Handdukstårta (19 Bilder): Hur Man Gör Det Själv? Steg-för-steg Mästarklass För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Handdukstårta (19 Bilder): Hur Man Gör Det Själv? Steg-för-steg Mästarklass För Nybörjare

Video: Handdukstårta (19 Bilder): Hur Man Gör Det Själv? Steg-för-steg Mästarklass För Nybörjare
Video: А мне нравится эта модель! Вяжем спицами:👍классный, стильный, модный ПУЛОВЕР. ЭКСПРЕСС мастер класс 2024, Mars
Handdukstårta (19 Bilder): Hur Man Gör Det Själv? Steg-för-steg Mästarklass För Nybörjare
Handdukstårta (19 Bilder): Hur Man Gör Det Själv? Steg-för-steg Mästarklass För Nybörjare
Anonim

Trots det stora utbudet av varor på butikshyllorna föredrar vissa hantverkare att skapa mästerverk med egna händer. En hemgjord sak kan uttrycka kärlek och ömhet till en älskad som firar en födelsedag eller någon annan viktig händelse.

Handdukskakor är särskilt populära, med hjälp av vilka du kan presentera vardagliga saker på ett ovanligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man textur och färg på handdukar?

Innan du börjar arbeta med att skapa en handdukstårta måste du välja rätt material. När du väljer färg på en textilprodukt är det viktigt att inte bara beakta mottagarens kön och ålder, utan också hans färgpreferenser. Dessutom bör evenemangets betydelse betonas med ytterligare detaljer. Till exempel, om kakan är en bröllopsdagspresent, kan du dekorera den med ett nummer som anger antalet år som bodde tillsammans.

Produkter i pastellfärger ser bäst ut. Du kan göra en tårta från flerfärgade nivåer, vilket kommer att lägga till ljusstyrka och högtidlighet. När du väljer ett färgschema måste du ta hänsyn till färgernas kompatibilitet för att skapa en harmonisk komposition:

  • vitt och svart är den bästa kombinationen, som symboliserar motsatsernas enhet;
  • blått och gult representerar förståelse och känslomässigt oberoende;
  • rött med brunt eller rosa önskar mottagaren uppfyllandet av alla idéer;
  • orange med grönt låter dig uttrycka glädjen i det kommande evenemanget;
  • gult och grönt fyller gåvan med vital energi och positivt;
  • grått med lila representerar estetisk känslighet och en utvecklad känsla av skönhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många färgkombinationer som inte bara kan uttrycka dina känslor för mottagaren, utan också skapa en harmonisk gåva. Det är inte nödvändigt att uppmärksamma de rekommenderade kombinationerna; du kan använda din egen fantasi för detta. När du väljer textur av handdukar måste du ta hänsyn till syftet med gåvan.

Om det ska se ut som en riktig tårta måste du använda siden- eller velourtextilier.

Om kakan skulle återspegla händelsens högtidlighet, är det mer lämpligt att köpa frottétextilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mästarklass för nybörjare

De enklaste steg-för-steg-instruktionerna för att skapa en handdukstårta är lämpliga för att skapa en present på kort tid. För att göra det måste du köpa flera textilier som mäter 50 x 100 cm, tunna elastiska band, sömnålar, ett satinband och dekorativa föremål. Denna produkt kan bestå av två nivåer. Först måste du göra det nedre lagret. För honom måste du ta fyra handdukar, lägga dem lite ovanpå varandra, rulla dem och rulla dem till en rulle. Det översta lagret görs på samma sätt, men du behöver bara två handdukar för att skapa det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste fixa de rullade handdukarna med gummiband och stift , som kan tas bort efter dekoration med ett band. Den övre delen är överlagrad på den nedre och är dekorerad med satinband i olika färger. Du kan dekorera toppen av kakan med öppnade servetter eller en mjuk leksak.

Om så önskas kan kakan göras i tre lager genom att göra ett bottenlager med åtta handdukar för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare sätt och idéer

Det finns ett mer sofistikerat sätt att skapa en födelsedagshanddukstårta. För att göra detta måste du förbereda flera handdukar av olika storlekar, kartong och dekorativa element. Först måste du göra ramen för den framtida produkten. Den ska bestå av tre kartongcylindrar med olika höjd och bredd. Till exempel bör den lägsta nivån ha en radie på 200 cm och den översta nivån 70 cm. Varje nivå är insvept i handdukar. Du måste starta processen från bottenlagret och använda den största handduken för detta.

Du kan fixa handdukarna på ramen med satinband eller trådar . När kakan är klar kan du dekorera den med dekorativa blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom en fullvärdig handdukstårta kan du bara göra en bit av produkten.

En sådan present kan vara ett intressant tillskott till huvudgåvan . För att göra en tårta måste du klippa ut en speciell kartongform.

Efter det måste du vika triangeln, ta en våffelhandduk och fixa den på formuläret med sömnålar. De utskjutande delarna av textilierna måste döljas längst ner i triangeln, som kan stängas med en öppnad servett. Du kan dekorera en tårtbit med ett satinband och dekorativa element. Du måste fixa dem med små osynliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en handdukstårta i present till ett barns födelse behöver du, förutom handdukar, band och kartong, använda blöjor och leksaker. I detta fall väljs antalet nivåer av hantverkaren själv. Det är nödvändigt att börja arbeta med att förbereda kartonglager i olika storlekar. Därefter omsluts varje lager med handdukar, som fästs på ramen med sömnålar.

Inuti varje lager måste du vika blöjorna och stänga dem ovanpå med våffelservetter . Du måste dekorera kakan med en stor leksak eller flera små. Du kan också använda nappar, skramlar, strumpor eller nappflaskor för att dekorera presenten. För att göra en vacker handdukstårta kan du använda inte bara dina egna idéer utan också titta på fototutorials och detaljerade träningsvideor.

Rekommenderad: