en person) vill jag att lakanet inte bara ska behålla madrassen, utan också vara bekvämt, bekvämt, garantera skydd och säkerhet.

För att uppfylla dessa önskemål har ett speciellt vattentätt lakan utvecklats och skapats för sängliggande patienter med dimensioner på 90x150 centimeter. Den kan absorbera 2,3 liter vätska. Det finns också ett speciellt medicinskt fodral för en madrass med måtten 90x200 cm. På grund av sådan kvalitet som luftgenomsläpplighet andas kroppen, ångar inte och blöjutslag är inte hemskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man rätt val?

För att välja ett ark måste du känna till de väsentliga faktorerna du måste vara uppmärksam på.

  1. Strukturera . Bomull är det naturliga materialet som det översta lagret ska vara tillverkat av. Tack vare det andas vår hud och manifestationen av allergier minimeras. Bambu eller mikrofiber är också ett bra material för överdelen.
  2. Mått . Först måste du bestämma parametrarna för madrassen. Välj ett ark strikt efter dess storlek. När du väljer ett lakan med elastiska band bör också madrassens höjd beaktas. Om detta ögonblick missas kommer det att vara svårt att ta på sig, vilket resulterar i att fullt skydd inte kan uppnås.
  3. Förankring . Du kan välja produkten som helt enkelt läggs ovanpå madrassen, även om ett ark med elastiska band är mer bekvämt och praktiskt. Det kan fixas bra, det glider inte och håller madrassens sidor rena. När du väljer ett lakan till en babysäng, ge också preferens till alternativet med elastiska band. Barn vänder sig ofta i sömnen, vänder ut och in, så den här typen av sängkläder kommer att vara ett idealiskt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att förlänga livslängden, för att bevara alla kvaliteter behöver arket lämplig vård.

  1. För att produkten ska bära jämnt är det nödvändigt att lägga den och vrida den 180 grader varannan månad.
  2. Ventilera den utomhus när det är möjligt.
  3. Vid tvätt ska vattentemperaturen vara högst 40 grader.
  4. Använd känsliga tvättmedel, helst flytande ämnen eller med en speciell komposition. Gnid in fläckarna för hand innan du tvättar dem.
  5. Det är strängt förbjudet att stryka produkten.

Genom att köpa sängkläder som ett vattentätt lakan kommer du definitivt inte ångra att du köpte det. Varje produkt från det deklarerade sortimentet garanterar torrhet och komfort.

Bild
Bild

Konsumentrecensioner

Ofta när vi köper en produkt är nyckelfaktorn för oss feedback från dem som redan har erfarenhet av att använda produkten, och vattentäta ark är inget undantag.

I de flesta fall är recensioner om denna produkt bara positiva . De som har köpt ett vattentätt ark och använder det anger bara de positiva aspekterna och är 100% nöjda med köpet.

Av de positiva egenskaperna utmärks bekvämligheten med att sätta på madrassen, kvalitet och hållbarhet, allergivänlighet, säkerhet. Några dyrare modeller är också utrustade med ett extra ortopediskt fyllmedel, på grund av vilket muskelspänningen lindras och belastningen på ryggraden minskar.

Av nackdelarna noterar konsumenterna sträckningen av elastiska band för fastsättning i vissa modeller, den höga kostnaden för sorter med extra utrustning, svårigheten att lagra ark tillverkade med kokosfibrer.

Rekommenderad: