Konstruktion Hårtork Med Temperaturkontroll: Varmluftstorkar Med Display Och Temperaturregulator, Betyg På De Bästa Tekniska Hårtorkarna

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Hårtork Med Temperaturkontroll: Varmluftstorkar Med Display Och Temperaturregulator, Betyg På De Bästa Tekniska Hårtorkarna

Video: Konstruktion Hårtork Med Temperaturkontroll: Varmluftstorkar Med Display Och Temperaturregulator, Betyg På De Bästa Tekniska Hårtorkarna
Video: Two Hair Dryers Sound 6 | ASMR | 1 Hour Lullaby to Fall Asleep 2024, April
Konstruktion Hårtork Med Temperaturkontroll: Varmluftstorkar Med Display Och Temperaturregulator, Betyg På De Bästa Tekniska Hårtorkarna
Konstruktion Hårtork Med Temperaturkontroll: Varmluftstorkar Med Display Och Temperaturregulator, Betyg På De Bästa Tekniska Hårtorkarna
Anonim

Hårtork kan vara teknisk, industriell eller konstruktion. Det används för en mängd olika behov, beroende på modifieringen. Designfunktionerna för att bygga hårtorkar med temperaturkontroll är varierande, liksom deras tekniska parametrar och utrustning från tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Konstruktion hårtork är ett specifikt verktyg som alltid finns i arsenal av en professionell. Dess särdrag är luftväxlingshastigheten och höga temperaturförhållanden . Det breda tillämpningsområdet har blivit orsaken till efterfrågan på enheten. Tillverkare, som följer marknadens lagar som regleras av efterfrågan och försäljningsbetyg, har utvecklat många modeller och modifieringar, utrustat dem med ytterligare funktioner och enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionals använder en hårtork för olika ändamål:

  • för uppvärmning av värmekrympbar isolering och rengöring av ytor med färg- och lackbeläggningar;
  • mjukning av primerskiktet;
  • torkning av kitt och beläggningsmaterial;
  • svetsning av icke-metalliska produkter;
  • för klassisk lödning med traditionella fogar.

En noggrann studie gör att du kan bestämma likheten mellan modeller och modifieringar, den allmänna driftsprincipen. Varje enhet har ett värmeelement, en motor och ett munstycke genom vilket luft som värms upp till en viss temperatur tillförs.

Tillverkare försöker skydda personen som arbetar med verktyget så mycket som möjligt - för detta använder de värmebeständiga material med isolerande egenskaper, ett hållbart fodral, ytterligare enheter som gör att du kan reglera temperaturen, luftflödet och dess riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Även om det inte finns någon klassificering som gör det möjligt att skilja en teknisk hårtork för alla dess skillnader, är den vanligaste metoden att skilja efter typ närvaron av justering. Det finns tre vanliga typer i litteraturen.

  1. I den första kan du justera temperaturen med två grader - de bestäms av materialet som ska bearbetas och avståndet till dess yta. Detta är en relativt enkel enhet som kan användas hemma, under reparationer eller individuell konstruktion.

  2. I den andra fungerar ett elektroniskt system med en sensor , som tillåter inte bara att ställa in önskad temperatur, utan också att bibehålla den automatiskt på en given nivå.
  3. Den tredje typen - med indikation visar de faktiska utgångsgraderna under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan metod för att skilja varmluftspistoler. De är indelade i:

  • amatör;
  • professionell.

Det tar inte bara hänsyn till antalet sätt att kontrollera temperaturen, även om det också spelar roll. Alla verktyg kan delas in i dessa två kategorier baserat på drifttid, vikt, kostnad, högsta temperatur och valfria funktioner.

Bild
Bild

Hushåll

Hushållens varmluftspistoler inkluderar alla enheter som kan fungera utan avbrott i en kvart, justerbara på enkla sätt. I detta fall bör den övre gränsen för uppvärmning inte överstiga 560 grader.

En bra tillverkare kan till och med ha en hårtork för hushållet med extra utrustning och ett elektroniskt system med en display, men det finns inget särskilt behov av dem om ägaren inte ska arbeta på en byggarbetsplats, förvärvar för kortsiktiga behov som reparation eller bygga sitt hus.

Bild
Bild

Professionell

Vid permanent användning kräver byggnadens hårtork utökad funktionalitet och ytterligare utrustning. Ett bra verktyg kommer att hålla länge och komma till nytta i olika situationer. Att utföra processer på en professionell nivå kräver ibland en högre temperatur och att hålla denna nivå på önskad nivå . Därav de högre kraven på utrustning - det behövs inte bara smidig justering, utan också elektronisk stabilisering, en LED -sensor, höljet är företrädesvis avtagbart, med bra termiskt skydd, och handtaget är stängt, med olika konfigurationer. Med dyra professionella enheter ingår vanligtvis munstycken som låter dig simulera en luftström, utföra komplexa processer som kräver vissa färdigheter.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Experter är säkra på att varje översyn av sådana verktyg kommer att vara ofullständig och tendentiös, eftersom även erbjudanden från kända tillverkare har mer än ett dussin positioner. Sedan tillkomsten av byggmaterial av en ny typ, användningen av innovativ teknik, har det funnits ett behov av högkvalitativ rengöring av reparerade ytor, svetsning av en polymerbeläggning, arbete med en primer och gips. Därför finns det i topplistan bara försäljningsledarna i slutet av förra året, början av detta år, som fick den största efterfrågan från köpare.

BOSCH UniversalHeat 600

Detta är en relativt billig hushållstork från en tillverkare med ett världsomspännande rykte och ett utmärkt rykte. Den är lätt att använda, ergonomisk, lätt, med en skyddande sköld av plast. Säljs utan fodral och bilagor, som kan köpas separat om det behövs.

Av de positiva aspekterna förtjänar ett brett temperaturområde ett separat omnämnande, driften är problemfri även för en amatör. Bristen på smidig justering, display och tillbehör är inte ett minus, men en egenskap hos en hushålls hårtork.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita HG551VK

Framgångsrik utveckling, som finns i många betyg på grund av de positiva aspekterna som utvecklarna har infört i designen:

  • lätt plastkropp är inte bara värmebeständig, utan också stöttålig;
  • temperaturen regleras av en omkopplare med 11 lägen;
  • luftflödet kan ställas in i tre lägen;
  • utrustad med tillbehör, förpackade i ett fodral.

Effekt- och temperaturområdet indikerar att apparaten är en hushållsapparat, så det finns ingen display. Men den är utformad för att använda redskap från andra tillverkare, är hållbar och pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interskol FE-2000E

Ett utmärkt exempel på en multifunktionsenhet - lämplig för proffs och byggare. Även de mest kräsna kritikerna hittar inga andra brister än avsaknaden av en display. Det finns många bonusar för köparen:

  • arbeta utan avbrott i mer än en halv dag;
  • perfekt utrustad - det finns ett fodral, munstycken och till och med en skrapa;
  • det finns en justering av temperatur och luftflöde;
  • den begränsande temperaturen är högre än för hushållet;
  • bekväm och ergonomisk;
  • demokratisk i kostnad.

Fick många positiva recensioner inte bara i priskategorin, utan också i användbara funktioner: användningsbredd, ergonomi, användarvänlighet, ovanligt rik konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

VORTEX TP-2000

Ett bra sätt att fylla på din verktygslåda i hemmet utan att spendera extra pengar . Snabb uppvärmning, kallt luftflöde, mycket bekvämt stängt handtag, temperaturer upp till +600, och allt detta kostar flera gånger billigare än produkter från avancerade märken.

För en hårtork för hushåll är indikatorerna helt enkelt utmärkta, även om fans av utländska produkter tycker att byggkvaliteten inte är särskilt hög.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Guiderna väljer en lämplig typ av verktyg och styrs av ett antal indikatorer

  1. Maximal maximal luftflödestemperatur (för de flesta är indikatorn 600-650 grader, men det finns också mer kraftfulla som ger från +750 till 800 grader).
  2. Kapaciteten bestäms av volymen luft som passerar genom varmluftspistolen per minut . Skillnaden i denna indikator för ett användbart verktyg kan variera från 200 till 650 l / min.
  3. Makt är ett annat kriterium genom vilket differentiering görs . Det kan vara från 500 till 1,5 tusen watt. Detta är en uppsättning indikatorer på ett värmeelement och en fläkt som blåser luft. Den mest kraftfulla byggtorken väger verkligen mycket, har en stor storlek och är väldigt dyr.
  4. Tillgänglighet av tillbehör för att underlätta kontinuerliga arbetsprocesser - förmågan att reglera temperaturen, hålla den på en given nivå, öka eller minska flödet av uppvärmd luft. Det finns andra fina funktioner - indikering, luftfilter, överhettningsskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även under samlingsbegreppet, en byggnadshårtork med temperaturkontroll, finns det varierande förslag:

  • med termiskt skyddskåpa;
  • med ett speciellt ergonomiskt handtag som gör det lättare att hantera betydande vikt;
  • med ett cylindriskt handtag-för arbete på svåråtkomliga platser (istället för den vanliga pistolen).

Handtaget med ett cylindriskt handtag kan vara stängt, öppet, vridbart, med antisladdkuddar. Allt detta avgör funktionalitet, användbarhet, ergonomi, säkerhet och naturligtvis kostnad. Prissättningen påverkas ofta av tillverkarens, fodralets och förpackningens beprövade rykte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av varmluftspistol med regulator är obegränsat, men det rekommenderas att välja en enhet där inte två, utan flera nivåer, särskilt när det gäller användning i professionell verksamhet . På enklare enheter regleras temperaturen och riktningen för luftflödet med en vred. Dyrare enheter är utrustade med en kontrollpanel med display. Dessa bygger hårtorkar med mjuk temperaturkontroll, så att de kan användas i en mängd olika behov och processer. Vissa hantverkare lyckas till och med steka kött istället för att grilla med en sådan hårtork, även om detta inte är den bästa användningen av en multifunktionell dyr enhet.

Det finns ett stort sortiment av professionella hårtorkar på hyllorna i utrustningsbutiker och i webbutiker . För hemmabruk kan du hitta en billig varmluftspistol för hushåll som har olika sätt att justera temperaturen. Varje potentiell ägare kan bestämma resten av urvalsprioriteringarna beroende på det område och behov som verktyget köps för.

Rekommenderad: