Lin: Jute Eller Lin, Vilket är Bättre? Utrustning Och Produktion Av Filtisolering, Tillverkare, Sammansättning Och Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: Lin: Jute Eller Lin, Vilket är Bättre? Utrustning Och Produktion Av Filtisolering, Tillverkare, Sammansättning Och Omfattning

Video: Lin: Jute Eller Lin, Vilket är Bättre? Utrustning Och Produktion Av Filtisolering, Tillverkare, Sammansättning Och Omfattning
Video: CLEOPATRA Audiobook by Jacob Abbott | Audiobook with subtitles 2024, April
Lin: Jute Eller Lin, Vilket är Bättre? Utrustning Och Produktion Av Filtisolering, Tillverkare, Sammansättning Och Omfattning
Lin: Jute Eller Lin, Vilket är Bättre? Utrustning Och Produktion Av Filtisolering, Tillverkare, Sammansättning Och Omfattning
Anonim

För att isolera trähus brukade de använda mossa och göklin. Tack vare detta hade bostaden en varm och behaglig temperatur i många år, och dessa material behöll också fukt. Sådan teknik har inte använts på länge.

Nu används lin, istället för mossa, som har samma egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Lin är ett naturligt isolerande material för trähus, som är tillverkat av miljövänliga råvaror. Det absorberar fukt väl från luften, medan kondens inte bildas. Konsumenterna blandar ibland ihop det med linnefilt och bogser. Linfilt är en non-woven isolering och släp är gjord av kammad linfiber . Däremot är linne en nålstansad produkt.

För tillverkning av lin använder tillverkare lin. Växtens långa fibrer används för industriella ändamål, och resterna - korta fibrer och remsor, som inte används för att skapa garn, går till vävstolen, där de används för att göra fiberduk - linne. Den finns i flera varianter. Skilja på:

  • sydd;
  • nålstansad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsteknik

Processen består av flera steg

  1. Fibern frigörs från resterna av linstammen. Kvaliteten beror på det. Det är nödvändigt att rengöra fibrerna från elden, som är plantens stam, så mycket som möjligt. Detta kommer att ge sängkläderna en hög kvalitet.
  2. Därefter skickas råvaran till kardningsmaskiner, där den kammas noggrant och placeras i längdriktningen.
  3. Sedan går det till sigillet, där duken skapas.

Syning uppnås när linne går till stick- och sömmenheter, där de sys med bomullstrådar med en sicksacksöm. Den skapade linnebatten har en hållfasthet på 200 till 400 g / m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nålstans görs enligt följande. När piercingen träffar utrustningen genomborras den dessutom av nålar som har taggar . På grund av de frekventa punkteringarna i nålarna i de övre och nedre skikten blir fibrerna intrasslade och sammanflätade, blir starkare och tätare. Detta sker över hela bredden och längden på webben. Detta material har en högre hållfasthet. Densiteten övervakas ständigt. Om det finns en underskattning av indikatorn anses detta redan vara ett äktenskap.

Den produceras i olika former: rullar, mattor, tallrikar . För att skapa plattorna används dessutom stärkelse som lim. För användning i bad är linne dessutom impregnerat med brandsäkra föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre än jute?

Linovatin har många fördelar jämfört med jute. Dess huvudsakliga skillnad är att det inte blåser ut, kan hålla värmen och inte ackumulerar fukt, det vill säga det är mindre hygroskopiskt. Här är dess positiva egenskaper:

  • miljövänlighet;
  • hypoallergen;
  • enkel användning;
  • det är oskiljaktigt och därför jämnt fördelat över området mellan kronleder;
  • inte elektrifierad;
  • mjukhet och elasticitet i den är mer uttalad än i jute;
  • absorberar fukt och torkar snabbt efter att ha blivit våt;
  • höga värmeisoleringsegenskaper;
  • ger ljudisolering;
  • det är inte nödvändigt, efter att ha använt det, att göra ytterligare ångspärr hemma med plåt, paneler;
  • skapar ett bra mikroklimat i rummet, nämligen reglerar graden av luftfuktighet, dödar mikroorganismer;
  • inte sprött, smulas inte och skapar inte ytterligare damm i huset;
  • en mullvad startar inte i den;
  • fåglar tar inte isär det för att skapa bo;
  • för att arbeta med det behöver du inte ha särskilda yrkeskunskaper och några verktyg;
  • har en låg kostnad.
Bild
Bild

Var används den?

Det används vid tillverkning av möbler som klädsel. Linne används för att skapa ett foder för ytterkläder. I konstruktionen används den som en mezhventsovy värmare för trähus och strukturer, till exempel vind, mellangolv, mellanvägg, vind . För isolering används nålstans, eftersom den inte har trådar som därefter kan ruttna från fukt, och den har också en mycket hög densitet. Med sin hjälp är fönsterramar och dörröppningar isolerade.

Lin produceras i rullar. För värmeisolering av ett hus räcker det med att plocka upp en remsa med önskad parameter och sedan lägga den på stockens krona och säkra den säkert. De kan täcka olika leder, både över och längs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det används också för dekorativa ändamål. Om det i trähus i framtiden inte är tänkt att täcka väggarna i ett timmerhus, appliceras sedan en linnekant efter processen med att täta väggarna.

Linovatin i konstruktion gör det lättare att installera värmeisolering i ett trähus, och det sparar också betydligt tid . Efter användning av materialet kan rummet användas under mycket lång tid, medan materialets egenskaper inte försämras.

Rekommenderad: